BİLİŞİM SUÇLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EK 1: BROŞÜR ATM, İnternet ve Telefon Bankacılığı İşlemlerinde
Advertisements

BİLİŞİM SUÇLARI BİLİŞİM SUÇLARI.
Türk Ceza Kanunu’nda Bilişim Suçları
BİLİŞİM ALANINDA SUÇLAR
BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER
GÜVENLİ İNTERNET ve SOSYAL MEDYA
BİLİŞİM SUÇU NEDİR? Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi,cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenilen suçlardır.
Bilişim Suçları Ders: bilişim etiği
BİLGİSAYAR VE İNTERNET GÜVENLİĞİ
BİT’ni Kullanırken Etik ve Sosyal Değerler
İNTERNET VE BİLİŞİM SUÇLARI
Veri Güvenliğinin Sağlanması
BİLGİ GÜVENLİĞİNİN HUKUKSAL BOYUTU BİLGİ GÜVENLİĞİ BİRİMİ
COMENIUS REGIO PROJESİ “Güvenli İnternet Ortamları için iyi Uygulamaların Oluşturulması ve Yaygınlaştırılması”
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
BİT’nİ KullanIrken Etİk ve Sosyal Değerler
Yararlı Mı? İNTERNETTE ALIŞVERİŞ Zararlı Mı?.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER
İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları
İnternetin Güvenli Kullanımı ve Sosyal Ağlar
İnternetin Güvenli Kullanımı
BİLGİ TOPLUMU NEDİR?.
Hazırlayan: SERDAR ÜNLÜCÖMERT EGİAD ORTAOKULU
Sertaç ATEŞ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Gürçeşme Anadolu Lisesi
BİLİŞİM SUÇU NEDİR? BİLGİSAYAR VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANILARAK KANUN TARAFINDAN SUÇ KABUL EDİLEN BİR FİİLİN İŞLENMESİDİR.
SİBER ZORBALIK. Siber Zorbalık İnternet Etiği İnternet Kullanılırken Dikkat Edilecek Hususlar.
 Günlüğünüz olsa başkalarının okumasını engellemek için neler yaparsınız? TTelefonumuzdaki özel bilgilerin başkalarının eline geçmesini önlemek için.
Bilişim Suçları Ve Güvenlik
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
Güvenli Şifre Oluşturma
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI VE GÜVENLİ İNTERNET HİZMETİ
FOTOĞRAF & TCK.
TELİF HAKKI.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
HAZIRLAYAN :AYŞEGÜL KILIÇ
İNTERNETTE GÜVENLİK BİLİŞİM SUÇLARI.
İNTERNET ETİĞİ VE BİLİŞİM SUÇLARI
İnternet ! Dünyamızı değiştiriyor Eşsiz bir bilgi kaynağı, kütüphane Bir tıkla uzakları yakınlaştıran Bazen okul, bazen banka şubesi, bazen alışveriş.
5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÇALIŞMA AMAÇLI SUNU
Bilişim Suçlarına Yönelik Devlet Kurum ve Kuruluşları.
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
Bilişim Suçlarına Yönelik Mevzuat. İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA.
BİLİŞİM SUÇLARI.
BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER
BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER
Bilgi Teknolojileri ve Bilişim Hukuku Öğr. Gör Mehmet Akif BARIŞ.
İnternet GÖKHAN BAKIR Bilişim Teknolojileri Öğretmeni.
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
VİRÜSLER VE DİĞER ZARARLI YAZILIMLAR. Virüs, casus yazılımlar (spyware), solucan, adware vb. zararlı yazılımlar (malware), reklam, sanal suçlar, bazen.
GÜVENLİ BİLGİSAYAR ve İNTERNET KULLANIMI
Temel Bilgi Teknolojileri
GÜVENLİ BİLGİSAYAR VE İNTERNET KULLANIMI
BİLGİ TOPLUMU NEDİR?.
Virüsler ve Diğer Zararlı Yazılımlar
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi,cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenilen suçlardır. Bilişim suçu; Teknolojik aletler.
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU
BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bilgi güvenliği elektronik ortamda kaydetmiş olduğumuz bilgilerimizin güvenli olması anlamında önemlidir. Elektronik ortamdaki bilgilerimizin.
VİRÜSLER VE DİĞER ZARARLI YAZILIMLAR
Siber zorbalık İsmail KIRCA İzzettin CESUR
GÜVENLİ İNTERNET ve SOSYAL MEDYA
TELİF HAKKI.
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
Sunum transkripti:

BİLİŞİM SUÇLARI

BİLİŞİM SUÇU NEDİR? Bilgisayar, Çevre birimleri, Pos makinesi, Cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenilen suçlardır.

Bilişim Suçlarına Örnekler: Başka bir kişinin bilgisayarındaki verilere casus yazılımlar veya virüsler vb. ile ulaşma ve erişilen bilgisayarlardaki verileri, gezilen siteleri, bilgisayar içeriğindeki bilgilerin işe yarayan kısımlarını öğrenme. Bilgisayar teknolojisi kullanarak başka bir kişinin sistemine sızıp bu bilgisayardaki bilgilerin silinmesi, yok edilmesi ve değiştirilmesi.

Bilgisayar Yoluyla Dolandırıcılık : Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması. Kart bilgilerinin temin edilme yöntemleri: Manyetik kopyalama cihazları vasıtasıyla alışveriş yada ATM makinelerinin kullanımı sırasında. Alışveriş sırasında kart bilgilerinin izlenmesi yöntemiyle. İnternet üzerinde bulunan online alışveriş sitelerinin kayıtları elde edilerek buradaki kart sahiplerinin spam mail yoluyla kandırılması suretiyle. İnternet üzerindeki sohbet kanallarından.

Bilişim Suçları: Başkalarının adına e-mail göndererek özellikle ticari ve özel ilişkileri zedeleme. Özellikle Pornografik içerikli CD kopyalamak ve satmak. İnternet üzerinden yasa dışı yayın yapma Atatürk aleyhine işlenen suçlar, intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamayı içeren internet sitelerinin oluşturulması ve yayınlanması.

Bilişim Suçları: Kanunla korunmuş bir yazılımın izinsiz kullanımı yasa dışı yöntemlerle kopyalanması, çoğaltılması, satılması, dağıtılması. Vatanın bölünmez bütünlüğüne aykırı olarak terör içerikli internet sitelerin hazırlanması ve yayınlanması.

Bilişim Suçları: E-Mail/msn bilgilerini hackleme (çalma), internette kullandığınız hesaplarınızın şifrelerinin izinsiz olarak ele geçirilmesi ve bu şifreyle hesabınıza girilmesi durumunda, Bir yıla kadar hapis cezası. Şayet hesabınızın şifresi değiştirilmiş ya da tamamen silinip hesaba giriş engellenmişse bir yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunabilir.

Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren veya orada kalmaya devam eden kimseye iki yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir.

BİLİŞİM SUÇU İLE KARŞILAŞTIĞINIZDA YAPABİLECEKLERİNİZ 1. Yasadışı siteler (web sayfaları) ile ilgili şikâyetlerinizi 155@iem.gov.tr adlı e-mail ihbar adresine bildirebilirsiniz. 2. Şahsınız ile ilgili şikâyetçi olduğunuz konular ile ilgili elde edebildiğiniz tüm deliler ile birlikte en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek şikâyetçi olabilirsiniz.

BİLİŞİM SUÇLARI İLE İLGİLİ OLARAK MAĞDUR OLMADAN ÖNCE YAPILABİLECEKLERİNİZ Güvenlik yazılımları kullanın. Tanımadığınız kimseler ile bağlantı kurmayın. Tanımadığınız kişilerle kesinlikle dosya paylaşımı yapmayın. İnternette veya chat ortamında kesinlikle kendinizle ilgili bilgi vermeyin. (isim, adres, telefon..) Okuduğunuz her şeyin doğru olamayacağını unutmayınız!! Bilgisayarınızı tanımadığınız kişilere kullandırmayın. Güvenli şifre kullanın. Korsan yazılım kullanmayın. İnternet ortamında tanıştığınız kişilere kredi kartı bilgilerinizi vermeyin.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ HAZIRLAYAN: BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ