BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Enterprise Architecture (EA) KURUMSAL MİMARİ
Advertisements

Sanallaştırma örnekler, kısa özetler
“IT Manager” Ünvanına Sahip Olun örnekler, kısa tanıtımlar
SEÇG-212 Bilgi İletişim Teknolojileri
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
SÜREÇ YÖNETİMİ Dr. Selami ERARSLAN İstanbul 2011.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS:E-TİCARET KONU:ELEKTRONİK TİCARETİN GELİŞİMİ VE GELENEKSEL TİCARET İLE KARŞILAŞTIRILMASI HAZIRLAYAN:DİLEK.
Bilişim DERSİ PROJE ÖDEVİM
SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI
İNTERNETİN KULLANIM ALANLARI
AKILLI ŞEBEKELİ KİM İŞLETECEK ? Murad ŞERALIOĞLU İGDAŞ EĞİTİM MÜDÜRÜ
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye.
Bilgi Sistemi Organizasyonlar içerisindeki kontrol ve karar verme mekanizmalarında kullanılacak bilginin toplanması, işlenmesi, saklanması ve dağıtılmasını.
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
İş Dünyasında Yeni Yaklaşımlar Copyright S.K.Mirze1.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği nedir? Neden ihtiyaç vardır?
Eymen CEVENT NİSANİ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
Hazırlayan:Murat Sait ÇABUK. 1: B2B (Business to Business): Sirketler Arası Elektronik Ticaret * B2B’nin temeli, sirketlerin internet uzerinden birbirine.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
E-TİCARET.
Donanım, Yazılım, Bilişim Teknolojisi
Kurumsal İçerik Yönetimi Kapsamında Bilgi Güvenliği
AFŞİN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Bölüm Tanıtma.
EYMİR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ALAN TANITIMLARI
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ NEDİR?
BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta14 : Bilişim Sistemleri ve Uygulamaları Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD.
1.1 © 2003 by Prentice Hall BÖLÜM 1 BİLİŞİMLE İLGİLİ GENEL KAVRAMLAR VE İŞ DÜNYASINDA BİLİŞİMİN ÖNEMİ.
İşletmelerde Bilişim Sistemleri
ENM 307 YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Dersin Koordinatörü:. Prof. Dr
1.1 © 2003 by Prentice Hall Bir organizasyonda karar vermeye ve kontrole destek olmak amacıyla ham verileri girdi olarak alan ve birbiri ile bağlantılı.
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin peşinde koştukları hedeflerin türlerini ve yöneticilerin bu hedeflere ulaşmak için kullandıkları rekabetçi.
GÜLTEN ÖZAYDIN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MESLEK SEÇİMİ SUNUMU HAZIRLAYAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN EBRU GÖKER.
Bölümün Amacı Bu bölüm, bilişim teknolojisinin evrimini incelemektedir. Bölüm, örgütsel işlemlere uygulanan bilişim teknolojisi sistemlerine göz atarak.
Bölümün Amacı Bu bölüm, yöneticilerin uluslararası çevre için örgütleri nasıl tasarladığını keşfediyor. Bölüme, öncelikle, küresel büyümeyi harekete.
Bölümün Amacı Bu bölüm, örgütlerin nasıl değiştiğini ve yöneticilerin yenilik ve değişim sürecini nasıl yönettiklerini keşfetmektedir.
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
CEMİL ŞAHİN Bilişim Tek. Öğrt.
Bilişim Ortağınız.
TAKIMA DAYALI PERFORMANS DEĞERLENDİRME
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ.  Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya.
ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
Modern Taşımacılık Yönetimi Yaklaşımları 3PL 4PL ŞEVVAL OLGAÇ.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ
SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir.
Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL
Kurumsal Kültür Yapılandırma Projesi
Bilgi Sistemleri Hafta4
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
BT Denetim, güvenlİk ve DanIşmanlIk
Bölüm 2 ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
SÜREÇ YÖNETİMİ İNŞAAT ŞİRKETLERİ İÇİN PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE YÖNETİMİ.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu
Öğretim Teknolojisi ve Öğretim Tasarımı
İŞLETMEDE BİLGİ SİSTEMLERİ
Sunum transkripti:

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ IT – Information Technology Eymen CEVENT NİSANİ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

Bilişim Teknolojileri Bilişim Teknolojileri Nedir? Öncü Kuruluşlar ve Eğitimler

Bilişim Teknolojileri Nedir? Bilişim Teknolojileri aslında bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış ve verileri saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır. Ancak bugün için Bilişim Teknolojileri (BT), yalnızca bilgisayar sistemlerinin kurulması ve yazılımların yapılandırılması ile sınırlı bir alan değildir.

Bilişim Teknolojileri Nedir? BT, güncel bir bakışla; bilgisayar donanımı, yazılımı, networkler, iletişim teknolojileri, bu alanda yetişmiş insan gücü, prosedürler, internet, intranet ve iletişim araçları gibi çok sayıda bileşene sahiptir. bilişim teknolojilerinin “değer yaratan ve değer katan” bir dizi teknoloji ve araçtan oluştuğu unutulmamalıdır. Bu anlamda gereksinimleri iyi bir şekilde belirlemek, doğru çözümler geliştirmek için de iyi bir örgütlenme ve stratejiye sahip olmak gerekir.

Bilişim Teknolojileri Nedir? ŞİRKETLERE NELER SAĞLAR Yöneticilerin karar verme süreçlerine yardımcı olur: Veritabanı sistemleri, çalışma tablosu programları ve daha birçok yazılım sistemi, kurumsal verilerin değerlendirilmesinde ve yöneticilere anlamlı bilgiler şeklinde sunulmasında önemli rol oynarlar. Maliyetleri azaltır: Biişim teknolojisi araçları, ürün geliştirme, üretim, dağıtım ve müşteri ilişkileri yönetimi bakımından maliyetleri büyük ölçüde azaltır ve zaman tasarrufu sağlarlar. Ayrıca, Internet, Intranet, diğer network ve iletişim olanakları ofis içinde ve ofisler arasındaki iletişim maliyetlerini önemli ölçüde azaltır. Bilginin akmasını sağlar: Bilginin şirket içinde akması sağlanır. Her düzeyde gereken bilgi gereken noktaya hızlı biçimde akar ve şirket çalışanlarının takım halinde (verimli) çalışması sağlanır. Bu işlemler bir bütün olarak iş akışını oluşturur. İş akışı sayesinde dökümanların yönlendirilmesi onaylanması ve ilgili kişilere çok kısa sürede ulaştırılması sağlanır. Bu da şirketlerin hızlı karar vermesini ve birçok sürecinde kaliteyi arttırmasını sağlar. Çeviklik: Çeviklik kavramı da bilişim teknolojilerinin şirketlere kattığı önemli bir değerdir. Pazar ve yasalar değiştiğinde şirketin hemen adapte olması gerekir. Bunun yanı sıra ürünlerin yaşam süreleri de gün geçtikçe kısalmaktadır. Bilgisayar sistemleri üzerinde geliştirilen doküman yönetimi ve iş akışı sistemleri yeni prosedürlerin hızla hayata geçmesini sağlar.

Bilişim Teknolojileri Nedir? ÖNEMİ ARTTI İş stratejileri: Zamanı ve uzaklıkları azaltır. Elektronik ticareti olanaklı kılar. Şirket kültürü: Bilginin kolayca akmasını sağlar. Şeffaflık ve katılımcı yönetim sağlar. Organizasyon yapısı: Birbirine bağlı sanal ve elektronik şirket yapısını oluşturur. Yönetim süreci: Karmaşık karar alma süreçlerinde yardımcı olur. Çalışma alanı: Evde ya da yolda (her yerde) iş yapılmasını sağlar.

Bilişim Teknolojileri Nedir? Eskiden denetim ve yönetim aracı olarak benimsenen bilişim teknolojileri bugün stratejik kararların verilmesinde en önemli rolü oynamaktadır. Şirket sahipleri ve yöneticiler, farklı kaynaklardan gelen çok sayıda bilgiyi değerlendirmek, kararları almak ve kısa zamanda uygulamak zorundadırlar. Bilişim Teknolojileri, günümüzde şirketlerin başarısında mutlak rol oynayan bir dizi teknoloji ve araçtan oluşur. Ancak şirketler belli bir stratejiyle bu teknolojilerden yararlanmayı bilmelidirler. Bunun en önemli etkeni de kuşkusuz bu alanda yetişmiş insan gücü faktörüdür.