ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ E-KİTAP ARAŞTIRMA GRUBU Asuman Akyüz Tuba Akbaytürk.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kütüphanemizin elektronik veritabanlarına üyelik süresi 2012 yılı için de devam edecektir. Bu veritabanlara ulaşabilmek için kütüphanemizin internet sayfasına.
Advertisements

ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
VERİTABANI DEĞERLENDİRME GRUBU (VDG) ve YAYINCI BAŞVURU SİSTEMİ
TÜRKİYE’DE AÇIK ERİŞİM
1/8 Bologna Sürecinde Yönetişim Kırklareli Üniversitesi 3 Ekim 2012 Yrd.Doç.Dr. Mustafa Turan
ANKOS 9. Yıllık Toplantısı, Nisan 2009, İnönü Üniv LİSANS ANLAŞMALARI ÇALIŞMA GRUBU İlkay Holt, Özyeğin Üniversitesi Zeynep.
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
Mobile Monday Istanbul | June Meeting June 4, 2007 Ericsson Mobility World Mehmet Subaşı.
Didem AYDAN 20 Kasım 2009 Ankara YAŞAM BİLİMLERİ VERİ TABANI.
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
T.C. BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Prof. Dr. Nejat Erk, Türkiye Bologna Uzmanı ŞUBAT 2008 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ-MANİSA.
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi Hizmetiçi Eğitim Seminerleri
İŞBİRLİĞİ ARAŞTIRMA GRUBU SUNUMU
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
ANKOS Veritabanı Değerlendirme Grubu
KULLANICI / KÜTÜPHANECİ EĞİTİMİ GRUP ÇALIŞMALARI ANKOS VI. YILLIK TOPLANTISI 2- 4 HAZİRAN 2006, 18 MART ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÇANAKKALE.
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ KULLANICI/KÜTÜPHANECİ EĞİTİMİ GRUBU Kullanıcı/Kütüphaneci Eğitimi Grubu ANKOS çatısı altında 2002’de.
AKADEMİA SOSYAL BİLİMLER İNDEKSİ
KULLANICI / KÜTÜPHANECİ EĞİTİMİ GRUP ÇALIŞMALARI ANKOS 5. Yıllık Toplantısı Haziran 2005 Süleyman Demirel Kütüphanesi, Sakarya.
A.Ekrem ÖZKUL Kürşat ÇAĞILTAY
IAB Türkiye Basın toplantısı Büyük dönüşüm Dijital akıl.
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA İLİ ULUSAL ANNE ÖLÜMLERİ ÇALIŞMASI
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
1 Arjantin Ülke Sohbet Toplantısı (M.Serhan Kara) Ankara, 28 Mayıs 2007 T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI.
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 7. Yıllık Toplantısı 30 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz.
LİSANS ANLAŞMALARI ÇALIŞMA GRUBU ANKOS 6. Yıllık Toplantısı Haziran 2006 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi.
ANKOS AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİVLER ÇALIŞMA GRUBU PROF.DR. UĞUR DEMİRAY (ANADOLU ÜNİVERSİTESİ - DANIŞMAN) GÜLSEVİL AĞCA (YAŞAR ÜNİVERSİTESİ) YASEMİN.
 HOŞGELDİNİZ.   VALİLİĞİMİZCE GERÇEKLEŞTİRİLEN ORGANİZASYONLAR, YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER  PAYDAŞ KURUMLARIN YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR  PAYDAŞ KURUMLARCA.
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Etkinlikleri   Darendeliler.
DÖNEM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI ORDU İLİ
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
ANKOS FİYATLANDIRMA MODELLERİ
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
ANKOS Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Bülent KARASÖZEN Orta Doğu Teknik Üniversitesi 4. Uluslararası Yıllık ANKOS Toplantısı Koç Üniversitesi,
III. Uluslararası ANKOS Toplantısı 6-7 Haziran 2003 Orta Doğu Teknik Üniversitesi ANKARA.
©Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Engineering Village Platformu Foksiyonlar ve Arama fırsatları Tübitak - Ekual Mayıs,2008 Emre Bilinç ITS.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 5. Yıllık Toplantısı Haziran 2005 Süleyman Demirel Kütüphanesi, Sakarya.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI Bodrum, 30 Nisan 2012.
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
ANKOS Kullanım İstatistikleri Kullanım İstatistikleri Çalışma Grubu ANKOS 7.Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz Teknik Üniversitesi.
Sağlıkta İnsangücü Çalışma Grubu Raporu Dr. İ. Serdar ARDA.
(Kütüphanelerarası Kaynak Paylaşım Sistemi)
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
KAMPUS DIŞI ERİŞİM Yusuf YALÇIN. ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Abone Olduğunu Elektronik Kaynaklara Kampus Dışı Erişim İmkanı.
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
PİYASA GÖSTERGELERİ.
BİZ KİMİZ ? PROJESİ SONUÇ RAPORU.  TÜKD üyelerinin profilini ortaya koyabilmek amacıyla 14 sorudan oluşan bir anket formu düzenlenmiştir.  19 şubedeki.
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
URQUHART YASASI.  Urquhart Yasası bilimsel dergilerin “kütüphane ötesi kullanımı”nın (supralibrary use), bu dergilerin her kütüphanenin “kütüphane içi.
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Proje, İstanbul Kalkınma Ajansı (ISTKA)’nın Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde desteklenmektedir.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI UYGULAMASI 1.İlk yapılacak iş veri girişinden okul mevcut durumu onaylanacaktır. 2.Okul aile birliği.
Deneme 1. Deneme 2 Deneme 3.
KULLANICI / KÜTÜPHANECİ EĞİTİMİ GRUP ÇALIŞMALARI
ANKOS ELEKTRONİK BİLGİ KAYNAKLARI ERİŞİMİNDE ULUSALLAŞMAYA DOĞRU
DENEME.
DENEME
Sunum transkripti:

ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ E-KİTAP ARAŞTIRMA GRUBU Asuman Akyüz Tuba Akbaytürk

ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ GENEL BİLGİ Araştırmaya başlama tarihi : 06 Mayıs 2005 Araştırmanın bitiş tarihi: 15 Haziran 2005 Araştırma sonuçları: V.ANKOS Yıllık Toplantıda Üyeler ile paylaşıldı Rapor: ANKOS web sayfasındaANKOS web sayfasında

ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ YAPILANLAR E-kitap konusunda çıkan makale ve araştırmalar izlenmiştir

ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ YAPILANLAR Türkiye pazarında halen kullanımda olan, pazara girmeye çalışan, deneme kullanıma açılmış ve 2007 yılında pazara girmeyi planlayan e-kitap veritabanları, Türkiye’ye sundukları modeller açısından değerlendirilmiş ve dünya pazarında Türkiye’deki yeri konsorsiyum modeli olarak belirlenmiştir

ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ YAPILANLAR Türkiye’nin e-kitap veritabanı kullanım alışkanlığının ve kullanımda dilin etkisinin belirlenebilmesi için vaka olarak 2003 yılından bu yana pazarda olan Ebrary ele alınmıştır. Konuya ilişkin anket hazırlanarak ANKOS üyelerine gönderilmiş ve anket sonucunda gelen veriler ve istatistikleri incelenmiş Ebrary’in Türkiye’de durumu ortaya çıkarılmış ve ayrıca dünyada Ebrary veritabanını kullanan ülkeler ile karşılaştırılmıştır

ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ YAPILANLAR “Internet Türkiye” toplantısında “Konsorsiyumlarda Elektronik Kitap Satın Alım Modelleri ve Türkiye Örneği: Ebrary” başlığı altında sonuçlar meslekdaşlarla paylaşılmıştır

ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Konsorsiyumlarda Elektronik Kitap Satın Alım Modelleri ve Türkiye Örneği: Ebrary

ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ

TEŞEKKÜRLER…. Sorularınız için: Asuman Akyüz - Tuba Akbaytürk –