Sadece laboratuar ortamında değil günlük hayatta da elektrik devreleri ile iç içeyiz farkında mısınız! www.egitimcininadresi.com.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yaşamımızda elektrik olmasaydı nasıl olurdu?
Advertisements

6.SINIF FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK ÜNİTESİNE HOŞ GELDİNİZ.
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Yaşamımızdaki Elektrik.
Yaşamımızdaki Elektrik Hazırlayan Özge EREN.
Maddenin ölçülebilir özellikleri
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK AKIMI
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Elektriği üzerinden geçiren cisimlere iletken denir.
ÜNİTE:4 YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK KONU:ELEKTRİK AKIMI HAZIRLAYAN:
YAŞAMIMIMIZDAKİ ELEKRİK
5.SINIF YAŞAMIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ: ELEKTRİK
DEVRE ELEMANLARININ SEMBOLLE GÖSTERİMİ.
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey.
KESİRLER
YAŞAMIMIZDA ELEKTRİK HAZIRLAYAN AYŞEGÜL BOZDEMİR
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK.
LİMON PİLİ Elif Ayboğa – ESE.
MATEMATİK
HAZIRLAYAN KUMRAL KERDİĞE
ELEKTRİK.
ELEKTRİK VE MANYETİZMA
Aşağıdaki kabakları iki arkadaş kendi aralarında paylaştıklarında her birine kaçar tane düşer ? 8 : 2 = 4.
MEVSİMLER
ZIT KAVRAMLAR
Bu slayt, tarafından hazırlanmıştır.
Yaşamımızdaki Elektrik
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTİRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Basit Bir Elektrik Devresi Kuralım
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK AKIMI NEDİR? Elektrik akımı elektronların hareketidir.Elektronların hareketi için elektronları harekete geçiren kaynak olmalıdır. Elektronları.
ELEKTRİK ENERJİSİ Elektriksel potansiyel enerjiden yeniden türetilen enerjidir .Bir elektrik devresi  tarafından çekilen ve tüketilen enerjiyi açıklar.
ELEKTRİK DEVRESİ KURALIM
Temel Kanunlar ve Temel Elektronik
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE AYDINLATMA TEKNOLOJİSİ
IŞIK VE SES
Mustafa ÇELİK. Bir elektrik ampulünün içerisinde filaman adı verilen iletken bir tel bulunmaktadır. Bu tel ince ve uzun olarak seçilmiştir. Ampulün içine.
ELEKTRİK. ELEKTRİK KAYNAKLARI 1.AKÜ 2.PİL 3.BATAYA 4. Şehir Cereyanı.
1)Elektrikle Tanışalım Günlük hayatımızda evde, okulda kullandığımız araçlar ile fabrikalarda kullanılan makinelerin birçoğu elektrikle çalışır. Elektrik.
BASİT ELEKTRİK DEVRESİ. ETKİNLİK ADIBAĞIMLI DEĞİŞKEN BAĞIMSIZ DEĞİŞKEN KONTROLLÜ DEĞİŞKEN AMPULLERİN SAYISI VE DEĞİŞKENLİĞİ AMPULÜN PARLAKLIĞI.
ELEKTRİK AKIMI.
DİRENÇ. Cisimlerin elektrik akımını geçirirken gösterdiği zorluğa direnç denir. Birimi ohm olup kısaca R ile gösterilir. Devredeki her elemanın direnci.
Yaşamımızdaki Elektrik Elektrikli cihaz ve makinelerin çalısmasını saglayan enerjiye elektrik enerjisi denir. Elektrik akımı bir cihazdan geçtiginde cihazın.
Bir devrede birden fazla ampul ve pil de bulunabilir. Devrede ampullerin ışık verebilmesi için devreyi oluşturan tüm elemanlar çalışır durumda.
DEVRE YAPIM KİTİ (Circuit Construction Kit ). Devre yapım kiti ; pil, ampul, dirençler,ampermetre ve voltmetre gibi gerçeklerine benzeyen laboratuvar.
ELEKTRİK Fen ve Teknoloji Bu Ünitemizi Proje Temelli Olarak İşleyeceğiz Fadime CAN.
4. ÜNİTE YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
5. SINIF 1. 2 BASİT ELEKTRİK DEVRESİ Bir elektrik üreticinden başlayıp yine orada biten kesintisiz bir yoldur. Pil, ampul, bağlantı.
Elektrik yüklerinin üretecin bir kutbundan çıkarak diğer kutba gitmesi için oluşturulan düzeneğe elektrik devresi denir.
ELEKTRİK AKIMI.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK.
BASİT ELEKTRİK DEVRESİ
BASİT ELEKTRİK DEVRELERİ
FEN VE TEKNOLOJİ PERFORMANS ÖDEVİ.
E.
ELEKTRİK.
 Elektrikli bir aracı çalıştırmak için fişini prizine takarız. Elektrik bir enerji türüdür, ısı ve ışık gibi başka enerjilere dönüştürebilir. Pil, elektrik.
MEHMET ŞENGİL 7/A 325 FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMEN: SAİME ÖZEN.
 SERİ BAĞLAMA  PARELEL BAĞLAMA Bir üretecin kutupları, iletkenle bir ampule bağlandığında negatif yüklerin üretecin negatif kutbundan pozitif kutbuna.
Sunum transkripti:

Sadece laboratuar ortamında değil günlük hayatta da elektrik devreleri ile iç içeyiz farkında mısınız! www.egitimcininadresi.com

BASİT BİR ELEKTRİK DEVRESİ PİL www.egitimcininadresi.com

Sizce neden devre elemanları için bu semboller kullanılmaktadır? PİL + - www.egitimcininadresi.com

TÜRKİYE’de İki artı iki eşittir dört. 2 + 2 = 4 İNGİLTERE’de Two plus two is equal to four. 2 + 2 = 4 JAPONYA’da 二プラス二イコール四 (Ni purasu ni ikouru yon.) 2 + 2 = 4 AMAÇ; Ülke içi ve ülkelerarası ortak bir dil oluşturmak ve zor olan resim çizimi yerine kolay olan şekille gösterim olabilir mi? Matematiksel işlemlerde kullanılan sembollerde ( + , - , x , / , = , % ) de durum böyledir, ülkemizin ve dünyanın her yerinde bu semboller aynı anlamda kullanılır. www.egitimcininadresi.com

Bu semboller hangi devre elemanları için kullanılmaktadır? PİL + - lamba anahtar bağlantı kablosu www.egitimcininadresi.com

BASİT BİR ELEKTRİK DEVRESİ PİL ANAHTAR AMPUL BAĞLANTI KABLOLARI www.egitimcininadresi.com

1-Aşağıdaki tanımlamalara uygun semboller sizce nasıldır? Elektrik enerjisi üretir. Elektrik enerjisini iletir. Elektrik enerjisini ışık olarak ortaya çıkarır. Elektrik enerjisinin yolunu açar, kapar. Ampul Anahtar Pil Bağlantı kablosu www.egitimcininadresi.com

2-Aşağıdaki elektrik devrelerinin hangisinde, lamba ışık verir konumdadır? C A C C B C D ileri www.egitimcininadresi.com

Tekrar denemelisin ! www.egitimcininadresi.com

Tebrikler, doğru ! www.egitimcininadresi.com

2-Aşağıdaki elektrik devrelerinin hangisinde, lamba ışık verir konumdadır? CEVAP : C A B C D Devre kapalı , lamba yanar. Anahtar açık devre tamamlanmaz lamba yanmaz. Hem anahtar açık hem bağlantı kablosu açıklığı var devre tamamlanmaz lamba yanmaz. Bağlantı kablosu açıklığı var devre tamamlanmaz lamba yanmaz. SONUÇ: Akım geçmeyen devreye “açık devre”, akım geçen devreye “kapalı devre” denir. www.egitimcininadresi.com

PİL 3-Yanda verilen devre resminin sembolik gösterimi aşağıdakilerden hangisi gibidir? C A C C D C B ileri www.egitimcininadresi.com

Tekrar denemelisin ! www.egitimcininadresi.com

Tebrikler, doğru ! www.egitimcininadresi.com

PİL 3-Yanda verilen devre resminin sembolik gösterimi aşağıdakilerden hangisi gibidir? CEVAP : A A B C D Resimde anahtar açık konumda. Devre resmini karşılayan şekil bu. Resimde bağlantı kablosu açıklığı yok. Resimde bağlantı kablosu açıklığı yok ve anahtar kapalı değil. www.egitimcininadresi.com