Maddenin Halleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1) Maddenin Katı Hali Katı halde bulunan kalem ve silgimizin şekillerini inceleyelim. Hangi yönden bakarsak bakalım belirli bir şekle sahip olduklarını.
Advertisements

MADDENİN HALLERİ KATI SIVI GAZ Konuya Git Konuya Git Konuya Git İLERİ
MADDENİN HALLERİ.
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ
A) Saf Madde : Kendine özgü fiziksel ve kimyasal özellikleri olan, ayırt edici özellikleri bulunan ve bu ayırt edici özellikleri sabit olan maddelere.
Madde doğada üç halde bulunmaktadır
MADDENİN HALLERİNİN TANECİKLİ YAPISI
KARIŞIMLARI AYIRMA YÖNTEMLERİ
Isının yayılma yolları
MADDE TANIMI Kütlesi, hacmi ve eylemsizliği olan bütün varlıklar maddedir. Çevremizde gördüğümüz hava, su, toprak, masa her şey maddedir. MADDENİN SINIFLANDIRILMASI.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 4/A SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
5.ISI VE SICAKLIK Isı ve sıcaklık farklı kavramlardır bunları ayırt edebilmeliyiz. Isı iki madde arasındaki enerji alışverişidir. Sıcaklık ise bu maddelerin.
Genleşme ve Büzülme Katı , sıvı ya da gaz halinde bulunan maddelerin hacimleri ısı aldığında artar, bu olaya genleşme denir. Aynı maddeler sıcaklığı düşük.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
MADDENİN HALLERİ ARASINDAKİ DÖNÜŞÜM
MADDENİN HALLERİ.
1. Saf maddeler Kömür, pirinç, tuz, toprak ve cam kavanoz gibi maddeleri katı madde;süt, zeytinyağı, gaz yağı, meyve suyu gibi maddeleri ise sıvı ; soluduğumuz.
ISI MADDELERİ ETKİLER Kış aylarında hava sıcaklığının azalmasıyla maddelerin sıcaklığı da düşer. Bu durum tellerin büzülmesine yani gergin durmasına neden.
Karışımların Özellikleri ve Sınıflandırılması
SAF MADDELER Kömür, pirinç, tuz, toprak ve cam kavanoz gibi maddeleri katı madde olarak sınıflandırmıştık. Süt, zeytinyağı, gaz yağı, meyve suyu gibi maddeleri.
MADDENİN HALLERİ GAZ KATI SIVI.
ISININ YAYILMA YOLLARI
Gazipaşa İ.Ö.O Sınıf öğr. Ekrem AKİPEK
A K M Y İ.
F. MADDELER DOĞADA KARŞIK HALDE BULUNUR
OLAMAZ YİNE HAL DEĞİŞTİRİYORUM 
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz.
maddenin ayırt edici özellikleri maddenin değişim olayları
MADDENİN HALLERİ ARASINDAKİ DÖNÜŞÜM
MADDENİN HALLERİ.
MADDEYİ TANIYALIM.
MADDENİN HALLERİ KATI SIVI GAZ.
HAYAT BİLGİSİ 1.ÇEVREMİZDEKİ MADDELER 2.MADDENİN HALLERİ
MADDE NEDİR ? Belli bir hacmi ve kütlesi olan her varlık bir maddedir.  Taş, toprak, ağaç, metal, cam, plastik, kağıt, kum gibi varlıklar birer maddedir.
MADDEYİ TANIYALIM.
Maddenin Halleri Konu Anlatımı
MADDENİN HALLERİ.
MADENİN HALLERİ KATI SIVI GAZ.
MADDEYİ TANIYALIM.
4. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
MADDENİN HALLERİ.
MADDENİN HALLERİ.
2. Maddenin Halleri.
MADDELER İ TANIYALIM Ejder Demirel. MADDELER İ TANIYALIM Ejder Demirel 16. İnsanlar İşleyerek Maddeyi Değiştirebilirler Mi? Şeftali, dalından koparılarak.
MADDENİN HALLERİ KATILAR HAL DEĞİŞİMLERİ SIVILAR DÜŞÜNELİM GAZLAR.
MADDENİN HALLERİ.
MADDEYİ TANIYALIM İLKÖĞRETİM 4. SINIFLAR İÇİN CAHİT BORAN
MADDEYİ TANIYALIM.
1.Katılar ve sıvılar Katı maddelerin belirli bir şekli vardır. Dışarıdan bir etki olmadıkça şekilleri değişmez. Sıra, masa, sandalye Yemek yaparken kullandığımız.
MADDENİN HALLERİ FEN VE TEKNOLOJİ.
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
ISININ YAYILMASI.
Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım MADDE Belli bir hacmi ve kütlesi olan her varlık bir maddedir.
MADDENİN HALLERİ KATI HALİ SIVI HALİ GAZ HALİ PLAZMA HALİ.
2. Maddenin Halleri Maddenin Sıvı Hali
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
MADDELERİ TANIYALIM.
MADDENİN HALLERİ Maddenin 3 hali vardır. KATI SIVI GAZ.
KONU:MADDENİN HALLERİ GAZİ İLKOKULU 4.SINIF MERKEZ-DENİZLİ
Maddenin halleri olan katıların,sıvıların ve gazların temel özellikleri 1)MADDENİN KATI HALİ: * Maddenin biçiminin belirli olduğu haldir. * Taş,silgi,kalem..vb.maddeler.
MADDENİN HALLERİ HAZIRLAYAN MUSTAFA TUNÇ. M ADDEN İ N HALLER İ Maddeler doğada katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç halde bulunur.
4.SINIF KİMYA KONULARI.
MADDENİN HALLERİ RUMEYSA SARIKAYA.
MADDENİN HALLERİ Her maddenin yapısı gözle görülemeyecek kadar küçük taneciklerden oluşmuştur. Madde sahip olduğu sıcaklık derecesine göre dört halde bulunur.Bunlar;
MADDENİN HALLERİ.
Doğada maddeler katı, sıvı ve gaz olmak üzere 3 halde bulunurlar.
MADDENİN HALLERİ. Maddeler doğada katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç halde bulunur.
Maddenin Halleri.
Sunum transkripti:

Maddenin Halleri

Maddenin Sıvı Hali Su, süt gibi sıvı halde bulunan maddeleri düşündüğümüzde onlara bazen bardakta, bazen tencerede bazen de şişelerde rastlarız. Sıvı haldeki maddeler kap değiştirdikçe şekil değiştirir. Örneğin sıvı halde bulunan süt, bardağa konulduğunda bardağın; kavanoza konulduğunda ise kavanozun şeklini alır. Yere döküldüğünde ise yayılarak yüzeyin şeklini alır.

Maddenin Katı Hali Katı halde bulunan kalem, silgi ve ataşımızın şekilleri bu hale örnektir. Toz şeker, tuz, un, toz deterjan, kum gibi maddeler küçük taneli katılardır. Bu tür katılar bir araya geldiklerinde sıvı maddeler gibi konuldukları kabın şeklini alırlar. Mercimek tanesi katı haldedir. Bir avuç mercimek bir araya geldiğinde de yine katı haldedir.

Maddenin Gaz Hali Hava, gaz haldedir. Havayı göremesek de var olduğunu birçok olayla fark ederiz. Havanın varlığını rüzgar, fırtına gibi hava olaylarında da hissederiz. Denize daldığımızda çıkan kabarcıklar, bisiklet veya araba tekerliğinin şişmesi de havanın varlığını açıklar.

Isınmada kullandığımız doğal gaz, solunum sırasında aldığımız oksijen gibi maddeler gaz halde bulunur. Gazların sahip olduğu özelliklerden birisi bulundukları ortamda yayılmalarıdır. Bacalardan çıkan dumanı bir süre sonra göremeyişimizi onun bulunduğu ortamda yayılmasından kaynaklanır.