MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI ( )

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bu Sunu Aydın BOZAN tarafından hazırlanmıştır.
Advertisements

MEHMET AKİF ERSOY ( ) NİMET KARAKOÇ.
M.KEMAL ATATÜRK.
12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULU ve MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMI
İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 87. YILI
Mehmet Akif ERSOY ( ) Sunan Salim SELVİ.
Türkçülük akımının nazariyatçısı / sosyolog / fikir adamı/ eğitimci
MEHMET AKİF ERSOY MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI,KİŞİLİĞİ VE ESERLERİ
İSTİKLAL MARŞI VE KABULU
BAYRAMİÇ’ TE MEHMET AKİF
ATATÜRK'ün HAYATI
Türk İslam Birliği Bern Camii Din Görevlisi
İstiklal Marşımızın Yazarı
MİLLÎ MARŞIMIZIN ŞÂİRİ
Mehmet Akif Ersoy Asıl adı Mehmet Ragif olan Mehmet Akif 1873 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tâhir Efendidir. İlk.
MEHMET AKİF ERSOY İSTİKLAL MARŞINI NASIL YAZDI?
Mustafa Kemal ATATÜRK.
1930’lar Türkiye’si Prof. Dr. Turgut Göksu.
BİR İNSANI TANIMAK… "Bir adamı tanımak için, düşüncelerini, acılarını, heyecanlarını bilmek lâzım hiç değilse. Hayatın maddî olaylarıyla ancak kronoloji.
Hikmetli bilgi, tecrübe ile desteklenmiş ve uygulanabilir özellikler taşıyan ilimdir. Hikmet, ilim ile sanatın birleşmesidir. Elmalılı Muhammed Hamdi.
MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİ 1.ETKİNLİK EŞLEŞTİRME.
İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI KONULU BİLGİ YARIŞMASI
MİLLİ MARŞIMIZ ve MEHMET AKİF ERSOY
RESİM Her gün, Enginlerden engin, Yücelerden yüce
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
AHMET YESEVİ ve DİVAN-I HİKMET
MEHMET AKİF ERSOY YAŞAMI VE ÇEVRE KOŞULLARI
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
PEYAMİ SAFA.
MEHMET AKİF ERSOY.
HAZIRLAYAN SERPİL ÖZDEMİR
Ahmet Şuayip’ in Biyografisi
ULU ÖNDER ATATÜRK ’DEN GÜNÜMÜZE EĞİTİM
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK Burak Doğutaş B.
İstiklal Marşının Kabulu. 12 Mart.
Vatan şairi Mehmet Âkif ERSOY
hazırlayan:okan yılmaz
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı
BİLİŞİM TEKNOLOJİERİ VE YAZILIM DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ
ATATÜRK ( ).
Yunus Emre:  Yunus Emre (d Sarayköy, Mihalıçcık, Eskişehir - ö. 1321), Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü mutasavvıf ve filozof, Anadolu'da yaşamış.
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN ( )
HAZIRLAYAN: ESİN YAVAŞ 6/A 498
TUĞBA ÇELİK 6A 264 ÖĞRETMEN: ARİF SÖNMEZ
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
20 Aralık Aralık 1936 İSTİKLAL MARŞIMIZIN MÜELLİFİ
NECİP FAZIL KISAKÜREK.
100. YIL MAŞI VE ANADOLUNUN SESİ
İstiklal Marşı Başlat.
ATATÜRKÜN ÖĞRENİM HAYATI
ÖLÜMÜNÜN 79. YILINDA. Mehmet Akif Ersoy 1873 yılının Aralık ayında İstanbul’un Fatih ilçesinin Sarıgüzel semtinde doğmuş ve 27 Aralık 1936 Pazar günü,
Mehmet Akif Ersoy Bilgi Yarışmasına Hoş Geldiniz… Türkçe Zümresi.
İstiklâl Marşı şâiri yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tahir Efendidir. İlk tahsiline Emir Buhâri Mahalle Mektebinde.
FOTOĞRAFLARLA MEHMET AKİF ERSOY
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel ve Yabancı Dil Alanlarında Eğitim Almak Mümkündür. Öğrencileri ilgi, yetenek ve başarılarına göre yükseköğretim programlarına.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
Ahmet Kutsi Tecer.
Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen.
İBRAHİM ŞİNASİ HAYATI VE ESERLERİ
YAKUP KADRI KARAOSMANOĞLU.  27 Mart 1889’da Kahire’de doğdu,  Babasının adı Abdulkadir Bey,  Annesinin adı İkbal Hanım’dır.
ATATÜRK’ÜN OKUDUĞU OKULLAR
İstiklâl Marşı şairi. Asıl adı Mehmet Ragif olan Mehmet Akif 1873 yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tahir Efendidir. İlk.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Vatan şairi Mehmet Âkif ERSOY
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Mehmet Âkif ERSOY Vatan şairi Hayatı Mehmet Âkif Ersoy, 1873 yılının aralık ayında İstanbul'da, Fatih ilçesinin Karagümrük semtinde Sarıgüzel.
MEHMET AKİF ERSOY Mehmet Akif Ersoy'un Hayatı  Asıl ismi Ragif olan Mehmet Akif Ersoy, 1873 yılında Osmanlı’nın başkenti durumunda olan İstanbul’da.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
Sunum transkripti:

MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI (1873-1936)

Asıl adı Mehmet Ragif olan Mehmet Akif 1873 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tahir Efendidir.

İlk tahsiline Emir Buhari Mahalle Mektebinde başladı İlk tahsiline Emir Buhari Mahalle Mektebinde başladı. İlk ve orta öğreniminden sonra Mülkiye mektebine devam etti. Babasının vefatı ve evlerinin yanması üzerine mülkiyeyi bırakıp Baytar Mektebini birincilikle bitirdi.

Tahsil hayatı boyunca yabancı dil derslerine ilgi duydu Tahsil hayatı boyunca yabancı dil derslerine ilgi duydu. Fransızca, Farsça öğrendi. Babasından Arapça dersleri aldı.

Ziraat nezaretinde baytar olarak vazife aldı Ziraat nezaretinde baytar olarak vazife aldı. Mehmet Akif’in memuriyet hayatı 1893 yılında başlar ve 1913’e kadar devam eder. Memuriyetinin yanında Ziraat Mek-tebinde ve Darülfünun’da edebiyat dersleri vermiştir.

1893 senesinde Tophane-i Amire Veznedarı M 1893 senesinde Tophane-i Amire Veznedarı M. Emin Beyin kızı İsmet Hanımla evlendi.

M. Akif okulda öğrendikleriyle yetinmeyerek, dışarıda kendi kendini yetistirerek tahsilini tamamlamaya, bilgisini genişletmeye çalıştı. Memuriyet hayatına başladıktan sonra öğretmenlik yaparak ve şiir yazarak edebiyat alanındaki çalışmalarına devam etti.

1920 tarihinde Burdur Mebusu olarak Birinci Büyük Millet Meclisine seçildi. 17 Şubat 1921 günü İstiklal Marşını yazdı. Meclis 12 Mart 1921’de marşı kabul etti.

1926 yılından itibaren Mısır Üniversitesinde Türkçe dersleri verdi 1926 yılından itibaren Mısır Üniversitesinde Türkçe dersleri verdi. Bu sırada siroza yakalandı. Hastalığından dolayı İstanbul’a döndü ve tedavi gördü. Fakat hastalığının önüne geçilemedi ve 27 Aralık 1936’da vefat etti. Kabri Edirnekapı Mezarlığındadır.

Şairin en büyük eseri Safahat adı altında toplanan şiirleri şu 7 kitaptan oluşmuştur: 1. Safahat (1911) 2. Süleymaniye Kürsüsünde (1912) 3. Hakkın Sesleri (1913) 4. Fatih Kürsüsünde (1914) 5.Hatıralar (1917) 6. Asım (1924) 7. Gölgeler (1933)

SAYGI VE SEVGİYLE ANIYORUZ… M. Akif Ersoy milletini ve dinini seven, insanlara karşı merhametli bir mizaca sahip, şair tabiatının heyecanlarıyla dalgalanan, edebi bakımdan kıymetli şiirlerin sahibi olan çok değerli bir Türk şairidir. SAYGI VE SEVGİYLE ANIYORUZ…

Hazırlayan: Saraykent Lisesi Bilgisayar Öğretmeni Banu DAMAR