7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul
7.Uluslararası Mutfak Günleri Amaç Türk mutfak kültürünü dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, Ülkemizin şefleri ile dünyanın önde gelen şefleri arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak, Ev sahipliği yapacağımız bir çok ülkenin turizmine katkıda bulunmak ve aynı zamanda; 2010 kültür başkenti seçilen İstanbul’u tanıtmak amacıyla yapılan çok önemli bir organizasyondur. Yarışma Takvimi Son Başvuru: 1 Mart 2009 Onay Duyurusu: 09 Mart 2009 Açılış Töreni: 21 Mart 2009 Yarışma Günleri: Mart 2009 Ödül Töreni: 24 Mart 2009
7.Uluslararası Mutfak Günleri 7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türkiye’ nin tek uluslararası şefler yarışmasını düzenleyen ve dünyanın dört bir yanından gelen aşçıları ağırlayan, başarılı ve saygın bir yemek festivalidir yılında festivale, yurt içinden 1200, yurt dışından 20 ülkeden 800 yabancı aşçı katılmıştır. “Teşhir” ve “Pratik Uygulama” kategorilerinde Ustalar, Gençler ve Öğrenciler arasında düzenlenecektir. Festival İçeriği Yarışma İçeriği
7.Uluslararası Mutfak Günleri TAF Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri TAF tarafından düzenlenmektedir. Türkiye'de aşçılık ve yemek kültürü alanında faaliyet gösteren 5 derneğin birleşmesiyle Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) 29 Ocak 2006 tarihinde kuruldu. Şu ana kadar federasyon,bünyesine katılan 10 tane aşçılık derneği ile yoluna devam etmektedir. Federasyonun kurucu başkanlığına Mutfak Profesyonelleri Derneği Başkanı Yaşar Yalçın Manav getirildi. Federasyonun Amaçları Aşçılık mesleğinin saygınlığını korumak ve yaygınlaştırmak, Aşçılık mesleğinin, çağın gerekliliklerine uygun olarak gelişmesi için çalışmalar yürütmek, Türk mutfağının ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı için faaliyetlerde bulunmak, Aşçılık mesleğinin bilinçli olarak devamlılığı için eğitim ortamları yaratmak.
7.Uluslararası Mutfak Günleri 2009’da Festival TAF’ ın WACS’a üyeliği kabul edildikten sonra festivale başvuran ülkelerin sayısında artışlar oldu yılı için festivalde düzenlenecek yemek yarışması için yaklaşık 40 ülkeden başvuru yapıldı. Basın ile yapılan anlaşmalarda yarışmayı geniş kitlelere duyurmak planlandı yılı ziyaretçi sayısının kişiyi aşması bekleniyor. Sponsor firmaların düzenleyeceği etkinlikler sonucunda, festivalin daha da renkli geçeceği bekleniyor. TAF, dünyanın en saygın meslek örgütleri arasında yer alan Dünya Şefler Birliği (WACS)’a 16 Mayıs 2008 tarihinde Dubai’ de düzenlenen 33. WACS Genel Kurulu’nda 2 bin aşçının delege olarak katıldığı oy birliğiyle kabul edildi. Üye Dernekler
7.Uluslararası Mutfak Günleri Ana Sponsor Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası’ nın katkılarıyla düzenlenen yarışmayı Tüm Aşçılar Federasyonu gerçekleştiriyor. Reklam panosu (billboard) çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Mart 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 7. İstanbul Uluslar arası Mutfak Günleri’nde yarışma haricinde yer alan özel bölümünde siz değerli katılımcılar için markanızı ve ürünlerinizi sergilemek amacı ile ayrı bir bölüm ayrılmıştır. Bu özel bölümde yer almak isteyen firmalara stand satışı yapılacaktır. Özel stand tasarımı yapmak istemeyen firmalara Standart stand konstrüksiyonu TÜYAP tarafından sağlanacaktır.
7.Uluslararası Mutfak Günleri 2008 Sponsorları
7.Uluslararası Mutfak Günleri İletişim Tüm Aşçılar Federasyonu
7.Uluslararası Mutfak Günleri Birlikte çalı ş abilmek dile ğ i ile...”