TİCARET, YENİLİK VE TEKNOLOJİ BİR ADIM ÖTENİZDE. Ege İhracatçı Birliklerine üye 7000’in üzerinde ihracatçı firma 12 sektörde, 181 ülkeye 7 milyar $’ın.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tosyöv Bursa Destekleme Derneği
Advertisements

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi
ENERJİ GÜVENLİĞİ ve ENERJİ ARZI
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
1 Strateji Komisyonu #2010’da Alınacak Aksiyonlar / Hedefler 1 Türkiye'nin stratejik hedefi ve önceliklerine uygun bir Bilişim stratejisine yüksek katkı.
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı Haziran 2014.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
RAKAMLARLA TÜRKİYE
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
UluslararasI Rekabet Gücü PolİtİkalarI
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Dairesi 3 Aralık 2010 GEBZE T.C.
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
URGE Programı ile Şirketlerin İhracat Hacminin Arttırılması Program tanıtımı ve Ernst & Young desteği.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
Yrd. Doç. Dr. Arzdar KİRACI Başkent Üniversitesi
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
1 Bilişim ve İletişim Sektörü Neden Stratejiktir ? Bilişim ve İletişim iş yapış şekillerini ve sosyal hayatı doğrudan etkileyen ana-yapıtaşı konumundadır.
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Kayhan Erciyeş.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Aydın Öztürk İzmir.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
Bilimsel/Teknolojik Güç Siyasi Güç Ekonomik Güç AB’nin Hedefi:  İlki 1984 yılında başlamıştır.  Çerçeve Programları, diğer birçok topluluk programı gibi.
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
KOBİ’LERİN ULUSLARARASI PAZARLAMA ERİŞİMİNİ KOLAYLAŞTIRACAK ÇALIŞMALAR Veysel Öztürk Kobi Kaynak Planlaması ve Bütçe Yönetimi – INOV 534.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
AHUM Destekleri: İHRACAT UYGULAMASI
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KONU BAŞLIKLARI BİLGİ EKONOMİSİ GELİŞİMİ BİLGİ EKONOMİSİ ÖZELLİKLERİ
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Küresel Tedarik Zinciri Yetkinlik Projesi Destekleri ve ihracat pazara giriş belgeleri destekleri, Hibe 1 milyon Dolar destek
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK DESTEKLER VE ÇALIŞMALAR
Tarımsal Gıda Endüstrisinde Yeni Girişimcilerin Uluslararasılaşması
Sunum transkripti:

TİCARET, YENİLİK VE TEKNOLOJİ BİR ADIM ÖTENİZDE

Ege İhracatçı Birliklerine üye 7000’in üzerinde ihracatçı firma 12 sektörde, 181 ülkeye 7 milyar $’ın üzerinde ihracat yapmaktadır. KISACA EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ

“faaliyet gösterdiği 12 sektörde sürdürülebilir, karlı ihracat artışı için üye firmalarına kaynak sağlamakdır.” İŞ TANIMIMIZ

Bilgi İnsan Kaynağı Finansman Network ve İlişkiler Fiziksel Altyapı Kaynaklar Ege İhracatçı Birlikleri Hizmetler Bilgi Dağılımı Eğitim ve Seminerler Tanıtım Çalışmaları Ticaret / Alım Heyetleri İnceleme Gezileri Çalıştaylar Arama Konferansları Devlet Yardımları Ar-Ge Projeleri Kümeleşme Çalışmaları Sektörel Yatırımlar

Neden Ege Bilgi ve İnovasyon Merkezi Projesi ?

ÜlkeRekabet Network Kullanımı Mutluluk Endeksi A.B.D Singapur Hong Kong Lüksemburg Danimarka5 1 1 İsviçre6 5 2 İzlanda7 8 4 Hollanda İsveç9 2 7 Kanada Türkiye Brezilya Güney Afrika Arjantin Polonya Hırvatistan Endonezya Venezuella IMD’nin 2007 rekabet raporuna göre Türkiye 5 basamak düşüş yaşamıştır. IMD Business School Neden Ege Bilgi ve İnovasyon Merkezi Projesi ?

Ar-Ge Harcamaları (Milyar Dolar) Neden Ege Bilgi ve İnovasyon Merkezi Projesi ? 2006 yılında Türkiye’nin Ar-Ge için 4.3 milyar USD harcadığı tahmin edilmektedir. Kaynak: OECD

Neden Ege Bilgi ve İnovasyon Merkezi Projesi ? Ege İhracatçı Birlikleri tarafından 2007 yılında ihracatçı firmaların ihtiyaçlarını belirlemek için gerçekleştirilen “Tanı Projesi” kapsamında firmalarımızın en çok; İhracat stratejisi oluşturmak için hedef müşteri grubu hakkında bilgiye ve bir iş ağına, Pazarlama ve iletişim kabiliyetlerini geliştirmek için nitelikli eleman istihdamına, bilgiye ve iş ağına ihtiyaçları olduğu ortaya çıkmıştır.

Neden Ege Bilgi ve İnovasyon Merkezi Projesi ? 1)Küresel üretim ve rekabet artarak devam edecektir. 2) Emek ve hammadde yoğun ürünlerde orta uzun vadede rekabet etmemiz gittikçe zorlaşacaktır. 3) Türkiye’nin son yıllardaki cari açığı uzun vadede finanse etmesi gittikçe zorlaşacaktır. 4) Firmalarımızın rekabet edebilmeleri için yeni ürün ve yeni üretim süreçleri üzerinde çalışmalarını arttırmaları gerekmektedir.

HEDEF KİTLEMİZ Ege Bölgesi’nde yenilikçi yaklaşımlarla rekabet gücünü arttırmak isteyen firmalar. Ege Bölgesi’nde projeye katkı sağlamak isteyen kurum ve kuruluşlar.

Analiz ve PlanlamaYürütme ve KoordinasyonKontrol ve İyileştirme Bilgi İnsan Kaynağı Finansman Network ve İlişkiler Fiziksel Altyapı KOBİ / İHRACATÇI ÜRETİMPAZARLAMA KAYNAKLAR

Bilgi ve Know-How Network (İş Ağı) İş Modülü İnovasyon Modülü Çerçeve Programları Modülü Firma Eşleştirme Tanıtım Çalışmaları Heyet Organizasyonları Yeni İş Fırsatları İş Ortaklıkları Pazar Bilgileri AB Yasal Düzenlemeleri İhracat Fırsatları Teknoloji Transferi Yeni Teknolojiler Teknoloji Auditi Çalışmaları İnovasyon Danışmanlığı Araştırma Sonuçlarının Paylaşımı Sektörel Seminerler ÇP hakkında farkındalık yaratılması Proje fikirlerinin oluşturulması Uluslararası proje ortaklarının bulunması Deneyimlerin paylaşılması 600 ortak organizasyon 4000’in üzerinde uzman

EGE BİLGİ VE YENİLİK MERKEZİ 3 MERKEZ OFİS İLE TÜM EGE BÖLGESİNİN HİZMETİNDE.

TİCARET, YENİLİK VE TEKNOLOJİ BİR ADIM ÖTENİZDE