BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML
Advertisements

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi
Bilgisayar Açılış Parola Talep İşlemleri
HTML’e Devam Uygulama.
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
NurNet.Org 3. Siteye Nasıl Yazı Eklenir
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaz Dönemi Misafir Öğrenci Kayıt Kılavuzu.
EBYS NEDİR? EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi), İdari Birim Kimlik Kodları kullanılarak DTVT’ na uygun olarak tanımlanmış, içerisinde resmi yazışmalarda.
Tarayıcınızı açıp, web sayfası adresinizi giriniz. (1) Sayfa düzenleyebilmeniz için “Giriş” bağlantısına tıklayınız. Giriş yaptıktan sonra sayfaların içeriğini.
WEB SAYFASI NASIL HAZIRLANIR?
Google Talk Kurulumu-Kullanımı
Yönetim Paneli Kullanımı
İnternet Programcılığı
Okul Web Sitesi Yönetim Paneli
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
Kodlama bilgisi gerekmez!
T.C. YENİMAHALLE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLSİS BÖLÜMÜ
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
İnternet Uygulamaları
BAĞLANTI OLUŞTURMAK Bağlantı rengini ve biçimlendirme özelliklerini ayarlamak Hipermetin bağlantıları oluşturmak Resim tabanlı bağlantılar oluşturmak Bağlantıların.
E-posta Sistemi Outlook Ayarları
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
BELGE SAĞLAMA HİZMETLERİ
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
ŞANLIURFA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA KULLANIM SUNUSU
Halk Sağlığı Müdürlüğü
SANAYİ SİCİL BELGESİ YILLIK İŞLETME CETVELİ’NİN İNTERNET ORTAMINDA GİRİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
EasyChair KULLANIM KILAVUZU Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu Haziran 2012.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
 HTML nin en önemli araçlarından biri de bilgi girişinde kullanılan form kontrolleridir.  Formlar, web sayfası tasarlayan kişi veya şirketlerle internet.
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
TABLOLAR.
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
WordPress ile iTEC Öğretmen Bloğu
1 İNTERNET PROGRAMLAMA - 1 Bağlantılar Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu.
HOŞGELDİNİZ…. HOŞGELDİNİZ… POWERPOİNT İLE… PowerPoint genellikle iş ya da okul için sunumlar hazırken kullanılır. Ancak PowerPoint çok daha eğlenceli.
Gaziçiftliği Anadolu Lisesi. TABLET TESLİMİ ve AKTİVASYON İŞLEMİ Tabletinizi Md. Yrd. Metin AKTÜRK’ten alınız. Tabletinizi alırken teslim tutanağını imzalamayı.
Başkent Üniversitesi Öğrenme ve İçerik Yönetim Sistemi
Programa girmek için Ok işaretinin gösterdiği simgelerden birini tıklayın. Sayfa 3.
 Bilgisayarlar arasında bilgi alışverişini, dosya iletimini sağlamaktadır.  Bu protokol kullanılarak, internet üzerinde bulunan herhangi bir bilgisayarda.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
Listeleme Etiketleri.
2.4. Dönüşümlü Resimler (Rollover) Oluşturma
E-BORDRO İNDİRME VE YÜKLEME
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
Başkent Üniversitesi Öğrenme ve İçerik Yönetim Sistemi Kullanıcı Giriş İşlemleri.
Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü, Mebbis Şubesi 2012
E-POSTALARIN OUTLOOK 2010 PROGRAMINA KURULUMU
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Ekle Butonunu tıklayın.
Meb.k12 uzantılı E-posta Hesabı Kurulumu
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
WEB SİTESİ YAPIYORUM HTML
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
MİCROSOFT OFFİCE OUTLOOK 2003 PROGRAMININ KURULUM VE KULLANIMI
-Genel sayfa düzeni. -Duyuru Ekleme -Fakülte-Myo Sayfa düzenleri eğitimi.
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
HTML Dili ’ nin Genel Özellikleri. HTML Nedir? İşaretleme dili (HyperText Markup Language) Belirteçler (tags) W3 konsorsiyumu (Tim Berners-Lee) W3 konsorsiyumu.
HTML Bağlantılar (Link). Link Nedir? HTML'in önemli özelliklerinden biri, bir metin parçası ya da bir resim üzerinden başka bir belgeyle ya da web adresiyle.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
powerPoint nedir
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
Sunum transkripti:

BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA

Bir sayfadaki metne tıklayarak, aynı sayfanın başka bir bölümüne, bir başka Web sayfasına yada bir mail adresine gidebilirsiniz. HTML nin bu görevi yerine getirmesini sağlayan etiket <a> dır.

Dokümandan başka dökümana bağlantı oluşturmak için: Etiket girilir.(Kısaca ilk satıra <a> yazılır) Hangi dökümana geçiş yapılmak isteniyorsa ismi yazılır. HREF=“dosyaismi” Bu dokümanın ekranda hangi isimle gösterilmek istendiği belirtilir. Etiket kapatılır. </a>

Sayfa İçi Bağlantı Oluşturma Bir sayfadaki metne tıklayarak, aynı sayfanın başka bir bölümüne gidilebilir. Bu işlem çapa olarak da adlandırılır. <a href="#...">...</a> ile tıklanmasını istediğimiz metin <a name="....">...</a> ile de karşımıza gelmesini istediğimiz bölüm belirlenir.

Örnek1:

Ekran Çıktısı:

Sayfa Dışı Bağlantı Oluşturma Herhangi bir web sayfasına bağlantı oluşturmak için; <a href=”http://www.meb.gov.tr”> Milli Eğitim Bakanlığı</a> “Milli Eğitim Bakanlığı”, yazısına tıkladığımız zaman “www.meb.gov.tr “ internet sitesi açılacaktır.

Hazırlamış olduğumuz site içerisinde link vermek; <a href=”index.html”>Ana Sayfa</a> “Ana Sayfa” yazısına tıkladığımız zaman hazırlamış olduğumuz ve bilgisayarımızda kayıtlı olan “index.html” sayfasına bağlantı oluşturulacaktır. Herhangi bir yazıya tıkladığımız zaman resim açılması için; <a href=”okul.jpg”>Okulumuzun Resmini Görmek İçin Tıklayınız</a> Herhangi bir dosyaya link vermek için; <a href=”portlar.pdf”>Portlar modülünü indirmek için tıklayınız…</a> <a href=”resimler.zip”>Bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız</a>

Target parametresini kullanarak, açılacak olan sayfa, resim veya dosyanın açılacağı pencereyi belirtebiliriz. <a href="..." target="..." > </a> target="_blank": Bağlantının, yeni bir pencerede açılmasını sağlar. target="_self": Bağlantının, aynı pencere içerisinde açılmasını sağlar. target="_top": Bağlantının, aynı pencere içerisinde en üstten itibaren açılmasını sağlar. target="_parent" : Açılan bağlantı, o anda açık sayfayı oluşturmuş bir ana sayfa varsa onun yerinde açılmasını sağlar. target="çerçeve(frame) adı": Bağlantının, adı verilen çerçevede açılmasını sağlamak için kullanılır. Örnek: <a href=http://www.meb.gov.tr target=”_blank”> Milli Eğitim Bakanlığı</a>

E-Posta Adresine Bağlantı Oluşturma E-posta adresine bağlantı oluşturmak için; <a href=”mailto:e-posta adresi”>….</a> komutu kullanılır.

Örnek: <a href=”mailto: etogm@meb.gov.tr”> E-posta göndermek için tıklayınız.</a> Yukarıdaki html komut satırını yazıp kaydettiğinizde tarayıcıdaki görüntü aşağıdaki gibi olacaktır. E-posta göndermek için tıklayınız yazısına, tıklandığı zaman konu, bilgi ve e-posta adresi gibi bilgilerin girilebileceği Şekilde görünen e-posta gönderme programı açılacaktır. İstenilen bilgiler yazıldıktan sonra “Gönder” düğmesine tıklandığında, e-postamız gönderilmiş olur.

Ölçme ve Değerlendirme Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız. 1. ( ) Sayfa içi bağlantı oluşturma işlemi, çapa işlemi olarak da adlandırılır. 2. ( ) Target parametresini kullanarak açılacak olan sayfada, resim veya dosyanın açılacağı pencereyi belirtebiliriz. 3. ( ) target="_self": Bağlantının yeni bir pencerede açılmasını sağlar. 4. ( ) <a href=”mailto: etogm@meb.gov.tr”> E-posta göndermek için tıklayınız.</a> bu komutun kullanıcı makinesinde çalışabilmesi için e-posta gönderme programının yüklü olması gerekir.