SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ (SSB)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

Arşiv Kurumların gerçek veya tüzel kişilerin gördükleri hizmetler, yaptıkları haberleşme veya işlemler sonucu meydana gelen ve bir amaçla saklanan Dokümantasyon,
Zehra KORUK Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İZİN İRTİFAK İŞLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR
ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ
İLERİ YAŞ ve REHABİLİTASYON TURİZMİ POLİTİKALARI
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
Sağlık Turizminde Devlet Desteğinin Önemi ve Yabancı Sermaye Hüseyin ÇELİK Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü II.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi Antalya.
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
SAYED SAĞLIK SEMPOZYUMLARI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi Uygulamaları
T.C. Başbakanlık Başbakanlık Düzenleyici Reform Grubu
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H
11 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI.
İZMİR SAĞLIK TURİZMİ DERNEĞİ (izsatu)
STRATEJİK PLANLAMA Dr. Yüksel VARDAR Antalya, Haziran 2014
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Finans Hizmetleri Başkan Yardımcılığı Döner Sermaye, Bütçe ve Muhasebe Uygulamaları Daire Başkanlığı Mevzuat Birimi.
BAŞHEKİMLERİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ TAHSİS DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Engellilik ve Dava Örnekleri
Özel Sağlık Hizmet Sunucuları ve Yeni Teşkilat yasası
ÖZEL SEKTÖR GÖZÜYLE SAĞLIK ALANINDA ÜRETİM VE GELECEĞE İLİŞKİN ÖNGÖRÜLER SEİS Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR.
Teminat Gümrük Kanunu ( ).
GİRİŞ A) TANIM Turizm hukuku, turisti ve turizm endüstrisi kuruluşlarını ilgilendiren kurallar topluluğudur. B) NİTELİKLERİ Evrensel nitelikli kurallar.
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
SAĞLIK TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2011.
ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
1 YASED BAROMETRE II 16 EYLÜL 2008 İSTANBUL ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DERNEĞİ.
SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
Ali AFACAN Merkez Döner Sermaye Saymanlığı KAYNAKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE NEMALANDIRMA Kamu Haznedarlığı Uygulaması Kamu Haznedarlığı Uygulamasının.
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
2015/06 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİLEKÇE ve BİLGİ EDİNME HAKKI
Akdeniz Üniversitesi Turizm İş letmecili ğ i ve Otelcilik Sa ğ lık Turizminin Hukuki açıdan De ğ erlendirmesi Taleh AGHAZADA
Türk Kamu Personel Rejiminin Özellikleri ve İstihdam Biçimleri
Hastalık ve Erken Ölümleri Önleme Açısından Toplum Sağlığı Merkezleri
GÜNEYDOĞU ASYA ÜLKELER BİRLİĞİ
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
SERBEST DOLAŞIMA GİRİŞ REJİMİ
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMASI)
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI
Anlatmacı: Adnan Hadzimusiç
HUKUKUN KAYNAKLARI Hukukun kaynakları, asıl kaynaklar ve yardımcı kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Asıl kaynaklar: Yazılı ve yazısız kaynaklar Yardımcı.
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TÜTÜN – ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI. VİZYON: * Türkiye’de üretilen tütünlerin yurt içi ve dünya tütün kullanımı içindeki payının artırılmasına ve ülkemizin.
Bağlama Kuralları Gösterici hukuk kurallarıdır
Sunum transkripti:

SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ (SSB) 08.04.2017 SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ (SSB)

SERBEST BÖLGE TANIMI 08.04.2017 Genel olarak serbest bölge; ülkenin siyasi sınırları içinde olmakla birlikte gümrük hattı dışında sayılan, ülkede geçerli ticari, mali ve iktisadi alanlara ilişkin hukuki ve idari düzenlemelerin uygulanmadığı veya kısmen uygulandığı, sınai ve ticari faaliyetler için daha geniş teşviklerin tanındığı ve fiziki olarak ülkenin diğer kısımlarından ayrılan yerler olarak tanımlanabilir.

SSB KANUNİ DAYANAĞI 08.04.2017 06/06/1985 tarihli ve 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu, 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların teşkilat ve görevleri hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 49’uncu maddesi gereğince ülkemizde sağlık serbest bölgelerin kurulmasının önü açılmıştır,

KANUNİ DAYANAĞI 08.04.2017 MADDE 49 (1)Bakanlık, ülkenin sağlık alanında bölgesel bir cazibe merkezi haline getirilmesi, yabancı sermaye ve yüksek tıbbî teknoloji girişinin hızlandırılması amacıyla, 6/6/1985 tarihli ve 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu hükümleri çerçevesinde, sağlık serbest bölgelerinin kurulması ve yönetilmesine ilişkin usul ve esaslar Bakanlar Kurulunca belirlenir. (2)Serbest bölgelerde verilecek sağlık hizmetlerine ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenir.

SSB TEMEL FELSEFE VE AMAÇ Yatırımcıya bir çok konular (mali ve bürokratik süreçler ) da avantaj sağlamak, Sağlık hizmetin sunumunda planlama engelini aşmak, Sağlık turizmine daha kolay yollarla destek olmak (Tıp , Termal , Yaşlı bakımı vb.), Yabancı sermaye girişini arttırmak, İstihdamı artırmak, kalifiye yabancı beyin göçünü çekmek, Yüksek tıbbi teknoloji girişini hızlandırmak, Türkiye’ yi Bölgesinde Sağlık alanında cazibe merkezi yapmak, Sağlık turizmi açısından örnek bir konsept oluşturmak.   08.04.2017

SSB GENEL KONULAR SGK ile anlaşma yapılamayacak, %15-20 oranında yerli hasta bakılması öngörülmekte, Planlamada esneklik hedeflenmekte , Mali sorumluluk sigortası ve malpraktis Türkiye ‘deki mevzuat çerçevesinde uygulanması öngörülmekte, Çok geniş alanda olabileceği gibi dar alanlarda da kurulma fırsatı öngörülmekte, Ulaşım kolay olmalı Acil Sağlık Hizmetlerinin bölge dışına verilmemesi öngörülmektedir, Her çeşit sağlık hizmeti tesisi (her türlü hastane, rehabilitasyon merkezi , termal bakım merkezi, yaşlı tatil köyü, sağlıklı yaşam merkezi ,sağlık köyleri, hizmete dönük Ar-Ge merkezleri, sosyal tesisler, spor alanları ,hizmet üretimi amaçlı sağlık teknokentleri ve sağlık eğitimi veren kuruluşlar) yapılabilir olacaktır. Tıbbi teknoloji üretiminin kapsam dışı kalması hedeflenmektedir.   08.04.2017

SSB DÜNYA ÖRNEKLERİ 08.04.2017 Dubai ve İran’da sağlık serbest bölgeler mevcuttur, İran sağlık serbest bölgesi proje olarak tasarlanmış fakat fonksiyonel olarak hayata geçmemiştir, Umman, Suudi Arabistan, Brezilya, Panama, Kosta Rika ve Meksika da ise sağlık serbest bölgesi kurma düşüncesi bulunmaktadır,  

08.04.2017  

GİRİŞ HASTANELER KONGRE MERKEZİ SOSYAL TESİSLER SPA GÜZELLİK MERKEZİ HavaalanINA 20 km uzaklIkta 08.04.2017 GİRİŞ REKREASYON ALANLARI TEKNOKENT AR-GE OTEL EĞİTİM MERKEZİ MEZARLIK, CAMİ, KİLİSE, SİNAGOG REKREASYON ALANLARI SPOR TESİSLERİ REHABİLİTASYON GERİATRİ

SSB’ DE SÜREÇ 08.04.2017 Ekonomi Bakanlığının organizasyonunda SSB için Bakanlar Kurulu kararı hazırlanması (hazırlanıyor), Sağlık Bakanlığı SSB yönetmeliği yayınlayacak (taslak hazır), 3218 sayılı SB kanunda değişiklik BK sevk edildi. Sonrasında; SSB’lerin yeri ve işletmecileri (kamu yada özel) Bakanlar Kurulu’nca ilan edilecek, Yatırımcı tarafından uygulanabilir projeler hazırlanıp bakanlığa sunulacak Bölgenin altyapı ve planlaması yapılacak (imar çalışması),

TEŞEKKÜRLER Dr. Muhammet MİSİR T.C Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yard. 08.04.2017 Dr. Muhammet MİSİR T.C Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yard. drmisir@hotmail.com