2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bölgesel Gelişme ve Yönetişim Sempozyumu, 7-8 Eylül 2006, Ankara
Advertisements

KYF II. DÖNEM HİBE PROGRAMI ETKİ DEĞERLENDİRMESİ
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ PROJE BİRİMİ
1 Stratejik Yönetim Sistemi Projesi Çerçevesinde Stratejik Planlama Adımları MURAT KAYMAK 25 Ağustos 2006 Ankara.
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlanma Süreci Serdarlı, 01 Nisan 2011.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Türkiye’de Yerel Kalkınma ve Aktörler Emin Dedeoğlu 22 Ocak 2007, Kütahya.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
TESK AB VE DIŞİLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Av. Elif Güliz BAYRAM Müdür Vekili 24 Şubat 2012 Antalya.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
HATAY VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM M Ü D Ü RL Ü Ğ Ü Strateji Geliştirme Hizmetleri Bölümü "Fidanlar Çınarların İzinde..." Projesi
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
Stratejik Planlama Pilot Kuruluş Uygulamaları: Genel Bakış Nahit BİNGÖL DPT Müsteşarlığı 12 Ocak 2005.
HAVZA İLE İLGİLİ HEDEFLENEN ÇALIŞMA (YANSI 13) HAVZA TEŞKİLATLANMASI YOLUYLA YENİDEN YAPILANMA 1.1. HAVZA TEŞKİLATI 2.2. HAVZA YÖNETİM HUKUKU 3.3. HAVZA.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Bölgesel Gelişme Politika ve Uygulamaları
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
AVRUPA BİRLİĞİ MALİ YARDIMLARI VE KOBİ’LERE SAĞLANAN OLANAKLAR.
SEI T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
YERELDE AB SÜRECİ.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
Türkiye’de Yerel ve Bölgesel Kalkınma Kuruluşları
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
Bilimsel/Teknolojik Güç Siyasi Güç Ekonomik Güç AB’nin Hedefi:  İlki 1984 yılında başlamıştır.  Çerçeve Programları, diğer birçok topluluk programı gibi.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
İLLER BANKASI.
Avrupa Birliği Bakanlığı
1 TR-AB MALİ İŞBİRLİĞİ AB MALİ YARDIMLARI ve HİBE PROGRAMLARI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı MİLLİ.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
aday ülkelere ekonomik sosyal, siyasi ve hukuki açılardan topluluğa uyumun daha hızlı olabilmesi için her yıl proje karşılığı mali destek sağlamaktadır.
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
AB Topluluk Programları Hakkında Genel Bilgi Türkiye’nin Katılmakta Olduğu Programlar.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
AB İHALE ve SÖZLEŞME YÖNETİMİ Barbaros Murat KÖSE Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRKİYE-AB MALİ İŞBİRLİĞİ SÜRECİ Mehmet Arslan Avrupa Birliği Bakanlığı AB İşleri Uzmanı
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
YHGP: YEŞİLIRMAK HAVZASI GELİŞİM PROJESİ ÖDEVİ ŞÜHEDA NUR ARISOY 11TM/A 266 İYİ SEYİRLER…
Sunum transkripti:

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu TÜRKİYE-AB BÖLGESEL KALKINMA PROGRAMLARINDA KAZANILAN TECRÜBE Deniz AKKAHVE Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü AB Bölgesel Programları Dairesi Başkanı 25-26 Ekim 2007, İzmir

Bölgesel Gelişme Politikası: 2004-2006 Uygulamaları Türkiye ve Avrupa Birliğinin ortak finansmanı ile uygulamaya konulan bölgesel kalkınma programları Bulgaristan ile Sınır Ötesi İşbirliği Programı İtalya Ekonomi ve Maliye Bakanlığı ile yürütülen Eşleştirme Projesi AB katılım süreci çalışmaları 25 Ekim 2007

Bölgesel Gelişme Politikası: 2004-2006 Uygulamaları Uygulamada bütüncüllük: stratejik çerçeve (öUKP) Çok Yıllı Programlama: n+2 Kurumsal Çerçeve: faydalanıcı - DPT, uygulamadan sorumlu birim – PUB nihai faydalanıcı – yerel yönetimler, STK, KOBİ Ortaklık: yönlendirme ve yürütme komiteleri, protokoller 25 Ekim 2007

Bölgesel Gelişme Politikası: 2004-2006 Uygulamaları İdari Kapasite Teknik Yardım Projesi Proje hazırlama, yönetme ve izleme eğitimleri Bütçe Mekanizması iki aşamalı eş finansman İzleme ve Değerlendirme ortak izleme sistemi: izleme ağı, ortak izleme rehberi, İBS Mali Yönetim ve Kontrol MFİB Hazine Kontrolörleri 25 Ekim 2007

AB Bölgesel Kalkınma Programları 25 Ekim 2007

AB Bölgesel Kalkınma Programları 25 Ekim 2007

AB Bölgesel Kalkınma Programları 25 Ekim 2007

AB Bölgesel Kalkınma Programları 25 Ekim 2007

AB Bölgesel Kalkınma Programları Genel: 33 il için toplam 212 milyon Avro kaynak kullanılmaktadır. 1237 projeye 163 milyon Avro tutarında hibe kaynak sağlanmıştır. Bilgilendirme günlerine yaklaşık 15 000 kişi katılmıştır. Proje döngüsü yönetimi, AB satın alma kuralları, izleme değerlendirme konularında düzenlenen eğitimlere toplam 8 000 kişi katılmıştır. DAKP Kapsamında: 759 çiftçi ve 349 Tarım Bakanlığı personeline eğitim verilmiştir. KOBİ eğitimlerine 510 kişi katılmış; 100 küçük işletme danışmanı eğitilmiş, 8’i profesyonel akreditasyon sürecini tamamlamıştır. Turizm Stratejisi hazırlanmıştır. Van Gölünün kirliliğini önlemek amacıyla 4 fizibilite etüdü hazırlanmıştır. Her il için bir adet olmak üzere 4 gezici sağlık ünitesi alınmıştır. 25 Ekim 2007

AB Bölgesel Kalkınma Programları SKE Kapsamında: AB kurallarına göre satın almaların gerçekleştirilmesi için “yapım işleri”, “mal alımı”, “hizmet alımı” rehberleri hazırlanmıştır. (PRAG tercümesi) AKKM Kapsamında: PUB personeline yönelik eğitim programı geliştirilmiştir. Yaklaşık 3000 çiftçi ve 330 Tarım Bakanlığı personeline uygulamalı ve teorik eğitim verilmiştir. KOBİ’lere ve STK’lara yönelik düzenlenen eğitim programlarına 656 kişi katılmıştır. Yerel Yönetimler için düzenlenen eğitim programlarına yaklaşık 250 kişi katılmıştır. 26 farklı ürün için pazarlama araştırması çalışması yürütülmektedir. 25 Ekim 2007

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği Bölgesel Programları Dairesi http://www.dpt.gov.tr/bgyu/abbp/abbp.html Teşekkürler.... 25 Ekim 2007