HAVZA PLANLAMA VE ARAZİ ISLAHI DAİRE BAŞKANLIĞI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AKILLI FAKS.
Advertisements

ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Ses Kayıt Sistemi.
Mobit Bilişim Elektronik ve Kontrol Sistemleri Dış Tic. A.Ş.
IP PBX.
Esra ARIKAN Çevre Uzmanı
Türkiye’deki Kamu İnternet Siteleri Ne Kadar Vatandaş Odaklı?
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Etüt ve Proje Daire Başkanlığı
2 3 ÜST YÖNETİMİN LİDERLİĞİNDE, TAKIM HALİNDE BELİRLENEN HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA, İŞLETME PROBLEMLERİNE GÖRE ÇÖZÜM BULUNMASIDIR. 4.
GELECEĞİN ŞEHİRLERİ İÇİN AKILLI ÇÖZÜMLER
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Sektörün buluşma, tartışma ve planlama noktası. ÇKS bilgileri sektör ile paylaşılıyor. Tarım-Bilişim-Mobilişim-Finans paydaşları konseyi kuruluyor. İleri.
 Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak ve Şubat aylarında 18 İlçe ve İl Merkezinde Av Komisyonu toplantıları tamamlandı.  Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak Şubat.
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
DEREBUCAK TAPU MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU  MÜDÜRLÜĞÜMÜZ 1 MÜDÜR ODASI, 1 SERVİS, 1 ARŞİV VE 1 TAKBİS ODASI MEVCUT OLUP BİR MÜDÜR, 1 ADET BİLGİSAYAR.
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.
GİRESUN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ SEMİNERİ
 106 a det bilgisayar. Donanım özelliklerine göre İşletim Sistemleri, Ofis Programları ve güvenlik yazılımları lisanslı olarak yüklenmiştir.  1 a det.
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
PTT : 3131 adet El Terminali Temini Projesi
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
Ülkemizde toplanan sütün online olarak kayıt altına alınması, Tarım Bakanlığı, Tarım İl Müdürlükleri, Kontrol Genel Müdürlükleri gibi kurumların süt ile.
SEDA ARSLAN TUNCER Android işletim sisteminde RGB histogram değerlerinin gerçek zamanlı olarak elde edilmesi SEDA ARSLAN TUNCER
Kazanım 5. Yaşadığı bölgede görülen bir afet ile bölgenin coğrafi özelliklerini ilişkilendirir.
ONLINE ELEKTRİK SAYAÇ OKUMA UYGULAMASI
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
TESİS YÖNETİMİ DİREKTÖRLÜĞÜ
E-Ticaret’in Mobil Tarafı
B İ T A l t Y a p ı s ı C B S Ç a l ı ş m a l a r ı O B M W e b S i t e s i Kurumsal Yazılımlar e-posta.
ZUHAL YILMAZ Başmühendis
İŞLETİM SİSTEMLERİ EYLÜL 2012.
UYDU TABANLI ULUSAL VERİ ARŞİVİ
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ÇELTİK – AKGÖL PROJESİ Feyzullah PARLAK ( Planlama Başmüh. ) Metin PEKTAŞ.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞLIK SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇÖLLEŞME ve.
MART 2013 İŞLETİM SİSTEMLERİ.
PLANLAMA VE PROJE FAALİYETLERİ
SEL ÖNLEME ÇALIŞMALARINDA AĞAÇLANDIRMA VE TERASLAMANIN ÖNEMİ
Veri Tabanları Kullanıcı Ara Yüzünde Yeni Yaklaşımlar
rojelendirme esasları
ARAZİ TOPLULAŞTIRMA PROJELERİ ÖN ETÜT RAPORLARININ HAZIRLANMASI VE ÖNEMİ YUSUF VAY
Cemil ŞAHİN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Orman Bölge Müdürlüğü Sn Proje AdıSektörüYeriProjenin Durumu 1 Orman KadastroTarım/OrmancılıkMuhtelifİhalesi yapılmıştır 2 Orman Koruma ve İşletmecilik.
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Proje Koordinatörü KASIM 2012 ANKARA.
COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİNE GİRİŞ Orhan Gündüz
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
EYLÜL 2014 İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilgisayar Uygulamaları.
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
AKARÇAY HAVZASI.
ÇÖLLEŞME ve EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ENERJİ SEKTÖRÜ.
İNTERNET TABANLI UZAKTAN EĞİTİMDE MOBİL ÖĞRENMENİN ROLÜ
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
EROZYONLA MÜCADELE EYLEM PLANI
MOHTİ TARIM OSMAN KALAYCI SERBEST TARIM DANIŞMANI ZİRAAT MÜHENDİSİ
BİLGİSAYAR NEDİR?.
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
1 GELİŞME RAPORU Proje Adı Sunan; Adı Soyadı Enstitü/İstasyon/İl Müdürlüğü Sunan; Adı Soyadı Enstitü/İstasyon/İl Müdürlüğü T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK.
Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD) Ulusal Hedeflerinin Oluşturulması 1.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
TEKNOLOJİ ENTEGRE ADAMLI GÜVENLİK
Ön Büro Çalışması Arazi Çalışması.
Sunum transkripti:

HAVZA PLANLAMA VE ARAZİ ISLAHI DAİRE BAŞKANLIĞI ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVZA PLANLAMA VE ARAZİ ISLAHI DAİRE BAŞKANLIĞI TOPRAK VERİTABANINA MOBİL CİHAZLARLA VERİ GİRİŞİ Erkan GÜLER Harita Yüksek Mühendisi Şubat 2014

Sunu Planı Toprak Veri Tabanı Toprak Haritalarının Sayısallaştırılması Mobil Cihazlar için Anket Yazılımı - Türkiyedeki toprak haritalama çalışmaları hakkında genel bilgi (tarihçesi ve sorunları). Çem Genel müdürlüğü kapsamında toprak veritabanı hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vereceğim Toprak veritabanına girilmek üzere AGM ye ait ağaçlandırma projelerinin toprak haritaları sayısallaştırılmakta ve veritabanına hazır hale getirilmektedir. Bu konu ilede ilgi özet bir bilgi vereceğim Sahadan toprak profil bilgilerinin konumsal olarak girilmesini ve online olarak sisteme aktarılmasını sağlayan Android tabanlı hazırlanmış anket programı hakkında detaylı bilgi vermeye çalışacağım Toprak veritabanının ulaşmasını istediğimiz nihai hedefleri anlatmaya çalışacagım Konu ile ilgili

Toprak Haritalama Çalışmaları Türkiye’de hala en geçerli toprak haritalama çalışması; ‘Toprak Su Genel Müdürlüğü’ nün 1965 -1971 yılında yaptığı, 1982-1984 yılında revize edilen ‘Büyük Toprak Grupları’ (BTG) çalışmasıdır. BTG ,arazi varlığı düzeyinde 1/100 000, havza bazında 1/ 200 000 ölçeğe sahiptir BTG, daha çok tarımsal alanlar için üretilmiş dolayısı ile orman varlığı ile ilgili detaylı çalışma yapılmamıştır. 2011 yılı Aralık ayında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmiş çalıştayda, Büyük Toprak Gruplarının veritabanının oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar ağırlıklı olarak tarım arazilerinin etütlerine yönelik olmuş; orman toprakları ile ilgili bir çalışma yapılmamıştır. Ülkemizde toprak sınıflama ve haritalama çalışmaları, ilk defa 1951 yılında Tarım Bakanlığı bünyesindeki “Toprak Muhafaza ve Zirai Sulama Teşkilatı” ile başlamış ve ilk olarak 1958 yılında 1:800.000 ölçekli Türkiye Toprak Haritasi Daha sonra 1965 yılında Toprak Su Genel Müdürlüğü 1:25.000 ölçekli topografik haritalardan da yararlanılarak “Türkiye Geliştirilmiş Toprak Haritaları” etüdlerine başlanmıştırı yapılmıştır. Bu çalışmalarda, iller bazında 1:100.000 ölçekli “İllerin Toprak Kaynağı Envanter Raporları” ve 1:200.000 ölçekli, 26 büyük su toplama havzasına göre düzenlenmiş “Havza Toprak Raporları” 1972 yılında sonuçlanmıştır. -- ölçek küçük oldugu için ve tarımsal alanlar için üretildiğinden agaclandırma gibi ormansal faaliyetlerde kullanıma cevap verememiştir. --

Toprak Haritalama Çalışmaları 2012 Ağustos ayında ‘Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü’ tarafından Afyon/Sandıklı’da ‘Toprak Etüt ve Haritalama Çalıştayı’ düzenlemiş, ilgili kurum temsilcileri ve akademisyenler bir araya getirilmiştir. Çalıstay sonunda toprak etüt ve haritalama çalışmalarında, ülke topraklarının bütün olarak ele alınarak, her sektöre hizmet edecek şekilde gerçekleştirilmesine ihtiyaç bulunduğu, ayrıca elde edilen verilerin tüm kullanıcıların hizmetine sunulması gerektiği belirtilmiştir. Ülkemizde toprak sınıflama ve haritalama çalışmaları, ilk defa 1951 yılında Tarım Bakanlığı bünyesindeki “Toprak Muhafaza ve Zirai Sulama Teşkilatı” ile başlamış ve ilk olarak 1958 yılında 1:800.000 ölçekli Türkiye Toprak Haritasi Daha sonra 1965 yılında Toprak Su Genel Müdürlüğü 1:25.000 ölçekli topografik haritalardan da yararlanılarak “Türkiye Geliştirilmiş Toprak Haritaları” etüdlerine başlanmıştırı yapılmıştır. Bu çalışmalarda, iller bazında 1:100.000 ölçekli “İllerin Toprak Kaynağı Envanter Raporları” ve 1:200.000 ölçekli, 26 büyük su toplama havzasına göre düzenlenmiş “Havza Toprak Raporları” 1972 yılında sonuçlanmıştır. -- ölçek küçük oldugu için ve tarımsal alanlar için üretildiğinden agaclandırma gibi ormansal faaliyetlerde kullanıma cevap verememiştir. -- çalıştaya sonunda 10 maddelik karar cıkmıstır (tarım bakanlıgı ile protokol yapılması gibi). Bu konu ile ilgili ozellikle gıda tarım ve hayvancılık bakanlıgı ile pekcok toplantı yapılmıs akademisyenlerinde bulundugu kucum içi toplantılarla desketlenmiştir. Çem bu konuda ciddi bir hareket olmadıgı için bilgi işlem dairesi ile teknik altyapıyıda gorusmus ve bakanlık bunyesinde ormancılık ve tarım sektorune hizmet verebilecek bir toprak veritabanını kurulmasına karar vermiştir.

Toprak Haritalama Çalışmaları Toprak veritabanı bakanlıgımız bilgi işlem dairesi altyapısıyla ve geoportal platformuna uyumlu olarak kuruldu. Tarımcıların ve ormancıların ortaklasa belirledigi ****** adet veri sınıfı veritabanında olusturulmustur.

Toprak Haritalarının Sayısallaştırılması Orman Genel Müdürlüğü arşivlerinde bulunan 600 adet ağaçlandırma projesine ait toprak haritalarının sayısallaştırılması ve ilgili toprak etüt karneleri ile toprak analiz raporlarının da sayısal ortama aktarılması planlanmıştır. İlk etapta 217 adet projeye ait toprak haritaları sayısallaştırılmış, ilgili toprak etüt karneleri sayısal olarak ilgili toprak haritaları ile eşleştirilmiştir. 600 proje CAS (ABS) ile uyumlu projelerden seçilmiştir. Ağaçlandırma projeleri derken bunların içerisinde erozyon kontrol, mera ıslahı gibi çalışmalarda bulunmaktadır -217 proje sıkıntı ve sorunları da görmek amacı ile en eski tarihli projelerden seçilmeye çalışılmıştır. 217 projeye ait toprak etüt karneleri ve analiz raporları pdf formatında taranmış ve bilgisayarlarda ayrıca saklanmıştır.Burada amaç analiz raporlarına ait kucuk notları onaylayan kişiyi gorebilmektir. Sayısallaştırılan haritalar daha önce belirlenen kolon yapılarına göre oluşturulmuş ve CBS ortamına uygun hale getirlmiştir. Harita projeksiyonları ED 50 UTM 6 olarak yapılmıştır. Şuan Bilgi işlem ile veritabanı altyapısı düzenlenmeye devam etmektedir.

Toprak Haritalarının Sayısallaştırılması 600 proje CAS (ABS) ile uyumlu projelerden seçilmiştir. Ağaçlandırma projeleri derken bunların içerisinde erozyon kontrol, mera ıslahı gibi çalışmalarda bulunmaktadır -217 proje sıkıntı ve sorunları da görmek amacı ile en eski tarihli projelerden seçilmeye çalışılmıştır. 217 projeye ait toprak etüt karneleri ve analiz raporları pdf formatında taranmış ve bilgisayarlarda ayrıca saklanmıştır.Burada amaç analiz raporlarına ait kucuk notları onaylayan kişiyi gorebilmektir. Sayısallaştırılan haritalar daha önce belirlenen kolon yapılarına göre oluşturulmuş ve CBS ortamına uygun hale getirlmiştir. Harita projeksiyonları ED 50 UTM 6 olarak yapılmıştır. Şuan Bilgi işlem ile veritabanı altyapısı düzenlenmeye devam etmektedir.

TimeMata Programı TimeMata tek bir merkezden saha personellerine yetkilendirme yapılarak; Konum belirleyen, Personel takibi yapabilen, Görev takibi yapabilen, Cihaz takibi yapabilen, Raporlama yapabilen, Çekilen resimlerin anlık gösterimi/gönderimi yapabilen, Sahadan toplanan verilerin eş zamanlı merkeze iletimini sağlayan, Android tabanlı mobil uygulamadır.

TimeMata Programı TimeMata ; - Android 2.0 ve üzeri versiyon yüklenmiş, - Harici yada internet tabanlı GPS verisine sahip, Kamerası olan, Wifi ve GPRS bağlantısı yapabilen, tablet bilgisayar ve cep telefonları gibi tüm mobil cihazlarda çalışabilir.

TimeMata Programı GPrs GPs

TimeMata Programı TimeMata Admin Paneli Oluşturma Görüntüleme Rapor Departman Görüntüleme Oluşturma Değiştirme Silme Personel Cihaz Oluşturma Değiştirme Silme Anket Öncelikle programın yönetimsel tarafını biraz açıklayalım, Admin yetkisine sahip kullanıcı slaytta gösterilen öğeleri gerçekleştirme hakkına sahiptir. Örneğin işin tipine göre gruplar oluşturabilir ve onlara kimlik tanımlayabilir. Oluşturma Değiştirme Silme Takip Takip

Departman Gruplama Bölümü TimeMata Programı Düzenleme Butonu Departman Gruplama Bölümü Silme Butonu Departman Listesi Departman ve çalışma gruplarını oluşturduğumuz adımlar görülmekte

TimeMata Programı Personel Ekleme Butonu Düzenleme Butonu Yeni Oluşturulacak Personelin Kişisel Bilgilerinin Doldurulacağı Alan Düzenleme Butonu Departman Listesi Departman Gruplama Bölümü Personel ile İlgili Doldurulması Zorunlu Olmayan Alan Personel Listesi Silme Butonu Admin tarafından Personele Verilebilir Yetkiler Alanı Bu kısımda ise kullanıcılar ve yetkilendirmeleri ile ilgili düzenlemeleri görüyoruz. Personelin Sisteme Giriş Yapacağı User\Password Alanı

TimeMata Programı Düzeltme Butonu Cihazların Google Altlık Üzerindeki Konum Gösterim Alanı Cihaz Hakkında Bilgiler Düzeltme Butonu Cihazlar sekmesiyle hangi cihazların nerede kullanıldıgı ve logları gorulebilir.

TimeMata Programı Düzenleme Butonu Silme Butonu Anket Listesi Cihazlar sekmesiyle hangi cihazların nerede kullanıldıgı ve logları gorulebilir.

TimeMata Programı Filtreleme Alanı Personel logları Personel Loglarının Excel Aktarımı Filtreleme Alanı Personel Loglarının Haritadaki Konumu Personel logları Cihazlar sekmesiyle hangi cihazların nerede kullanıldıgı ve logları gorulebilir.

TimeMata Programı Cihazlar sekmesiyle hangi cihazların nerede kullanıldıgı ve logları gorulebilir.

TimeMata Programı TIME MATA Server tarafında yapılan değişiklikleri GPRS aracılığıyla anlık olarak saha personellerine iletmektedir. Anket sırasında sorularda değişiklik yapabilir yada yeniden olusturabilirsiniz internet ile cihaz bunu kaydedecektir

TimeMata Programı

TEŞEKKÜRLER….