T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ
Advertisements

BAPGRAFİKLERİBAPGRAFİKLERİ. ZİRAAT FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ.
Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş.
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
Mikro-İşletmelere Geçiş: Yaşanan Pratikler ve Gelecek için Stratejiler.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÜNİVERSİTE - SANAYİ İŞBİRLİĞİ. A R A Ç A M Ç A Temel Bilimler Ana Teknolojiler İnovasyonlar Toplumsal (İstihdam ve Yaşam Kalitesi) Ekonomik (Endüstriyel.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
Hacettepe Üniversitesi Hacettepe Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
“IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Concluding Remarks (Kapanış Sözleri) Dr. Suat Genç TÜBİTAK.
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
6. SANAYİ KONGRESİ Üniversitelerin teknoloji tabanlı inovasyon sürecindeki rolü ve teknolojiye dayalı ekonomiye geçişte tetikleyici model arayışı Doç.
Teknoloji Transfer Ofisi
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ B. MURAT.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği nedir? Neden ihtiyaç vardır?
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
Doç. Dr. Olcay Taner Yıldız
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU Vestel Şirketler Grubu AR-GE Koordinatörü İHSANER ALKIM.
NANOMAM® a. ş www. nanomam
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu Haydar Akın Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi.
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.

KURULUŞ Karabük Üniversitesinin 2007 yılında kurulmasıyla, Fen Bilimleri Enstitüsü 3 Yüksek Lisans Programı ile eğitime başlamıştır. Kurulduğu günden.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları & Destek – Hibe – Teşvikler Yücel Doğan CENG ’03 IE ’13
TÜRKİYE’NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ  2011 öncesi ( BTYK)  (23.BTYK - 27.BTYK)  2014 ve Sonrası (27. BTYK - )
Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin.
LAKPOS - 28 Kasım İstatistikleri
ORGANİZASYON (TEŞKİLAT) ŞEMASI
Selçuk Üniversitesi Araştırma Üniversitesi Tanıtım Sunumu- 2017
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
PROF.DR.B.ESRA ASLANERTİK DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
Sunum transkripti:

T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması Yrd. Doç. Dr. Alper Özpınar 09-01-2015 Teknopark istanbul

İstanbul Ticaret Üniversitesi İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 2001 yılında kurulmuştur. Üç kampüste, 7 000 in öğrencisi , 300 akademisyeni ile 6 Fakülte Fen Edebiyat, Ticari Bilimler, Hukuk, İletişim, Mühendislik ve Tasarım Uygulamalı Bilimler 3 Enstitü Dış Ticaret Sosyal Bilimler Fen Bilimleri 19 Araştırma ve Uygulama Merkezi

Mühendislik ve Tasarım Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Endüstriyel Tasarım Mimarlık İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Moda ve Tekstil Tasarımı Mekatronik Mühendisliği Mücevherat Mühendisliği Tekstil Mühendisliği

Hedef ve Odak Teknolojiler Savunma Sanayi İHA Siber Güvenlik - Kriptoloji Uygulamaları Gömülü Sistemler Nesnelerin İnterneti ve Bulut Bilişim Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Malzeme ve Tekstil

Teknopark İstanbul, İTO ve İTİCU T-TTO ve R&DCube Ofisi 2015 İTİCU Teknopark İstanbul Binası 2016-2017

Teknoloji Transferi ve TTO’lar “Teknoloji, bilgi, birikim, know-how, tasarım, üretim yöntemleri ve sistemlerinin; faydaya ve ekonomik değere dönüşümünü temin etmek için veya daha da gelişmesini ve yeni ürünler, uygulamalar, malzemeler ve prosesler yaratılmasını sağlamak amacıyla bilimsel ve araştırma kurumları, endüstri, kamu vb. ilgili taraflar arasında paylaşılması . (TTGV)

TTO Modülleri Modül 1 - Modül 1: Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Hizmetleri Modül 2: Destek Programlarından Yararlanmaya Yönelik Hizmetler Modül 3: Proje Geliştirme/Yönetim Hizmetleri (Üniversite Sanayi İşbirliği Faaliyetleri) Modül 4: Fikri Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama Hizmetleri Modül 5: Şirketleşme ve Girişimcilik Hizmetleri:

Modül 1 - Modül 1: Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Hizmetleri Bu modül ile iş dünyasının, Ar-Ge projeleri yürütme, üniversite ile işbirliği yaparak projeler geliştirme, teknoloji ve inovasyon konularında bilgi sahibi kılınması amaçlanmaktadır. Modül çerçevesinde yürütülebilecek faaliyetler, üniversitelerin iş dünyasına yönelik olarak sahip oldukları yetkinliklerinin, kaynakların ve işbirliği imkânlarının tanıtılması, yeni teknolojiler, Ar-Ge sistematiği vb. konularda eğitim organizasyonları düzenlenmesi ve üniversite sanayi işbirliğine yönelik çeşitli bilgilendirme etkinliklerinin yapılması şeklinde sıralanabilir. İTO Meslek Komiteleri Bilgilendirme Toplantıları Sektör Toplantıları ve Akademisyenlerin Katılımı Fuar Destekleri ve İTO’nun katıldığı uluslararası fuarlara İTO Temsilciler Meclisi üyesi ile öğretim üyesi, öğrenci gönderilmesi

ITO Meslek Komiteleri No 5 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ No 59 MAKİNA VE EKİPMANLARI No 60 TAKIM TEZGAHLARI VE OTOMASYON No 63 ENERJİ No 64 ELEKTRİK EKİPMANLARI No 65 AYDINLATMA No 66 ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ

Modül 2: Destek Programlarından Yararlanmaya Yönelik Hizmetler Bu modül çerçevesinde TTO tarafından yürütülebilecek faaliyetler; üniversitelerin ve iş dünyasının çeşitli hibe destek programlarından yararlanması için bilgilendirme, projelendirme ve idari destek işlemleri vb. olarak tanımlanabilir. YAPKO ( Yayın,Araştırma Proje Koordinasyon Kurulu ) Süreçleri Öz Destek Köprüsü BAP-ARGE Temelli Projeler BAP-ARGE Dışı Projeler Diğer Üniversite Sanayi İşbirliği Projeleri Yayın ve Kitap Teşvikleri

Modül 3: Proje Geliştirme/Yönetim Hizmetleri (Üniversite Sanayi İşbirliği Faaliyetleri) Üniversite kaynaklı araştırma sonuçlarını ürüne çevirmek üzere araştırmacıları sanayi ile buluşturmak ve sanayinin ihtiyaçları için de sanayi ile üniversite arasındaki etkileşimi sağlayarak üniversite ile sanayi arasında arayüz rolünü yürütmek. ITICU Yaz Projeleri ve Mentörlük ITO Proje Yarışması İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezleri Bilişim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Çevre ve Doğa Bilimleri Uygulama Ve Araştırma Merkezi Üniversite-İş Dünyası İlişkileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Teknoloji Geliştirme Merkezi Enerji Ekonomisi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Modül 4: Fikri Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama Hizmetleri Üniversitelerde Fikri Mülkiyet kapsamında değerlendirilebilecek proje ve çalışmaların belirlenmesi, bu kapsamdaki patent işlemleri ve patentlerin ticarileştirilmesi bu modül altında yürütülecektir. T-TTO Doğrudan Destek Üniversite öğretim üyesi, öğrencisi ve proje ortaklarına Profesyonel patent danışmanlığı Patent masraflarının karşılanması

Modül 5: Şirketleşme ve Girişimcilik Hizmetleri Yenilikçi fikir veya rekabetçi yöntem içeren bir buluşun ticari değeri olan ürüne çevrilmesi, bu fikrin korunmasını takiben ticarileştirilmesi konularında destek hizmetleri sunmak. Ticarileşebilir inovasyon fikirlerine şirketleşme desteği Ar-Ge proje pazarlarındaki ticarileştirilebilir projelere ortaklık karşılığında Kuluçka merkezinde ofis Bankadan kredi için teminat İTO meslek komitelerinde potansiyel ortak ve müşterilerle tanıştırma desteği TTO ile mevcut TEKMER arasında iletişim ve paylaşım köprüsünün oluşturulması

T-Portal İletişim Köprüsü Üniversite ArGe Firması Ekipman Üretici Firma Kullanıcı Firma Üniversite Ar-Ge Firması Ekipman Üretici Firma Kullanıcı Firma TTO ve Teknoparklar

Teşekkürler