Küresel Isınma Ve Nedenleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KÜRESEL ISINMA.
Advertisements

Akşehir Gölü. Akşehir Gölü PROBLEM ? Dünya Isınıyor!
KÜRESEL ISINMANIN ETKİLERİ VE ALINACAK ÖNLEMLER
ENERJİ TASARRUFU.
ENERJİ HAREKETİ Sınıftan çıkarken, ışıkları kapatmayı unutmayalım.
ve Küresel İklim Değişimi
YENİLENEBİLİR ENERJİLER
HAVA KİRLİLİĞİ ve KÜRESEL ISINMA
Küresel Isınma.
KÜRESEL ISINMA
KÜRESEL ISINMA.
KAZANIMLAR 2.Küresel sorunlarla uluslar arası kuruluşların kuruluş amaçlarını ilişkilendirir. 3.Küresel sorunların çözümlerinin yaşama geçirilmesinde kişisel.
Küresel Isınma Etkileri….
KÜRESEL ISINMA VE ASİT YAĞMURLARI KONU ANLATIM SUNUMUMUZA HOŞGELDİNİZ.
Treibhauseffekt Handan Anapa Januar 2013
HERŞEY İÇİN ENERJİ… ENERJİ;
ENERJİ VERİMLİLİĞİ NEDİR?
ENERJİ TASARRUFU Yaşantımızın en önemli unsurlarından biri enerjidir. Enerji, iş yapabilme gücüne denir. Günlük yaşantımızda kullandığımız başlıca enerji.
MADDE DÖNGÜLERİ.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
ENERJİYİ VERİMLİ KULLANMAYA NEDEN İHTİYACIMIZ VAR?
PANEL ÇEVRE KİRLİLİĞİ.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. TEKNOLOJİNİN İKİ LOKOMOTİFİ.
VE KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİMİ
 Su doğada hangi hallerde ve nerelerde bulunur?
KÜRESEL ISINMA Hazırlayan: Günay DÜZEL.
KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ
FEN ve TEKNOLOJİ / FOTOSENTEZ DENEYLERİ
Küresel Isınma Nedir?.
FEN VE TEKNOLOJİ DERS:FEN VE TEKNOLOJİ
TC ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
KÜÇÜK TASARRUFLAR BÜYÜK KAZANÇLAR
DÜNYANIN BA Ş I BELADA. KÜRESEL ISINMA DddddddSera Sera gazlarının atmosferde birikmesi ile yeryüzü ve yeryüzüne yakın atmosfer tabakalarında tabakalarında.
DÜNYA SU GÜNÜ 22 MART 2015.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
KÜRESEL ISINMA.
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
E-Posta Grubu Oluşturma
KÜRESEL ISINMA.
SERA GAZLARI METİN MERT ARSLAN.
KÜRESEL ISINMA FAHRİYE LİMAN 6/A 180.
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
Yaşadığımız çevre mi? Kirlettiğimiz toprak mı? Kirlettiğimiz toprak mı? Kullanılamaz sular mı? Kullanılamaz sular mı? Sürekli kirlenen hava mı? Sürekli.
KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE ETKİLERİ
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
DÜNYA NEREYE GİDİYOR. ORMANLAR YANIYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!....
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
Karbon Ayak İzini Azaltmanın Yolları 1
YAKITLAR Bulunduğumuz ortamların ısınmasını sağlamak için soba, kalorifer gibi araçlar kullanırız. Bu araçlar yakıtların yanmasıyla ısı verir. Yakıtların.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
Yaklaşan Tehlikeye Karşı " Biz Ne Yapabiliriz?".
KÜRESEL ISINMA NEDİR? Sanayi devriminden beri, özellikle fosil yakıtların yakılması, ormansızlaşma ve sanayi süreçleri gibi çeşitli.
Konvansiyonel kaynaklar, Mineral yakıtlar olarak da bilinir. Hidrokarbon ve yüksek oranlarda karbon içeren kömür, petrol ve doğal gaz gibi doğal enerji.
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
İÇERİK Hava durumu nedir? İklim nedir? Sera etkisi nedir?
KÜRESEL ISINMA (DÜNYAMIZ YOK OLUYOR ! ).
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
ÇEVRE KİRLİLİĞİ.
KÜRESEL ISINMA. İÇİNDEKİLER: Küresel ısınma nedir? Sera etkisi nedir? Sera etkisinin zararları Küresel ısınmanın nedenleri Küresel ısınmanın beklenen.
PANEL ÇEVRE KİRLİLİĞİ. ÇEVRE KİRLİLİĞİNE GENEL BAKIŞ Çevre kirliliği günümüzün en büyük sorunlarından biridir. Yaşamımızı olumsuz etkileyen çevre kirliliği.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. HİÇ ELEKTRİKSİZ BİR DÜNYA DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?
MADDE DÖNGÜLERİ.
HAZIRLAYAN:TUĞÇE AYBEK
ve Küresel İklim Değişimi
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN. KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
PANEL ÇEVRE KİRLİLİĞİ. ÇEVRE KİRLİLİĞİNE GENEL BAKIŞ Çevre kirliliği günümüzün en büyük sorunlarından biridir. Yaşamımızı olumsuz etkileyen çevre kirliliği.
ve Küresel İklim Değişimi
Sunum transkripti:

Küresel Isınma Ve Nedenleri MEHMET CANCA 51937116890

Amaç : Bilgilendirmek Özel Amaç : Küresel ısınmaya karşı alınması gereken önlemler konusunda bilgi vermek Hedef Kitle : İLT366BESYO210 kodlu spor yöneticiliği 4.sınıf öğrencileri Tez İfadesi : Yaşadığımız Çevrede Bilinçli Tüketici Olursak Küresel Isınmayı Önleriz.

KÜRESEL ISINMA NEDİR İnsanlar tarafından atmosfere salınan gazların sera etkisi yaratması sonucunda dünya yüzeyinde sıcaklığın artmasına küresel ısınma denmektedir.

Sera Etkisi Nedir Sera Etkisi Nedir Güneş ışınlarının yeryüzünden yansımaları sırasında, kullandığımız fosil yakıtlar ve endüstriyel kaynaklı çeşitli gazlar tarafından tutulması sonucu atmosferin alt katmanının normalden daha fazla ısınmasıdır. Sera Etkisi Nedir Sera Etkisi Nedir

Binlerce, milyonlarca yıllık buzullar erimeye başladı. Küresel Isınma Nedir Binlerce, milyonlarca yıllık buzullar erimeye başladı.

Küresel Isınmanın Nedenleri Nelerdir

Küresel Isınmanın Nedenleri Nelerdir Isınmanın nedeni %90 insan

Küresel Isınmanın Nedenleri Nelerdir Sera gazlarını fazla üretiyoruz Ormanları yok ediyoruz Denizlerdeki canlıların yok olmasına sebep oluyoruz

Küresel Isınmanın Nedenleri Nelerdir Hızlı nüfus artışı ve tüketim eğiliminin artması

Küresel Isınmanın Nedenleri Nelerdir Kömür Doğal gaz Petrol İtici gazlar Buzdolabı

Küresel Isınmanın Nedenleri Nelerdir Metan Çöp Yığınları Hayvan Gübresi Pirinç Tarlaları Bataklıklar Yaşam düşmanı ozon Ozon Diazot monoksit Egzoz Gazları Azotlu Gübreler Anız Yakma

Küresel Isınmanın Ekolojik Sonuçları

Küresel Isınmanın Ekolojik Sonuçları Aşırı sıcaklık ve yangınlar

Küresel Isınmanın Ekolojik Sonuçları Kuraklık

Küresel Isınmanın Ekolojik Sonuçları Daha sık ve şiddetli kasırgalar ve fırtınalar

Küresel Isınmanın Ekolojik Sonuçları Seller

Küresel Isınmanın Ekolojik Sonuçları Açlık, yoksulluk ve hastalıklar

Küresel Isınmanın Ekolojik Sonuçları Önce adalar, sonra kıyılar sular altında kalacak

Küresel Isınmaya Karşı Alınabilecek Önlemler

Herkesin yapabileceği bir şeyler var! Güneş pilli lamba Güneş,rüzgar ve jeotermal gibi yenilebilir enerji kaynaklarına yönelmeliyiz Enerjiyi tasarruflu kullanmalıyız Petrol,kömür ve doğal gaz(fosil yakıtlar) kullanımını sınırlandırmalıyız Herkesin yapabileceği bir şeyler var!

Ormanları koruyalım ve miktarını arttırmalıyız Plansız ve çarpık kentleşmeye izin vermemeliyiz Yetişkin bir ağaç 1 saatte 2,3 kg karbondioksiti alıp 1,7 kg oksijen verir.

Enerjiyi Tasarruflu Kullanın Tasarruf ampullerin kullanılması konusunda dünya çapında bir karar alınsaydı ; kömürle çalışan yüzlerce santral kapatılabilirdi.

Enerjiyi Tasarruflu Kullanın Elektronik aletleri “bekleme durumunda” (stand-by) bırakmayın.

Suyu Tasarruflu Kullanmalıyız

Musluğu Açık Bırakmayın Her gün sebzeleri elde yıkamak yerine,su dolu kapta yıkayarak 4 kişilik bir ailede yılda 18ton su boşa gitmemiş oluyor

Daha kısa duş alın. 5 dakikalık bir duşla 60 litre su harcarsınız Bulaşıklarınızı makinede yıkayın Yılda 26-40 ton su kurtarmaktadır Muslukların su kaçırmadığından emin olun. Gereksiz yere sifon çekmeyin Yılda 6 ton su boşa gider

Tarımda damla sulama tekniğini kullanmalıyız ! Tarımda sulamanın % 88’i salma sulama Tarımda damla sulama tekniğini kullanmalıyız ! Damla yöntemi, geleneksel hortum ya da kanal sulamasına oranla, kullanılan su miktarını % 30-70 azaltırken, ürün verimini de % 20-90 artırıyor

Tüketim Alışkanlığınızı Değiştirin

Çöplerin Yüzde 50’si Geri Dönüşüme Uğrasa, Daha Az Karbondioksit Gazı Açığa Çıkar.

Havayı Değil Binalarımızı Isıtalım Evinizin dış cephesini koyu renkle boyamak sıcaklığı muhafaza eder. Pencere bandı ve süngerler kullanınız. Çatı, kapı ve pencerelerinizin yalıtımını yapınız

Fosil Yakıt Tüketiminizi Azaltın 6 8 +ºC 20 Kaloriferin derecesini çok açmayın. Oda sıcaklığı 23 °C iken ısı kaybı 100 ise; 22 °C olursa % 6 tasarruf 21 °C olursa % 12 tasarruf 20 °C olursa % 18 tasarruf sağlanabilir. Oda ısısına duyarlı termostatik vanalar kullanın.

Araçlar Fosil Yakıt Kullanır! Tatilinizi yakın yerlerde yapın. Böylece kişi başına harcanan yakıt azalmış olur. Mevsim sebze ve meyvesi tüketin. Dış ülkelerden ithal edilen ürünler çok yakıt tüketilmesine neden olur. Aracınızı gerekmediği zamanlarda kullanmayın. Toplu ulaşım araçlarını kullanın.

Bu dünya, bizim gelecek nesillere bırakacağımız bir emanettir! EMANETE HIYANET ETMEMELİYİZ!!!

İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…