GRUP DEM Durna Özer Esma Aydınoğlu Merve Yurttaş

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
Advertisements

ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
Bölüm 6 Nicel Veri Toplama
Araştırmacı Öğretmenler Ebru Mugaloglu
Öğretim Görevlisi: Hasan Avcıoğlu Doç. Dr. Gönül Akçamete
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
1 Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği 2 Koç Üniversitesi
HOŞGELDİNİZ YA/EM Doktora Öğrencileri Kolokyumu 2002.
Ölçme Düzeyleri Ölçeklerin Kullanılması
Uygulamalı Örneklem Seçimi
Prof. Dr. Akile Sarıoğlu-Büke*, Doç Dr. Osman Özdel**,
Kaynak Gösterme Teknikleri
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
Eyvah Öğrenciler Küçüldü: Üniversite Öğrencilerinin Çok-Kullanıcılı Sanal Bir Bilgisayar Ortamında Bilgisayar Okuryazarlığı Eğitimi Alması Araş. Gör. Gonca.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi
Melikşah Üniversitesi
Uygulamalı Örneklem Seçimi
Üniversite öğrencilerinin video oyunlarına olan alışkanlıkları
TEST – 1.
PSİKOLOJİ BÖLÜMÜNÜN DOKUZ ALT ALANINA YÖNELİK İLGİ ÖLÇEĞİ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA VE YAYIN DESTEK BİRİMİ.
FAKÜLTELERE GÖRE STRESLE BAŞA ÇIKMA YOLLARININ BELİRLENMESİ
MEASUREMENT *Nazan SONDAÇ *Didem ATASEVEN *Halise ARGUÇ.
5.GRUP Şule Şahin Tuğba Karakuş Gizem Osan
EĞİTİM FAKÜLTESİ. ULUSLAR ARASI AKREDİTASYON HAZIRLIKLARI Prof. Dr. Firdevs KARAHAN Dekan V.
SİU 2009 Sınıflandırıcılarda Hata Ölçülmesi ve Karşılaştırılması için İstatistiksel Yöntemler Ethem Alpaydın Boğaziçi Üniversitesi
BİR ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE HEMŞİRELERİN ARAŞTIRMA KULLANIMINA İLİŞKİN ALGILADIKLARI ENGELLER VE KOLAYLAŞTIRICILAR Gülseren KOCAMAN*, Şeyda SEREN*, Seyyare.
Cinsiyete Göre Sınav Dönemi Kaygı Düzeyi
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ
ADSIZ 2. Grup Üyeleri  Nurmelek NURLU  Gülten TAFLIO Ğ LU.
AYNALARDA YANSIMA VE IŞIĞIN SOĞURULMASI
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KPI ANALİZİ – ŞUBAT 2015 KALITE GELIŞTIRME AR-GE ŞUBESI.
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDE DEPRESYON BELİRTİLERİ TAŞIMA DURUMU
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
(Kütüphanelerarası Kaynak Paylaşım Sistemi)
14.ULUSAL TURİZM KONGRESİ 2013 YILI BİLDİRİLERİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME Prof. Dr. A. Celil ÇAKICI Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi.
Ölçüm Geçerliği Murat Coşar Afyon Kocatepe Üniversitesi
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GELİŞMELER VE FAALİYETLER ( SONRASI) Prof Dr Halit Tanju Besler ( ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı
Bilgi Destek Sistemlerin Kurulması Yrd. Doç. Dr
Bölüm Dili İngilizce ve Türkçe Olan Öğrencilerin İnternet Ortamında İngilizce Kullanma Alışkanlıkları ve Tutumları.
MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİNDEKİ ÖĞRENCİLERİN KAYGI DÜZEYLERİNİN AKADEMİK BAŞARILARINA ETKİSİ DENGE SENA KARAKÖSE M.MERVE KAPLAN.
MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN OKUDUKLARI KİTAP MİKTARI İLE KİTAP TÜRÜNÜN AKADEMİK BAŞARI ÜSTÜNE ETKİSİ NUTELLA ESRA SİVAS HABİBE NUR AMARATLICAN.
Grup Kaygısızlar Fevzi Yeni Ahmet Karamermer. LİTERATÜR Melikşah Üniversitesi orta anadoluda olduğu için bu çevredeki öğrenciler genelde üniversite hayatında.
Grup Adı: ZAMBAK Sümeyra Nur Beştepe Merve Okandan
Araştırma Başlığı: Üniversite Öğrencilerinin Yaşam Kalite Seviyelerinin Sağlık Durumlarına Göre İncelenmesi.
Araştırma Başlığı: İlköğretim öğrencilerinde matematik kaygısı ile matematik başarısı arasında bir ilişki olup olmadığının incelenmesi Grup Adı: M&M’S.
Grup Adı : CANİKOLAR Grup Üyeleri : Eda DENLİ Rabiye Merve HAYRAN
Genel Not Ortalamasının Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Son Sınıf Öğrencilerinin Geleceğe Yönelik Umutsuzluk Düzeyleri Üzerine Etkisi.
EVC İ L HAYVAN BESLEMEN İ N YET İŞ K İ NLERDE DEPRESYON DÜZEY İ İ LE İ L İŞ K İ S İ N İ N İ NCELENMES İ.
AROMAT İ K KEK İ K YA Ğ I KOKUSUNUN DERS TUTUMU ÜZER İ NE ETK İ S İ N İ N İ NCELENMES İ.
Grup 101 Berat Duman Salih Yartunç.   Bu çalışmanın temel amacı Melikşah Üniversitesi öğrencilerinin sosyal kaygı düzeyleri, kaygı duyarlılıkları ve.
GRUP ADI LAST SEEN.
Hazırlayan Abdulkadir KOÇ Serdar AVŞAR
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SOSYAL AĞ KULLANIM DÜZEYİYLE YALNIZLIK DÜZEYİ ARASINDAKİİLİŞKİ MİNYONLAR MERVE ÜÇOK SELMA DURU.
KafaDark Özge Eymur Aşkın Mezgitli
MOR FETHİYE ALATAŞ MAHAMAT MAHAMAT MOUSTAPHA. ÜNİRVESİTE ÖĞRENCİLERİNİN STRESLE BAŞA ÇIKMA STİLLERİ İLE POZİTİF VE NEGATİF DUYGU ARASINDAKİ İLİŞKİ.
Araştırmanın Başlığı Kayseri Melikşah Üniversitesi psikoloji bölüm öğrencileri ile diğer bölüm öğrencilerinin empati yapma eğilimlerinin incelenmesi.
Grup Tek Burcu Ketencioğlu
Öğrencilerin Utangaçlık Düzeylerinin Benlik Saygılarına Etkisi
YURTTA KALAN ÖĞRENCİLERİN KAYGI DÜZEYİNİN DEPRESYONA ETKİSİ NEDİR ?
Grup adı : Şizoid grup üyeleri : Barış POLATTAĞ, Emine serap YILMAZ problem cümlesi: Melikşah Üniversitesi öğrencilerinin bağlanma stillerinin bazı değişkenlere.
Lisede okuyan öğrencilerin Bağlanma stilinin cinsiyete göre incelenmesi.
Parametrik ve Parametrik Olmayan Testler Ortalamaların karşılaştırılması t testleri, ANOVA Mann-Whitney U Testi Wilcoxon İşaretli Sıra Testi Kruskal Wallis.
Kadınlarda iç grup yanlılığı ve iç grup yanlılığının demografik değişkenlere göre incelenmesi H.Halil Babacan1, Aleyna Nur Kaş1, Ömer Demir1, Tuğçe Erdoğru1,
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KAMPÜSÜNDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN TEMEL AFET BİLGİ DÜZEYLERİNİN ÖLÇÜLMESİ Uğur YAYLA, Nurçin KÜÇÜK KENT, Ünal YAPRAK,
GÜNEŞTEN KORUNMA DAVRANIŞ ÖLÇEĞİNİN TÜRK ADÖLESAN TOPLUMUNDA GEÇERLİLİK VE GÜVENİRLİLİĞİ Özcan Aygün1, Ayşe Ergün2 1 Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü, Adapazarı-SAKARYA.
Deniz Tekin Ersan Şükran Alan
Yrd.doç.dr.h.deniz gülleroğlu
Anket ve Likert Ölçekler
Veri Toplama Araçları Anket, Gözlem vb.
Sunum transkripti:

GRUP DEM Durna Özer Esma Aydınoğlu Merve Yurttaş MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ HUKUK VE İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN ALGILANAN STRES DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ VE KARŞILAŞTIRILMASI GRUP DEM Durna Özer Esma Aydınoğlu Merve Yurttaş

Hukuk bölümü öğrencileri işletme bölümünde okuyanlara göre daha fazla stres düzeyine sahiptir.

Amaç: Melikşah Üniversitesi hukuk ve işletme bölümü öğrencilerinin stres düzeylerini belirlemek ve karşılaştırmak.

LİTERATÜR Üniversite Öğrencilerinde Algılanan Stres Düzeyi İle Stresle İle Başa çıkma Stratejileri Arasındaki İlişki Üniversite Öğrencilerinde Stres Düzeyi, Denetim Odağı Ve Depresyon Düzeyi Arasındaki İlişki Üzerine Bir İnceleme

YÖNTEM Örneklem: 100 hukuk, 100 işletme bölümü Veri toplama süreci: Random atama Veri toplama aracı: Algılanan Stres Düzeyi Ölçeği (Perceived Stress Scala)

Algılanan Stres Düzeyi Ölçeği 5’li likert tipi 14 madde 4,5,6,7,9,10,13. Sorular ters çevrilecek (0=4), (1=3), (2=2), (3=1), (4=0) Bayan katılımcılar için puan aralıkları: DÜŞÜK <=21 ORTA 22-28 YÜKSEK 29>= Erkek katılımcılar için puan aralıkları: DÜŞÜK <=19 ORTA 20-26 YÜKSEK 27>=

GEÇERLİK – GÜVENİRLİK SONUÇLARI Türkçe ASÖ–14, ASÖ–10 ve ASÖ-4’nin iç tutarlık katsayıları: 0.84, 0.82 ve 0.66 test-tekrar-test güvenirlik katsayıları:0.87, 0.88 ve 0.72 Yüksek düzeyde güvenilir ve geçerli

VERİ ANALİZİ Total t Sig. (2-tailed) Mean Difference Equal variances assumed Equal variances not assumed 1,002 ,318 1,01000

ÖNERİLER Araştırmamız sadece Melikşah da uygulanmış olup Kayseri’de üniversite okuyan bütün öğrencileri kapsayacak şekilde olsaydı daha kapsamlı olurdu. Stres düzeyini ölçen farklı bir ölçek daha kullanılabilirdi. Stres düzeyi farklı değişkenlerle birlikte ele alınabilirdi.

KAYNAKÇA Baltaş Z, Atakuman Y, Duman Y (1998) Standardization of the Perceived Stress Scale: Perceived stress in middle managers. Stress and Anxiety Research Society 19 the International Conference. Boğaziçi University, İstanbul, July 10-12. Algılanan Stres Ölçeğinin Türkçeye Uyarlanması: Güvenirlik ve Geçerlik Analizi http://www.yenisymposium.org/fulltext/2013%283%29/02.PDF M SAVCI, F AYSAN - uteb.gop.edu.tr http://uteb.gop.edu.tr/Makaleler/1389036664_4savc%C4%B1%20ve%20aysan.pdf Ş Uğuz, F Toros, BY İnanç, O Çolakkadıoğlu - Klinik Psikiyatri, 2004 - klinikpsikiyatri.org http://www.klinikpsikiyatri.org/files/journals/1/185.pdf