Üniversite öğrencilerinin video oyunlarına olan alışkanlıkları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

TÜRK HALKI, VEREMİ VE VEREMLE SAVAŞI DOĞRU BİLİYOR MU?
BAŞLIK METNİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN 25. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI ERZURUM 2011 VE BRANŞLARI HAKKINDAKİ.
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
Amaç: Amaç: Tıp Fakültesi öğrencilerinin üniversiteye giriş başarısının dönem içerisindeki başarısıyla orantılı olup olmadığı her zaman bir soru işareti.
Güz Yrd. Doç.Dr. Zeynep Ocak
1/27 GEOMETRİ (Kare) Aşağıdaki şekillerden hangisi karedir? AB C D.
ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Haziran 2001.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 1.TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖĞRENCİ ANKETİ.
Uygulamalı Örneklem Seçimi
4 KARE.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
1/25 Dört İşlem Problemleri A B C D Sınıfımızda toplam 49 öğrenci okuyor. Erkek öğrencilerin sayısı, kız öğrencilerin sayısından 3 kişi azdır.
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
SAATLER Zamanı ölçmek için kullanılan ölçme aracı SAATTİR.
ARALARINDA ASAL SAYILAR
ZAMBAK 1 SORU BANKASI UĞUR CESUR 1 ZAMBAK 1 SORU BANKASI ÖZEL SORULARI Hazırlayan: UĞUR CESUR.
1/22 GEOMETRİ (Üçgen-Çember-Cisimler) Üç kenarı ve üç köşesi olan kapalı şekillere ne denir? Kare Dikdörtgen Üçgen Çember A B C D.
Eyvah Öğrenciler Küçüldü: Üniversite Öğrencilerinin Çok-Kullanıcılı Sanal Bir Bilgisayar Ortamında Bilgisayar Okuryazarlığı Eğitimi Alması Araş. Gör. Gonca.
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
PSİKOLOJİDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME Araştırma Projesi Sunumu Danışman
Tam sayılarda bölme ve çarpma işlemi
Güzel DİŞCİGİL, Ayfer GEMALMAZ, Serpil DEMİRAĞ, Okay BAŞAK
FSM Feyza TOKER Sümeyye DUMAN Maide GÖKER. OKULÖNCESİ EĞİTİM ALAN ve ALMAYAN İLKÖĞRETİM BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SOSYAL BECERİ DÜZEYLERİ.
YÜZDELER YÜZDELER.
Grup adı : Phoenix Kübra İŞERİ Gizem TÜRKCAN
PSİKOLOJİ BÖLÜMÜNÜN DOKUZ ALT ALANINA YÖNELİK İLGİ ÖLÇEĞİ
MEASUREMENT *Nazan SONDAÇ *Didem ATASEVEN *Halise ARGUÇ.
5.GRUP Şule Şahin Tuğba Karakuş Gizem Osan
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
Amaç: Organ yetmezliği insidansı (toplumdaki hastalık sayısı oranı) tüm dünyada artmakta olup, organ nakli olmayı bekleyen hastalar da uygun organ beklerken.
Toplumsal Duyarlılık Projesi “Eşik Altına Mesaj Gönderimi”
Ek-2 Örnekler.
MURAT ŞEN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Üçgenler.
Cinsiyete Göre Sınav Dönemi Kaygı Düzeyi
Diferansiyel Denklemler
HANGİ ÖĞRENİM SİSTEMİ DAHA MEMNUN EDİCİ?
VERİ İŞLEME VERİ İŞLEME-4.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 25 Eylül 2009 Cuma Matematik Aynı türden 10 nesnenin sayısına ………… denir. Aynı türden …. nesnenin sayısına.
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDE DEPRESYON BELİRTİLERİ TAŞIMA DURUMU
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
SAYILAR NUMBERS. SAYILAR 77 55 66 99 11 33 88.
1/22 GEOMETRİ (Dikdörtgen) Aşağıdaki şekillerden hangisi dikdörtgendir? AB C D.

14.ULUSAL TURİZM KONGRESİ 2013 YILI BİLDİRİLERİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME Prof. Dr. A. Celil ÇAKICI Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi.
MERHABA ARKADAŞLAR .
Bölüm Dili İngilizce ve Türkçe Olan Öğrencilerin İnternet Ortamında İngilizce Kullanma Alışkanlıkları ve Tutumları.
MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN OKUDUKLARI KİTAP MİKTARI İLE KİTAP TÜRÜNÜN AKADEMİK BAŞARI ÜSTÜNE ETKİSİ NUTELLA ESRA SİVAS HABİBE NUR AMARATLICAN.
Grup Kaygısızlar Fevzi Yeni Ahmet Karamermer. LİTERATÜR Melikşah Üniversitesi orta anadoluda olduğu için bu çevredeki öğrenciler genelde üniversite hayatında.
Araştırma Başlığı: Üniversite Öğrencilerinin Yaşam Kalite Seviyelerinin Sağlık Durumlarına Göre İncelenmesi.
Araştırma Başlığı: İlköğretim öğrencilerinde matematik kaygısı ile matematik başarısı arasında bir ilişki olup olmadığının incelenmesi Grup Adı: M&M’S.
Araştırmanın Konusu Melikşah Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencilerinin Yaşlı Bireylere Karşı Tutumları ve Onlar ile Birlikte Yaşama Düşünceleri.
Grup adı: Çift dikiş. Grup Üyeleri: Mert Özbay Burcu Eren.
EVC İ L HAYVAN BESLEMEN İ N YET İŞ K İ NLERDE DEPRESYON DÜZEY İ İ LE İ L İŞ K İ S İ N İ N İ NCELENMES İ.
POLATLILILAR FER İ YA NUR TA Ş KAYA-EZG İ M İ HR İ BAN TARHAN.
AROMAT İ K KEK İ K YA Ğ I KOKUSUNUN DERS TUTUMU ÜZER İ NE ETK İ S İ N İ N İ NCELENMES İ.
Grup 101 Berat Duman Salih Yartunç.   Bu çalışmanın temel amacı Melikşah Üniversitesi öğrencilerinin sosyal kaygı düzeyleri, kaygı duyarlılıkları ve.
GRUP ADI LAST SEEN.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SOSYAL AĞ KULLANIM DÜZEYİYLE YALNIZLIK DÜZEYİ ARASINDAKİİLİŞKİ MİNYONLAR MERVE ÜÇOK SELMA DURU.
KafaDark Özge Eymur Aşkın Mezgitli
MOR FETHİYE ALATAŞ MAHAMAT MAHAMAT MOUSTAPHA. ÜNİRVESİTE ÖĞRENCİLERİNİN STRESLE BAŞA ÇIKMA STİLLERİ İLE POZİTİF VE NEGATİF DUYGU ARASINDAKİ İLİŞKİ.
Araştırmanın Başlığı Kayseri Melikşah Üniversitesi psikoloji bölüm öğrencileri ile diğer bölüm öğrencilerinin empati yapma eğilimlerinin incelenmesi.
Öğrencilerin Utangaçlık Düzeylerinin Benlik Saygılarına Etkisi
YURTTA KALAN ÖĞRENCİLERİN KAYGI DÜZEYİNİN DEPRESYONA ETKİSİ NEDİR ?
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KAMPÜSÜNDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN TEMEL AFET BİLGİ DÜZEYLERİNİN ÖLÇÜLMESİ Uğur YAYLA, Nurçin KÜÇÜK KENT, Ünal YAPRAK,
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNİN İLETİŞİM BECERİ DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ Emine Ayça CEYLAN Didem KILIÇ MOCAN.
1.Hafta Haftalık Çizelge Temel Kavramlar SPSS’ e giriş
3.Hafta Bağımsız Örneklem t Testi (Independent t Test) Mann Whitney U
Sunum transkripti:

Üniversite öğrencilerinin video oyunlarına olan alışkanlıkları

Grup Üyeleri; Büşra Gökalp Betül Demirçalı Tuğba Türkmen LABebü Grup Üyeleri; Büşra Gökalp Betül Demirçalı Tuğba Türkmen

AraştIrmamIZIN AMACI Üniversite öğrencilerinin video oyunlarına olan alışkanlıklarının düzeyini ölçmek. Kız ve erkek öğrencilerinin alışkanlılık düzeyinde farklılık olup olmadığını bulmak. Öğrencilerin eğitim hayatlarına etkileme düzeyini araştırmak amacımız.

LİTERATÜR Serkan Ada, Hasan Sadık Tatlı’nın 2014 yaptığı Akıllı Telefon Kullanımını Etkileyen Faktörler Üzerine Bir Araştırması. Fatma Çakır, Neslihan Demir’ın 2014 yapmış olduğu Üniversite Öğrencilerinin Akıllı Telefon Satın Alma Tercihlerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırması.

HİPOTEZ Bu araştırmayı yapmadan önce kız ve erkek öğrencileri arasında anlamlı bir farklılık olacağını düşündük. Erkek öğrencilerin,kız öğrencilere oranlar alışkanlık düzeylerinin daha fazla olacağına ve eğitim düzeylerini de daha fazla etkileyeceğini düşünüyoruz.

ARAŞtIRMA YÖNTEMİMİZ Melikşah Üniversitesi öğrencilerinden farklı fakültelerde okuyan 20 kız 20 erkek öğrenciye random atanarak uygulanmıştır.

Veri toplama aracımız ankettir. Anketimizi kendimiz geliştirdik Veri toplama aracımız ankettir. Anketimizi kendimiz geliştirdik. 13 sorudan oluşmaktadır. Cevapları çoktan seçmeli şıklardan oluşmaktadır. Anketimizin farklı formları geliştirilebilir. Anketi uygulama aşamasında anketi kullananlara eğitime ihtiyaç duyulmamıştır.

PİLOT UYGULAMA 5 kız 5 erkek öğrenciye uyguladık. Pilot uygulama sonunda aldığımız sonuçlara göre anketimizde bazı değişikler yaptık. Güvenirliği düşüren soruları çıkardık yeni sorular ekledik. Böylece güvenirliği arttırdık .

GEÇERLİK - GÜVENİRLİK Ölçeğin toplam güvenirliği Croncbach’s Alpha değeri ; 0,931 ‘ dir. (SPSS programında yapılan analiz) 0.80 < a < 1.00 ise ölçek güvenilirdi bizim anketimizin sonucu 0,931 değeri ile oldukça güvenilirdir. Croncbach’s Alpha N of Items 0,931 5

Alt maddelerin güvenirlik puanları ; Bir günde kaç saati oyuna ayırlamaları 0,902 , Telefon yanına olmadığında oyuna girmek aklına gelmesi 0,900 , Alışkanlık derecelendirilmesi 0,931 , Günlük yaşantıda aksaklığa neden olup olmamasının 0,910 , eğitim hayatına olumsuz etkisi 0,936 dır.

VERİ ANALİZİ Verilerin analizi SPSS programına girilerek Nonparametrik olan Mann Whitney testi ile yorumlanmıştır.(30 kişiden az olduğu için)

DEĞERLENDİRME SONUÇ Cinsiyetler arasında anlamlı bir farklılaşma olmadığını görüyoruz. Kaç saat ayırıyorsunuz sorunda kızların ortalaması 17 erkeklerin 24 bulunmuştur bu farklılık p değerinde anlamlı farklılık göstermemektedir. Erkeklerin daha fazla zaman ayırdığın sonucunu çıkarıyoruz. Aklınıza geliyor mu sorusunda kızların ortalaması 18.70 erkeklerinki 22.30 bulunmuş p değerinde anlamlı farklılık göstermemiştir.

DEĞERLENDİRME SONUÇ Alışkanlık düzeyleri sorusunun sonucu ortalaması kızların 17,90 erkelerin ki 23.10 bulunmuş p değerinde anlamlı farklılık göstermemektedir. Günlük hayatta aksaklılıklara neden oluyor mu sorusunun ortalaması kızların 19,30 erkeklerin 21,70’ dır. P değerinde anlamlı farklılık göstermemektedir. Eğitim hayatlarını etkilemesi sorusunun sonuçları ise kızların 18,25 erkeklerin ki 22,65’ dır.P değerinde anlamlı farklılık göstermemektedir.

ÖNERİLER Örneklem sayısı artırılabilir.Online bir anket oluşturup daha fazla üniversite öğrencisine ulaşması sağlanabilir. Soru sayısı artırılarak daha geniş kapsamlı bir araştırma olabilir. Sırf üniversite öğrencileri ile sınırlamadan herkese uygulanabilir hale getirilebilir. Sadece video oyunları değil sosyal medya kullanımı eklenebilir.

TEŞEKKÜRLER