Çok önemli bir toplantıya katıldınız. Toplantı büyük bir konferans salonunda, herkes pür dikkat sunumu dinliyor.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Denemekten, çabalamaktan yorulup cesaretin kırıldığında,
Advertisements

D.A.D.A.
Biz bu oyuna deli olduk! Bir Japon psikoloji profesörü, Isamu Saito oturmuş psikolojinin prensiplerinden faydalanarak kendimizi keşfetme oyunu hazırlamış.
Sınavlar; Öğrenci ve Veliler
NASIL ÖĞRENİYORUM?.
90/10 kuralı Hayatın %10'u,sizin başınıza gelenlerden oluşur.
ARKADAŞ VE DOST KAVRAMI
KUMDA AYAK İZLERİ
ÇOCUKLA İLETİŞİMDE KULLANILAN DİL.
Yeniden doğuş Bir dosta…..
Adam, bütün bir haftanın yorgunlu ğ undan sonra pazar sabahı eline gazetesini alıp okumaya ba ş ladı ve "Bütün gün miskinlik yapaca ğ ım, beni bundan kimse.
Bir Japon psikoloji profesörü, Isamu Saito oturmuş
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
(BELİRTEÇ) ZARF.
1/10 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir olan kelime, nesne görevindedir? Bahçede hepimiz oturuyorduk. Sınıfta kimseyi bulamadı. Hayatı.
BUNLARI HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?. BİR OKULUN YAPILMASI, EĞİTİME ÖĞRETİME HAZIR HALE GETİRİLMESİ KOLAY OLMAMAKTADIR. OKULUNUZUN YAPILMASINDA CİDDİ MADDİ SIKINTILARI.
“ Hayatın Ortağı Olmak …” ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı.
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
İletişim Kaynak Mesaj Kanal Alıcı Kim Ne Söyledi Hangi Yolla Kime
ÇARPMA İŞLEMİ çarpı kere çarpı çarpı kere X X X X tane kere tane tane
PARADİGMA (ZİHİN HARİTASI) DEĞİŞTİRMEK ZOR DEĞİL !!!
HİKMET SIRMA.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Bana kad ı n oldu ğ umu g ö ster! Modern bir hikaye.
G E N Ç H O Ş S A D A “Geleceğe Güvenle Bakabilmek için” DÜNYA, DURAKTIR… Siz hiç hayatınızda otobüs terminalinde bekleyen bir insanın oturmak için çarşıdan.
Jacques Hadamard: ( ) Analizin babalarından ünlü matematikçi
HATALI ANNE BABA TUTUMLARI
OLUMLU OLUMSUZ TUTUMLAR
Adam 3 yaşındaki kızını, pahalı bir hediyelik kaplama kağıdını ziyan ettiği için azarlamıştı. Küçük kız, koskoca bir paket altın yaldızlı kağıdı bir kutuyu.
ZARFLAR (BELİRTEÇ) Burak SÖKÜCÜ
Boya sandığına saklı düşler
HAZIRLAYANLAR NURTAÇ ÜNLÜ DERYA DEMİR GÜLŞAH BAŞARAN
Benim adım Balerin Bebek.
HOŞGELDİNİZ.
AİLE VE İLETİŞİM AİLE VE İLETİŞİM.
ÇOCUKTA İSTENMEYEN DAVRANIŞLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ
DÜZ ANLATIM YÖNTEMİ VE KONFERANS
Lütfen okuyun (5 dakikanızı alır)
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
İBRETLİK BİR HİKAYE.
Alıntı. Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 28 Aralık 2009 Pazartesi Sevgili kuzucuklarım,
3-B Sınıfı Veli Toplantısına Hoşgeldiniz
Küçük kız babası ile ormanda yürüyüş yaparken, ayağı takılıp yere düşüyor. Can acısıyla "Ahhh" diye bağırınca ilerideki dağın tepesinden "Ahhh" diye bir.
ERGENLE İLETİŞİM.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 13 Nisan 2009 Pazartesi Matematik Okan’ın 4 ve Tuğba’nın 5 tane silgisi vardır. Fırat’ın silgileri sayısı.
Patron merak ederek Saate bakiyor cünki yaninda calisan isci hala ortada yok, ve 10 dakka sonra önemli bir toplantida olmalari gerekiyor..buyüzden son.
Büyük bir hava meydanının bekleme salonunda,
HOŞGELDİNİZ.
Neyi Öğreneceğiz? Çarpma işleminin,toplama işleminin daha kolay ve daha hızlı bir yolu olduğunu öğreneceğiz.
Patron merak ederek Saate bakıyor, çünki yanında çalışan işçi hala ortada yok……… ve 10 dakika sonra önemli bir toplantıda olmaları gerekiyor.. Bu yüzden.
Küçük bir erkek çocuk, annesine sordu: "Niçin ağlıyorsun
Büyüklere Saygı, Küçüklere Sevgi Göstermek
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
O kitap okumakokuyor. O masada oturmakoturuyor. O kapı açmak açıyor. O ekmek almak alıyor. O gelmek geliyor. O dışarıda beklemek bekliyor. O şarkısöylemek.
Kiraz Aldım UYGUN BİR ORTAM MI?.
KURABİYE HIRSIZI.
İletişim zor bir süreç midir?
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
OLUMLU DÜŞÜNCE NEDİR? Hayatın her alanında, bizi her konuda etkileyen aslında bizim olaylara nasıl baktığımızdır. Şunu unutmamak gerekir ki; meydana.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
GENEL TEKRAR - 01 SÖZCÜK TÜRLERİ
Haberin Var mı? Haberin Var mı? Hakan Büyükdere'nin" Özür Dilerim Anne " adlı kitabından. "6 yaşımda kaybettiğim biricik anneciğime" şeklinde bir ithafla.
İLETİŞİM NEDİR?. İLETİŞİM NEDİR? İLETİŞİM: Duygu,düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır. Bu sürecin amacı.
Helal ve Haram.
MUTLULUĞUN NEDENLERİ.
İNTERNETİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMI
Küçük kız babası ile ormanda yürüyüş yaparken, ayağı takılıp yere düşüyor. Can acısıyla "Ahhh" diye bağırınca ilerideki dağın tepesinden "Ahhh" diye bir.
Sunum transkripti:

Çok önemli bir toplantıya katıldınız. Toplantı büyük bir konferans salonunda, herkes pür dikkat sunumu dinliyor.

Arkanızdaki iki adam ise toplantı boyunca fısır fısır konuşuyorlar. Bu kadar önemli bir toplantıda iki insanın bu şekilde davranmasını çok saygısızca bulan insanlar onlara doğru kötü kötü bakıyorlar.

S İ Z NE YAPARDINIZ?

Uçakla bir yolculuğa çıkıyorsunuz ve uçağınız bir havaalanında aktarma yapmak üzere mola veriyor. Uçağın 2 saat sonra kalkacağını öğrenince gazete ve bir paket bisküvi alıp bekleme salonuna gidiyorsunuz.

Siz gazetenizi okurken yanınıza yaşlıca bir adam oturuyor. Bisküvi paketinizi alıp açıyor, yemeye başlıyor. Adama kötü kötü bakıyorsunuz, bu esnada adam bir de kendi malıymış gibi bisküviyi size doğru uzatıp “Bir tane almak ister misiniz?” Diye soruyor.

S İ Z NE YAPARDINIZ?

Trenle uzun bir seyahate çıktınız.

Trende bir baba çocuklarıyla beraber seyahat ediyor. Çocuklar yol boyunca bağrışıyor ve ağlıyor. Yol boyunca gürültü hiç dinmiyor. Baba ise çocuklarını uyarmıyor bile, gayet ilgisiz bir şekilde yolculuğuna devam ediyor.

Trendeki insanlar çok kızıyor biraz da adama duyurmak istercesine yüksek sesle “Ne gamsız adam en azında insan bir ‘SUS’ der diyorlar.

S İ Z NE YAPARDINIZ?

Düşündüğünüz tepkiyi verdiğinizi düşünelim. Siz tepkinizi gösterdikten sonra şunları öğreniyorsunuz.

Toplantıdaki konuşan adamlardan birisi bu toplantıyı değerlendirmeye gelmiş yabancı bir üst düzey görevlisi ile onu tercümanı. Konferansın sonunda sunumu çok başarılı buluyor ve sunumu yapan kişiye bir ödül veriyorlar.

Bekleme salonunda kalkıp uçağınıza giderken çantanızı açıyorsunuz ve bisküvi paketinizin çantanızda olduğunu görüyorsunuz.

Trendeki çocuklarının annelerinin uzun ve zorlu bir hastalıktan sonra öldüğünü öğreniyorsunuz.Babalarının uzun süredir yorgun mutsuz ve zor durumda olduğunu, çocukların ise sürekli annelerini istedikleri için ağladıklarını farkediyorsunuz.

Her ş ey göründü ğ ü gibi olmayabilir.

Gerçeği öğrenmeden, utanabileceğiniz ya da üzülebileceğiniz tepkiler vermekten, yorumlar yapmaktan kaçının.

SEVG İ YLE KALIN