Müzik en genel tanımı ile sesin biçim ve anlamlı titreşimler kazanmış hâlidir. Başka bir deyiş ile de müzik, sesin ve sessizliğin belirli bir zaman aralığında.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BATI MÜZİĞİ ÇALGILARI Bu sunuda çok sesli batı müziği orkestralarında bulunan çalgıları tanıyacağız. Bunlar çalınma şekillerine göre ailelere ayrılırlar.
Advertisements

YAYLI ÇALGILAR.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
NEY PERDE ŞABLONU İYİLEŞTİRME YÖNTEMİ Hazırlayan ve Sunan:
Hazırlayan: Merve BOYUN
BİZİM GEZEGENİMİZ Aralarındaki benzerlik ve farklılıklara rağmen bütün insanlar aynı gezegeni paylaşırlar ve iyi bir dünyada yaşamak için her bireyin üzerine.
HAZIRLAYAN: İREM İSLAMOĞLU
TELLİ ÇALGILAR.
MÜZİK PERFORMANS ÖDEVİ
Türkçe Dersi/Edebiyat Dersi Kaynak Sitesi
TEMEL MÜZİK BİLGİLERİ.
FAZIL SAY Adı SOYADI:Sevde Nur DURGUT DERS:BİLİŞİM TEKNOLOJİ
Matematik Ve Müzik Arasındaki İlişki
TÜRK HALK MÜZİĞİ ÇALGILARI
Çalgı Müziği.
MÜZİK ALETLERİNDEN ÇIKAN SESLER
TÜRK HALK MÜZİĞİ.
SES NEDİR? Titreşen maddelerin bulunduğu ortama yaydığı enerjiye ses denir.
RAST MAKAMI Rast, Klasik Türk müziğinde bir makam. Çıkıcı bir makamdır. Durağı SOL sesi, güçlüsü beşinci derecesindeki RE sesidir. Dizisi şu şekildedir:
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
SİLKAR İLKÖĞRETİM OKULU
SES Müzik ve Fen Mustafa ÇELİK.
MÜZİKSEL/RİTMİK ZEKÂ.
SES.
TEMEL MÜZİK EĞİTİMİ Oğuzhan AKKUZU.
MÜZİK ALETLERİ.
MÜZIK ALETLERI.
KONYA ÇİMENTO GÜZEL SANATLAR LİSESİ
KEMAN.
MÜZİKTE KULLANDIĞIMIZ SESLER MÜZİKTE KULLANDIĞIMIZ SESLER İNSAN SESLERİ ÇALGI SESLERİ DOĞAL SESLER YAPAY SESLER.
BAZI TASARIM ÖRNEKLERİ
ÜNİTE İLK ÇAĞ DÖNEMİ 2.KONU: UYGARLIKLAR
BATI MÜZİĞİ TARİHİ İLK ÇAĞ UYGARLIKLARI.
KISIM 4 Sınıfta Biliş. KISIM 4 Sınıfta Biliş BÖLÜM 11 Okumayı Öğrenme.
SES TİTREŞİMDİR Titreşen bir nesnenin başlattığı titreşimler dizisine ses denir. Sesin oluşabilmesi için titreşim hareketi gereklidir. Titreşim bir.
Jazz Müzik bilgileri.
Ses ünitesi.
KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM
GELENEKSEL TÜRK MÜZİĞİ ÇALGILARI
E ğ itim-Ö ğ retim Yılı II. Dönemi Müzik Dersi Performans Görevi Konu : Telli-Yaylı Türk Halk Çalgıları Hazırlayanlar : 9-L 2. Grup Lihan İlhan.
Fatma ŞİMŞEK Selenay Melek KARACA
KABAK KEMANE.
CÜMBÜŞ. cümbüş Cümbüş, Zeynel Abidin Cümbüş tarafından 20. yüzyıl başlarında geliştirilmiş olan [1] telli bir müzik aletidir. Sap kısmı gövde ile bağlandığı.
MÜZİK ALETLERİ.
BATI MÜZİĞİ ÇALGILARI Bu sunuda çok sesli batı müziği orkestralarında bulunan çalgıları tanıyacağız. Bunlar çalınma şekillerine göre ailelere ayrılırlar.
Op.Dr. Ö.Faruk Demir Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi
Okul öncesİ dönemde müzİk İle Öğretİm
Üç Alanda Değerlendirme
PİYANODA NOTALAR Do ( C ) Notası Re ( D ) Notası Mi ( E ) Notası
YAPI FİZİĞİ 1 YAPI AKUSTİĞİ 2. Bölüm
HEDEFLER Müzik aletlerinin tanınması Temel müzik öğretimi sırasında bu bilgilerden yararlanılması.
HEDEFLER Müzik aletlerinin tanınması Temel müzik öğretimi sırasında bu bilgilerden yararlanılması.
ÇALGI TOPLULUKLARI. Pop Müziği Topluluğu Pop müzik toplulukları, pop müzik eserlerini seslendirmek üzere oluşturulan topluluklardır. Pop müzik topluluklarında.
KLASİK MÜZİK TARİHİ Enstrümanlar, Terimleri ve Müzik Teorisinin Uygulaması.
MTK 409 ÇALIŞMA METHODLARI MÜZİK VE MATEMATİK
ÇALGI TOPLULUKLARI. Bir kısmı ağızla çalınan, bir kısmı da dövülerek ses çıkaran çalgılardan meydana getirilen en çoğu kırk elli parçadan ibaret müzik.
HAZIRLAYANLAR:SİMAY,ELİF NAZ,ELİF ZEYNEP,YAĞMUR,YAĞMUR,ŞEVVAL.
 Geleneksel Türk müziği çalgılarını 4 grupta inceleyebiliriz. Vurmalı çalgılar: davul, def, darbuka, zil, kaşık, bendir Üflemeli çalgılar: kaval, zurna,
TÜRK HALK MÜZİĞİ ve TÜRK SANAT MÜZİĞİ
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 4. ÜNİTE BAROK DÖNEM MÜZİĞİ
Saz olarak bilinen bağlama uluslararası çalgı sınıflandırma sistemine (Sachs- Horbostel) göre bağlama, “uzun lutlar” (long-luthes) sınıfına girmektedir.
Barok ve Klasik Dönem Enstrümanları
ÇALGILARI TANIYALIM Öğrenme Alanı: B. MÜZİKSEL ALGI VE BİLGİLENME
Bu sunuda çok sesli batı müziği orkestralarında bulunan çalgıları tanıyacağız. Bunlar çalınma şekillerine göre ailelere ayrılırlar.
 Psikolojik sorunları, sıkıntıları aşırı yemek yeme ile gidermeye çalışmak obesite denilen yeme davranışı bozukluğunu ortaya çıkarmaktadır. Yemeği reddetme.
 Müziğin alfabesi notalardır:  Nota: Seslerin yüksekliklerini (incelik/kalınlık) ve sürelerini göstermeye yarayan işaretlerdir.  Müziğin alfabesini,
G ITARıN T ARIHÇESI. Gitar ın kökeninin eskiye dayandığı konusunda bir çok varsayım var. Avrupa’ya geliş öyküsünde İran ve Arap adlarına rastlıyoruz.
ANAHTARLAR VE SES DEĞİŞTİRİCİ İŞARETLER
HAZIRLAYAN: AZRA NUR Y İĞİ T 7/G  Türk müzi ğ inin geçen yüzyıl içinde ya ş adı ğ ı de ğ i ş im süreci, müzi ğ in tüm unsurlarıyla birlikte anlayı.
Sunum transkripti:

Müzik en genel tanımı ile sesin biçim ve anlamlı titreşimler kazanmış hâlidir. Başka bir deyiş ile de müzik, sesin ve sessizliğin belirli bir zaman aralığında ifade edildiği sanatsal bir formdur. Biçim ve titreşim içeren bir ses oluşumunda melodi olarak kabul görmesi için dinleyende duygulara yönelik etkileşim yapması da beklenmektedir. MÜZİK MÜZİK NEDİR??? V B B B B N N

MÜZİK Tarihsel dönem,bölge,kültür ve kişisel beğenilere bağımlı olarak ele aldığında müzik teriminin tanımı önemli farklılık gösterebilmektedir. Özellikle 20. yüzyıl çağdaş Batı müziğinde ortaya çıkan çok farklı müzik akımları, ortak bir tanımı büyük ölçüde zorlaştırmaktadır. Bunun ötesinde, gittikçe daha fazla insanın erişme olanağı bulduğu farklı kültürlere ait yerel müzikler de bu tanımlama zorluğunu arttırmaktadır.

Tüm bu sebeplerden dolayı, müziğin tek bir tanımla açıklanması yerine farklı açılardan (sosyolojik, psikolojik, akustik, politik vb.) yapılan birden fazla tanımla açıklanması yaygınlık kazanmıştır. Bir sosyoloğun müziğe olan yaklaşımıyla, bir akustik fizikçinin yaklaşımı arasında gerek tanım, gerek metodolojik olarak büyük farklılık vardır. Tüm bu yaklaşımlar müzikologlar ve müzik teorisyenleri tarafından araştırılır ve değerlendirilir.

MÜZİK ALETLERİ

Şimdi sizlere bazı müzik aletlerini tanıtacağız Şimdi sizlere bazı müzik aletlerini tanıtacağız. Tanıtıcağımız müzik aletleri ; Keman Gitar Piyano Bateri 5

KEMAN Keman yaylı bir çalgıdır. Kemanın ses çıkarabilmesi için tellere arşe denilen yayı sürteriz. Sesin düzgün çıkabilmesi için arşeye reçine süreriz. NOT: Reçine ağacın özünden .yapılır. Kemanın akordunu yapmak .için kulakçıklardan yardım alırız. Kemanı düzgün tutabilmek için çenemizi çeneliğe koymalıyız.

gitar Gitar telli bir müzik aletidir. Gitar ezgi ve akor olmak üzere iki farklı şekilde çalınabilir. Gitar çalarken genellikle ayaklık kullanılır.Eğer ayaklık yoksa dizlerden biri daha üstte durmalıdır. Akorlar çoğu zaman pena ile çalınır.(el ile de çalınır) Gitarın akorunu akor aletiyle yaparız.

piyano Piyano tuşlu bir alettiir. Beyaz tuşları notadır. Siyah tuşları bemol veya diyezdir. Notaları uzatmak için ya notaya basılı tutarız yada pedal kullanırız. Piyano genellikle klasik müziklerde yer alır.

bateri Bateri baget ile çalınır. İstenilen kadar zil eklenebilir. Bateri vurmalı bir alettir. Bateri baget ile çalınır. İstenilen kadar zil eklenebilir. Genellikle hızlı parçalarda bulunur.(ama yavaş müzikler de de kullanılabilir.) Genellikle 8 parçadan olu- şur.

KOMİK BİLGİ Eğer kulaklıklarınızı burun deliklerinize koyup ağzınızı açarsanız hoperlöre dönüşürsünüz

2013 EYLÜL AYININ EN ÇOK DİNLENEN 10 ŞARKISI 1-Wake me up- Aviicii 2-Roar-Katy Perry 3-Wrecking Ball- Miley Cyrus 4-Naught Boy/La la la-Sam Smith 5-Tranquila-J Balvin 6-More Than Friend-İnna 7-Talk Dirty-Jason Derulo 8-That Power-Justin Bieber-will.i.am.ft 9-Play Hard-David Guetta 10-Blurred Lines-Robin Thicke

Wake me up-aviicii

Roar-Katy Perry

Bizi Dinlediğiniz İçin Teşekkür Ederiz…