TABLOLAR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML e GİRİŞ Temel HTML etiketleri.
Advertisements

WORD 2010 KULLANIMI (GİRİŞ)
HTML
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
HTML’e Devam Uygulama.
HTML’ ye Giriş Uzm. Murat YAZICI.
WORD ÖZET WORD’ü başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Word Yeni paragrafa başlarken ENTER tuşu kullanılır.
İNTERNET VE İLETİŞİM.
Tablolar Tablolar etiketi ile belirtilir. Bir tablo etiketi satırlara bölünür ve her satır da etiketi ile sütunlara bölünür. etiketinin anlamı "table.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Link kullanımı href Bağlantı Adresi target Bağlantı Adresi.
TABLOLARLA TASARIM YAPMAK
Frame (Çerçeve) Çerçeve tekniği, bir web sayfasını istenilen miktarda parçaya bölüp, bu sayfa üzerinde birkaç sayfa birden görüntülenmesine olanak verir.
HTML’ye GİRİŞ Dr. Devkan Kaleci
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
Tablosuz Tasarım Div ler.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 6. Metinleri biçimlendirmek için kullanılır. Özellikleri ve aldıkları değerler:  Color: Metnin rengini belirler.
İnternet Programcılığı II Öğr.Gör.Kenan KILIÇASLAN Web:
HTML’YE GİRİŞ.
İNTERNET DÜNYAYI SARAN HAYALİ BİR AĞDIR BİLGİSAYARLAR ARASI İLETİŞİM AĞI. BİLGİYE EN HIZLI ULAŞIM.
FRONTPAGE Sevinç KARAKAŞ.
BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA
İnternet Programcılığı I
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
STİL ŞABLONU (CSS) ÖZELLİKLERİ
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
2.DERECE DENKLEMLER TANIM:
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 4. Etiketi Sayfaya resim eklemek için kullanılır. JPG, BMP, GIF, PCX, PNG, TIFF, WMF gibi resim formatlarını destekler.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
HTML :Hyper Text Markup Language explorer, firefox, opera herhangi bir derleyiciye ihtiyaç duymadan çalışabilir metin biçimlendirme resim ekleme ve biçimlendirme.
1 İNTERNET PROGRAMLAMA - 1 Bağlantılar Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu.
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Listeleme Etiketleri.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
İLERİ HTML.
100.Yıl Lisesi İbrahim KOCA
1 İNTERNET PROGRAMCILIĞI - 1 TABLOLAR Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu.
İKİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
Tablo Özellikleri Tablo oluştururken kullandığımız , , ve etiketlerine şu ana kadar gördüğümüz özellikleri uygulayarak görsel açıdan.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Hazırlayan: Yrys Moidin kyzy. 1) html; 1. html (hypertext markup language ): hipermetin işaretleme dili. 2) Bu tag wep sayfasında bulunan ilk tagdır.
HTML GİRİŞ OĞUZ İNAL.
Listeler.
İnternet Programlama-I HTML-TABLOLAR. HTML TABLOLARI HTML DİLİNDE TABLO OLUŞTURMAK İÇİN TAGI KULLANILIR. İYİ BİLİNMESİ GEREKEN KONULARDAN BİRİDİR ÇÜNKÜ.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
HTML Dili ’ nin Genel Özellikleri. HTML Nedir? İşaretleme dili (HyperText Markup Language) Belirteçler (tags) W3 konsorsiyumu (Tim Berners-Lee) W3 konsorsiyumu.
Tablolar Tablolar... etiketleri arasına yazılır. etiketi ile bir yatay sıra oluşturulur, bu yatay sıra istenilen sayıda etiketiyle hücrelere bölünür.
HTML. Tablo Etiketleri 5 Tablolar sayesinde sayfamızdaki nesnelerin yerleşimini, hizalamasını ve sayfa yapısını istediğimiz şekilde ayarlayabiliriz.
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
WORD KULLANIMI Sayfaya sütun ve satırların oluşturduğu hücrelerden oluşan bir tablo eklememizi sağlar. TABLO EKLEMEK.
HTML Bu sunu PowerPoint'in yeni yeteneklerini gösterir ve en iyi Slayt Gösterisi'nde görüntülenebilir. Bu slaytlar, PowerPoint 2010'da oluşturacağınız.
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
İnternet Programcılığı I
HTML HTML Stilleri.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
HAZIRLAYAN HÜRREM SİNCAP
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
WEB TASARIMI- HTML TABLOLAR SAVAŞ TUNÇER
Tablo İşlemleri Formlar
Sunum transkripti:

TABLOLAR

<TABLE> Hazırlamış olduğunuz web sayfanıza tablo eklemek için kullanılan etikettir. Bir tablo <Table> etiketi ile başlayıp </Table> etiketi ile biter. Tablolar satır ve sütunlardan oluşur. Satırların ve sütunların kesiştikleri kutuya “hücre” adı verilir.

TR Tabloda satır oluşturmak için kullanılır. TD Tabloda sütun oluşturmak için kullanılır. Border Hücrenin ve tablonun etrafındaki çerçevenin kalınlığını ayarlamak için kullanılır. Border=0 olduğu zaman çerçeve tarayıcıda görünmez.

Örnek1:

Örnek2:

Örnek3:

Örnek4:

Örnek5:

Örnek6:

Bordercolor Border parametresi ile kalınlığı belirlenen çerçevenin rengini ayarlamak için kullanılır.

Örnek7:

Örnek8:

Bgcolor Tablonun veya istediğimiz hücre veya hücrelerin arka plân rengini değiştirmek için kullanılır.

Örnek9:

Örnek10:

Background Tablonun veya istenilen hücrenin arka plânına resim eklemek için kullanılır.

Örnek11:

Width Tablonun veya hücrenin pixel cinsinden genişliğini belirlemek için kullanılır. <table width=”200”> Tablo genişliğini belirlemek için kullanılır. <td width=”200”> Hücre genişliğini belirlemek için kullanılır. Height Tablonun pixel cinsinden yüksekliğini belirlemek için kullanılır. <table height=”200”> Tablo genişliğini belirlemek için kullanılır. <td height=”200”> Hücre genişliğini belirlemek için kullanılır.

Örnek12:

Colspan Colspan, aynı satırdaki hücreleri birleştirmek için kullanılır.

Örnek13:

Rowspan Rowspan, aynı sütundaki hücreleri birleştirmek için kullanılır.

Örnek14:

Cellspacing Tablonun içerisindeki hücrelerin, birbirlerinden ve tablo sınırlarından uzaklığını pixel türünden ayarlamak için kullanılır.

Örnek15:

Örnek16:

Cellpadding Hücrelerin içindeki verilerin, hücre sınırlarından uzaklığının ne kadar olacağını belirlemek için kullanılır.

Örnek17:

Örnek18:

UYGULAMA FAALİYETİ 1)Aşağıdaki tabloyu oluşturunuz.

2)Tablonun hücrelerini aşağıdaki şekilde birleştiriniz. 3) Tablonun border değerini 5 yapınız.

Ölçme ve Değerlendirme Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru sözcükleri yazınız. 1. ……… bir tabloda satır oluşturmak için kullanılan etikettir. 2. ……….parametresi, hücrenin ve tablonun etrafındaki çerçevenin kalınlığını ayarlamak için kullanılır. 3. ………tablonun veya istediğimiz hücre ve hücrelerin arka plân rengini değiştirmek için kullanılır. 4. ……… tablonun pixel cinsinden yüksekliğini belirlemek için kullanılır. 5. ………., aynı sütundaki hücreleri birleştirmek için kullanılır. 6. ……….hücrelerin içindeki verilerin, hücre sınırlarından uzaklığının ne kadar olacağını belirlemek için kullanılır.

1)Bilgisayarların birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayan protokol aşağıdakilerden hangisidir? A) DNS B) IP C) HTML D) XML 2. İnternet adreslerinde görülen kısaltmalardan aşağıdakilerden hangisi eğitim kurumlarını ifade eder? A) .edu B) Gov C) .mil D) net 3. İçinde yer aldığı sayfanın, web server tarafından ziyaretçiye gönderilmesinde oluşturulacak karşılık başlığı bölümünde yer alacak bilgileri içeren meta parametresi aşağıdakilerden hangisidir? A) NAME B) SİZE C) AUTHOR D) HTTP-EQUIV

4. İstenilen metni kalın (bold) yazmak için kullanılan etiket aşağıdakilerden hangisidir? A) <H1> B) <B> C) <I> D) <U> 5. Yazı büyüklüğünü 5 yapmak için kullanılan HTML etiketi aşağıdakilerden hangisidir? A) <FONT NAME=”5”> B) <FONT WIDTH=”5”> C) <FONT HEIGHT=”5”> D) <FONT SIZE=”5”>

6. Aşağıdaki target parametrelerinden hangisi bağlantının yeni bir pencerede açılmasını sağlar? A) _blank B) _self C) _parent D) _top 7. Tabloda yeni bir sütun oluşturmak için kullanılan etiket aşağıdakilerden hangisidir? A) <TR> B) <TABLE> C) <TD> D) <TH> 8. Hücrelerin içindeki verilerin, hücre sınırlarından uzaklığının ne kadar olacağını belirlemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır? A) Cellspacing B) Rowspan C) Cellpadding D) Colspan

9.Tablonun veya hücrenin pixel cinsinden genişliğini belirlemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır? A) Colspan B) Rowspan C) Height D) Width 10. Bir tablonun çerçeve rengini değiştirmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır? A) Bordercolor B) Bgcolor C) Background D) Border