A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ISI MADDELERİ ETKİLER Yunus Emre KARAKUŞ Fen ve Teknoloji.
Advertisements

5. SINIF KİMYA KONULARI.
MADDE ve ISI.
Alıştırma – Hal Değişimleri
MADDELERİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
ISI MADDELERİ ETKİLER.
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ
MADDENİN ISI ETKİSİ İLE DEĞİŞİMİ
ERİME VE DONMA BUHARLAŞMA VE YOĞUNLAŞMA KAYNAMA BOZULMA
YOĞUNLAŞMABUHARLAŞMAKAYNAMA tersidir hızlı olur.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
ISI MADDELERİ ETKİLER LALE GÜNDOĞDU.
HAZIRLAYAN GÜLCAN ÖZTEN Cemil Midilli İlköğretim Okulu-İzmir
HAL DEĞİŞİMİ.
HAL DEĞİŞİMLERİ.
Maddenin Tanecikli Yapısı
HATİCE AKKOYUNLU SINIF ÖĞRETMENLİĞİ HATİCE AKKOYUNLU.
ISI VE SICAKLIK.
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 4/A SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
ISI ve SICAKLIK.
Maddelere verilen ısı, sıcaklığı artırırken maddelerin boyutlarında da değişime neden olur. Isının etkisiyle maddelerin boyutlarındaki bu değişime genleşme.
1. Isı alır genleşir, ısı verir büzülür
Genleşme ve Büzülme Katı , sıvı ya da gaz halinde bulunan maddelerin hacimleri ısı aldığında artar, bu olaya genleşme denir. Aynı maddeler sıcaklığı düşük.
Isı Alır Genleşir,Isı Verir Büzülür
ISI MADDELERİ ETKİLER Kış aylarında hava sıcaklığının azalmasıyla maddelerin sıcaklığı da düşer. Bu durum tellerin büzülmesine yani gergin durmasına neden.
Maddenin Hali Maddeler katı, sıvı, gaz halinde bulunurlar.
YOĞUNLAŞMA BUHARLAŞMA KAYNAMA hızlı olur tersidir.
Aynaya nasıl yazı yazdığımı merak ediyor musunuz?
ISI MADDELERİ ETKİLER.
Maddenin Hal Değiştirmesi
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
HAZIRLAYAN HATİCE DOĞAN
SEN ŞİMDİ GÖRÜRSÜN!!.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
MADDENİN HALLERİ.
maddenin ayırt edici özellikleri maddenin değişim olayları
6.SINIF KONULARI KARMA TESTLER
Isı maddeleri etkiler.
4. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
1. Kaynama noktası Ayırt edici özellik, bir maddenin diğer maddelerden farklı olduğunu gösterir. Maddelerin kaynama, erime, donma noktaları ve yoğunluk.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
Sıcaklığı ölçmek için termometre adı verilen alet kullanılır
ISI VE SICAKLIK.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
MADDENİN ISI İLE ETKİSİ
FEN ve TEKNOLOJİ / ISI ve SICAKLIK
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
ISI: Bir maddenin bütün moleküllerinin sahip olduğu çekim,potansiyel enerjileri ile kinetik enerjilerinin toplamına ısı denir.Isı bir enerji türüdür.Başka.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
HATİCE AKKOYUNLU SINIF ÖĞRETMENLİĞİ HATİCE AKKOYUNLU.
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİM
Maddenin Halleri ve Isı
A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
BARIŞ KALENDERFEN VE TEKNOLOJİ Kış aylarında hava sıcaklığının azalmasıyla maddelerin sıcaklığı da düşer. Bu durum tellerin büzülmesine yani gergin durmasına.
MADDENİN HALLERİ.
Maddenin Değişimi ve Tanınması Çalışma 2 S. Genç.
Maddenin Ayırt Edici Özelliği. Madde uzayda ya da boşlukta yer kaplayan ağırlığı ve hacmi olan, eni uzunu, genişliği yani bir şekli belli olmayan her.
MADDENİN HALLERİ VE ISI
A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
HAL DEĞİŞTİRME İLE İLGİLİ ÖZELLİKLER:  1.Hal değiştirme süresince sıcaklık sabit kalır. 2. Her maddenin belirli bir basınç altında belirli bir.
KAYNAMA ve SÜBLİMASYON
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
Kaynama Noktası: Isıtılan bir sıvının gaz fazına geçtiği sıcaklıktır
MADDELERİN SINIFLANDIRILMASI
A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
Sunum transkripti:

A www.fizikpenceresi.com Adı ve Soyadı : Şubesi : No : 2014 / 2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI CUMHURİYET LİSESİ 12. SINIFLAR FİZİK DERSİ 1.DÖNEM 2. YAZILI SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi hal değiştirme olayı değildir? A) Suyun kaynaması B) Sütün kaymak tutması C) Şekerin suda erimesi D) Buluttan yağmur oluşması E) Buzun erimesi 6. 9. Sıcaklık Zaman Buz 2. Aşağıdaki olayların hangisi olurken madde dışarıya ısı verir? A) Suyun donması B) Buzun erimesi C) Sütün kaynaması D) Mumun erimesi E) Naftalinin süblimleşmesi Isıca yalıtılmış bir kaba konulan su ve buzun, ısı alışverişleri sonucunda sıcaklıklarını zamana bağlayan grafik şekildeki gibidir. Buna göre; I. Suyun tamamı donmuştur. II. Suyun bir kısmı donmuştur. III. Buzun bir kısmı erimiştir. yargılarından hangileri doğru olabilir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) II ve III 10. 3. Isı aldığı halde, aşağıdakilerden hangisinin sıcaklığı değişmez? I. Erimekte olan kalay II. Soğumakta olan su III. Yoğunlaşmakta olan su buharı IV. Kaynamakta olan alkol A) Yalnız I B) II ve III C) II ve IV D) I ve IV E) I, II ve III www.fizikpenceresi.com 7. Bir kapta bulunan sıvının kaynamaya başlamasına kadar geçen süre aşağı- dakilerden hangisine bağlı değildir? A) Sıvının miktarı B) Ortamın sıcaklığı C) Kaynama noktası D) Özısı E) Buharlaşma ısısı 4. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Sıvılar donarken ısı verirler. B) Katı bir maddenin gaz haline geçmesine süblimleşme denir. C) Basınç, donma sıcaklığını etkiler. D) Kaynamakta olan bir sıvının sıcaklığı değişmez. E) Bir maddenin kütlesi arttıkça erime noktası da artar. 11. 8. 5. Bir bardaktaki sıcak suya metal kaşığı daldırıp bir süre bekledikten sonra kaşı- ğa elimizi dokundurduğumuzda algıladı- ğımız sıcaklık, ısının hangi yayılma bi- çimi ile elimize ulaşmıştır? A) Yalnız konveksiyon B) Yalnız iletim C) Yalnız ışıma D) Işıma ve iletim E) Işıma ve konveksiyon

www.fizikpenceresi.com 12. 16. 17. 13. 18. 14. 15. 19. Not Baremi : Her soru 10 puandır. Başarılar dilerim. Mustafa Ünver Fizik öğretmeni

B www.fizikpenceresi.com Adı ve Soyadı : Şubesi : No : 2011 / 2012 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI CUMHURİYET LİSESİ 12. SINIFLAR FİZİK DERSİ 1.DÖNEM 2. YAZILI SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi hal değiştirme olayı değildir? A) Buzun erimesi B) Buluttan yağmur oluşması C) Şekerin suda erimesi D) Sütün kaymak tutması E) Suyun Kaynaması 6. 9. Sıcaklık Zaman Buz 2. Aşağıdaki olayların hangisi olurken madde dışarıya ısı verir? A) Naftalinin süblimleşmesi B) Buzun erimesi C) Sütün kaynaması D) Mumun erimesi E) Suyun donması Isıca yalıtılmış bir kaba konulan su ve buzun, ısı alışverişleri sonucunda sıcaklıklarını zamana bağlayan grafik şekildeki gibidir. Buna göre; I. Suyun tamamı donmuştur. II. Suyun bir kısmı donmuştur. III. Buzun bir kısmı erimiştir. yargılarından hangileri doğru olabilir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) II ve III E) I ve II 10. 3. Isı aldığı halde, aşağıdakilerden hangisinin sıcaklığı değişmez? I. Soğumakta olan su II. Erimekte olan kalay III. Yoğunlaşmakta olan su buharı IV. Kaynamakta olan alkol A) Yalnız I B) II ve III C) II ve IV D) I ve IV E) I, II ve III www.fizikpenceresi.com 7. Bir kapta bulunan sıvının kaynamaya başlamasına kadar geçen süre aşağı- dakilerden hangisine bağlı değildir? A) Sıvının miktarı B) Ortamın sıcaklığı C) Buharlaşma ısısı D) Özısı E) Kaynama noktası 4. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Sıvılar donarken ısı verirler. B) Katı bir maddenin gaz haline geçmesine süblimleşme denir. C) Basınç, donma sıcaklığını etkiler. D) Bir maddenin kütlesi arttıkça erime noktası da artar. E) Kaynamakta olan bir sıvının sıcaklığı değişmez. 11. 8. 5. Bir bardaktaki sıcak suya metal kaşığı daldırıp bir süre bekledikten sonra kaşı- ğa elimizi dokundurduğumuzda algıladı- ğımız sıcaklık, ısının hangi yayılma bi- çimi ile elimize ulaşmıştır? A) Yalnız iletim B) Yalnız konveksiyon C) Yalnız ışıma D) Işıma ve iletim E) Işıma ve konveksiyon

www.fizikpenceresi.com 12. 16. 17. 13. 18. 14. 15. 19. Not Baremi : Her soru 10 puandır. Başarılar dilerim. Mustafa Ünver Fizik öğretmeni