Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAL DEĞİŞTİRME İLE İLGİLİ ÖZELLİKLER:  1.Hal değiştirme süresince sıcaklık sabit kalır. 2. Her maddenin belirli bir basınç altında belirli bir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAL DEĞİŞTİRME İLE İLGİLİ ÖZELLİKLER:  1.Hal değiştirme süresince sıcaklık sabit kalır. 2. Her maddenin belirli bir basınç altında belirli bir."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5 HAL DEĞİŞTİRME İLE İLGİLİ
ÖZELLİKLER:  1.Hal değiştirme süresince sıcaklık sabit kalır. 2. Her maddenin belirli bir basınç altında belirli bir erime noktası vardır. Erime sırasında hacmi artan maddeler de donma noktası basıncın artmasıyla artar. 3. Isı çoğaldıkça buharlaşma kolaylaşır.

6 4. Her sıvının belirli bir basınç altında belirli bir kaynama noktası vardır.
5.  Hava akımı buharlaşmayı kolaylaştırır. 6. Sıvı yüzeyi genişledikçe buharlaşma kolaylaşır. 7. Basınç azaldıkça buharlaşma kolaylaşır. 8. Erime, donma, kaynama, yoğunlaşma sıcaklıkları, özısı, hal değiştirme ısıları maddenin ayırt edici özelliklerindendir.

7

8 ERİME

9 Bir maddenin ısı alarak, katı halden sıvı hale geçmesine erime denir.

10

11

12 DONMA

13 Bir maddenin ısı vererek, sıvı halden katı hale geçmesine donma denir.

14

15

16 BUHARLAŞMA

17 Bir maddenin, ısı alarak sıvı halden gaz hale geçmesine buharlaşma denir.

18

19

20 YOĞUŞMA

21 Bir maddenin ısı vererek, gaz halden sıvı hale geçmesine yoğuşma denir.

22

23 ERİYEN ve ERİMEYEN NESNELER
Yaş Grubu: 3-4 Yaş Bilişsel ve Dil Alanı: Amaç 1: Gözlem yapabilme Kazanımlar: 1.Değişik durumlarda gözlemlediklerini söyleme 2.Gözlemle ilgili sonuçları söyleme Amaç 11: Belli durumlarla ya da olaylarla ilgili neden-sonuç ilişkisini kurabilme 1.Verilen bir olayın olası nedenlerini söyleme 2. Verilen bir olayın olası sonuçlarını söyleme SUYUN MADDEYİ ERİTME ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİ GÖZLEMLEYEBİLME Materyal: Un, Şeker, Tuz, Pirinç, Mercimek,Taş, Kum, Buz, Su, Yoğurt Kapları\Plastik Kaplar, Kaşık

24 ♦ Aslı SEZGİN ♦ Ayşe AKYEL ♦ Sinem ÜZEL ♦ Şemsi ANIK ☺


"HAL DEĞİŞTİRME İLE İLGİLİ ÖZELLİKLER:  1.Hal değiştirme süresince sıcaklık sabit kalır. 2. Her maddenin belirli bir basınç altında belirli bir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları