Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :"— Sunum transkripti:

1 A www.fizikpenceresi.com Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
2011 / 2012 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GAZİ LİSESİ 11. SINIFLAR FİZİK DERSİ 1.DÖNEM 1. YAZILI SORULARI A Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri uygun sözcüklerle doldurunuz. 2. 1. Isı alan bir metal çubuğun ……………………… artar. 2. Kaldırma kuvveti sıvının özkütlesi ile ………….. orantılıdır. 3. Sıvılar kendisine uygulanan ……………….aynen iletir. 4. Hızın arttığı yerde basınç ………………. 5. Basınç birimi …………………. B . Aşağıdaki cümlelerin hangileri doğru, hangileri yanlıştır? D Y Açık hava basıncını barometre ölçer. Denizlerin derinli altimetre ile ölçülür. Denizlerin derinliği batimetre ile ölçülür. Akışkanların basıncını inceleyen ilk bilim adamı Bernoulli’dir. Açık hava basıncı havanın ağırlığından kaynaklanır. 3. C Aşağıdaki klasik soruların çözümlerini yanına yapınız. G 1. 4. İçinde 4 g/cm3 özküt- leli sıvı bulunan bir kaba A ve B cisimleri konul- duğunda şekildeki gibi dengede kalıyorlar. İçleri dolu A ve B cisimlerinin özkütleleri oranı X A B ds = 4 g/cm3 G 8G 8G S I II III I. Cismin yere yaptığı basınç P, II. Cismin yere yaptığı basınç ise 2P’ dir. Cisimler III. Şekildeki gibi konulursa Yere yapılan basınç kaç P olur? nedir?

2 www.fizikpenceresi.com X 2d ds K 7. Celcius termometresi
ile bir X termometresi- nin eşlenişi şekilde gösterilmiştir. Celcius termometre- si 10 oC yi gösterdiği bir ortamda, X termo- metresi kaç oX gös- terir? 100 180 30 oC 10 X oX 5. K cismi birbiriyle karış- mayan 2d ve ds özkütleli sıvılar içerisinde şekilde- ki gibi dengede durmak- tadır. K cisminin özkütlesi 4d olduğuna göre ds kaç d dir? Sıcaklık 20 40 Isı (Cal) X Y 6. 8. Şekil I' deki YX çifti ısıtılıp, ZY çifti soğutulunca Şekil II‘ deki durum oluşuyor. Buna göre, X, Y, Z nin uzama katsayıları arasındaki ilişki nedir? Y X Z Y Şekil I Şekil II Isıca yalıtılmış X ve Y kaplarında bulunan aynı cins sıvıların ısı - sıcaklık grafiği yukarıdaki gibidir. Bu sıvının kütleleri oranı kaçtır? Başarılar dilerim. Mustafa Ünver Fizik öğretmeni Not Baremi : A ve B bölümlerinde her soru 2 puan, C bölümünde ise her soru 10 puandır.

3 B www.fizikpenceresi.com Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
2011 / 2012 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GAZİ LİSESİ 11. SINIFLAR FİZİK DERSİ 1.DÖNEM 1. YAZILI SORULARI A Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri uygun sözcüklerle doldurunuz. 2. 1. Isı alan maddenin boyutları ………………….. 2. Kaldırma kuvveti batan hacimle ………….. orantılıdır. 3. Katılar kendisine uygulanan ………………. aynen iletir. 4. Batan cisimlerin özkütlesi sıvınınkinden ………………. 5. Hidrolik sistemler ………… prensibinden yararlanılarak yapılmıştır. B . Aşağıdaki cümlelerin hangileri doğru, hangileri yanlıştır? D Y 1. Kapalı kaplardaki gaz basıncını barometre ölçer. 2. Denizlerin derinliği Batimetre ile ölçülür. 3. Uçakların yerden yüksekliği Altimetre ile ölçülür. 4. Açıkhava basıncını ölçen ilk bilim adamı Torriçelli’dir. 5. Sıvıların basıncı sıvının ağırlığından kaynaklanır. 3. d C Aşağıdaki klasik soruların çözümlerini yanına yapınız. G 1. G 4S 2S S 4S I II III I. Cismin yere yaptığı basınç P, II. Cismin yere yaptığı basınç ise 3P’ dir. Cisimler III. şekildeki gibi konulursa yere yapılan basınç kaç P olur?

4 www.fizikpenceresi.com t (oC) 10 Q 2Q 20 Isı (Cal) X Y 4. X K I m II
X Y 4. X K I m II 6. Kütleleri sırasıyla m ve 2m olan X ve Y cisimlerinin ısı - sıcaklık grafiği verilmiştir. Bu cisimlerin özısıları oranı nedir? 60 g ağırlığındaki K cismi Şekil I' deki gibi sıvının içinde dengede duruyor. K cisminin üzerine bir m kütlesi konulduğunda Şekil II'deki gibi dengede kalıyor. Buna göre, m kütlesi kaç g dır? 100 250 50 oC 10 X Şekildeki termometre ölçeklerine göre X sıcaklığı kaç derecedir? X 2d 5d K 5. K cismi birbiriyle karış- mayan 2d ve 5d özkütleli sıvılar içerisinde şekilde- ki gibi dengede durmak- tadır. K cisminin özkütlesi kaç d dir? 8. Şekil I' deki XY çifti ısıtılıp, ZX çifti soğutulunca Şekil II‘ deki durum oluşuyor. Buna göre, X, Y, Z nin uzama katsayıları arasındaki ilişki nedir? X Y Z X Şekil I Şekil II Başarılar dilerim. Mustafa Ünver Fizik öğretmeni Not Baremi : A ve B bölümlerinde her soru 2 puan, C bölümünde ise her soru 10 puandır.


"A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları