Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :"— Sunum transkripti:

1 A www.fizikpenceresi.com Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
2011 / 2012 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GAZİ LİSESİ 10. SINIFLAR FİZİK DERSİ 1.DÖNEM 1. YAZILI SORULARI A Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri uygun sözcüklerle doldurunuz. C Aşağıdaki klasik soruların çözümlerini yanına yapınız. 1. Yağmur damlacıklarının cama yapışması ……………… kuvvetine örnektir. 2. Bir maddenin kendi tanecikleri arasındaki çekim kuvvetine ………………denir. 3. Adezyonun diğer adı …………..……… dır. 4. Kohezyonun diğer adı ………………. dır. 5. Peçetelerin suyu emmesi ………………olayının bir sonucudur. 6. Dayanıklılık cismin kesit alanı ile ……………orantılıdır. 7. Güneş rüzgarlarının etkisiyle kutuplarda oluşan ışıklara ……………denir. 8. Suyun damla şeklinde olmasında ………………….. etkilidir. 9. Adezyonun kohezyondan ……………… olması ıslanma şartıdır. 10. Floresan lamba ve neon lamba…………… plazma örnekleridir. 1. Şekildeki dikdörtgenler prizmasının boyutları 2 katına çıkartılırsa; a) Kesit alanı kaç katına çıkar? b) Hacmi kaç katına çıkar? 2. Aşağıdakilerden hangisi maddenin plazma halinin özelliklerinden değildir? A) İyonize olmuş gazlardan oluşur. B) Evrende maddenin en çok plazma hali bulunur. C) Plazma nötr haldedir. D) Elektrik ve manyetik alandan etkilenmezler. E) İyi bir iletkendir. Soğuk, yapışma, kohezyon, doğru, büyük, aurora, tutma kılcallık, kohezyon, adezyon B . Aşağıdaki cümlelerin hangileri doğru, hangileri yanlıştır? D Y 3. Bir cismin uzayda en büyük kütleye sahip olabilmesi için cisim hangi şekilde olmalıdır? A) Küre B) Dikdörtgenler prizması C) Küp D) Silindir E) Piramit 1. Kuvvet olmadan duran cisimler hareket edemez. 2. Yüzey alanı arttıkça ısı kaybı artar. 3. Bileşke kuvvet, kuvvetlerin vektörel toplamıdır. 4. Gözümüze lensin yapışması adezyon çekim kuvvetine örnektir. 5. Boyutları orantılı artırılan cismin dayanıklılığı azalır. 6. Yüzey alanının hacmine oranı en küçük olan geometrik şekil küptür. 7. Yönü aynı olan kuvvetlerin bileşkesini bulurken cebirsel toplama işlemi yapılır. 8. Üşüyen insanlar yüzey alanını küçültür. 9. Bir sıvının yüzey gerilimi kohezyon kuvveti ile doğru orantılıdır. 10. Atmosferdeki gazlarda oksijen yüzdelik dilimde en fazla olan gazdır. 80 km/h A 60 km/h B Batı Doğu A aracına göre B aracının hızı hangi yöne kaç km/h dir? 4.

2 www.fizikpenceresi.com 5. r h 7. Adezyon > Kohezyon su
Şekildeki silindirin yüksekliği 10 cm , yarıçapı 2 cm dir. Kesit Alanı Hacim oranı kaçtır? Yukarıdaki şekil üzerinde suyun borulardaki durumunu çiziniz. 8. Şekildeki kuvvetlerin Bileşkesinin büyüklüğü kaç Newton’dur? 6. Şekildeki kuvvetlerin bileşkesini bulunuz. Başarılar dilerim. Mustafa Ünver Fizik öğretmeni Not Baremi : A ve B bölümlerinde her soru 1 puan, C bölümündeki her soru 10 puandır.

3 B www.fizikpenceresi.com Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
2011 / 2012 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GAZİ LİSESİ 10. SINIFLAR FİZİK DERSİ 1.DÖNEM 1. YAZILI SORULARI A Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri uygun sözcüklerle doldurunuz. C Aşağıdaki klasik soruların çözümlerini yanına yapınız. 1. Yağmur damlacıklarının cama yapışması ……………… kuvvetine örnektir. 2. Bir maddenin kendi tanecikleri arasındaki çekim kuvvetine ………………denir. 3. Adezyonun diğer adı …………..……… dır. 4. Kohezyonun diğer adı ………………. dır. 5. Peçetelerin suyu emmesi ………………olayının bir sonucudur. 6. Dayanıklılık cismin kesit alanı ile ……………orantılıdır. 7. Güneş rüzgarlarının etkisiyle kutuplarda oluşan ışıklara ……………denir. 8. Suyun damla şeklinde olmasında ………………….. etkilidir. 9. Adezyonun kohezyondan ……………… olması ıslanma şartıdır. 10. Floresan lamba ve neon lamba…………… plazma örnekleridir. 1. Şekildeki kürenin yarıçapı 2 katına çıkartılırsa; a) Yüzey alanı kaç katına çıkar? b) Hacmi kaç katına çıkar? r 2. Eşit hacimli geometrik cisimlerden yüzey alanı en küçük olan hangisidir? A) Küp B) Dikdörtgenler C) Küre D) Silindir E) Piramit Soğuk, yapışma, kohezyon, doğru, büyük, aurora, tutma kılcallık, kohezyon, adezyon 3. Aşağıdakilerden hangisi kohezyon kuvvetinin adezyondan büyük olmasıyla ilgilidir? A) Peçete ile bir yüzeyin kurulanması. B) Gaz lambasının fitilinin gaz yağını emmesi. C) Bitkilerin topraktaki suyu yapraklara kadar taşıması. D) Suyun kayaların içine kadar sızması. E) Bazı böcek türlerinin su üzerinde yürüyebilmesi. B . Aşağıdaki cümlelerin hangileri doğru, hangileri yanlıştır? D Y 1. Kuvvet olmadan duran cisimler hareket edemez. 2. Yüzey alanı arttıkça ısı kaybı artar. 3. Bileşke kuvvet, kuvvetlerin vektörel toplamıdır. 4. Gözümüze lensin yapışması adezyon çekim kuvvetine örnektir. 5. Boyutları orantılı artırılan cismin dayanıklılığı azalır. 6. Yüzey alanının hacmine oranı en küçük olan geometrik şekil küptür. 7. Yönü aynı olan kuvvetlerin bileşkesini bulurken cebirsel toplama işlemi yapılır. 8. Üşüyen insanlar yüzey alanını küçültür. 9. Bir sıvının yüzey gerilimi kohezyon kuvveti ile doğru orantılıdır. 10. Atmosferdeki gazlarda oksijen yüzdelik dilimde en fazla olan gazdır. 4. 120 km/h A 70 km/h B Batı Doğu B aracına göre A aracının hızı hangi yöne kaç km/h dir?

4 www.fizikpenceresi.com 5. 20 cm 10 cm 5 cm 7.
Şekildeki dikdörtgenler prizmasını boyutları verilmiştir. civa Kesit Alanı Hacim oranı kaçtır? Kohezyon > Adezyon Yukarıdaki şekil üzerinde civanın borulardaki durumunu çiziniz. 8. Şekildeki kuvvetlerin bileşkesinin büyüklüğü kaç Newton’dur? 6. Şekildeki kuvvetlerin bileşkesini bulunuz. Başarılar dilerim. Mustafa Ünver Fizik öğretmeni Not Baremi : A ve B bölümlerinde her soru 2 puan, C bölümündeki her soru 10 puandır.

5 C www.fizikpenceresi.com Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
2011 / 2012 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GAZİ LİSESİ 10. SINIFLAR FİZİK DERSİ 1.DÖNEM 1. YAZILI SORULARI A Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri uygun sözcüklerle doldurunuz. C Aşağıdaki klasik soruların çözümlerini yanına yapınız. 1. Yağmur damlacıklarının cama yapışması ……………… kuvvetine örnektir. 2. Bir maddenin kendi tanecikleri arasındaki çekim kuvvetine ………………denir. 3. Adezyonun diğer adı …………..……… dır. 4. Kohezyonun diğer adı ………………. dır. 5. Peçetelerin suyu emmesi ………………olayının bir sonucudur. 6. Dayanıklılık cismin kesit alanı ile ……………orantılıdır. 7. Güneş rüzgarlarının etkisiyle kutuplarda oluşan ışıklara ……………denir. 8. Suyun damla şeklinde olmasında ………………….. etkilidir. 9. Adezyonun kohezyondan ……………… olması ıslanma şartıdır. 10. Floresan lamba ve neon lamba…………… plazma örnekleridir. 1. Şekildeki kürenin yarıçapı 2 katına çıkartılırsa; a) Yüzey alanı kaç katına çıkar? b) Hacmi kaç katına çıkar? r 2. Eşit hacimli geometrik cisimlerden yüzey alanı en küçük olan hangisidir? A) Küp B) Dikdörtgenler C) Küre D) Silindir E) Piramit Soğuk, yapışma, kohezyon, doğru, büyük, aurora, tutma kılcallık, kohezyon, adezyon 3. Aşağıdaki olaylardan hangisi adezyon kuvvetinin kohezyon kuvvetinden büyük olmasının bir sonucu değildir? A) Suyun temizlikte kullanılması B) Kontakt lensin göze yapışması C) Suyun ince cam boruda yükselmesi D) Ağaç köklerindeki suyun kılcal damarlar sayesinde yaprak ve meyvelere ulaşması E) Su damlalarının durgunken küre şeklini alması B . Aşağıdaki cümlelerin hangileri doğru, hangileri yanlıştır? D Y D Y 1. Kuvvet olmadan duran cisimler hareket edemez. 2. Yüzey alanı arttıkça ısı kaybı artar. 3. Bileşke kuvvet, kuvvetlerin vektörel toplamıdır. 4. Gözümüze lensin yapışması adezyon çekim kuvvetine örnektir. 5. Boyutları orantılı artırılan cismin dayanıklılığı azalır. 6. Yüzey alanının hacmine oranı en küçük olan geometrik şekil küptür. 7. Yönü aynı olan kuvvetlerin bileşkesini bulurken cebirsel toplama işlemi yapılır. 8. Üşüyen insanlar yüzey alanını küçültür. 9. Bir sıvının yüzey gerilimi kohezyon kuvveti ile doğru orantılıdır. 10. Atmosferdeki gazlarda oksijen yüzdelik dilimde en fazla olan gazdır. 4. 130 km/h A 60 km/h B Batı Doğu B aracına göre A aracının hızı hangi yöne kaç km/h dir?

6 www.fizikpenceresi.com r h 5. 7.
Şekildeki silindirin yüksekliği 5 cm , yarıçapı 2 cm dir. su civa Kesit Alanı Hacim oranı kaçtır? Civa ve suyun kabın içindeki durumlarını çiziniz. 8. Şekildeki kuvvetlerin bileşkesinin büyüklüğü kaç Newton’dur? 6. Şekildeki kuvvetlerin bileşkesini bulunuz. Başarılar dilerim. Mustafa Ünver Fizik öğretmeni Not Baremi : A ve B bölümlerinde her soru 2 puan, C bölümündeki soruları her biri 10 puandır.


"A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları