A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison Hazırlayan: Celile Ökten.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Basic objects ● Basic adjectives
Advertisements

A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN
Prepared by Cendel Karaman A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Türkçe Bilmeceler 1 Hazırlayan: Mukades Sahin
GÖLGE OYUNUNDA TİPLEMELER
İmparatorluktan Cumhuriyete Geçiş
FINDIKLI KURABİYE Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
OYALAR VE ANLATTIKLARI
Gündem İç Politika – Dış Politika A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
ENVIRONMENTAL ACTIVISM ÇEVRE EYLEMCİLİĞİ
İslamiyette Çokkültürlülük
Kadınlar Her Yerdedir Tanzimattan günümüze kadın tarihi
Okul Başarısında Ailenin Rolü
Prepared by Cendel Karaman A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Farabi ve Türk-İslam Sentezi İslamiyetİmanFarabiFelsefeMantık A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research,
“Ben çay içmek istiyorum.” Asking for things ● Offering things ● Plans
Günlük taze haberlerimiz
By Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
DUBLAJ-SESLENDİRME Tiyatrodan Sinemaya Uzanan Yol A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University.
Laura Mulvey’nin Kadının Sinemadaki Temsiline Yaklaşımı
Hazırlayan: Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
Hazırlayan: Yasin tunç
Module 2: CRAFTSMANSHIP AND ARTISANS
ESERLER İ RONI MARGULIES A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison July.
Osmanlı İmparatorluğu’ndan seçmeler Celile Ökten A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of.
Edebiyat kendimizi daha iyi anlamamıza nasıl yardım eder?
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Geleneksel Türk Görsel Sanatları
Hazırlayan: Yasin Tunç
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
Yapım Aşamaları (Production Steps)
 Uzaktan eğitim öğrencisinin özelliklerini tanımlayabilme  Uzaktan eğitim öğrencisinin değişen rollerini anlayabilme  Uzaktan eğitim öğrencisinin aldığı.
Geleceği Okuma Teknikleri
VI. LIONS TİYATRO ÖDÜLLERİ. LIONS TİYATRO ÖDÜLLERİ “Halk Jürisi”nin Seyrederek; Başarılı olarak değerlendirdiği Yönetmen Mehmet Birkiye, Gece Mevsimi.
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
Prepared by Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison Prepared by Esra Alagöz.
RAKAMLARLA AŞK 0'dan başlarsın yaşama,  1 bakmışsın girivermiş hayatına, 2 de bir özlersin, 3 günlük ayrılık ölüm gibi gelir, 
HALDUN TANER ve FAZİLET ECZANESİ
DEMI LOVATO ‘NUN HAYATI
Konu: Kemal SUNAL kimdir?
The Green Mile (YEŞİL YOL).
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. House of Lifelong Learning and Quality Assurance Thomas Gruber German Reference.
Radyoyla ilgili meslekler Professions In Radio Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education.
Mary-Kate and Ashley Olsen. Mary-Kate OlsenMary-Kate Olsen and Ashley Fuller Olsen also known as the Olsen Twins collectively, are American actresses.
Cartoon characters ( Çizgi film Karakterleri)
TURKISH EASY READERS FOR BEGINNERS Anatolin Folk Tales 1 Dem Turkish Center
Yapım Aşamaları (Production Steps)
YAZIM KURALLARI.
SİZCE KÜLTÜRÜ OLMAYAN TOPLULUK VEYA MİLLET VAR MI ?
NEDİR TİYATRO?.
Konu: Ders İçeriği Öğretim Üyesi: Doç. Dr. Şuayyip Çalış SAÜ| İnsan Kaynakları Yönetimi.
Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel ve Yabancı Dil Alanlarında Eğitim Almak Mümkündür. Öğrencileri ilgi, yetenek ve başarılarına göre yükseköğretim programlarına.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme almıştır. Sonraki yıllarda.
Hollandada yaşayan Türk eşcinselleri
Erkek Faktörünün Değerlendirilmesi
SANAT DALLARI.
GENÇLERDE UYUM.
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat, Tanzimat Edebiyatı'nın birçok türünde eserler vermiş yazarlarından Şemsettin Sami tarafından kaleme alınmış bir romandır.
Western / kovboy filmleri
Hazırlayan ÖMER ÇAKIR.
1. Seyirlik yer antik tiyatro Tiyatro sözcüğü Yunanca'da "seyirlik yeri" anlamına gelen "theatron"dan türetilmiş, dilimize İtalyanca'daki "teatro" sözcüğünden.
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
YAHYA KEMAL BEYATLI ( ). Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme.
Uzay ve Uzay Çalışmaları.
Sunum transkripti:

A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison Hazırlayan: Celile Ökten

TÜRLERİ YARATANLAR  Senaristlere filmin senaryosunu nasıl yazdıkları sorulduğunda genelde alınan cevap “hayat”tır.  Yaşadıkları hayat ve tanık oldukları olaylar, filmin konusunu belirlerken karakterler de gerçek hayattan seçilir.  Tür: genre  Senarist: scriptwriter  Tanık olmak: to witness

ALTIN ÇAĞIN SENARİSTİ  Bülent Oran, sinemaya çocukluğundan itibaren gönül vermiş bir sanatçıdır. Önce kötü adam rollerinde daha sonra jön rollerinde oynamıştır.  Yaşı ilerleyince senaryo çalışmalarına ağırlık vermiş ve senaryolarını bir disiplin içerisinde yazmış ve bazı filmlerde de rol almıştır.  Gönül vermek: to dedicate oneself  Jön: young man  Ağırlık vermek: to focus on

ESKİ TÜRK FİLMLERİ  Eski Türk filmleri, her ne kadar melodram, traji-komik olsa da, her ne kadar teknik imkansızlıkları aksettirse de günümüzde hala keyifle izlenmektedir.  Sevilen başlıca eski Türk filmleri: Hababam Sınıfı, Turist Ömer, Şaban, Küçük Hanım, Ayşecik, Tarkan, Köroğlu, vd.  Imkansızlık: impossibility  Aksettirmek: to mirror  Keyif: pleasure

Oyuncular  Türk sinemasının jönleri ve aktrisleri başarılarını oynadıkları senaryolara borçlu olduklarını ifade ederler.  Eski Türk filmlerinin çoğu aşk, melodram, macera, polisiye, Türk ve Osmanlı tarihi üzerinedir.  Bu filmlerde rol alan sanatçılar adeta rolleri ile bütünleşmiş ve başka rollerde oynamamışlardır.  Borçlu olmak: to owe Adeta: almost

Oyuncular  Kadın oyuncular ve erkek oyuncular, oynadıkları zengin kız, fakir kız, fedakar anne, fakir genç, kahraman kurtarıcı, saf delikanlı gibi basmakalıp rollerle bütünleşerek halka mal olmuşlardır. Basmakalıp: stereotype Bütünleşmek: to become integrated Halka mal olmak: to be claimed as public

SİNEMA EĞİTİMİ  Öncelikle tiyatrocuların sinemada rol aldığını görmekteyiz. Usta-çırak ilişkisine dayalı tiyatro eğitimi oyuncuları sinemaya da hazırlamaktadır. Çoğunun alaylı olduğu tiyatro sanatçıları, tiyatroda sadece rolleri ile değil, oynanacak oyunun gerektirdiği sahne düzeni, kostüm, makyaj, replikler, provalar, vs. ile de ilgilenir ve sıkı çalışırlardı.  Usta-çırak: master-apprentice  Alaylı: not officially educated  Makyaj: make up  Replik: lines  Prova: rehearsal

YABANCI FİLMLER Hollywood-Yeşilçam  Sinemalara getirilen yabancı filmler Türk sanatçılar tarafından seslendirilirken bazı uyarlamalar yapılır. Türk halkının beğeneceği şekilde ifadeler, tonlamalar, vurgular değiştirilir.  Hollywood filmlerinin benzerleri de çekilir. Sadri Alışık ve Cüneyt Arkın’ın kovboy ve uzay filmleri bunlara örnektir.  Seslendirme: dubbing  Uyarlama: adaptation  Tonlama: stress  Vurgu: intonation  Uzay: space