TÜBİTAK 1000 PROJESİ BİLGİLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI
Advertisements

Bozok Üniversitesi Bologna Süreci Uyum Çalışmaları
BAPGRAFİKLERİBAPGRAFİKLERİ. ZİRAAT FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ.
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırmaları Merkezi’nin amacı disiplinlerarası araştırmalar ve kadın ve toplumsal cinsiyet.
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
kaynakca.info TÜRKİYE KAYNAKÇASI
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
Mayıs  Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır.  Şuan 64 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR VE PROJE TAKİP SİSTEMİ Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR.
Stratejik Plan Otomasyonu

AB FONLARI VE PROJE YAZIMI SEMİNERİ
1/8 Bologna Sürecinde Yönetişim Kırklareli Üniversitesi 3 Ekim 2012 Yrd.Doç.Dr. Mustafa Turan
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
BÜVAK MÜTEVELLİ HEYETİ TOPLANTISI KASIM Boğaziçi Üniversitesi 2012.
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
BATMAN ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 1. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Fakültemiz 13 Kasım 2009 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2009/15546 sayılı.
(OFMAE) Fizik Eğitimi Anabilim Dalı
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak Kütüphanemizce düzenlenen oryantasyon programına; Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Proje Ofisi Koordinatörü
PROTOKOL.
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
AKADEMİK AR-GE DESTEKLERİ TÜBİTAK Akademik Ar-Ge Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) öncülüğünde yürütülmektedir. ARAŞTIRMA DESTEK.
SAN-TEZ Bilgilendirme ve Tecrübe Paylaşım Günü
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Kayhan Erciyeş.
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Bilgilendirme Toplantısı
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
LOGO TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Aydın Öztürk İzmir.
ANKOS Kullanım İstatistikleri Kullanım İstatistikleri Çalışma Grubu ANKOS 7.Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz Teknik Üniversitesi.
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DEU-ADEK Yürütme Kurulu Üyesi
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
Diferansiyel Denklemler
Cumhuriyet Üniversitesi Akademik Kadroları için TUBİTAK Tarafından Desteklenen Ulusal ve Uluslararası Araştırma Projelerinde Farkındalık Yaratma ve Üretme/Kabul.
YGS DENEME SINAVI SORU HAZIRLAMA KOMİSYONU TOPLANTISI
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
TÜBİTAK DESTEKLERİ.
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK ARDEB PROJELERİ ARAŞTIRMA SUNUMU (Ağustos -2016)
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
EĞİTİM FAKÜLTESİ Akademik Yılı Genel Kurul
Sunum transkripti:

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) PROJE BİLGİLENDİRME SUNUMU

TÜBİTAK 1000 PROJESİ BİLGİLERİ “Marmara Üniversitesinin TÜBİTAK ARDEB (Araştırma Destek Programları Başkanlığı) Programlarına Yönelik Proje Desteklerinden Faydalanma Potansiyelinin Artırılması” TÜBİTAK Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma ve Destek Grubu (SOBAG), Proje No: 114K490 Süre: 1 Eylül 2014 – 1 Eylül 2016 Bütçe: 181.953 TL

PROJE EKİBİ Prof. Dr. Ahu ALTINKUT UNCUOĞLU (Yürütücü), Mühendislik Fak., Biyomühendislik B. Prof. Dr. Nilhan KAYAMAN APOHAN (Araştırmacı), Fen-Edebiyat Fak., Kimya B. Prof. Dr. Haluk Rahmi TOPÇUOĞLU (Araştırmacı), Mühendislik Fak., Bilgisayar Müh. B. Prof. Dr. Feral OGAN BEKİROĞLU (Araştırmacı), Atatürk Eğitim Fak., Fizik Öğret. B. Prof. Dr. Barış ÇALLI (Araştırmacı), Mühendislik Fak., Çevre Müh. B. Doç. Dr. Bülent MERTOĞLU (Araştırmacı), Mühendislik Fak., Biyomühendislik B. Doç. Dr. Memet Vezir KAHRAMAN (Araştırmacı), Fen-Edebiyat Fak., Kimya B. Doç. Dr. Ali DEMİR SEZER (Araştırmacı), Eczacılık Fak., Eczacılık Teknolojisi B. Doç. Dr. Hayati ŞEKER (Araştırmacı), Atatürk Eğitim Fak.,Eğitim Bilimleri B. Doç. Dr. Mustafa ÇAKIR (Araştırmacı), Atatürk Eğitim Fak., Biyoloji Öğretmenliği B. Mustafa TUYSUZ (Yardımcı Personel, MITTO) Derya KIRMIZIKEFİYELİ (Yardımcı Personel, MITTO)

2012 Yılında TÜBİTAK Akademik Ar-Ge Desteklerinden En Fazla Yararlanan On Üniversite

ÜNİVERSİTEMİZİN PROJE DESTEK DURUMU Üniversitemiz 2005 yılından günümüze değin ARDEB’ten 150 proje desteği almıştır. Bu projelerin 87’si fen bilimleri, 46’sı sağlık bilimleri, 14’ü sosyal bilimler ve 3’ü eğitim bilimlerinden oluşmaktadır. Bu 150 projenin toplam bütçesi 19.576.217,51TL’dir. 2005 yılından bu yana alınan proje sayısı göz önünde tutulduğunda toplam öğretim üyesi sayısı 1564 olan üniversitemizde proje başına düşen öğretim üyesi 10.4 olarak karşımıza çıkmaktadır. Öğretim üyesi sayısı ve alt yapısı itibariyle Üniversitemiz ile benzer yapıdaki üniversiteler olan Hacettepe Üniversitesi için bu sayı 2.77, Dokuz Eylül Üniversitesi için 4.4 ve Ege Üniversitesi için 2.9’dur. Bu değerler Marmara Üniversitesi’nde proje desteklerinden beklenen düzeyde faydalanılamadığını ortaya koymaktadır.

ÜNİVERSİTEMİZİN PROJE DESTEK DURUMU Üniversitemizin son beş yıldaki proje kabul oranları hesaplandığında son beş yılın ortalaması da %10.43’dür. Ülkemiz genelinde ARDEB proje destek oranlarının çok daha yüksek olduğu (1001 projeleri için %28, 3501 projeleri için %33 ve 1002 projeleri için %46) ve üniversitemizin bu ortalama değerler altında kaldığı açıkça görülmektedir. Üniversitemizden sunulan Proje iade nedenleri: kuruluş yetkilisi imzasının olmaması kuruluş yetkilisi imzasının kime ait olduğunun belli olmaması izin belgesi veya yasal izin belgesi gerekli olduğunun ilgili grup tarafından tespiti projenin bilimsel içeriğinin projeye tam olarak yansıtılamaması

FAALİYETLER VE HEDEFLER Bu proje kapsamında; Marmara Üniversitesi akademik personelini proje yazmaya özendirmek, daha fazla sayıda ve nitelikli proje üretebilecek potansiyeli açığa çıkarmak amacıyla; 14 ARDEB proje bilgi günü, 5 proje başarı hikayesi günü, 22 proje yazım çalıştayının gerçekleştirilmesi planlanmıştır.   Hedef ve Başarı Ölçütleri: Planlanan tüm bu faaliyetlerin verimli bir şekilde gerçekleştirilerek projenin tamamlandığı yıl itibariyle; Marmara Üniversitesi’nden ARDEB programlarına yapılan başvuru sayısını %25 oranında geliştirmek ve bunu takip eden 5 yıl sonunda minimum %50 artış oranına erişmek ARBİS’e kayıtlı akademik personel sayısını %25 oranında arttırmak bu çalışmanın nihai hedeflerini oluşturmaktadır.

Sorularınız ve İrtibat için: MITTO http://mitto.marmara.edu.tr Tel: 414 05 45-1483-1535 mitto@marmara.edu.tr tekmer@marmara.edu.tr

TEŞEKKÜRLER