OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK NASIL ÖĞRENİR?.
Advertisements

TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
Iletişimde üç filtre
Bunu okursanız iyi olur
A TEMASI OKUL HEYECANIM
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
Yaşamak için zaman kalmıyor
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
Lütfen Bu iletiyi okuyun.
BOŞANMA SEBEBİ.
Ilk göz ağrım.
Terentius, "Onunla her şeyi paylaşmak zevkinden
»HAZIRLAYAN Yasemin DOĞAY 21 KASIM 2012
P a z a r S a b a h l a r ı.
Bugün... Küçük güzelliklerin günü olsun...
YAŞAMIMIZDAKİ İKİLEM.
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
BİR YETİŞKİNİN BİR ÇOCUĞA SÖYLEDİĞİ EN GÜZEL 30 SÖZ
AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.
Lütfen SESLİ izleyiniz...
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Zor insanla başa çıkma yolları
Türkiyenin en büyük mail grubu
MURATHAN MUNGAN’ DAN.
1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı.
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
Size de olur mu bilmem ; her ölümün ardından yaşamın peşine düşerim ben... Yakın bir dostu toprağa verir vermez, kabrinin çiçekleri kurumadan daha, ihmal.
Hayatta, birinin eksikliğini hissettiğimiz
Yorumla-Yansıt İfadeleri (YYİ)
*Öğrenmek * Çalışmak ve *Başarmak
Tlg
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
BABALAR VE KIZLARI.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
Hayatın Anlamı üzerine
KÜSMEYELİM KÜSTÜRMEYELİM
CANIM ARKADAŞIM.
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
ZİHİNSEL HAZIRLIK Çevrenizdeki insanların sizinle nezaket kurallarına uygun konuşmaları hoşunuza gidiyor mu? Niçin?
40 Yaşımda ben….
KONU: OKUMA ALIŞKANLIĞI
Tıkır Top
Kendimizi Koruma Yolları ve Güvenli Yaşam
ARKADAŞLIK İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. Mevlana.
VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ’ ne HOŞGELDİNİZ
Ne kadar zaman geçti bilmiyorum,
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR HAZIRLAYAN MİNE AKTAŞ
3. Kardeşler Arasındaki İlişkiler
1 CANSAN İLKÖĞRETİM OKULU. 2 “Dünyanın en güzel insanlarına” Sevgili anneme ve babama mektup.
BOŞANMA SEBEBİ.
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
Bunu okursanız iyi olur. Bir şey kaybetmezsiniz....
4/A 51 BÜŞRA CUHADAR.  Fedakarlık, bencilce düşünmeyerek başkaları için kendimizden ödün vermektir. Bazı insanlar sevdikleri için çırpınır, onlariçin.
İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
Ormandaki Bisiklet (Okuma Metni 6) MEB Türkçe Ders Kitabı 1
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
ŞİMDİ Bugün, içinde yaşadığımız zamandır. Geçmiş, yaşanmış ve bitmiş, geride kalmış zamandır.
ZIT (KARŞIT) ANLAMLI KELİMELER.
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
Burası yuvarlaklar ülkesi. Öykümüz burada geçiyor.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR HAZIRLAYAN MİNE AKTAŞ
Sunum transkripti:

OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR

aramıyorum. Eski dostlukların da özetini çıkarmaya başladım. Artık eskisi gibi her Hafta sonu birileri ile dışarı çıkmak istemiyorum. Beni yoran ilişkiler, yeni tanışmalar, yeni yüzler aramıyorum. Eski dostlukların da özetini çıkarmaya başladım. İlişkilerde tasarrufa gidiyorsun her şeyde olduğu gibi ve gereksiz insanları hayatından atmak  istiyorsun.

Beni anlamayanlarla konuşmak cümle kirliliği yaratıyor ve hak Yapmacık, inanmadan konuşmak istemiyorum artık. Beni anlamayanlarla konuşmak cümle kirliliği yaratıyor ve hak edenlere saklıyorum enerjimi. İstediğime istediğimi deme özgürlüğüne sahibim, eleştirme hakkını oluşturan yaşamışlık ve yeterli yaş faktörü artık bende de var.

"Ben demiştim" ,"ben bilirim", "ben zaten anlamıştım", Sendromunda olanlarla arkadaşlıkları bir kez daha sorguluyorsun. İlişkilerini sadeleştirmeye başlayınca  sıra iyi ve kötü gün dostlarını ayıklamaya geliyor. Kötü gün dostlarını belirliyor  ve onlara daha çok önem veriyorsun. CAN AKIN- SENİ SEVİYORUM şiir kitabından

İyi gün dostu bulmak ne kadar kolaysa kötü gün dostu bulmak bir o kadar zor, biliyorum. Dostlar ihtiyaç olduğunda göçmen kuşlar gibi sıcağa uçuyor  ve sadece seninle birlikte sürüden ayrı  düşenler kalıyor. Zamanın ne kadar kıymetli olduğunu öğreniyorsun buralara kadar gelirken. CAN AKIN- SENİ SEVİYORUM şiir kitabından

Uzun düz otobanlardan olduğu gibi, kestirme bozuk yollardan da ulaşabilirsin hedeflerine. Kestirmeleri de öğrendim gide gele. Boş geçen  her saniye değerli artık. Daha yapılacak çok şey var ama, kendimi çok yormaktan  çok hırpalamaktan yana değilim. Gerektiğinde "HAYIR" demeyi öğrendim ve bu kelime başta karşındakine kırıcı gelse de senin için hayat kurtarıcı olabiliyor. CAN AKIN- SENİ SEVİYORUM şiir kitabından

Sevgi paylaşıldıkça oluşuyor, olgunlaşıyor. Sevgiye önem vermek gerektiğini, zamanı geldiğinde elinde sadece sevginin kalacağını biliyorum. Sevgi paylaşıldıkça oluşuyor, olgunlaşıyor. Aileme ve seçtiğim tüm dostlarıma daha önce göstermediğim sevgi, anlayış ve ilgiyi gösteriyorum. Biliyorsun ki gidenlerin ardında sadece iyilikler  kalıyor,  ne kadar sevgi dolu olduğu hatırlanıp anılıyor. CAN AKIN- SENİ SEVİYORUM şiir kitabından

Bana çok genç olduklarını hatırlatırcasına nedense tecrübelerimi, fikirlerimi sormaya başladılar. Vereceğim cevaplar belki çok anlamsız geliyor ama yine  de dinliyorlar ama ben biliyorum ki yasamadan  hiçbir şey öğrenilmiyor. Yasamışlığın oluşturduğu bir alçak gönüllülükle gülüyorum içimden sadece. CAN AKIN- SENİ SEVİYORUM şiir kitabından Artık daha şık giyiniyorum, senelerle birikmiş dolaplar dolusu kıyafet var ve bunları kendimle paylaşmalıyım.

derler korkuları çoktan geride kaldı . Önce kendine güzel görünmelisin, kendi zevkime göre giyinmek istiyorum, böyle hissediyorum. Modaya uymak adına  popumun sığmadığı düşük bel pantolonlara sığmıyorum diye kendimi üzme tercihini de kullanabilirim . Ayıp, günah yada ne derler  korkuları çoktan geride kaldı . CAN AKIN- SENİ SEVİYORUM şiir kitabından Dostlarıma, kendimize yemek yapmak hoşuma gidiyor. Mutfak  eskiden bir zulüm  iken şimdi zevk aldığım mekanlar arasına giriyor.

ve mutfak kültürüm oluştu. Yasamışlığın, görmüşlüğün, geride Farklı lezzetler denemek güzel ve kendi  lezzetimi kendimde yaratabileceğim belli bir damak zevkim ve mutfak kültürüm oluştu. Sonra Sezen'in şarkısındaki gibi anneni daha şık düşünüyorsun ve hatta anlıyorsun.  İşte bu yeni alışmaya başlanan ve giderek hoşa giden yeni duruma olgunluk deniyor. Yasamışlığın, görmüşlüğün, geride kalmış üflenmiş doğum günü mumlarının bir sonucu kendiliğinden ortaya çıkıyor hayatın bir dönemecinde bu olgunluk. CAN AKIN- SENİ SEVİYORUM şiir kitabından

Ne zaman dersen herkese göre, ne kadar  dolu yasadığına göre değişiyor bu olgunluk çağına ermek. İnanın bana hayattaki düşüşler, zor alınan virajlar bu zamanı hızlandırıyor. Kendi dünyanın küçüklüğünü keşfetmek ve buna rağmen kendinin kıymetini bilmek çok ise yarıyor. CAN AKIN- SENİ SEVİYORUM şiir kitabından

Bir gün hepimizin bu huzurlu olgunluğu bulmasını diliyorum. CAN AKIN- SENİ SEVİYORUM şiir kitabından