KOBİ Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
METAB ENCÜMEN TOPLANTISI
Advertisements

Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2012 – 2013 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı Temmuz 2013.
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
Tematik Proje Destek Programı
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
EN İYİ UYGULAMALAR KİTAPÇIĞI Şubat ’in ikinci yarısında, CDP Türkiye İngiliz Hükümeti Refah Fonu’ndan aldığı destek ile yeni bir proje başlattı.
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
ÇEVRE KOM İ SYONU 30 Kasım KOM İ SYON ÜYELER İ BA Ş KAN Muhammet SARAÇ / İ ZAYDA Ş A. Ş. ÜYELER Bora ERGENE / Ba ş kan Yard. /MÜPA Tarım ve Gıda.
R 108 VE R 109 TEKNİK DÜZENLEMELERİ VE UYGULAMALAR
Bilim ve Teknoloji Politikaları Malzeme ve Makina Paneli
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ KOMİSYONU 30 Kasım 2013.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
GİRİŞ  Adana Dış Ticaret Kulübü  Projenin Gerekçeleri Bölgesel Gelişme Stratejileri ADTK faaliyetlerine artan ilgi Bir ticaret merkezi ve ticaret portalına.
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Dairesi 3 Aralık 2010 GEBZE T.C.
ULUSLAR ARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ (UR-GE) PROGRAMI
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
2013 SAVUNMA SANAYİİ SEKTÖR ÖDÜLLERİ. VERİMLİLİK ÖZKAYNAK YETERLİLİĞİ MADDİ DURAN VARLIK VERİMLİLİĞİ İŞ GÜCÜ VERİMLİLİĞİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ YAN.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Çevre Komisyonu Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı 22 Kasım Abant.
Lojistik ve Limanlar Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014.
KOBİ GELİŞTİRME KOMİSYONU
OSB Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014.
Ekonomi Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014.
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
Enerji Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği AVRUPA BİRLİĞİ İŞ GELİŞTİRME MERKEZLERİ (ABİGEM) Mustafa BAYBURTLU, TOBB AB Daire Başkanı 21 Eylül 2014.
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
KKTC MERKEZ BANKASI BA Ş KANI Dr. Bilal SAN 8 Mart 2013, Lefko ş a Finansal Kriz, KKTC Bankacılık Sektörü ve Kurumsalla ş ma.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI KARST SU KAYNAKLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 1 OCAK-31 ARALIK 2014 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 10 Mart 2015 Ankara.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
KAYSERİ SANAYİ ODASI ETKİNLİKLER HAZİRAN YABANCI KONUKLARIMIZ.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
İ.Ü. TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU GENEL ONARIMI İŞİ.
KIRŞEHİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DOĞALGAZ DAĞITIM ŞEBEKESİ VE
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ LABORATUAR DÜZENLENMESİ 2 (KİMYA LABORATUARLARI)İŞİ.
XII. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI Deniz Bayhan Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Üyesi Üyesi.
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR HARUN KARACAN ESKİŞEHİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI 28 TEMMUZ 2009 TARİHLİ MECLİS TOPLANTISI.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler Operasyonel Hizmetler Maddi Destekler.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
ARAŞTIRMA, GİRİŞİMCİLİK VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ EKİM – KASIM – ARALIK 2015 DÖNEMI FAALIYETLERI.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
İhracata Yönelik Devlet Yardımları İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu İHRACAT DESTEKLERİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Anlatmacı: Adnan Hadzimusiç
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
ŞİRKET SUNUMU 2018.
Sunum transkripti:

KOBİ Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014

Komisyon Üyeleri BAŞKAN Sedat AÇILDI / Çemsan Çelik Konstrüksiyon Makine İmalat A.Ş. ÜYELER Metin AKTÜRK / Form Makine San. ve Tic. A.Ş. H. Sacit ERTUĞ / Ertuğ Reklam San ve Tic. A.Ş. Oktay KABASAKAL / Apel Orman Ürünleri Paz. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Tekin URHAN / Kriyojenik Basınçlı Kaplar Endüstriyel Tesisler Oto. Sist. Orhan SARISÜLEYMAN / Sar Cam San. Turizm İnş. Taah. Ve Tic. Ltd. Şti. Muzaffer DİKEÇ /Vanasan Vana, Fittings ve Dövme San ve Tic A.Ş.

Toplantılarımız I. Toplantı31 Temmuz 2013 II. Toplantı11 Eylül 2013 III. Toplantı13 Kasım 2013 IV. Toplantı11 Aralık 2013 V. Toplantı14 Ocak 2014

Sorunlu Alan - 1: NİTELİKLİ ELEMAN SIKINTISI KOBİ’lerde aile üyelerinin dışında (!) nitelikli eleman bulunamaması Eğitimde Yapısal Düzenlemeler *Sektör ihtiyaçları analiz edildikten sonra mesleki eğitim kurslarının açılması gerekir. *Sanat okullarının daha aktif hale getirilmesi ve ön plana çıkarılması gerekir. Eğitimlerine devam edemeyeceklerin uygulamalı sanat okullarına yönlendirilmelidir. *Meslek edinme kurslarının daha aktif hale ve cazip hale getirilmesi gerekir. Gerek ücret, gerek adet, alt limit sınırları revize edilmelidir. *Meslek Okullarında uygulamalı eğitim programına daha fazla önem verilmelidir. KSO Meslek Lisesinin Kurulması *Sanayinin ihtiyaç duyduğu ara elemanların yetiştirilmesi *Uygulamalı eğitim *Sanayinin ihtiyaç duyduğu meslek kurslarının açılması

Sorunlu Alan - 2: KOBİ DESTEK BİRİMİ KURULMASI KSO KOBİ Destek Biriminin Faaliyet Konuları: Eğitim, Seminer ve Toplantı Organizasyonları *KOBİ Haftası etkinliklerini sistematik olarak düzenlenmesi Desteklerden Faydalanma *TÜBİTAK, KOSGEB ve benzeri desteklerde danışmanlık *Destek ve Kredilerden KOBİ’lerin faydalanmasını sağlama çalışmalarının yapılması Ortak Satın Alma Faaliyetleri Yurt dışına açılım ve eşleştirme faaliyetlerine katılım Yasal Düzenlemelerde Hukuki Destek Verilmesi *Borçlar Kanunu çerçevesinde iş sözleşmelerinde dikkate alınması gereken hususlar *Banka kredilerine başvuruda dikkat edilmesi gereken hususlar

Sorunlu Alan - 3: KOBİ’LERİ ULUSLARARASI TİCARETE YÖNLENDİRME KOBİ’lerin Daha İhracatçı ve Aktif Hale Getirilmesi KOBİ’lerin AR-GE ve patent çalışmaları sonunda elde ettikleri gelişmiş hizmet, ürün ve başarılarının ticari işleme ve ihracat getirisi haline döndürülmesi için KOBİ desteklerinin arttırılması gerekir. *Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bu ay başında yürürlükten kaldırdığı %100 ödemeli fuar teşviklerinin devlet kuruluşlarınca uygulamaya tekrar geçirilmesi gerekmektedir. *Turquality’den faydalanabilecek markalaşacak KOBİ firmaları Türkiye’deki ilk 500 firma içerisine girmesi çok zor, bu desteklerin KOBİ bütçesine uygun hale getirilmesi gerekmektedir. *Hedef pazarlarda Ticaret Ateşilikleri’nde spesifik KOBİ mentör hizmetleri olmalıdır.