Www.ihs.com 1IHS Confidential © IHS 2001 1. Konferans Programı 09:30 – 09:45 Açılış Konuşması – Günün Programı Mehmet Tekin Haseki - MİKRO A.Ş. 09:45 –

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
Advertisements

ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
-Scopus- Uz. Kübra DEMİR
 Bir bilim dalının çeşitli konularında yazılmış eserlerin tümüne ulaşmak için, mevcut bilgi kaynaklarının gözden geçirilmesi ve ilgili yayınlara ulaşılması.
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
09/12/2009Ankara Üniversitesi TÜBİTAK ULAKBİM ULUSAL AKADEMİK AĞ VE BİLGİ MERKEZİ Prof. Dr. Cem Saraç (ULAKBİM Md.)
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
HİZMETLERİMİZ İthalat, İhracat, Transit Gümrük İşlemleri,
ULAKBIM UASL Mayıs İçerik Türleri: Bilgide Bir Servet Hukuk Dergileri Online Hukuk Kitapları Yasalar, İçtihatlar ve Mahkeme Kararları Gazete ve.
Türkiye’de Yeni Bir Teknoloji: MEMS
Copyright 2006 Thomson Corporation 1 Ulusal Akademik Site Lisansı (UASL) Projesi çerçevesinde THOMSON SCIENTIFIC – ISI WOK EĞITIM SEMİNERLERİ – 2007 TEKNİK.
Journal Citation Reports - Dergi Atıf Raporları -
Nuray Demirkol Ziraat Yüksek Mühendisi Başuzman 13 Ekim 2009 Ankara TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ.
CABI Bilgi Kaynaklarında Yenilikler; E-kitaplar, E-arşivler ve Referans kaynakları Clodagh Corcoran&Merve Okur.
Teknolojik Araştırmalarda Otorite Kaynak: IHS Standarts Expert ve ASTM Digital Library Erman Karabulut.
IEEE Institute of Electrical and Electronics Engineers Mükemmelliği Keşfet.
ULAKBİM Vedat Mert Güneri Dursun Ali Çolak
III. KAMU SM E-İmza Platformu Firma Tanıtımı
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
MİKRO Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. AV-DATA
IEEE Information Driving Innovation Antalya May , 2007 Jean Jennings IEEE Uluslararası Satışlar Direktörü ULAKBIM NASL.
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
AKADEMİA SOSYAL BİLİMLER İNDEKSİ
IEC EN "Endüstri Standartları Ve Patentlerin Üniversite Kütüphanelerine Katma Değeri ve Uygulaması" IEEE AISI BSI ASTM ANSI ISO.
Teknolojik Araştırmalarda Otorite Kaynak: IHS Standards Expert ve ASTM Digital Library Erman Karabulut.
IEEE İçeriğinin Akademi, Hükümet/Devlet ve Ticari Firma Kuruluşlarından Kullanıcılar için Değeri Rachel Berrington, MLS Manager, IEEE Client Services
Emerald Management eJournals Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 08 Nisan 2011 Mine Tonta Tel:
Jane’s Information Group Metin Tunç Veritabanı Uzmanı.
T H O M S O N S C I E N T I F I C CAB ABSTRACTS ™ Comprehensive Agriculture & Applied Life Science Research.
ISO 9001 standardı Maddelerinin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite Yönetim Sistemlerinde Dokümantasyon 4. Hafta.
İstanbul Medipol Üniversitesi
ULAKBİM UASL Mayıs 2007 İktisadi ve İdari Bilimlerde Otorite Kaynak: OECD.
CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ ULUSAL VERİ TABANLARI Uzman Didem AYDAN Uzman Sibel TABANLIOĞLU V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009, Antalya.
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
©Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Engineering Village Platformu Foksiyonlar ve Arama fırsatları Tübitak - Ekual Mayıs,2008 Emre Bilinç ITS.
Akademik & Bilimsel Performans Değerlendirmesi Çalıştayı InCites (Web of Science) Marmara Üniversitesi 27 Kasım, 2014 Dr. Metin TUNÇ.
TEKNİK DOKUMAN VE STANDARTLAR VERİ TABANLARI MEHMET HASEKİ Antalya – 14 Mayıs 2007 TUBITAK – ULAKBIM UASL III Eğitim Toplantısı.
ULUSLARARASI SİVİL HAVACILIK KURULUŞLARI
Research Services Group. Copyright 2006 Thomson Corporation 2 Araştırmaların Ölçümü Her ne kadar Web of Science veritabanının ana amacı araştırmacılara.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
ANKOS Kullanım İstatistikleri Kullanım İstatistikleri Çalışma Grubu ANKOS 7.Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz Teknik Üniversitesi.
E-Resource Access & Management ULAKARA TDNet - ULAKARA e-Dergiler Portal ve Federe Arama Çözümü TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Antalya – Mayıs 2009 e-Resource.
1 © 2004 MIKRO IEEE Online Mühendislikte Günümüz Araştırmacılarının Temel Bilgi Kaynağı UASL Eğitim Programı TÜBİTAK-ULAKBİM 10 Mayıs, 2006.
ENGINEERING SCIENCE DATA UNIT (ESDU) VERİTABANI Metin Tunç Veritabanı Uzmanı.
MİKRO Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. IHS “Information Handling Services” Specs & Standards Veritabanı Aysun ÇAKAN
SPRINGERLINK YENİLİKLERİ VE YENİ TIBBİ İÇERİKLER N ADJA M ADANI M OUDARRES M ETIN T UNÇ EKUAL 2010 A NTALYA.
Copyright © 2005 IHS Inc. All Rights Reserved. CONFIDENTIALITY NOTICE: All information in this presentation is highly confidential and intended for IHS.
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
STM İNFO Hakkında ULAKBİM UASL Antalya 2007 Metin Tunç STM-INFO Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
İDARİ BİRİMLER GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Mayıs Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı.
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
ÖLÇME VE ENSTRÜMANTASYON
BBY 368 Bilimsel ve Teknik Bilgiye Erişim 2. Mühendislik ve Sanayi Genel veri tabanları Nazan Özenç Uçak.
BBY 368 Bilimsel ve Teknik Bilgiye Erişim 2: Mühendislik ve Sanayi Nazan Özenç Uçak.
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. MALZEME SEÇİMİ İhtiyacın belirlenmesi ( Planlama ) Problemin Tanımı ( Planlama nasıl uygulanabilir ) Sentez ( Saha ve.
KÜTÜPHANELER YURT İÇİ KÜTÜPHANELER Üniversite Kütüphaneleri
ULUSAL AKADEMİK AĞ ve BİLGİ MERKEZİ
4. TSE.
Bilimsel Bilgiye Erişim
SECURITY HAS NEVER BEEN SIMPLER! Irmak PAKDEMİR / CEO
Bibliyometrik Analiz Örneği: Bilgi Dünyası Dergisi
Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı
Sunum transkripti:

1IHS Confidential © IHS Konferans Programı 09:30 – 09:45 Açılış Konuşması – Günün Programı Mehmet Tekin Haseki - MİKRO A.Ş. 09:45 – 10:30 TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Tanitimi Elif Gürses ULAKBİM Müdür Yrd. 10:30 – 11:15 Jane’s Information Group Ürünleri Metin Tunç - MİKRO A.Ş. 11:15 – 11:30 Ara - Çay/Kahve İkramı 11:30 – 12:00 IHS Specs & Standards Aysun Çakan - MİKRO A.Ş. 12:00 – 12:30 IHS ESDU Metin Tunç-MİKRO A.Ş. 12:30 – 13:30 Haystack/ILS Lojistik Veritabanı Mehmet Tekin Haseki - MİKRO A.Ş. 13:30 – 14:30Yemek 14:45 – 15:45 Veritabanları Canlı Demoları 15:45 – 16:00 Çay/Kahve İkramı & Kapanış Askeri, Teknik ve Lojistik Veritabanları tanıtım konferansına hoşgeldiniz

Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş.

MİKRO A.Ş MİKRO Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş yılında faaliyete başlamış; İstanbul Merkez ve Ankara Şube olmak üzere iki ofis ve toplam 15 çalışanı ile hizmet vermektedir yılında İSO 9000:2000 Kalite Sertifikası almıştır. Kurulduğu yıldan itibaren, IHS "Information Handling Services Denver/CO, USA“, 2000’de IEEE firmasının, 2003’te Thomson Scientific-ISI firmasının 2005’te EU Publications ve JANE’S Information Group firmalarının Türkiye yetkili temsilciliklerini yapmaktadır.

MİKRO A.Ş Sunduğumuz hizmetlerden bazıları; Specs & Standards den fazla ulusal ve uluslararası standart yayınlayan organizasyonun aktif ve aktif olmayan dokümanlarını tek bir arayüzle sunar – Dünya’da rakipsiz Haystack – Nato Stok No.ları ile ASKERİ LOJİSTİK/satın alma detaylarını masaüstünüze getirir. 4D ONLINE – Elektronik komponentler/parçaları, katalogları ve tedarikçileri ile birlikte, karşılaştırmalı olarak muadilleri de vererek görmenizi sağlar. Ek olarak en yeni e-fasteners veritabanı çıkmıştır. AV-DATA – Dünya’da yayınlanan tüm havacılık regülasyonlarını tek bir arayüzle sağlar - Dünya’da rakipsiz ESDU – 4 ana mühendislik alanında uzman komisyonlar tarafından hazırlanan en iyi mühendislik çözümlerini sunar - Dünya’da rakipsiz JANE’s Information Group – Savunma/Askeri alanda uzman haberalma ile güvenilir haber dağıtımı konularında çözümler Basılı Doküman/Hardcopy veya Elektronik Ortamda Tek Doküman temini (IHS & EU Publications Office)

MİKRO A.Ş Hizmet Vermekte Olduğumuz Müşterilerimizden bazıları; ASKERI/SAVUNMA SANAYİİ MSB TEKBİM ASELSAN TAI TEI MKEK SSM SİVİL HAVACILIK THY MNG HAVAYOLLARI ATLAS JET Toplam 50 müşteri AKADEMİK 89 ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANESİ TÜBİTAK ULAKBİM ve ARAŞTIRMA MERKEZLERİ ÇEŞİTLİ SANAYİİ ERDEMİR (Demir-Çelik) TÜPRAŞ (Petrol) ASKAM KAMYON (Otomotiv) ARÇELİK A.Ş. (Dayanıklı Tüketim) BAYTUR (İnşaat) INTERTEK (Lab Test)

IHS / Specs&Standards Veritabanı Specs and Standard Veritabanı ile ; 390’dan fazla organizasyonun 1 milyon’dan fazla standart dokümana  Tam Metin (Full text),  Özet bilgilerine (Revizyon durumu, dokümanın özet bilgisi, güncellik durumu) erişim. ERC aboneliklerinde kontrollü doküman listesi oluşturabilme ve sisteme girmeden yolu ile güncellik takibi yapabilme. Çoklu kriterlerle doküman araştırma imkanı

IHS / Specs&Standards Veritabanı Specs&Standards veri tabanımızdan ulaşacağınız dokümanların bazıları: US – DOD Mils Specs/Mil Stds/Handbooks/Drawings NATO Dokümanları, ABD Savunma Bakanlığı Direktifleri (DOD Directives), BSI British Standards Institution, AFNOR Association Française de Normalisation, DIN Deutsches Institut für Normung e. V, GOST Dokümanları, ISO International Organization for Standardization, IEC International Electrotechnical Commission, IEEE Institute of Electric and Electronic Engineers, JAR – Joint (European) Aviation Regulations, ASTM - American Society for Testing and Materials, SAE – Society of Automotive Engineers

IHS / Haystack Veritabanı HAYSTACK, Federal Supply Catalog'dan 11 milyondan fazla madde üzerine bilgi içeren dünyanın en önemli parça ve lojistik yönetim sistemidir. ABD hükümetinin satın aldığı ve stoklarında bulunan maddelere lojistik bilgi girişi sağlar. ABD'nin Federal Supply Catalog (FSC)'unda bulunan 100 milyondan fazla parça, kolay araştırılabilmesi için çapraz referanslandırılmıştır. HAYSTACK, üreticileri, parça numaralarını ve ulusal stok numaralarını (NSN-National Stock Numbers) gösterir. Bir parçanın teknik özelliklerini, mil spec/std karşılığını ve bu parçanın alternatif kaynaklarını gösterir. Savunma departmanlarının satınalma (fiyat) tarihçesi (Procurement History) incelenebilmesini sağlar. Maliyetleri tahmin eder ve fiyatları karşılaştırır. ILS Turbolink sayesinde stok tutan tedarikçi bilgisine erişilir

IHS / Haystack Veritabanı İçerik ; FLIS (Federal Logistics Information System) — formerly known as MCRL (Master Cross-reference List) and the TIR (Total Item Record). It includes: FLIS (MCRL 1, 2 and 3 and ML-C) H2 (Federal Supply Classifications) H6 (Federal Item Name Directory) Technical Characteristics Cross References CAGE, CCR, D&B and IHS CatalogXpress™ Cross References MOE Rules Section K Data (Obsolete NSNs) Historical NATO Stock Numbers PID (Product Item Descriptions) Mil Spec/Standard/Drawing Number DoD I&S (Interchangeable and Substitutable File) CAGE (H4/H8 Commercial and Government Entity), including Central Contractor Registry, Dun and Bradstreet, and IHS CatalogXpress information DODAAF (Department of Defense Address Activity File) FPDS (Federal Procurement Data System/Federal Procurement History) GSAP (GSA Procurement History) PMA (FAA Parts Manufacturer Authority) Procurement History (Army, Navy, Marine Corps, Air Force, Coast Guard, DLA)

ESDU Mühendislik problemleri ile ilgilenir. Onaylanmış mühendislik metotlarını, deneysel ve teorik verileri, denklemleri, denenmiş örnekleri ve ilgili bilgisayar yazılımlarını içermektedir. 4 ana mühendislik dalına hizmet verir: Hava ve Uzay Mühendisliği Makine Mühendisliği Kimya Mühendisliği Yapısal Mühendislik

ESDU Cok yeni olarak : Havacılık ve Uzay Mühendisliği paketi İnşaat Mühendisliği paketi Akademiye yönelik Mühendislik Çözümleri paketi Deniz Mühendisliği paketi Güç Teknolojileri paketi Uygulamalı Mühendislik paketi Raylı Taşımacılık Teknoloji paketi ile sadece 4 ana mühendislik dalına değil, mühendislik dallarının hemen hemen hepsine hitap ederek Dizaynın daha doğru ve esnek olmasını Zaman kaybını engelleyerek proje takviminden önce dizaynın hazır olmasını İş ve dizayn tekrarını engellemeyi Projenin maliyetinin ayrılan bütçeyi aşmamasını sağlamayı garanti eder…..

IEEE IEL = IEEE/IEE Electronic Library Konularında Dünyada otorite kabul edilen IEEE/IEE Dergileri (IEEE Dergilerinde yayınlanan makaleler konularında Dünya Atıf Sıralamasında Lider olup, en çok patent referansı alırlar) IEEE/IEE Konferans Bildirileri IEEE Standartları Toplam ’i aşkın bilimsel doküman

13IHS Confidential © IHS Önümüzdeki yıllarda gelişmekte olan en yeni teknolojiler

IEEE - Kapsam Bilgisayar bilimleri, Elekrik & Elektronik ile birlikte teknolojinin bütün alanları için içerik geliştirmektedir. Antennas Computing Electrical Engineering Industrial Engineering Nanotechnology Nuclear Science Power Remote Sensing Security Aerospace Circuits Communications Energy Information Technology Optics Radiology Software Transportation Wireless

JANE’s Information Group Merkezi Ingiltere’den tüm dünyaya Savunma, Güvenlik, Uzay, Toplu Taşımacılık, Hükümetlerle ilgili veri sağlar. Bu konularda otorite olup, özel ülke raporları hazırlar Tüm dünyada 190’dan fazla ülkede hizmet vermektedir Ürünlerini elektronik ortamda (CD-Rom/DVD- Rom/Internet) veya hardcopy/basılı doküman (Süreli Yayınlar) olarak sağlamaktadır

JANE’S Information Group Jane’s Ürünleri İçeriği Haber Analizi – Güncel olayların analizi ve yorumu; Özel Raporlar Referans veriler – Ülkelerdeki verileri yapılandırma ve sınıflandırma; Hükümetler, Organizasyonlar, Halk, Askeri güç, Silah Sistemleri ve Ekipmanlar ile ‘olaylar’; Özel Raporlar Haber Alma Merkezleri Güvenlik Savunma Ekipmanları Taşımacılık Halk Güvenliği, Terörizm

EU Publications Office 2005 Ocak ayı itibari ile Avrupa Birliği Yayın Ofisi’nin Türkiye Resmi Temsiliği’ni yapmaktayız. EU Publications Office Yayınları Fihristi: Hukuk, çevre, sağlık, inşaat, tarım, enerji, finans, ve daha birçok alana yönelik Resmi Yayınlar İstatistikler Veritabanları Kitaplar Süreli Yayınlar

Teşekkür ederim. Sorularınız Mehmet Haseki