VAZGEÇİLMEZ BİR SOSYAL AĞ:FACEBOOK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

 Teachertube.com sitesinin ana sayfa görüntüsünu sol taraftaki resimden görebiliyoruz. Teachertube.com slideshare.com ‘a benzer bir sosyal paylaşım sitesidir.
Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?
NurNet.Org 3. Siteye Nasıl Yazı Eklenir
Halit Yıldırım
Web 2.0 AraçlarI OĞUZ TEKE
Web 2.0 Araçları Rıdvan Gezici
Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım sitesidir. 4 Şubat 2004 tarihinde.
13 Mart 2009 itibarıyla Facebook'un yeni arayüzü tüm hesaplarda kullanılmaya başlamıştır. Ancak bu arayüz, kullanıcılar arasında ikilik yaratmıştır.
ALKAN AYGÜN EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI.
BİLGİ VE HABERLEŞMESİNİN ÖNEMİ
 Web 2.0 bilgisayar endüstrisinde internetin bir düzlem olarak ilerlemesiyle bir işletme devrimi ve bu düzlemin kurallarını başarı için anlamaya çalışmaktır.
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
kaynakca.info TÜRKİYE KAYNAKÇASI
FORUMLAR.
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Elektronik Posta E-posta /
CEIT 418 TEACHERTUBE. HAZIRLAYAN FATOŞ BORANSU
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ VE HUKUKSAL SORUNLAR
İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI
Başkent Üniversitesi Öğrenme ve İçerik Yönetim Sistemi
Yavuz Seyhan Adem Ertaş Mustafa Tanış Zekai Çalışkan.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
MUSTAFA NAZIM ÖZGEN WEB 2.0 HAKKINDA BİLGİ.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
İnternetin Güvenli Kullanımı ve Sosyal Ağlar
Rıdvan Gezici  Web 2.0 nedir ?  Web 2.0 araçları  Eğitimde web 2.0 ‘nin kullanımı  Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı.
CANSU ALTIN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
Adı Soyadı : Serkan YILDIZ No : Bölüm : Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf Örgün Eğitim.
Web 2.0 araçlarI MERYEM KAYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
HAZIRLAYANLAR Zuhal ÜNAL Takdire VİŞNE Gökçe Nur İŞLEYEN Seher KAYA.
Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
İNTERNETTE İLETİŞİM YOLLARI
BLOG NEDİR ? Blog (Türkçe: ağ günlüğü, günce) veya Weblog (Türkçe: Ağ kütüğü) teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri.
Eğitimde Web 2.0 Araçları Hatice TUNCER
WEB 2.0’nin tanıtılması Yrd.Doç.Dr.Nuray GEDİK ÜNAL ATACAN.
Modül 5 FACEBOOK.
ZEHRAŞAHİN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf
İMRAN YÜCEL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
TUĞBA ŞAHAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF ÖRGÜN ÖĞRETİM
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ
Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı ÖZGE AKMAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
Herşey çok kolay! kolaymutabakat ile tanışmadan önceki haliniz. Şimdi değişim zamanı.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Sosyal Medya Kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımlar bütünüdür.  Zaman ve mekân sınırlaması olmadan (mobil tabanlı),
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
BIR BLOG SAYFASı NASıL ANDROID PROGRAMıNA DÖNÜŞTÜRÜLÜR? Yrd. Doç. Dr. Erkan YEŞİLTAŞ.
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Nedir Nasıl kurulur.
RADYO KARAVAN’a UYELIK
Hazırlayan ve Sunan Melike ÖZTÜRK
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
AYDIN ARIDURU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
AİLEMİZDEKİ AFACAN : İNTERNET
Bu slaytta facebook kim tarafından, ne zaman, nasıl kuruldu
İNTERNETTE İLETİŞİM YOLLARI
 İnternette mahremiyetin mahrumiyeti Konusu önemlidir. B unu iptal edin, bunu kullanmayın demek yerine doğru kullanım kanalları  İnternette izler kolay.
Kişisel Güvenlik. Kişisel veriler, kişinin kimlik yapısını ortaya koyan ve kişiye özel bilgiler olarak tanımlanabilir. Bu yüzden kişisel veriler ve kişisel.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı.
Sunum transkripti:

VAZGEÇİLMEZ BİR SOSYAL AĞ:FACEBOOK HAZIRLAYAN:Zeynep Sude ALTUNTAŞ

FACEBOOK NEDİR? Facebook;insanların günlük hayatta kullandıkları içinde oyun vb.şeyleri barındıran bir sosyal ağdır. İnsanlar Facebook’u genelde haberleşmede yani konuşmada kullanırlar. Facebook’a sadece hesap almak ile kaydolunur.

FACEBOOK HESABI NASIL ALINIR? En başta arama motoruna “facebook” yazılır. Sonra açılan ilk sayfaya basarsak Facebook açılır. “Kaydol” veya “Sign Up” kısmına gelerek bilgilerinizi doldurunuz.”Kaydol” kısmına tıklayarak kayıt olmuş olursunuz.

ACABA BU AĞIN TARİHÇESİ NE?  4 Şubat 2004 tarihinde Hardvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Üyeler önceleri sadece söz konusu okulun e- posta adresiyle üye olabiliyordu. Daha sonrasında da ağ içine liseler ve bazı büyük şirketler de katıldı. 11 Eylül 2006 tarihinde ise Facebook tüm e-posta adreslerine, bazı yaş sınırlandırmalarıyla açıldı. Kullanıcılar diledikleri ağlara; liseleri, çalışma yerleri ya da yaşadığı yerler itibarıyla katılım gösterebilmektedirler. Ayrıca Facebook, dünyanın en fazla ziyaret edilen sitelerinden biridir.

Facebook ne amaçla kuruldu? Facebook Mark Zuckerberg tarafından okulun dedikodularını öğrenmek için kurulmuştur. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in hayatını anlatan kitapta siteyi "daha fazla kız tavlamak için" kurduğu yer alıyor.

E posta E-posta insanların haberleşme kaynaklarından biridir. Elektronik posta (e- posta) ya da elektronik mektup kullanıcıların elektronik ortamda yazdıkları ve birbirlerine gönderdikleri iletilere verilen addır. Elektronik posta, bugün dünya üzerinde milyonlarca insanın çok düşük maliyetle, hızlı bir biçimde iletişim kurmasını sağlar

Şu anda hangİ AMAÇLARLA KULLANILIYOR? Facebook şu anda oyun,haberleşme,eğlenme,fotoğraf paylaşma gibi amaçlarla kullanıyor.

Öğrencİler FACEBOOK’TA DERS ÇALIŞSIN Çocuklar facebookta olmaktan ders çalışamıyor diye yakınan annelere bir proje: Facebook’a ders çalışma programı yükleniyor! Öğrenciler Facebook’ta ders çalışa bilecekler. Öğrenciler Facebook’a yüklenecek olan programla sanal ortamdan ders çalışabilecek!

Facebook Bİr eğlence kaynağI FACEBOOK’TAKİ BAZI OYUNLAR: Candy Crush Saga Farm Ville 2 Diamond Dash Criminal Case Top Eleven Be a Football Manager

Facebook arTIK BİR HABER SİTESİ Facebook’ta artık herşeyi öğrenmek mümkün! İnsanlar Facebook’ta sadece konuşma değil gündemi öğrenme,oyun oynama gibi aktivasyonları da yapabiliyorlar.

 Facebook’tan BİR HABER  Facebook’ta bir düğün yapıldı! Facebook’ta tanışan bir çift Facebook’ta evlendi.Sanal ortamdan evlenen bu çiftin 3 yaşında bir oğlu ve bir kızı var. Sanal ortamdan evlenlilir mi ? Diyenlere evlilikleriyle cevap verdiler.

Facebook’U SEVENLERİN YÜZDESİ

YANİ… FACEBOOK ülkemizde de fazla fazla kullanılıyor. Facebook artık yaygınlaşmış bir hastalık gibi herkese bulaşmış. 3 yaşındaki bir çocuk bile Facebook’u kullanabiliyor ve kendi hesabı var.

Bİr anIM… Benim bir kuzenim var ve onun bir facebook’u var. Bazen fotoğraf paylaşıyor bazen de oyun oynuyor.üstelik daha 2 yaşında. Artık çocuklar konuşmayı öğrenmeden önce facebook’u öğrendi. 

Veee soonn…