Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bu slaytta facebook kim tarafından, ne zaman, nasıl kuruldu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bu slaytta facebook kim tarafından, ne zaman, nasıl kuruldu"— Sunum transkripti:

1 Bu slaytta facebook kim tarafından, ne zaman, nasıl kuruldu
Bu slaytta facebook kim tarafından, ne zaman, nasıl kuruldu? Facebook hayatımıza nasıl girdi? Facebook bizim üzerimizden nasıl para kazanıyor? Facebook kullananlara zararları? Facebooktan gerçekten vaz mı geçmeli? Peki hiç faydası yok mu ? Facebooka ne kadar güveniyoruz? Facebook bizi değil, biz facebooku yönetelim. Ne kadar tanıyarak kullanıyoruz? Faebook ile ilgili haberler sunulacaktır.

2 Neden Facebook?

3 FACEBOOK? Facebook, Mark ZUCKERBERG’in kurmuş olduğu ikinci sitedir. Zuckerberg’in ilk kurduğu site olan facemash, Harvard'lı öğrencilerin bilgilerini ve resimlerini içeren ilk sosyal ağ içerikli sitesidir; fakat Zuckerberg bu bilgileri ve resimleri okul yönetiminden izinsiz aldığı ve yayınladığı için kısa bir süre sonra site, okul yönetimi tarafından kapatılmıştır.

4 Bu olaydan sonra Zuckerberg; kullanıcılarının fotoğraflarının da bulunduğu ve kişisel meraklarının yer aldığı bir profil oluşturabilecekleri, özel veya herkese açık mesajlarını paylaşarak değişik arkadaş gruplarına katılabilecekleri, profil verilerinin görüntülenmesini aynı grup veya onaylanmış arkadaşlarla sınırlayabilecekleri bir sosyal ağ içerikli site projesini hayata geçirmek için bir sene okuluna ara verir ve yurt odasında oda arkadaşlarının da desteğiyle ilk ismi “thefacebook” olan Facebook’u kodlamaya başlar.

5 FACEBOOK Hayatımıza Nasıl Girdi?
4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Daha sonra Boston civarındaki okulları da içine alan Facebook, iki ay içerisinde Ivy Ligi okullarının tamamını kapsadı. İlk sene içerisinde de; Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm okullar Facebook'ta mevcuttu. Üyeler önceleri sadece söz konusu okulun e-posta adresiyle (.edu, .ac, .uk, vb.) üye olabiliyordu. Daha sonrasında da ağ içine liseler ve bazı büyük şirketler de katıldı. 11 Eylül 2006 tarihinde ise asıl kırılma yaşandı ve Facebook tüm e-posta adreslerine açıldı. Ve şu an en çok kullanıcıya sahip sosyal medyadır.

6 Hayatımızdaki Yeri Evet,şimdi oldu artık sosyaliz.
Facebook ile sosyal medya çabuk kabullenilmişti ve yayılmıştı. Bunun arkasını akıllı telefonlar doldurdu ve evlerimizde internet aile üyemiz oldu. Ve ailecek sosyalliğimiz arttı. Peki gerçekten sosyal miyiz?  Sosyal olmak artık sadece arkadaşlarla sohbet veya çeşitli aktivitelere katılmakla olmuyor, modern çağda sosyal olabilmek için bunu tüm dünyaya ilan etmek gerek, hemen Check-in yapalım, Selfie'mizi çekip Instagram'a çeşitli Hashtag'lar eşliğinde gönderelim.  Evet,şimdi oldu artık sosyaliz.

7 2017 FACEBOOK KULLANICI SAYISI

8 Küreselleşme Bu görselleştirmede Facebook’un küreselleştirmede etkisini görebiliriz. 2017’de Facebook kullanıcısı milyonları aşmaktadır. Bu kullanıcılar her ülkede oldukça fazladır. Artık bizler aynı şehir ya da ülkemizdeki insanın etkisinde değil, dünyanın bir diğer ucundaki insandan etkilenebiliyoruz. Yani dünyada gerçekleşen bir olaydan insanların habersiz olma ihtimali oldukça düşüktür ve bunu etkileyen en büyük etken sosyal medyanın kırılma noktası olan Facebook’tur.

9 Farkında Mıyız? Artık kendimize ait özel bilgilerimiz yok. Facebookta her türlü bilgi konuşuluyor. Ve mahremiyet duygularımız yıpranıyor. Kendi düşüncelerine bizi adapte edebiliyor. Kendilerinin bir yetişkin olarak göstermek isteyen gençler, bizler, onaylanmayan ilişkilerle çabuk kandırılabiliyoruz. Ekonomik alanda sömürülme yapılıyor. Kendi paramızla kandırılıyoruz.

10 Farkında Mıyız? Bizi biz yapan davranışlarımız yok oluyor. Hangi yemeği nasıl yiyeceğimize kadar karışıyor. Kültürel özelliklerimizi yıpratıyor. Popüler olma isteği bizleri yalana ve gösterişe itiyor. Paylaşılan açık ve özel fotoğrafların zararlarını konuşmaya değer bulmuyorum. Sosyal medya; her ne kadar ismi sosyal olsa da, gençleri, bizleri, yalnızlaştırır. Sosyal medya başında geçirilen zamanın fazlalığı, kişiyi hareketsiz kılar. Bunun sonucu kilo alımı ve sağlıksız bir yaşantıdır. Sosyal medya , sosyalleşmeyi kolaya kaçırtıyor.

11 Farkında Mıyız? Sosyal medya kullanımı sohbet etme yerine yazışmayı tercih ettiriyor. Hatta aynı kafede saatlerce oturup, birbirimizin yüzüne bakmadan, akıllı telefonlarda yazışarak zaman geçiren gençler olduk. Bu da ilişkilerimizi zedeledi. Sık sosyal medyayı kullanan gençler takip ettiği arkadaşlarının iyi zaman geçirdiğine ve eğlendiğine dair paylaşımlarını görür. Bir nedenle kendisinin bunları yapamıyor olması, onda eksiklik duyguları geliştirir. Zaten kendisine güveni tam olmayan gençler, bu durumda dışlanmışlık ve yetersizlik duygularını yoğun hissedebilir.

12

13 Peki Ne Yapmalı? Bu kadar hayatımızın içinde yer alan sosyal medyayla nasıl başa çıkmalıyız? Gerçekten hayatımızdan tamamen silip çıkarmalı mıyız? Tabii ki hayır. Eğer sosyal medya bizi değil, biz onu yönetirsek başarılı sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu da Facebook’u tanıyarak olur. Onu nasıl kullanmamız gerektiğini, ne kadar zaman geçirmemiz gerektiğini kontrol altına alarak kullanabiliriz.

14 Hiç mi Faydası Yok? Dünyada olup bitenin daha çok farkında oluyoruz ve yakından takip edebiliyoruz. Büyük şehirlerde bulunan gençlerin aynı zevk ve hobi alanları olan kişilerle karşılaşması ve paylaşımda bulunmaları zaman açısından zorluk yaratabilir. Oysa sosyal medyada paylaşım grupları, bunu kolaylaştırmaktadır. Etkinliklerden daha çabuk haberdar olmaları mümkün olabilir.

15 Hiç mi Faydası Yok? Arkadaşlarımızla daha çabuk iletişim kurmayı sağlıyor. Dersler, ödevler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Bizlere farklı ve değişik iş olanakları sağlıyor. Bilgiye kolay ulaşmamızı sağlıyor. Sosyal medya sayesinde politikacılarla, yazar ve sanatçılarla daha kolay iletişim kurabiliyoruz. Kendimizi daha kolay ifade edebiliyoruz.

16 Kullanmaktan Vazgeçemediğimiz Facebook Nasıl. İlgili Haberler www
Kullanmaktan Vazgeçemediğimiz Facebook Nasıl? İlgili Haberler Facebook muhtemelen telefonunuzu dinliyor! Sosyal medya devi Facebook'u kullananlar dinlenildiklerinden şüpheleniyor. Onları buna iten şey ise gün içinde yaptıkları konuşmaların ardından Facebook'ta o konuyla ilgili beliren reklamlar. Öte yandan bu tuhaf durum sosyal medya devinin CEO'su Mark Zuckberg'in dizüstü bilgisayarının kamera ve mikrofonunu bantladığını gösteren fotoğrafı akıllara getirdi.

17

18

19 Teşekkür ederim


"Bu slaytta facebook kim tarafından, ne zaman, nasıl kuruldu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları