SLAC Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi,1962 yılında California’da kurulmuştur. Temel parçacıklardan Charm Quark ve Tau Lepton burada keşfedildi. Burada.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gülsen Önengüt Çukurova Üniversitesi, Fizik Bölümü
Advertisements

CERN BİLİM GEZİSİ (15 ŞUBAT 2014).
Veli YILDIZ (Veliko Dimov)
20. yüzyılın en büyük mimarlarından biri
Veli YILDIZ (Veliko Dimov)
Yukawa’ ın Mezon Öngörüsü
Işınım Kaynakları Hakkında Temel Bilgiler Yrd. Doç. Dr. Zafer Nergiz Niğde Üniversitesi.
Quiz Hangi parçacık Güçlü Kuvvetin taşıyıcısıdır? Neutralino A Snail B Gluon C Pigsino D 1.
C Programlama Dili AT&T Bell laboratuvarlarında, Ken Thompson ve Dennis Ritche tarafından UNIX işletim sistemini geliştirebilmek amacıyla B dilinden türetilmiş.
ERSİN ÇİÇEK*, PERVİN ARIKAN*
Parçacık Fiziği Dr. Bora Akgün / Rice Üniversitesi
Bilim Adamı Albert Einstein.
Dünyada Bilim Organizasyonu Sedat IZYEF 2013 Hazirligi,
EBİLTEM NMR UYDU LABORATUARI
SAMUEL ARANDA. Samuel Aranda, ​​ İspanya 1979 yılında doğdu. Fotoğrafa ilgisi çok genç yaşlarda başladı. O henüz 19 yaşındayken, El Pais ve El Periodico.
Büyük Hadron Çarpıştırıcısı
LOGO TÜBİTAK Lindau Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Y Bugün, güçlü ve söz sahibi bir devlet olmanın temelinde gelişmiş bir ekonominin yattığı ve gelişmiş bir ekonominin ise ileri teknoloji üretimine dayandığı.
PARÇACIK FİZİĞİ.
CERN ve Büyük Hadron Çarpıştırıcısı
HIZLANDIRICI FİZİĞİNE GİRİŞ
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Mikroskobi Teknikleri
(Kerem Cankoçak, Aralık 2008)‏ CERN'de yüzyılın fizik deneyi: LHC (Büyük Hadron Çarpıştırıcısı)'nda amaçlananlar Kerem Cankocak (Aralik 2008)‏
Veli YILDIZ (Veliko Dimov)
Işınım Kaynakları Hakkında Temel Bilgiler Yrd. Doç. Dr. Zafer Nergiz Niğde Üniversitesi.
İlkay TÜRK ÇAKIR TAEK SANAEM
CERN.
Prof Dr Orhan ESEN
ELEKTRON IŞINI İLE İŞLEME
MADDE, ENERJİ, KANUN ve KAİNATA YENİ BİR BAKIŞ
Deniz YILMAZ Ankara YEF Günleri Mayıs 2009 Sıfırdan Farklı θ 13 Değeri için Güneş ve Reaktör Nötrino Verilerinin Birlikte Analizi.
LOGO TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc.
ATOM MODELLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Tuğba ERSÖZ 1981:Doğum yeri İZMİR 1999:Mezuniyet İmam hatip Lisesi 1999:100.Yıl Üniversitesi Radyoloji 2011:Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme.
JOHN STEINBECK. 1968’DE NEW YORK’TA YAŞAMINI YİTİRDİ 1962 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ VE 1940 PULİTZER ÖDÜLÜ SAHİBİ GERÇEKÇİ ROMAN ÖYKÜ YAZARI.
KUANTUM FİZİĞİ VE YAŞAM
ATOMUN YAPISI.
Bilgisayar programlarının en büyük avantajı, kullanıcının işini kolaylaştırmalarıdır. Her bilgisayar programı bunu değişik metotlar kullanarak sağlar.
TURHAL TEKNİK LİSE VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ DÖNEM ÖDEVİ DERS:FİZİK KONU:AURORA NEDİR?
PARÇACIKLARIN TOPLUMA KATKILARI. BİLİŞİM:WWW (World Wide Web) Parçacık fizikçilerinin a sistemini diğer fizikçilerle kolay, etkili ve hızlı bir şekilde.
ATOMUN YAPISI.
Türkiyede nanoteknoloji
F E Z A G Ü R S Y.
ZAYIF ETKİLEŞİMLER.
Renk tayfı Beyaz ışık renklerin karışımından oluşur.beyaz ışık ışık prizmasından geçerse yedi renge ayrılır.buna renk tayfı denir.
Doğrusal Hızlandırıcılara Giriş-2
Standart Model Basarisi (Z, W, gluon, top, charm tahminleri ve gozlemleri) Sorunlari Cozumler Cozumlerin ongordugu parcaciklari aramak.
RASTGELE SAYI ÜRETEÇLERİ İÇİN ZAMAN ANALİZİ(RNG).
Maddenin bölünmesi zor, en küçük yapı taşına atom adı verilir
1. ÜNİTE FİZİĞİN DOĞASI.
Veli YILDIZ (Veliko Dimov)
Seher DAMLI (TTP- 5 katılımcısı)
Zamanlama Senkronizasyonu Ece Pınar Demirci. DESY CFEL Ultrahızlı Optik ve X-Işınları Departmanı Zamanlama Senkronizasyonu Denemeler Özet.
2 3 ‣ LHC Hızlandırıcılar DENEY 4 : Yüksek enerjilerde parçacıkları çarpıştırıyoruz. NEDEN?? yaklaşık 14 milyar yıl önce... Küçük hacimde, yüksek enerji!
Atom ve yapısını inceleyelim
F E Z A G Ü R S Y.
CERN VE HİGGS HİGGS PARÇACIĞI NEDİR? Tuba KÖYLÜ
AURORA.
AVRUPA NÜKLEER ARAŞTIRMA MERKEZİ (CERN ). Cern Nedir? CERN Hangi Ülkelere Açık, Bir Üyelik Sistemi Mevcut mu? CERN’de Gizlilik Nasıl Sağlanıyor? CERN’de.
STANDART MODEL ve ÖTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Atom ve Yapısı.
ATOM VE YAPISI.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
Güneş Sistemi EVRENİN OLUŞUMU. Kozmoloji bilimine göre evrenin büyük patlama(Big-bang) ile oluştuğu kabul edilir.
УЙГУР халкъ Иса’я мухтачтър
HIGGS HIGGS FİZİK DÜNYASINI SARSAN KEŞİF Hazırlayan: Ayten İLHAN
CERN VE HİGGS HİGGS PARÇACIĞI NEDİR? Tuba KÖYLÜ
Kimya Performans Ödevi Heisenberg Ahmet Turan Akkaya.
Sunum transkripti:

SLAC Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi,1962 yılında California’da kurulmuştur. Temel parçacıklardan Charm Quark ve Tau Lepton burada keşfedildi. Burada çalışan 6 bilim adamı çalışmalarından dolayı nobel ödülü almaya hak kazanmıştır.

BNL Brookhaven Ulusal Laboratuarı,1947 yılında New York’ta kuruldu. Charm Quark SLAC ile aynı zamanda burada da keşfedildi.

FERMILAB Ulusal Hızlandırıcı Laboratuarı,1967 yılında Chicago’da kurulmuştur yılında nobel ödüllü fizikçi Enrico Fermi onuruna adı Fermilab olarak değiştirilmiştir. Temel parçacıklardan Bottom ve Top Quark’a ek olarak Tau Neutrino da burada keşfedilmiştir.

Muon g-2, Brookhaven Ulusal Laboratuarı

Muon g-2 Brookhaven’dan Fermilab’a yaklaşık 5149 km yol alınarak 35 günde getirilmiştir.

DESY Almanya’da kurulmuştur. Elektron ve protonları çarpıştırmak için HERA ve PETRA adlı hızlandırıcıları kullanmaktadır. Quark’lar arasındaki güçlü etkileşimi sağlayan Gluon’lar burada keşfedilmiştir.

CESR Cornell Electron Storage Ring,1979 yılında New York’ta kurulmuştur. Temel parçacıklardan Bottom Quark üzerinde detaylı çalışmalar yapmıştır.

Prof. Hans Bethe ve Boyce McDaniel

IHEP Yüksek enerji fiziği enstitüsü,1973 yılında Çin’de kurulmuştur. Temel parçacıklardan Tau Lepton ve Charm Quark hakkında detaylı araştırmalarda bulunmuştur.