GRUP DOĞA SUNAR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
CANLILARIN YUVALARI.
Advertisements

Sesinden Tanıyabilir miyiz ?
KUŞ GÖZLEMİ.
Canlılar.
SOYU TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
HAYVANLAR ALEMİ İçerik : Huriye KORKMAZ Sınıf Öğretmeni.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır
HAYVANLARDA ÜREME İnsanlarda olduğu gibi hayvanlardada bir hayat döngüsü vardır. Hayvanlar,beslenme,çoğalma şekli ve yavru bakımı açılarından farklılık.
Çam Pamuklu Koşnili (Marchalina hellenica)
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Türkiye’de değişik iklim tipleri ve Yeryüzü şekillerinin farklılığına bağlı olarak farklı farklı hayvancılık.
6. SINIF SOSYAL BİLGİLER YERYÜZÜNDE YAŞAM TEST
Işık kirliliği ve deniz kaplumbağaları
DERS ADI: HAYAT BİLGİSİ KONU ADI: ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR HAZIRLAYANLAR:
Çevremizdeki Canlılar-Hayvanlar
Caretta caretta ve Chelonia mydas Türkiye sahillerine yuva yapıyor.
KÜMES:Tavuk, hindi,horoz,güvercin gibi evcil hayvanların barınmasına yarayan kapalı yer
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
HAYVANLAR CANLIDIR İnsanlar, bitkiler ve hayvanlar dünyadaki canlı varlıklardır. Canlı varlıkların beslenme, hareket etme,solunum yapma, büyüme, çoğalma.
Hayvanlar Alemi.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
Ülkü yılmaz füsun kayaoğlu D.
İNSAN VE ÇEVRE Hazırlayan: FATİH BAYTOZ
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
BİTKİ VE HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELİŞME
ÇEVREMİZDEKİ CANLILARI TANIYALIM
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI YAŞAM GRUBU ÜNİTE SUNUMU.
HAYVANLARIN YUVALARI VE ÖZELLİKLERİ
HAZIRLAYANLAR SERKAN ÖZTÜRK KADİR HASKIRIŞ
HAYVANLAR ALEMİ TAVŞAN KUZU KEDİ KAPLUNBAĞA CİVCİV KÖPEK.
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
EKOSİSTEMLERDE BESLENME
DEĞİŞİK YERLER FARKLI YAŞAMLAR
LEYLEKLERİN HAYATI.
SEMRA ULUDAĞ FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
Hayat Bilgisi 1.Sınıf.
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, ÖĞRENELİM
KONULAR 1-BİTKİLER 2-HAYVANLAR 3-MANTARLAR 4-MİKROSKOBİK CANLILAR.
Hazırlayanlar Müge Çagman G. Pınar Sıdal
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
Dere Vadisi Konu: Dere vadisi Yetkinlik: Öğrenci
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
YAŞADIĞIMIZ YER       Bütün canlıların yaşamak için bazı temel  ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçlardan biri de barınma ihtiyacıdır. Her canlının sağlıklı.
CANLILARIN BESLENME ŞEKİLLERİ
Ekin Bitleri ve Yaprak Bitleri Termitler.
YILANLAR NASIL ÇOĞALIR?. Yılanlar türlerine bağlı olarak farklı şekillerde ürerler. Yılanlar üremek için mutlaka erkek ve dişi yılana ihtiyaç duyarlar.
ÜNİTE : 5 CANLILAR DÜNYASI. CANLILARI SINIFLANDIRALIM Çevremizde birçok canlı vardır. Dünyada ismini sayamayacağımız çok canlı vardır. Kedi Gül.
4-MİKROSKOBİK CANLILAR
DERS: FEN BİLİMLERİ ÜNİTE: 5 CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM.
HAZIRLAYAN; MİRAÇ ÖKSÜZ 10rdtvtkn-91
FARKLI YERLERDE FARKLI CANLILAR
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
DENİZLER. DENİZLER HAKKINDA: Denizlerin yery ü z ü nde dağlardan, karalardan ç ok daha geniş yer kaplamaktadır. Ger ç ekten, denizler D ü nya ’ nın %
HAZIRLAYAN:ALP EGE MASARECİ
Kuşlar Türkiye'nin farklı iklimli bölgeleri birçok farklı kuş türlerinin yaşamaları için elverişlidir. Türkiye'de 453 kuş türü tespit edilmiştir. Bunların.
Fen ve Teknoloji Adı:Enes Serkan soyadı:Akıncı no/sınıf:381/ 5/B konu: Kuşlar Posteri veya Albümü.
Türkiye’nin Biyolojik Çeşitliği
AKDENİZ ÇAM KABUK BÖCEĞİ
Canlıların Çeşitliliği
TÜRKİYE’DE NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR ADI: EFE BEKİR DERS: FEN BİLİMLERİ SOYAD: TÜMGAN NUMARASI: 451 SINIFI: 5-A OKUL: FATİH TEMİZ ORTAOKULU.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
FEN BİLİMLERİ ADI:SELİN ADI:SELİN SOYADI:GÖKÜŞ SOYADI:GÖKÜŞ.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
HAYVANLARIN YUVALARI VE ÖZELLİKLERİ
Panda. anda, memeliler sınıfında otçul bir hayvandır. Fakat dev pandaların hem otçul hem etçil olduğu bilinmektedir. Pandalar nesli tükenen hayvan türlerinden.
Sınıf: KUŞLAR (AVES) KUŞLAR Arka üyeleri bacak, ön üyeleri kanat şeklindedir. Vücutları keratinden oluşmuş tüyler ile kaplıdır.
Canlılar.
KUŞLAR (AVES) Ön üyeleri değişerek kanat şeklini aldığından uçabilmektedir. Bu nedenle latince aves adı verilmiştir.
Sunum transkripti:

GRUP DOĞA SUNAR

HAZIRLAYANLAR MUSTAFA AYTEKİN ŞADİ POLAT A.KADİR ÖZTÜRK

GÖÇME N KUŞLAR 1-Göçmen Kuşlar Neye Denir? 2-Göçmen Kuşların Beslenmeleri 3-Göçmen Kuşların Göç nedenleri ve Göç Yolları 4-Göçmen Kuşların Üremeleri 5-Bazı Göçmen Kuşlar

GÖÇMEN KUŞLARSonbaharda, değişen hava şartları sebebiyle iklimi daha elverişli bölgelere giderek ilkbaharda tekrar eski yerlerine dönen kuşlardır. MEYDAN LAROUSSE

Göçmen Kuşlar; leylek, turna, kırlangıç, pelikan, flamingo, kılıçgaga, kuyrukkakan, gökkuzgun, karabaşlı, arıkuşu kaşıkçı gibi kuşlardır.

KUŞLARIN BESLENMELERİ Kuşların çoğu tohum, tane, kurtçuk, böcek, balık, memeli, hatta başka kuşları yer.Bazıları da ot gibi enerjisi düşük yiyeceklerle beslenir.

GÖÇMEN KUŞLARIN GÖÇ NEDENLERİ Göçmen Kuşlar; beslenmeleri, üremeleri ve iklim koşulları nedenleri ile göç ederler.

Göç Yolları

Dünya Üzerinde Ki Göç Yolları

UÇUŞ ŞEKİLLERİ

KUŞLARIN ÜREMELERİ Kuşlar yumurtlayarak çoğalır. Yuvanın yapımı ve yavruların beslenmesi ile ilgili ya erkek, ya dişi, yada her ikisi birden uğraşır

KELAYNAK Kelaynaklar, dünyada nesli tükenmek üzere olan kuşlar arasındadır. Dünyada sadece Fas ve Türkiye’de yaşamaktadırlar. Fas’ta 200 civarında, Türkiye’de 50 civarındadır.

TURNA 14 Turna türü bilinmektedir. Boyları 80cm ile 2 m arasında değişmektedir. Türkiye’de turnaların sonbaharda Afrika’ya,ilkbaharda Rusya’ya doğru göç ederler.

KIRLANGIÇ Bütün Kuzey yarımkürede yaşayan , uçarken yakaladığı böceklerle beslenen göçmen kuş. Yuvalarını evlerin çatılarına çamurdan yaparlar

FLAMİNGO Flamingo gezgin bir kuştur. Dünyanın bir çok bölgelerinde yaşar. Akdeniz bölgesinde ürerler. Yüzmeyi sevmezler, bataklıklarda yaşarlar.

LEYLEK İki leylek türü yaşamaktadır. Beyaz leylekler Orta Avrupa, Kuzey Afrika, Türkiye ve Kore’de yaşar. Kış aylarında Orta ve Güney Afrika’ya göç ederler.

GÖKKUZGUN Türkiye’de üreyen göçmen bir kuştur Kışı Afrika’da geçirir Çekirge gibi büyük böceklerle beslenir.

ARIKUŞU Türkiye’de üreyen göçmen bir kuştur. Kışı Afrika’da geçirir. Arılar ve diğer böceklerle beslenir. Toprak oyuklarına yuva yapar.

KILIÇGAGA Türkiye’de üreyen göçmen bir kuştur. İlkbaharda sulak alanların, özellikle tuz göllerinin sığ kıyılarında yüzer ve yuvalanır. Kışı Afrika’da geçirir.

KAŞIKÇI KUŞU Ülkemizde dalyanlarda ve içsularda üreyen göçmen bir kuştur.. Kışı Afrika’da geçirir.. Gagasını hafif bir biçimde açık tutar ve suda bir sağa sola savurarak besin arar. Böceklerle, küçük balıklarla ve iribaşlarla beslenir

KAYNAKLAR http://www.birecik.gov.tr/Kelaynak.HTM http://www.kustr.org/?modul=kuslar#nereden http://www.sayfamiz.com/kuslar.htm