Ali EREN Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Bşk.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dünya çapında 60’dan fazla ülkede kullanılan Westlaw International;
Advertisements

8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaz Dönemi Misafir Öğrenci Kayıt Kılavuzu.
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Servis Talebi Girişi Kullanım Kılavuzu. AMAÇ Servis aboneliğinize bağlı olarak ETG sisteminde yeni bir servis talebi oluşturarak, taleplerinizin daha.
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KONFERANS VE SERGİ SALONU
Taşınır Mal Yönetmeliği Modülü
MYENGLISHLAB ONLINE Kayıt Kılavuzu.
DİCLE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (AKADEMİKWEB)
Azrael Online Hasta Takip Programı
Bilgi Paketi Çalışmaları
Hareket halindeki insanlara ulaşın.Mobil Arama Ağı Reklamları Mobil Arama Ağı Reklamları ile kullanıcılara ulaşın.
Hale Uysal Şemsa Olşen Güzeldere. ÖNCEKİ ÇALIŞMALAR.
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”
Merkezi Kafeteryada günlük olarak Öğrenci, Personel ve Akademisyenlere dört çeşit yemek sunulmaktadır. Öğrenci Salonlarında saat 10:30-13:30 arasında hizmet.
ÖMÜR BİLGİLİ
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ
Örnek Kampüs Uygulamaları ODTÜ Ulaknet Sistem Yönetim Konferansı - Güvenlik.
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
Mustafa Kemal Üniversitesi
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
1 DİNAMİK WEB SAYFASI. 2 Personel ve Öğrenciler ile tüm internet kullanıcılarına hizmet verebilecek, Ziyaretçilerin kolay anlaşılabilir bir ara yüz ile.
Organize Sanayi Bölgeleri Bilgi Sitesi Kullanıcı Rehberi
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
Örnek Bİr VerİtabanI TasarImI
Mobil Uygulamalar ve Bilgi Hizmetleri Orçun Madran
ARAYÜZ Yenilikleri – ProQuest Search Widget. The ProQuest Search Widget ProQuest Arayüzü özelliklerine; masaüstüne ve kurumunuzun WEB sitesinde istenilen.
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
TEST – 1.
2015 VİZYON MARKET PROGRAMI
BÖTE BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARININ WEB SİTELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi
Yaşar Universitesi Mühendislik Fakültesi
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
HAZIRLAYANLAR: DAMLA CEYLAN FERHAT GÖLGE
EYLÜL 2014 İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilgisayar Uygulamaları.
İstanbul Üniversitesi Mezun Takip Sistemi EYOKA
SLAYT 1BBY220 OCLC WorldCat Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/ BBY220 Bilgi Erişim İlkeleri.
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
İNTERNET.
Göz Hareketlerini İzleme Yöntemiyle Üniversite Web Sayfalarının İncelenmesi Erol ÖZÇELİK, Engin KURŞUN, Y.Doç.Dr. Kürşat ÇAĞILTAY Orta Doğu Teknik Üniversitesi.
Ege Üniversitesi Yeni Bilgi Sistemi
Muhtar Bilgi Sistemi.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
Çukurova Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi
İŞLETİM SİSTEMİ.
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2014 – 2015 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Eğitim Bölümü Temmuz 2015.
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Android Cihazlar DynEd Kurulumu Android cihazda bütün uygulamalar açılarak “Google Play.
Mobil Uygulama Geliştirme
ISE 455 Mobil Uygulama Geliştirme
Yeni Başlayan öğrencilerimiz için UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ TANITIMI
BİLGİSAYAR NEDİR?.
Hakan Kapucu  Kurumsal Akademik Arşiv Danışma Kurulu oluşturulmuştur.  Danışma Kurulu, Işık Üniversitesi Açık Erişim Politikasını.
ÜNİVERSİTELERDE YAPILMASI GEREKEN TEMEL UYARLAMALAR FUNDA ACARLAR Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü.
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
Mobil Uygulamalar ve Android’e Giriş Ders 1. Uygulama Kavramı  Kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda istedikleri işlemleri yapmalarına imkan veren.
Kütüphane ve Dokümantasyon
Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi İktisadi İşletmesi Seminerleri
EBSCO eBooks Uygulaması
Mobil uygulama geliştirme pelin yıldırım Fatma bozyiğit
e-Trakya Uzaktan Eğitim Sistemi
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ SİSTEMİ ANDROİD UYGULAMASI
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
Akademik Özgeçmiş Tabanlı Fakülte Bilgi Sistemi
Sunum transkripti:

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Portalı Android Uygulaması Ali EREN Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Bşk. Yazarlar: Ali Eren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. Nuh Azgınoğlu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgisayar Müh.

İçerik Giriş Geliştirme Ortamı Uygulama Gelecek Planları Üniversitemiz Duyurular Yemek Listesi Çevremde Neler Var? Telefon Rehberi UBS (Üniversite Bilgi Sistemi) Kütüphane Tanıtım İletişim Gelecek Planları https://play.google.com/store/apps/details?id=nevsehir.portal&hl=en

Giriş Kaynak : http://www.idc.com/

Programın Durumu Şu anda Google Play de yüklü olan 2 uygulamamız bulunmaktadır; Bunlardan ilki, androide giriş yaptığımız Nevşehir H.B.V Üni. UBS , ikincisi de sunumunu yaptığımız Nevşehir H.B.V.U. Bilgi Portalı’dır. Nevşehir H.B.V Üni. UBS yaklaşık 850 kullanıcıya, Nevşehir H.B.V.U. Bilgi Portalı yaklaşık 800 kullanıcıya ulaşmış durumdadır ve her geçen sınav döneminde kullanıcı sayısı artmaktadır.

Geliştirme Ortamı Linux Mint 15 OS Eclipse ADT (Android Developer Tools) v22.2 Android 4.2.2 Jelly Bean (Minimum v2.2) HTC 3D Evo Ainol Nova 7 Aurora II Tablet LG Nexus 4 LG G2 Samsung S3

Uygulama Üniversitemiz Yönetim Duyurular Yemek Listeleri Çevremde Neler Var? Telefon Rehberi UBS Kütüphane Tanıtım

Üniversitemiz Yönetim Üniversitemizin Yönetim Kurulu üyelerinin bilgisini sistemimizden JSON verisi şeklinde alarak Listview elemanı ile görüntülemesi sağlanmıştır. İki adet Scroolview yapısı kullanılarak üniversitemizin Tarihçe, Misyon ve Vizyon içerikleri uygulamamıza taşınmıştır.

Duyurular Üniversitemiz anasayfasındaki Duyurular kısmına mobil ortamda da ulaşılabilmesi adına Listview yapısıyla görüntülenmiş ve ilgili duyuruya ulaşılabilmesi sağlanmıştır.

Yemek Listeleri Üniversite portalına yemekhane giriş modülü eklenerek JSON desteği sağlandı. Daha kullanışlı bir yapı olması adına Aylık, Haftalık ve Bugün seçenekleriyle farklı yemek listeleri verilmiştir.

Çevremde Neler Var? Google Maps kullanılarak kampüsümüz içindeki bina konumları tanımlanmıştır. İster baloncuklar tıklanarak isterse üst kısımdaki button yardımı ile istenilen binaya odaklanılabilmektedir. Bunun yanında Google Map in sağladığı farklı tipte görüntüleme olanağı ve yaklaşıp uzaklaşma seçenekleride kullanıcıya sunulmuştur.

Telefon Rehberi Üniversitemiz personeline ait dahili numaralar spinner elemanı ile birim seçtirilerek birimsel bazda filtrelenebildiği gibi Android 3.0 ve üzeri cihazlarda searchview elemanıyla, Android 3.0 altı cihazlarda textview elemanı ile isim,soyisim yada her ikisi ile kişisel bazda arama yapılabilmektedir.

UBS (Üniversite Bilgi Sistemi) Android dünyasına ilk girişimizi yaptığımız kısım olarak uygulamamızın temelini oluşturan UBS, öğrencilerimizin daha kolay ve daha kısa sürede notlarını görüntülemesini hedef almıştır. Son haliyle de öğrencilerimizin ders ile ilgili bilgilere ve sınav sonuçlarıyla ilgili bilgilere ulaşabilmesine imkan sağlar.

Kütüphane & Tanıtım Kütüphane ve tanıtım sekmelerinde webview ile direk link verilerek yönlendirilme yapılmıştır. Tanıtım kısmında üniversite sayfamızda bulunan tanıtım filmi ve katoloğuna ulaşım sağlanmıştır. Kütüphane kısmında ise kütüphane sayfamızın arayüzüne yönlendirme yapılmıştır.

İletişim İletişim sekmesinde de birimimizin telefon numarası, mail adresi ve adresi gibi bilgilere yer verilmektedir.

Gelecek İçin Planlar Öğrenci ön kayıtlarının uygulama üzerinden yapılması İstek – Talep formları Envanter girişlerinin yapılabilmesi Öğrenci ve personel anketleri Üniversite yardım masasının adapte edilerek isteklerin bildirim olurak düşmesi Öğrenci bilgi sistemindeki not girişlerinin bildirim olarak öğrencilere gönderilmesi Üniversite portalının tamamen uygulamaya geçirilmesi

Sorular?

Kaynaklar [1] http://www.idc.com/getdoc.jsp?container Id=prUS24442013 [2] http://developer.android.com/reference/a ndroid/widget/ProgressBar.html [3] http://www.json.org [4] http://developer.android.com/guide/topic s/ui/layout/gridview.html [5] http://developer.android.com/reference/a ndroid/widget/ImageView.html [6] http://developer.android.com/reference/a ndroid/widget/TextView.html [7] http://developer.android.com/guide/topic s/ui/notifiers/toasts.html [8] http://developer.android.com/reference/a ndroid/widget/ScrollView.html [9] http://developer.android.com/guide/topic s/ui/layout/listview.html [10] http://cloud.google.com/console#/project [11] https://developers.google.com/maps/doc umentation/android/ [12] http://developer.android.com/google/pla y-services/index.html [13] http://developer.android.com/reference/a ndroid/app/AlertDialog.html [14] http://developer.android.com/reference/a ndroid/widget/SearchView.html [15] http://developer.android.com/guide/topic s/ui/controls/spinner.html [16] http://developer.android.com/reference/a ndroid/webkit/WebView.html [17] http://developer.android.com/reference/a ndroid/widget/VideoView.html

TEŞEKKÜRLER Ali EREN Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi erenali@nevsehir.edu.tr