- Tüm koşucular kendi kulvarlarında koşarlar,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BESYO DERS HOCASI İRŞİL DEMİRALP.
Advertisements

4 DAKİKA ZAMAN CEZASI HANGİ DURUMLARDA VERİLMELİDİR. Aynı Anda Birden Fazla Hata 16:12 Oyun yeniden başlatılmadan önce sporcu veya idareci art arda veya.
Türkiye Futbol Federasyonu
Kondisyon; sporcunun performans durumunun göstergelerinden birisidir
ATLETİZM Atletizm, koşuları, yürüyüşleri, atlamaları içeren kurallara bağlanmış spor yarışmalarının tümüdür. Eski çağlardaki antik olimpiyatlar, vücut.
A T L E T İ Z M YARIŞMA KURALLARI
T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ 3 AHMET ÇOLAK Doç.Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN MAYIS-2010.
FUTSALIN PRENSİPLERİ.
Oyun Kuralı Değişiklikleri
DAYANIKLILIK ANTRENMANLARI
HAKEMLERİN RESMİ EL İŞARETLERİ
BAŞLICA SPORLAR FUTBOL BASKETBOL VOLEYBOL
YIL SONU HAKEM SEMİNERİ İstanbul, 28 Kasım YIL SONU HAKEM SEMİNERİ – İstanbul, 28 Kasım 2010 Sezon Değerlendirmesi Salih Nathur İl Temsilcisi.
Faal Atletizm Hakem Seminerine
VOLEYBOL Kuralları.
YIL SONU HAKEM SEMİNERİ
LEYLA ERSİN İSTANBUL DRESAJ ŞAMPİYONASI 1.Sİ
ATLETİZM HAKEM SEMİNERİ
ATLAMALAR.
BASKETBOL OYUN KURALLARI
ATLETİZM HAKEM KURSUNA
1 YÜRÜYÜŞ IAAF Kuralı: Yürüyüş, ayaklar ve zemin arasındaki temasın insan gözüyle görülür bir kesintiye uğramadan sürekli adım atılmasıdır. Dayanma.
ÇOKLU YARIŞMALAR.
İAAF HAKKINDA GENEL BİLGİ-1
YOL KOŞULARI : - Maraton (42km 195m) - Yarı maraton (21km 100m)
ATLAMALAR.
ANTAJ İŞARETİ İki kolunu gergin şekilde vücudunun ön yönüne doğru uzatırsın ve avuçların hafif şekilde bir top tutartcasına eğridir.
TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU EĞİTİM DEPARTMANI
“ FUTSAL OYUN KURALLARI.
YÜZMEDE YARIŞMA YÖNETMELİĞİ.
A T M A L A R.
USAIN BOLT HAZIRLAYAN:M.TEZCAN BAYRAK.
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ «MENDİL KAPMACA OYUNU»
ENGELLİ KOŞULAR : (100m engelli, 110m engelli, 400m engelli)
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ ATAKUM 2014.
 DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın önemli birer parçalarıydı.
HAYDİ GELİN ÇOCUK OLALIM
ATLETİZM HAKEM SEMİNERİ
ATLETİZM.
YIL SONU HAKEM SEMİNERİ İstanbul, 16 Kasım 2015 İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İstanbul, 16 Kasım 2015 YIL SONU HAKEM SEMİNERİ.
ATLETİZM Şahısların yürüme,koşma,atma ve atlama gibi tabi hareketlerini ilmin ve tekniğin ışığı altında geliştirmek suretiyle metre ve zaman ölçüsünü.
BAYRAK YARIŞLARI 4x100 METRE 4x400 METRE 4X200 METRE.
HENTBOL.
BASKETBOL OYUN KURALLARI
ATLETİZM DOÇ. DR. GÜLTEN HERGÜNER KONU: BAYRAK KOŞULARI
KIŞ SPORLARI BEĞÜM ŞEVVAL ÜNAL.
2016 YIL SONU ATLETİZM HAKEM SEMİNERİ Türkiye Atletizm Federasyonu.
İLKOKUL FİZİKSEL ETKİNLİKLER ÖRNEK OYUNLARI
DÜNYA'DA ATLETİZM DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın.
 Gülle, günümüze dört değişik atış tekniği ile gelmiştir. İlk teknik durarak atış, ikinci teknik yana bacak açarak atış, üçüncü teknik O’brien isimli.
MASA TENİSİ OYUN KURALLARINI ÖĞRENELİM
OKUL SPOR FAALİYETLERİ İLKOKULLAR FİZİKSEL ETKİNLİK OYUNLARI
Yusup MAMETKULYYEV. SEĞİRTMENLİK SPORU
Basketbol Öğretimi Top tutma Paslaşma Top sürme Atış yapma Hazırlayan A.Kadir Keser Beden Eğitimi Öğretmeni.
BASKETBOL BASKETBOL TARİHİ BASKETBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ
ATLETİZM.
ATLETİZM KOŞULARI MERVE ANDAÇ 9\D 932. ATLETİZM NEDİR ?  İnsanoğlunun yaptığı en eski spor dallarından biri. Fiziksel güç, dayanıklılık, çeviklik, hız.
Triatlon Nedir? 1. Triatlon Atletizm spor dalları arasında gösterilen bir spor dalı olup üç yarışın birlikte yapıldığı spor anlamına gelmektedir. Triatlon.
Hentbol’ da Temel Teknikler
Triatlon Nedir? :HAZIRLAYAN: ROJHAT DEMİR 1. Triatlon Atletizm spor dalları arasında gösterilen bir spor dalı olup üç yarışın birlikte yapıldığı spor.
Kural - 6 Diğer Hakemler.
Kural – 16 Kale Vuruşu.
Kural – 11 Ofsayt.
ATLET İ ZM NED İ R. Atletizm Nedir ? Atletizm; bir alan yada pistte yapılan dünyanın en eski sporlarından biridir. Atlet diye tabir edilen sporcu, koşu,
ATLETİZM.
VOLEYBOL Nasıl oynanır Voleybol nedir Voleybol sahası.
PARMAK PAS Voleybolda topun istenilen noktaya ellerin ve kolların yardımı ile parmakların ve tüm vücudun harekete katılımı sağlanarak yapılan bir vuruş.
Sunum transkripti:

- Tüm koşucular kendi kulvarlarında koşarlar, - Bayrak değiştirme alanı, pisti enine kesen 5cm’lik çizgilerle belirlenmiştir, - 4x100 metrede bayrak alacak atlet, hız alma koşusuna değiştirme alanının en çok 10 metre gerisinden başlayabilir, - Bayrak, 20 metrelik değiştirme alanında el değiştirmelidir,

Değiştirme alanında olabilecek hatalar için bayrağın pozisyonu gözlemlenmelidir, Bayrak değişimi, alan sporcu bayrağa temas ettiği anda başlar, sadece alan koşucunun elinde olduğu anda tamamlanır,

- Bayrak, yarış boyunca elde taşınmalıdır, - Bayrak yere düşerse, düşüren atlet tarafından yerden alınmalıdır, - Atlet, düşen bayrağı almak için kulvarından ayrılabilir, ancak yarış mesafesini kısaltamaz, - Bayrağı takım arkadaşına veren atlet, pisti hiçbir yarışmacıyı engellemeden terketmelidir, - Rakibini engelleyen, takım arkadaşını iten atletin takımı diskalifiye edilir.

4x400 metrede, - İlk turun tamamı ve ikinci turun ilk virajı kulvarlı koşulur, - İkinci koşucu kendi kulvarlarında bayrak almasına karşın, hız alma mesafesi kullanamaz, - Üçüncü ve dördüncü koşucular, varış çizgisinin 10m gerisindeki değiştirme alanı başlangıcında, hakem nezaretinde, takım arkadaşlarının 200m geçiş sırasında sıralanırlar, bayrak alana kadar pozisyonlarını değiştiremezler.