Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Prof. Dr. Nevbahar TAMÇELİK Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2013 Tanıtım Sunumu Tanıtım Sunumu Üntaş A.Ş. dinamik yapısı, kaliteli, hızlı ve kusursuz organizasyonlarıyla sektöründe Türkiye’nin önde gelen.
Advertisements

TTB-UDEK STE/SMG ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI. Tıp Uzmanlık Dernekleri ve STE  İlgili uzmanlık alanında çalışan hekimlerin bilgi, beceri, mesleki yetenekleri.
TEKNOLOJİ YÖNETİMİNE GİRİŞ HAFTA I-II
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
Dudak Damak Yarıkları Çalışma Gurubu Kongre Raporu
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Projenin Yürütülmesi ve KAPANIŞ
Terim Çalışmalarında İş Süreci Doç. Dr. Ender Ateşman.
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
TESİS YÖNETİMİ DİREKTÖRLÜĞÜ
MEDİPOL’DE ARAŞTIRMA Prof. Dr. Gürkan Öztürk.
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ GRUBU ÇALIŞTAY RAPORU Prof. Dr
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 29 Aralık Şubat 2012 Prof. Dr. A. Haydar Demirel.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
İ.Ü. HASTANELERİ 2. ÇALIŞTAYI STRATEJİK PLANI Şubat.2013 ENEZ.
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
Yönetim Kurulu Problem Çözme ve Yönlendirme Yeterliliği.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması DEA’ların Şeffaflık, Konsültasyon ve İletişim Unsurlarının Artırılması Mart 2009 Oturum.
11 Kamu Mali Yönetimi Eğitimi Ekonomi ve Maliye Müdürlükleri İle Strateji Geliştirme Başkanlıklarının Konumu 1. Gün, 1. Bölüm Ankara, Şubat - Mart 2007.
VERİLMEYEN TOPLANANIN BULUNMASI
KIRSAL ALANDA KADIN ÇALIŞTAYI BÖLGE TOPLANTILARI
Uzmanlık derneklerinde seçim, yönetim, katılımcılık Prof.Dr.Eyüp Sabri Uçan Türk Toraks Derneği Başkanı.
İGEP Performans Yönetimi
Boun EMBA Platform Yeni Fonksiyonel Gruplar Yapılanması.
ERP Projelendirme Süreci
Sağlıkta İnsangücü Çalışma Grubu Raporu Dr. İ. Serdar ARDA.
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalları Stratejik Plan Formatı
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
HALKLA İ L İ ŞK İ LER VE REKLAMCILIKTA YAZIM VE SUNUM TEKN İ KLER İ HAFTA VII.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 19 Aralık 2012.
Tetkik Aşamaları Vildan MEVSİM.
TTB-UDEK “İnsangücü Planlaması” Çalışma Grubu Raporu XII. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı 1-3 Aralık 2006 / İzmir.
Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Comenius Okul Ortaklıkları Eğitimde kaliteyi arttırmak ve Avrupa boyutunu geliştirmek amacıyla, Avrupa’nın farklı.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA Ç.G. RAPORU-1 Ulusal yayıncılık özendirilmelidir - Uzmanlık derneklerinin bilimsel yayın organı olmalı –Akademik yükseltmelerde ulusal.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
23 Nisan töreni, 1932 (Prof. Dr. Mümtaz MAZICIOĞLU’na fotoğraf için teşekkürler)
ENTOG ve DEĞİŞİM PROGRAMLARI
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
T.C. TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ.
30 Eylül 2014 Eğitim Çalışmaları Webinar. Eğitim Çalışmaları Genel değerlendirme Eğitim planları – Grup gereksinimlerinin belirlenmesi – Eğitim süresinin.
 Konferans, ilim, sanat, hukuk, edebiyat gibi çeşitli konularda bilgi vermek amacıyla yapılan uzun konuşmalardır.  Bir hitap çeşidi olan konferans,
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
TIBBİ CİHAZ REKLAM VE TANITIM FAALİYETLERİ
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
ETKİNLİK YÖNETİCİSİ. Etkinlik yöneticileri hangi etkinlik alanında çalışırlarsa çalışsınlar üç kategoride uzman olmalıdır. İşin doğasına aldırmayarak.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
1 Proje Yönetimi / 1.Hafta “Her proje kendine has detay ve özellikler içerebilir”
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR II
ARAŞTIRMA YÖNTEM ve TEKNİKLERİ
KOÜ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI SEÇKİN KONUKLARIYLA KUTLUYOR
Eğitimde ve Psikolojide ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
MESLEK SEÇİMİ VE GELECEĞİN YÜKSELEN MESLEKLERİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 9
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
SATINALMA YÖNETİMİ ve TEKNİKLERİ Eğitimi
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
HALKLA İLİŞKİLERE GİRİŞ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Prof. Dr. Nevbahar TAMÇELİK Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları A.D.

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Bilimsel Toplantı Nedir Ne Değildir? Bir şehirdeki en iyi toplantı birisi hasta diğeri şehir dışında olan 3 kişiyle oluşturulacak toplantıdır :)

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Bilimsel Toplantı Nedir Ne Değildir? Herhangi bir şeyin yapılmasını istemiyorsanız toplantı yapılması kaçınılmazdır İnsanların yaptıkları konuşmalardan başka hiç bir şey söylemediği ve sonrasında da hiç kimsenin uzlaşmadığı toplantı sadece insaların bir araya gelmesinden ibarettir

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Uygun Bir Bilimsel Program Ne Sağlamalı? Bilimsel aktivitelerin İdeal düzeylerde Uygun aktörlerle Uygun kurallarla yapılabilmesini sağlamalı.

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Uygun Bir Bilimsel Program Ne Sağlamalı? Bilimsel ve sosyal iletişimin yapılandırmasını iyileştirilmesini sağlamalı.

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Uygun Bir Bilimsel Program Ne Sağlamalı? Tartışılan bilimsel konularda karar verme prosesinin etkinliğinin verimliliğinin iyileştirilmesini sağlamalı.

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Uygun Bir Bilimsel Program Ne Sağlamalı? Sonuçta etkin bir organizasyon sağlamalı.

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Bilimsel Programın Organizasyonu Nasıl Olmalı? Program Organizasyonunun kapsamı ne olmalı? Programın İçeriği Aktörleri [katılımcılar, başkan(lar), konuşmacılar yardımcı elemanlar) Lojistik ve zamanlama (konular, sıralama, takvim)

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Bilimsel Programın Organizasyonu Nasıl Olmalı? Programın içerik ve organizasyonunun dayanakları (3’ü de birbiriyle etkileşimli): Konuşmacı merkezli Konuşma / Konu merkezli Katılımcılar merkezli

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Bilimsel Programın Organizasyonu Nasıl Olmalı? Bilimsel program bu 3 dayanaktan birini veya bir kaçını öne çıkararak şekillenebilir.

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Bilimsel Programın Organizasyonu Nasıl Olmalı? 1- Konuşmacı (Hatip) Merkezli Program Alanında ulusal veya uluslararası düzeyde tanınmış bilim adam(lar)ının bilgi paylaşımlarını öne çıkaran program

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Bilimsel Programın Organizasyonu Nasıl Olmalı? 2- Konuşma (Hitap) / Konu Merkezli Program Özellikle seçilen konu(lar) (katarakt, glokom, retina hastalıkları…) Konulardan yola çıkarak konuşmacıların ve katılımcıların tespiti

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Bilimsel Programın Organizasyonu Nasıl Olmalı? 3- Katılımcılar Merkezli Program Katılımcı kitleyi öne çıkararak program tespiti Örn: Yeni mezun pratisyen hekimlerin, asistanların mesleki zorlukları Katılımcı kitleye bağlı olarak konu ve dolayısıyla konuşmacılar tespit edilir

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Bilimsel Programın Yapılanması Nasıl Olmalı? Bilimsel programın yapılanması 3 ana faza sahiptir: 1. Programın hazırlanması 2. Programın yönetilmesi 3. Programın takibi

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Bilimsel Programın Yapılanması Nasıl Olmalı? Bu 3 ana fazın ana işlevleri vardır: 1. Programın Hazırlanması Lojistiğin tanımlanması insanların, fasilitelerin ve desteklerin detaylı koordinasyonunun belirlenmesi Konu (sunu ve tartışma) başlıklarının tespiti Programın / Zamanlamanın düzenlenmesi Ajandanın oluşturulması

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Bilimsel Programın Yapılanması Nasıl Olmalı? Bu 3 ana fazın ana işlevleri vardır: 2. Programın Yönetilmesi Sunu ve tartışma başlıklarının akışı doğru sıralama ve zamanlama Bilimsel programın aksaksız yürütülmesi Aksaklıklara çözüm üretilmesi (istem dışı sapmalar) Aksiyon planının tanımlanması

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Bilimsel Programın Yapılanması Nasıl Olmalı? Bu 3 ana fazın ana işlevleri vardır: 3. Programın Takibi Dakikaları not alma Öngörülen ve aktüel zamanları değerlendirme Aksiyon planının takip edilmesi

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Bilimsel Programın Yapılanması Nasıl Olmalı? Bu 3 ana fazın zaman dağılımı programın başarısını gösterir Başarılı toplantıda fazlar dengeli dağılır Klasik ToplantıBaşarılı Toplantı Hazırlık Yönetim Takip

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Bilimsel Programın Etkinlik Göstergesi Nedir? Bilimsel programın (toplantının) etkinliğini garantilemek için Planlanan zamanlara kesin olarak uyulmalı Planlanan tüm başlıklar tartışılmalıdır

Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Bilimsel Programın Etkinlik Göstergesi Bilimsel Programın Etkinlik Göstergesi = P1 = Planlanan zaman A1= Aktuel zaman Np= Prezante edilen konuların sayısı Na= Ajandada yer alan konuların sayısı Gösterge değer i 100’e yaklastıkça etkinlik artar. P1 A1 Np Na x P2 A2 x Pn An xx 100

Sonuç Bilimsel program mükemmel olma amacıyla tasarlanır, ancak en iyi durumda bile mükemmele yaklaşır.

Teşekkürlerimle…