BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. BAKANLIĞIMIZ PERSONELİNİN ADINA UZANTILI E-POSTA ADRESİ KULLANIMI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi
Advertisements

WEB SİTESİ ÜYELİK GİRİŞİNİZ İÇİN ANA HABER EKRANI ÜZERİNDE YER ALAN E- POSTA ADRESİNİZ VE ŞİFRENİZİ MAİL ADRESİNİZE GÖNDERİLEN ÜYELİK BİLGİLERİ İLE YAPINIZ.
Bilgisayar Açılış Parola Talep İşlemleri
NurNet.Org 3. Siteye Nasıl Yazı Eklenir
NES-VPN KURULUM KLAVUZU
UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA, BİLGİ SİSTEMLERİ, SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE HALK SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
TEFBİS SİSTEMİ TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI
BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Okul Web Sitesi Yönetim Paneli
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
YARDIM MASASI Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak sayfası açılır. Gelen.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Ağ ve Sistem Yönetimi Şubesi
Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
T.C. YENİMAHALLE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLSİS BÖLÜMÜ
E-posta Sistemi Outlook Ayarları
IKU ÖĞRENCİ ADRESININ YONLENDIRILMESI
T.C ŞANLIURFA VALİLİĞİ İl Merkez Proje Ofisi 2008 – 2009 SODES PROJELERİ WEB YÖNETİM ARAYÜZÜNÜN KULLANILMASI.
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt.
ŞANLIURFA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA KULLANIM SUNUSU
Halk Sağlığı Müdürlüğü
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
ERASMUS+ BAŞVURULARI İÇİN ECAS VE TURNAYA KAYIT İŞLEMLERİ
Tools İlk olarak bir tane İnternet Explorer sayfası açarak “Tools” (Araçlar) butonuna tıklıyoruz.
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
Microsoft Outlook 2010 Kurulumu
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
Tablet aktivasyonu yardım sayfası
1 iPhone Telefonlar İçin Microsoft Outlook 2010 Kurulumu Microsoft Outlook 2010 Kurulumu.
Gaziçiftliği Anadolu Lisesi. TABLET TESLİMİ ve AKTİVASYON İŞLEMİ Tabletinizi Md. Yrd. Metin AKTÜRK’ten alınız. Tabletinizi alırken teslim tutanağını imzalamayı.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
1 KİŞİSEL BİLGİLERİN SİSTEME EKLENMESİ VE ŞİFRE ALINMASI EĞİTMENLERİN VE TAG KATILIMCILARININ KİŞİSEL BİLGİLERİNİ SİSTEME EKLEMELERİ VE KULLANICI ADI İLE.
SODES BİS SİSTEMİ.
YAZILIM.
TEFBİS OKULÖNCESİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü, Mebbis Şubesi 2012
E-POSTALARIN OUTLOOK 2010 PROGRAMINA KURULUMU
Muhtar Bilgi Sistemi.
Dyned eba şifre güncelleme işlemleri için
Ekle Butonunu tıklayın.
Meb.k12 uzantılı E-posta Hesabı Kurulumu
BAŞARIYI ARTTIRMA PLANI 4/B FORMU KULLANIM KILAVUZU.
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Outlook Express Kurulumu
Meb.k12 uzantılı E-posta Hesabı Kurulumu
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
BİLGİSAYAR NEDİR?.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
Prof. Dr. Hamit ACEMOĞLU Tıp Eğitimi AD 2015
E-POSTA Hakan YİĞİT.
Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
2016 – MART Aşağıda bulunan ekran görüntülerinde, her tür ve dereceli resmi okullarımızda; İngilizce öğretmenlerimizin takibinde öğrencilerimizin ücretsiz.
E-POSTA KULLANIMI Resmi e-posta iş ve işlemleri
EBYS KULLANIMI.
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
Öncelikle sisteme girmek için Google Chrome sayfası açıp adres çubuğuna kocaeli.meb.gov.tr/ets yazıyoruz.
Havran İlçe Milli Eğitim E-posta Adreslerinin Kullanımı.
Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Doküman Yönetim Sistemi (DYS) Kurulumu ve Ayarları
Boğaziçi Üniversitesi Bütçe Uygulaması Kullanım Kılavuzu
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
::: Soru Numarası Seçin :::
BÜTÇE TEKLİFİ MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU
Bu sunum Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 08/09/2014 tarihli /480.99/ sayılı , “Dyned Destek Hizmeti” konulu yazısına istinaden.
www. mersis. gumrukticaret. gov
Sunum transkripti:

BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI

BAKANLIĞIMIZ PERSONELİNİN ADINA UZANTILI E-POSTA ADRESİ KULLANIMI

E-POSTA ADRESİYLE İLGİLİ GENEL AÇIKLAMALAR

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ -Adıma uzantısına sahip resmi e-posta adresimi, hangi amaçlar için kullanabilirim? -Resmi e-posta adresleri, Bakanlıkla ilgili resmi içerikli konular için kullanılır. Gönderilen e-postalar, imza ile yapılan resmi yazışma yerine geçmez. -Resmi e-posta adresi kullanılarak, sosyal medya diye tanımlanan paylaşım vb. web sitelerinde üyelik açılamaz. -Resmi e-posta adresleri özel amaçlı, belge, bilgi, resim, video vb. gönderip, almak için kullanılamaz. -Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve kurumlarının itibarını zedeleyecek, genel ahlak ve adaba aykırı, ırkçı, ayrımcı, bölücü, ticari, siyasi, cinsel taciz, hakaret ve tehdit içerikli e-posta gönderilmez.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİMİ BİLMİYORUM/UNUTTUM -E-posta adresimi nereden öğrenebilirim? -Bakanlığımız personeline tahsis uzantılı e-posta adreslerinin T.C. Kimlik Numarası kullanılarak sorgulandığı alan; dir.

E-POSTA ADRESİ ŞİFRESİ

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİMİN ŞİFRESİ-1 -E-posta adresime ilk kez girişte kullanacağım şifremi nasıl öğrenebilirim? -E-posta adresinizin ilk şifresi T.C. Kimlik Numaranızdır.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİMİN ŞİFRESİ-2 -E-posta adresimin şifresini unuttuğumda ne yapmalıyım? -Web tarayıcınızda mail.gthb.gov.tr adresine giderek, ekranın altında yer alan, “Şifremi Unuttum Sıfırla” düğmesine basmanız gerekmektedir. E-posta adresinizi ilk kez kullanmak için giriş yaptıktan sonra belirlediğiniz alternatif e-posta adresine, sistem tarafından otomatik olarak belirlenen yeni şifreniz gönderilecektir. Bu şifreyi kullanarak e-posta adresinize giriş yaptıktan sonra, e-posta adresinizin şifresini tekrar değiştirmeniz gerekmektedir.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİMİN ŞİFRESİ-3 -

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİMİN ŞİFRESİ-4 -E-posta adresimin şifresini unuttum ve alternatif e-posta adresimi hatırlamıyorum, alternatif e-posta adresime erişemiyorum ne yapmalıyım? uzantılı e-posta adresleriyle ilgili bu tip sorunların; Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca kontrol edilen; e-posta adresine, İl Sistem ya uzantılı e-posta adresi ya da biriminizde çalışan başka bir uzantılı e-posta adresinden yazılması gerekmektedir. e-posta ya uzantılı e-posta adresleri dışında gelen şifre değişikliği talepleri uzantılı e-posta adresi sorunlarıyla ilgili bütün yazışmaların, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığındaki kişilere değil, adresine gönderilmesi gerekmektedir. Telefon ile yapılan şifre değişikliği talepleri karşılanmamaktadır.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİMİN ŞİFRESİ-5 …/…/2014 E-POSTA ADRESİ SORUN BİLDİRİM FORMU

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİMİN ŞİFRESİ-5 E-POSTA ADRESİ SORUN BİLDİRİM FORMU

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİMİN ŞİFRESİ-5 E-POSTA ADRESİ SORUN BİLDİRİM FORMU

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİMİN ŞİFRESİ-6 -E-posta adresimin şifresini unuttum ve alternatif e-posta adresimi hatırlamıyorum, şifremin değiştirilmesi için e-posta adresine hangi bilgileri göndermeliyim? -E-posta adresinizin şifresinin değiştirilmesi talebinde; Adınız Soyadınız, T.C. Kimlik Numaranız, Çalıştığınız Birim (İl Müdürlüğü, Enstitü vb.), varsa Çalışma Yerinizdeki Sabit Telefon, varsa Cep Telefonu bilgilerini mutlaka bildirmeniz gerekmektedir.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİMİN ŞİFRESİ-7 -

E-POSTA ADRESİ CİHAZ AYARI

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ CİHAZ AYARI -E-posta adresime Android, IOS ve Windows işletim sistemiyle çalışan bir tablet bilgisayar ya da akıllı telefon ile giriş yapmak istersem hangi ayarları yapmam gerekir? -E-posta adresinize değişik cihazlardan giriş yapmak için yapılması gereken ayarlara; adresinin alt kısmındaki «Tüm Özellikler Hakkında Daha Fazlasını Öğrenin» sekmesine basılarak ulaşılabilir.

E-POSTA ADRESİ ANDROID CİHAZ AYARI

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ ANDROID CİHAZ AYARI-1 -E-posta adresime Android işletim sistemiyle çalışan bir tablet bilgisayar ya da akıllı telefon ile giriş yapmak istersem hangi ayarları yapmam gerekir? -Android işletim sistemli cihazınızın ekranındaki «Ayarlar» düğmesine dokununuz.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ ANDROID CİHAZ AYARI-2 -«Ayarlar» menüsü altındaki «Hesap Ekle» düğmesine dokununuz.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ ANDROID CİHAZ AYARI-3 -Android işletim sistemli cihazınızın «Hesap Ekleyin» menüsü altındaki «E-posta» düğmesine dokununuz.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ ANDROID CİHAZ AYARI-4 -Android işletim sistemli cihazınızın «Hesap Kurulumu» menüsü altındaki uygun yere; kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazarak, «Manuel Kurulum» düğmesine dokununuz.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ ANDROID CİHAZ AYARI-5 -Android işletim sistemli cihazınızın «Hesap Kurulumu» menüsü altındaki IMAP düğmesine dokununuz.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ ANDROID CİHAZ AYARI-6 -Android işletim sistemli cihazınızın «Hesap Kurulumu» menüsü altındaki yerleri doldurarak, «İleri» düğmesine dokununuz.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ ANDROID CİHAZ AYARI-7 -Android işletim sistemli cihazınızın «Hesap Kurulumu» menüsü altındaki yerleri doldurarak, «İleri» düğmesine dokununuz.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ ANDROID CİHAZ AYARI-8 -Android işletim sistemli cihazınızın «Hesap Ayarları» menüsü altındaki kişisel ayarları yaparak «İleri» düğmesine dokununuz.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ ANDROID CİHAZ AYARI-9 -Android işletim sistemli cihazınızın «Hesap Kurulumu» menüsü altındaki kişisel ayarları yaparak «İleri» düğmesine dokunduğunuzda, cihazınızda e-posta adresinizi uygulamaya dayalı olarak kullanabilirsiniz.

E-POSTA ADRESİ OUTLOOK AYARI

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ OUTLOOK AYARI-1 -Windows işletim sistemiyle çalışan cihazınızda Outlook programını açarak, «Dosya» sekmesine basınız.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ OUTLOOK AYARI-2 -Bilgi sekmesi altındaki «Hesap Ayarları» düğmesine basınız.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ OUTLOOK AYARI-3 -Açılan pencereden Hesap Ayarları (Hesap ekle ve kaldır ya da mevcut bağlantı ayarlarını değiştir) yani aşağıda kırmızı kutucukla belirtilen düğmeye basınız.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ OUTLOOK AYARI-4 -Açılan pencereden aşağıda görünen kırmızı kutucuğun içerisinde bulunan Yeni sekmesine basınız.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ OUTLOOK AYARI-5 -Açılan pencerede aşağıda görünen kırmızı kutucuğun içerisinde bulunan Manuel bölümünü işaretleyerek Devam düğmesine basınız.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ OUTLOOK AYARI-6 -Açılan pencerede aşağıda görünen kırmızı kutucuğun içerisinde bulunan POP or IMAP sekmesini işaretleyiniz ve Devam düğmesine basınız.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ OUTLOOK AYARI-7 -

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ OUTLOOK AYARI-8 -Yukarıda yaptığınız ayarlardan sonra aşağıdaki test işlemi gerçekleştirilir. Açılır kutuyu kapatmak için Kapat ve Devam düğmesine basınız.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ OUTLOOK AYARI-9 -Başarılı bir şekilde hesap ekleme işlemini bitirmek için Bitir düğmesine basınız.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ OUTLOOK AYARI-10 -Bir alt sekme olan E-posta Hesapları sekmesini de Kapat düğmesine basarak kapattıktan sonra hesap ekleme işleminiz bitmiş olacaktır.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ OUTLOOK AYARI-11 -Resimde görüldüğü gibi yeni hesap eklenmiştir.

E-POSTA ADRESİ IOS AYARI

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ IOS AYARI-1 -Cihazınızdaki; Ayarlar / Posta, Kişiler, Takvimler / Hesap Ekle / Exchange seçeneklerini seçerek «İleri» düğmesine basınız. Exchange bölümü altındaki, «Şifre», «Tanımlama» alanlarını doldurarak «İleri» düğmesine basınız.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİ IOS AYARI-2 -Ekrana yeni gelen bölümde, isteğe bağlı olarak kaydırma kontrolleri ile kullanmak istemediğiniz özellikleri ayarlayınız ve «Kaydet» düğmesine basınız. Gelişmiş Ayarlar / Posta, Kişiler, Takvimler / Hesaplar / Hesapların Açıklamaları bölümünde bulunmaktadır.

E-POSTA ADRESİNE WEB TARAYICISIYLA GİRİŞ YAPILMASI

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİNE WEB TARAYICISIYLA GİRİŞ YAPILMASI-1 -E-posta adresime hangi cihazları kullanarak giriş yapabilirim? -E-posta adresinize internet erişimi olan; masaüstü, dizüstü, tablet vb. bilgisayarlar ile internet erişimi ve web tarayıcısı uygulaması kullanabileceğiniz akıllı cep telefonlarını kullanarak giriş yapabilirsiniz.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİNE WEB TARAYICISIYLA GİRİŞ YAPILMASI-2 -E-posta adresime giriş yapmak için web tarayıcısı kullanırken ne yapmalıyım? -Adınıza uzantılı e-posta adresine giriş yapmak için; cihazınızdaki web tarayıcısının adres satırına; mail.gthb.gov.tr yazmanız gerekmektedir.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİNE WEB TARAYICISIYLA GİRİŞ YAPILMASI-3 -E-posta adresime web tarayıcısı kullanarak giriş yapmak için hangi bilgileri kullanmalıyım? -E-posta adresinize giriş yapmak için, “Kullanıcı Adı” kısmına size tahsis edilen e-posta adresinizin önceki bölümünü yazmanız ve şifrenizi yazarak “Giriş” düğmesine basmanız gerekmektedir.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİNE WEB TARAYICISIYLA GİRİŞ YAPILMASI-4 -

E-POSTA ADRESİNDEKİ AYARLAR

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİNDEKİ AYARLAR-1 -E-posta adresime ilk kez giriş yaptığımda, hangi ayarlamaları yapmalıyım? -E-posta adresinize ilk kez giriş yaptığınızda, “Seçenekler” bölümü altındaki “Hesaplar” alt bölümünde yer alan; “Alternatif e-posta” alanına; şifrenizi unuttuğunuzda sistem tarafından otomatik olarak belirlenen şifrenin gönderileceği bir e-posta adresini yazmanız ve bu bölümün sol alt köşesinde yer alan “OK” düğmesine basmanız gerekmektedir.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİNDEKİ AYARLAR-1

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİNDEKİ AYARLAR-1

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİNDEKİ AYARLAR-2 -E-posta adresime ilk kez giriş yaptığımda, hangi ayarlamaları yapmalıyım? -İlk kez giriş yaptığınız şifreyi değiştirmeniz gerekmektedir. Bu amaçla; “Seçenekler” bölümü altındaki “Hesaplar” alt bölümünde yer alan “Şifre Değiştir” düğmesine basarak, açılan yeni ekranda, yeni şifrenizi belirleyerek, “OK” düğmesine basmanız gerekmektedir.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİNDEKİ AYARLAR-3 -E-posta adresime ilk kez giriş yaptığımda, hangi ayarlamaları yapmalıyım? -Göndereceğiniz e-postalarınızın altında yer almak üzere bir «imza» düzenlemeniz gerekmektedir. Bu amaçla; “Seçenekler” bölümü altındaki “Posta” alt bölümünde yer alan “İmza” düğmesine basarak, açılan yeni ekranda imzanızı belirleyerek, “OK” düğmesine basmanız gerekmektedir.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-POSTA ADRESİNDEKİ AYARLAR-3

E-POSTA ADRESİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ E-posta adresimin kotası ne kadardır? Bakanlığımız personeline tahsis uzantılı e-posta adreslerinin kotası 1 GB olup, Bakanlıkça düzenlenmektedir. Kaç e-posta atabilirim? E-posta adresinizin kotası dolana kadar e-posta atabilirsiniz. E-posta adresinizin ne zaman dolacağı gönderdiğiniz e-postanın içeriği ve eklerinin ne kadar alan kapladığına bağlı olarak değişmektedir. Aynı anda kaç kişiye e-posta atabilirim? Aynı anda 100 kişiye toplu mesaj atabilirsiniz ancak bu sınır; Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca sistemin güvenliği açısından azaltılabilir. Görevim gereği kullanmadığım için e-posta adresimi nasıl kapatabilirim? Hiç kullanılmayan e-posta adresleri 1 yıl sonra kapatılmaktadır.

E-POSTA ADRESİ KULLANIMI EĞİTİMİ Beklenmeyen durumlarla karşılaştığımda ne yapmalıyım? Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uzantılı e-posta adreslerinin kullanımına yönelik olarak hazırlanan bu sunumdaki bilgiler; cihazınızın (işletim sistemi, hafızası, ram belleği, kullanılan diğer uygulama sayısı vb.) özellikleri, internet bağlantı hızı, e-posta için kullandığınız uygulama vb. sebeplerle koşullarınıza uygun olmayabilir. Beklenmeyen bir sorun ile karşılaşıldığında, cihazın özelliklerinin kontrol edilmesi, e-posta gönderilmek istenen adresin doğruluğu vb. detaylar kontrol edildikten sonra yetkililere bilgi verilmesi gerekmektedir.

TEŞEKKÜRLER