Bakteri , Fungal , Virüs GIDA PROJESİ Toptancı listesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sorular ve Cevaplar.
Advertisements

KOLAYLAR Taze Meyve-Sebze Dünyası
ORGANİK TARIM.
MİKROPLAR Mikroplar nasıl ve nerede yaşar ? Gülnur GÜR Sağlık Slayt
Restoran ve Lokantalarda Hijyen
“Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı.
MADDE VE ISI BÜŞRA KARACA 6-E 2097.
KBRN KORUYUCU MALZEMELERİ
Elazığ İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği
ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Haziran 2001.
X RETON-P UVION PATOJEN İYONİZATÖRÜ ISO 9001:2000, EN ISO 13485:2003,
“HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM”
Tanıtım Sunumu Mayıs Biz kimiz ? 1985 yılından bu yana gıda, kimya, boya, tekstil, otomotiv ve ilaç sektörlerine yönelik, kurum ihtiyaçlarına özel.
FİZİKSEL ve KİMYASAL DEĞİŞİM
CelluBor Nedir ? Selüloz ve Bor’un mükemmel uyumu sonucu ortaya çıkan CelluBor; ısı, ses, yangın yalıtımlarını aynı anda yaparak yalıtımda profesyonel.
TAVUK ETİNİN SOĞUTULARAK VE DONDURULARAK
ÜRETİCİ KALİTELİ SÜT ÜRETMEK İSTER.
HİJYEN
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR (GDO)
HİJYEN VE SANİTASYON TEMEL EĞİTİMİ
MUTFAK GÜVENLİĞİ ON ADIM GÜNEY MARMARA AŞÇILAR DERNEĞİ ON ADIMADA
TIBBİ ATIKLARIN ÜNİTE İÇİNDE TOPLANMASI, TAŞINMASI VE GEÇİCİ
“SÜT İLE İLGİLİ GERÇEKLER”
İŞYERİ ORTAM ÖLÇÜMLERİ
TEHLİKELİ MADDELER VE MÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ
FEN VE TEKNOLOJİ DERS:FEN VE TEKNOLOJİ
Buğday Unu, Yumurta, Şeker, Hidrojene Bitkisel Yağ, Şerbet

SAĞLIK YÜKSEKOKULU.
AQUA HİDROSAN KD; Hidrojen peroksit ve kolloidal gümüş içeren bir dezenfektandır. Konsantre dezenfektandır. Ekonomiktir. Renksiz; tatsız ve kokusuzdur.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
GIDA GÜVENLİĞİ Esma KAYA
Mutfak Temizliği ve Hijyeni
STERİLİZASYON DERSİ 6. HAFTA DERS NOTLARI
İŞ HİJYENİ Tanım Bulunduğumuz ortamda hastalık yapan mikroorganizmaların hastalık yapamayacak seviyede bulunma durumuna “HİJYEN” denir.
İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü.
TEDARİKÇİ DENETİMLERİ
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 2016/ANKARA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI.
I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra fiziksel.
Sağlıklı beslenme dengeyle ilgilidir; ne kadar hareketli olduğunuza bağlı olarak belirli miktarda yemek yiyerek ve farklı yiyeceklerin tadını çıkararak,
Serdar SARICI VİRÜSLER Serdar SARICI
Klinik hizmetlerinde veteriner hekime yardımcı olan, yetkileri kapsamında veteriner hekim gözetiminde veya gözetim olmaksızın tedavi ve koruyucu tıp.
GIDA ZEHİRLENMELERİ.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PAMUKOVA MESLEK YÜKSEK OKULU SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ KURUTULMUŞ VE ÖZEL SÜT ÜRÜNLERİ KONU SÜTTOZLARININ NİTELİKLERİ VE KALİTESİ.
EMİNE HATUN DUMAN B Püskürtmeli kurutucular  Püskürtmeli kurutma (spray-drying) yöntemi sıvı, yarı sıvı ve ince pulp halindeki gıdaların dehidrasyonunda.
SOLUNUM SİSTEMİ
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi Gıda Mühendisliği Bölümü
RADYOAKTİFLİK. GİRİŞ ◦ Radyoaktiflik özelliği bir maddenin radyasyonu yaymasını ifade etmektedir. Üç tip radyasyon çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en.
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
MUTFAK İÇİN TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PLANI
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
TBS’DE HİJYEN.
ESRA BAHAR KSU TOPRAK KİRLİLİĞİ.
SOĞUTMA SIVISI ABDULVAHAP SİNCAR NO:
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
ENDÜSTRİYEL ENZİMLERİN REKOMBİNANT DNA TEKNOLOJİSİ ile ÜRETİMİ Turgut ZENGİN
ENDÜSTRİYEL ENZİMLERİN REKOMBİNANT DNA TEKNOLOJİSİ ile ÜRETİMİ Turgut ZENGİN.
Kuluçkahane Kuluçkahane binaları yumurtadan civcive doğru tek yönlü bir ilerleyiş planıyla sağlık korumayı en etkin düzeyde ele alan havalandırma imkanı.
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
İYİ TARIM UYGULAMALARI NEDİR?  İnsan sağlığına zararlı maddelerin, fiziksel kalıntılar barındırmayan,çevreyi olumsuz şekilde etkilemeyen, doğal.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Bakteri , Fungal , Virüs GIDA PROJESİ Toptancı listesi Kuztek Soğutma Bakteri , Fungal , Virüs GIDA PROJESİ Toptancı listesi

FİRMA TANITIMI 2000 yılından kuruluşundan itibaren Kuztek Soğutma hizmet ettiği sektörlerde müşterilerinin Soğutma , nemlendirme ve hijyen ortağı ve referans noktası olmuştur. Misyon Müşterilerinin gelişen hijyen, ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda yenilikçi çözümler getirmek ve devamlılık sağlamaktır. Vizyon Ticari ve sosyal sorumluluk bilincimizle ülkemizdeki sağlık ve dezenfeksiyon bilincini dünya standartlarına çıkarmaktır. Firmamız soğutma sektörü içinde faaliyet göstermektedir.Soğuk hava depoları , mantarhaneler ve test odaları üzerine çalışmalar yapmaktadır .

FUMISPORE OPP

İÇERİK %20 oranında Ortho Phenyl Phenol - Eş anlamlılar: biphenyl-2-ol; 0-biphenylol; 2-phenylphenol - CAS No: 90-43-7 - CE No: 201-993-5 - Endeks: 604-020-00-6

DUMANLAMA YOLU İLE DEZENFEKSİYON Kuztek DUMANLAMA YOLU İLE DEZENFEKSİYON Aktif bir maddenin en iyi yayılma şekli dumanlamadır Havadan mikrobiyal bulaşmaları önler  Fümigasyon, çok sayıda (metre küp başına 4 milyar) katı ve ince partikülün yayılmasıdır Dumanlama, aktif bir maddenin kapalı bir alan içindeki her noktaya mükemmel bir şekilde yayılmasını sağlar Kuru bazlı bir işlem olduğundan, mikroorganizmaların oluşmasına ortam hazırlayan nem oluşmaz

dezenfekte FUMİSPORE OPP’NİN KULLANIM ŞEKLİ Öncelikli olarak işlem yapılacak olan mekanın hacmi belirlenmelidir.Bu hesap kabaca en,boy ve yükseklik çarpımıdır. Bu hacme uygun ürün kutusu veya kutuları belirlenir. Havalandırma sistemleri,duman dedektörleri durdurulur.Alandaki tüm kapı ve pencereler kapatılır. Kutular açılmadan önce bir çalkalanır. Ürün kutuları yerde ısıya dayanıklı bir destek üzerine yerleştirilir. Fitil ateşle yaklaşık 8 saniye temas edilir. Çünkü fitilin yapısı gereği yanma reaksiyonu kolay başlamaktadır. Fitil tutuştuğundan emin olunca ortam terkedilir. İşlemin tamamlanması için 30 dakika ile 4 saat arası kapalı tutulur. Havalandırma yapılır.Alanımızdan artık mikroorganizmalar arınmıştır.

Fumispore OPP ‘nin etkisi Fumispore OPP hücrenin etrafını tamamen sararak dış ortamdan tamamen izole eder 1: Bakteri Hücresi 2: Fumispore OPP partikülleri tarafından sarılmış hücre Fumispore OPP ile çevrelenen hücrenin gözenekleri tamamen kapanır. Dışarıya alışverişi tamamen durur. Besinsiz kalan hücre (alışveriş yapamaz: O2, CO2, H2O, gaz, besin maddeleri...) bir süre sonar ölür. Bu süre mikroorganizma çeşidine gore değişir. Bu süre minimum 1 saat ve maksimum 4 saattir. FUMISPORE OPP ‘nin etkisi 1 2

FUMISPORE OPP KULLANIMI VE FUMİGASYON(TÜTSÜLEME) YÖNTEMİ Aktif bir maddenin en iyi yayılma şekli dumanlamadır Havadan mikrobiyal bulaşmaları önler Fümigasyon, çok sayıda (metre küp başına 4 milyar) katı ve ince partikülün yayılmasıdır Dumanlama, aktif bir maddenin kapalı bir alan içindeki her noktaya mükemmel bir şekilde yayılmasını sağlar Kuru bazlı bir işlem olduğundan, mikroorganizmaların oluşmasına ortam hazırlayan nem oluşmaz

KULLANIM: İşlem yapılacak alanın hacmine göre uygun ürün kutusu belirlenir. Havalandırma sistemi , duman dedektörleri durdurulur. Alandaki tüm kapı ve pencereler kapatılır. Fumispore OPP kutuları yerde ısıya dayanıklı bir destek üzerine yerleştirilir. Kutu açılmadan önce birkaç defa çalkalanır. Kibrit fitile 8 saniye süre ile temas ettirilip, fitil tutuşturulur. Fitil tutuştuktan sonra alan terk edilir. Kapıya “ Fumigasyon yapılmaktadır ” uyarısı asılır. İşlemin tamamlanması için alan 4 saat kapalı tutulur, daha sonra havalandırılır.

FUMİSPORE OPP Akılcı bir hijyen uygulaması için

Fumispore OPP orthophenylphenol bazlıdır . İçeriği Avrupa Bioside yönetmeliğine uygundur . Antimikrobial dünyasında temel içeriktir. . Yaygın kullanım alanı : meyve ve sebze,kağıt endüstrisi,dericilik ve kozmetik sektörlerinde koruyucu olarak kullanılır.(FDA tarafından koruma katkı maddesi olarak onaylı) . Bakteri,Mantar ve Virüslere karşı kanıtlanmış etki . Biyolojik olarak doğada çözülen ve zehirsiz madde clasmanında . Hava yoluyla havanın ve yüzeylerin dezenfeksiyonunda soft içerik . NFT 72281 normlarına uygun Fumispore OPP orthophenylphenol bazlıdır . İçeriği Avrupa Bioside yönetmeliğine uygundur . Antimikrobial dünyasında temel içeriktir. . Yaygın kullanım alanı : meyve ve sebze,kağıt endüstrisi,dericilik ve kozmetik sektörlerinde koruyucu olarak kullanılır.(FDA tarafından koruma katkı maddesi olarak onaylı) . Bakteri,Mantar ve Virüslere karşı kanıtlanmış etki . Biyolojik olarak doğada çözülen ve zehirsiz madde clasmanında . Hava yoluyla havanın ve yüzeylerin dezenfeksiyonunda soft içerik . NFT 72281 normlarına uygun

. Hücre zarını sarar . Kimyasal aksiyon: Hücre zarındaki madde alışverişini engeller . Hücrenin kısa süre içersinde kendisini yenilemesine engel olur .Biyolojik aksiyon: Mikroorganizmaların bağışıklık kazanma özelliklerini engeller . Biyolojik etki alanı: Maya Küf Bakteri

Tür Rapor Doz (g\m3 ) Logaritmik Azalma(log10) Staphylococcus aureus IRM 176\0399 0.8 g\m3 6.5 Salmonella enterica ser. Enteridis LCB 06\11 5.3 Pseudomonas aeruginosa LCB 06\09 5.6 Eschreichia coli LCB 06\01 0.4 g\m3 Listeria monocytogenes LCB 06\10 5.0 Absidia corymbifera IRM 171\0396-2 Cladosporium cladosporioides 4.3 Aspergillus versicolor var. Niger IRM 152\0296 7.0 Aspergillus niger IRM 404\1002 5.9 Candida albicans 4.1 LCB 02\06 4.7 Aspergillus fumigatus IRM 135\0106-4 6.4 LCB 06\07 4.2 Penicillium chrysogenum LCB 06\03 >5.4 LCB 06\04 0.4g\m3 >5.3 Penicillium cyclopium LCB 06\05 4.0 LCB 06\06

KULLANIM ALANLARI TAVUK ÇİFTLİKLERİ SÜT ENDÜSTRİLERİ ENDÜSTRİYEL UNLU MAMÜLLER TÜTÜN VE ÇAY ENDÜSTRİLERİ FINDIK ENDÜSTRİSİ İÇECEK ENDÜSTRİSİ KURU GIDA BAKLİYAT YEM FABRİKALARI HAYVANCILIK TESİSLERİ SU ÜRÜNLERİ İŞLETMELERİ KESME ÇİÇEK VE SERACILIK MEYVE VE SEBZE İŞLEME ENDÜSTRİLERİ YEMEK FABRİKALARI GIDA DEPOLAMA ALANLARI HASTANE,İLAÇ ÜRETİM MERKEZLERİ TOPLU YAŞAM VE TAŞIMA ALANLARI (CAMİ,EV,OKUL,OTOBÜS,METRO,TREN)

SEKTÖREL ÖRNEKLER Kuluçkahanelerde kabuk altı ölümlerin azaltılması ile toplan randımanda %2 çıkım artışı sağlanmıştır. Haftada bir milyon civciv basılan tesislerde bu oran büyük değerdir. Broiler kümeslerinde ilk 10-15 günlük civciv kayıplarının önlenmesi için daha önce yüksek problem yaşamış kümeslerde yapılan denemelerde 22. günde 17.000 ‘lik kümeslerde sadece 220-250 adet arsında ölüm bildirilmiştir. Bu oran bir önceki döneme göre çok daha iyi bir sonuç olmuştur. Yoğurtta Ürünün en az 4-5 gün raf ömrünün uzatılması ile ilgili çalışmaların yapılabilmesi ve iadelerin minimize edilmesi için ürünlerin kalite ve gıda güvenliği sertifikalarının sağlanabilmesi için,uygulamaların düzenli olarak yapılaması gerekmektedir.

Sebze ve Meyve Ürünleri: Birbirine geçiş ve yayılmaları çok hızlı olan çürüme küflenmelerden kaynaklanan kayıpların önlenmesi için yapılacak olan uygulamalar pratik ve ürün içeride iken de uygulanabilmesi nedeniyle çok yararlı olacaktır. Yaş sebze ve meyve ihracatında depolara giren ürünler yurt dışında teslimata gidinceye kadar yaklaşık %30 bazı kaynaklara göre daha da fazla fire vermektedir. Bu oranlar ülke ekonomimiz için büyük kayıplardır. Bir de bunlara mikrobiyolojik testlerden geçemeyip geri iade edilen ürünleri eklediğimizde ihracatta sıkıntı yaşanması kaçınılmazdır. Bütün bu olumsuzlukları önlemek için diğer tedbirlerin yanında ihracat zincirinde tüm kritik alanlarda kullanılmalıdır. Sütün tankerlerle taşınması sırasında kontamine olmasının önlenmesi amacıyla kirli ve kontamine kamyonlar süt taşımaya hazırlanması amacıyla.1/1 dozajlama ile dezenfekte edilmelidir. Staphylococcus, Enterobacteria, Listeria, Pseudomonas gibi patojenlerin gıda zehirlenmesi ve ürüne geçişlerinin önlenmesi için kullanılmalıdır.

NEDEN FUMISPORE OPP? EKONOMİK: İşlem gören alanda 1 ay’a kadar varan kanıtlanmış fungusit, bakterisit ve virüsit etki tek bir işlem ile işletmelerdeki üç ana problemi ortadan kaldırır. Hava ve yüzeyleri aynı anda ve tek bir işlemle dezenfekte etme olanağını sağlar En az 0.5 saatlik kapalı tutulan bir alanda komple işlemin tamamlanması zaman ve işçilikten tasarruf sağlar. Üretimi gerçekleşen ürünlerin hijyenik ortamda üretilmesini ve böylece raf ömrünün uzamasını sağlar. Mikrobiyal kaynaklı ürün iadelerini engeller

GÜVENLİ Sağlık bakanlığından onaylı hava yoluyla etki eden kuru bazlı tek dezenfektan İşlem sırasında insan müdahalesine gerek yoktur. Böylece kullanıcı yayılan aktif maddelerle temas içinde olmaz. Toksik olmayan özgün formül (formaldehit içermez). Tozu ateş almayan ve patlayıcı olmayan spesifik bir bileşim. İnsan ve hayvan sağlığına zararlı değildir.

ÜRETİCİYE AVANTAJLARI Son ürünün raf ömrünü uzatır. İhracatta ürünün mikroorganizmalardan arınmış olarak ulaştırılmasını sağlar. Üreticiden tüketiciye daha sağlıklı ürünlerin ulaşmasını sağlar Ürün verimliliğini arttırır Üretim makinalarını ve teknolojik altyapıyı korur İş gücü verimliliğini arttırır ve iş gücü kaybını azaltır

FUMISPORE OPP KULLANMIŞ REFERANSLARIMIZ Devlet Kurumları: FİSKOBİRLİK – (TÜBİTAK destekli çalışma, kendi bünyelerinde rapor çıktı) TARİŞ – (kendi bünyelerinde rapor çıktı)

Belediyeler: Silahlı Kuvvetler: BEYOĞLU BELEDİYESİ – (geçen sene camilerde uygulama yapıldı) ÜSKÜDAR BELEDİYESİ – (camilerde uygulamalar yapıldı) Silahlı Kuvvetler: TSK – (MSB brifing’i verildi ve çarşı pazar alımları gerçekleştirildi) NATO – (NATO’ya bağlı depolar)

Özel Sektör: ÜLKER Grubu YAŞAR Grubu SÜTAŞ MELODİ Çikolata FRESH CAKE ERPİLİÇ GÜNEY SÜT DİLSİZLER SOĞUK HAVA LESA YEM GÜLLÜOĞLU Baklava AK GIDA BİSKOT NARPAK HAZAL Bisküvi KESKİNOĞLU ŞİMŞEK Bisküvi YÖRÜKOĞLU SÜT CİCİ ÇİKOLATA

AVRUPA BİRLİĞİ UYUM SERTİFİKALRI

DİGER SERTİFİKA VE ÇALIŞMALAR