MUSUGİN SUNAR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ahmet YAVAŞ Türkçe Öğretmenliği TÖP
Advertisements

ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİLERİ.
DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET SUNUMU
Cümlede , fiillerin anlamını etkileyen kelimelere ne ad verilir?
"HER ŞEYİN KAYNAĞI İNSAN ZEKASIDIR..."
Elma ve Domino Taşı Etkisi Yer çekimini keşfeden düşünce elmadan çıktı. Böyle bir cazibe onun kabuklarından mı, tadından mı, yoksa kokusundan mı süzüldü.
Şiir Müzik : H.MANCINI.
General Mac. Arthur’un Manila’daki karargah odasında kendisine hediye edilmiş çerçeveli bir yazı vardı. Bu yazı; “ Nasıl Genç Kalmalı” başlığını taşıyordu.
SON NEFESİME KADAR SEN…
KISSADAN HİSSELER.
BOŞANMA SEBEBİ.
SANMAKİ DERT SADECE SENDE VAR.. SENDEKİ DERDİ NİMET SAYANLAR DA VAR..
SADAKAT.
KADIN VE ERKEK ARASINDAKi FARKLAR
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
Çin öyküsü
CÜMLENİN ÖGELERİ.
HOŞ GELDİNİZ MUTLULUK SEMİNERİNE UZMAN REHBER ÖĞRETMEN
Evet, bildiniz: “Bismillahirrahmanirrahim” yazıyor.

SÖZCÜKTE ANLAM.
El paraíso desconocido en Letonia
BEŞ ENGEL BENLİK BİLİNCİ MÜKEMMELLİYETÇİLİK AKIL İNANÇ ŞÖHRET OYUNU.
 Şiiri yorumlamak için önce şiir dikkatle okunmalıdır.Bunun yanında şiirin en doğru ve en gerçek yorumu söz konusu değildir.Çünkü bir şiirin gerçekte.
YAŞ OTUZBEŞ.
Kadın erkeğe karşı....
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
türkçe performans ödevi
5. SINIF 1. ÜNİTE ALLAH İNANCI.
OZAN KAYA 156 3/A ARKADAŞLIK ÖDEVİ.
Aşağıdakilerden hangisinde mecaz anlamlı sözcük kullanılmamıştır?
Farklılıklara Saygı.
Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi soyut değildir
Hayatın Anlamı üzerine
UNUTMA Ki ….
Büyük anne ve büyük baba olan dostlar için….
tartışmalarına yol açar.
1. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi soyut değildir
AYDINLANMA Nasıl anlatsam bilmiyorum Düşündükçe şaşırıyorum. Dün akşam bir haller yaşadım Aydınlanıverdi sonra aklım. Yarı uykulu yarı uyanık Oda oldukça.
TANIM VE TANIM ÇEŞİTLERİ
Bir bedende atan kalp gibiydik!
1.Yaş, kilo ve boy dahil tüm işe yaramaz rakamları unut. Bırakın bunlara doktorlar üzülsün. Onlara bunun için para ödemiyormusun?
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
4/ KELİMEİTEVHİT VE KELİMEİŞEHADETİ ÖĞRENİYORUM
Osho’dan ….
HUKUK: kişilerin birbirleriyle ve toplumla olan ilişkilerini düzenleyen ve devlet gücüyle uyulması zorunlu hale getirilmiş kurallardır . Kanunların esas.
Yaşanmış Din Dersi Diyalogları
TEŞEKKÜR EDERİM Cem Yurtsev
Yunus Emre:  Yunus Emre (d Sarayköy, Mihalıçcık, Eskişehir - ö. 1321), Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü mutasavvıf ve filozof, Anadolu'da yaşamış.
Ben hiç utanmadımki sevgimden, kendimden
BOŞANMA SEBEBİ.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
Vücudumuzdaki Kimyasal Reaksiyonlar
İbrahim hakkı i.ö.o. Hazırlayan:abdulkadir otlaca.
KELİMEDE ANLAM VE KAVRAM. Sözcükler, farklı anlamları, anlam birimlerini içinde barındıran bir yapıdır. Bunlar sırasıyla şöyledir: Kavram: Bir varlığın.
İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.

Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
Tümce (Cümle) Bilgisi Bir duyguyu, bir düşünceyi, bir haberi, bir isteği tam olarak anlatan sözcük veya sözcük dizisine tümce (cümle) denir. Soru: “Okuma.
Şiir: Duygu, hayal ve düşüncelerin bir düzene bağlı olarak, çekici/etkileyici bir dil ve ahenkli mısralar içinde aktarılmasıdır. EdebiyatEdebiyat türlerinin.
B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM.
MUSUGİN SUNAR.
SANAT FELSEFESİSANAT FELSEFESİ Sanatçı Sanat Eserinin Özellikleri Ve NitelikleriSanat Eserinin Özellikleri Ve Nitelikleri.
MOTİVASYON ve FARKINDALIK
Sunum transkripti:

MUSUGİN SUNAR

OSHO DİYOR Kİ

Gerçek gül yetiştirmek Zordur. Gidip plastik gül Satın alabilirsin. Onlar seni kandırmaz, Ama komşularını kandırır. Egonun anlamı da Budur.

Eğer keyifle yapıyorsan, Ne yaparsan yap, Eğer keyifle yapıyorsan, Sevgiyle yapıyorsan, Yapmanın tek nedeni Maddiyat değilse Yaratıcı olur.

Hayatın zindana dönüşür. Bütün değiş tokuşçular Cehenneme gider. Hedef gütme Bırak enerjin taşsın Ve aksın. Paylaş ama Değiş tokuş yapma. Pazarlık yapma. Sende olduğu için ver. Geri almak için değil. Çünkü o zaman Hayatın zindana dönüşür. Bütün değiş tokuşçular Cehenneme gider.

Varlığını içinde taşıyorsun. Bu “ Olma” çabası Bir duvar oluşturuyor. Çünkü sen zaten Varlığını içinde taşıyorsun. Herhangi bir şey olmak Zorunda değilsin. Sadece kim olduğunu Anla yeter. Hepsi bu. Sadece içindeki gizli Kimliğin farkına var.

İzin verilmediği zaman Doğa herkese Yaratıcı olan Bir enerji verir. Bu enerji, sadece önüne Set çekildiği zaman, Doğal akışına İzin verilmediği zaman Yıkıcı olur.

Olursan başarabilirsin. Onun karşısında değil. Bütünle birlikte olarak Tanrının yanında Olursan başarabilirsin. Onun karşısında değil. Bütünle birlikte olarak Başarabilirsin. Ona karşı olarak değil.

Kanıksamalara bağlıdır. Uzman olanın, Bilgili olanın, Entelektüel olanın, Kendine ait bir Kavrayışı yoktur. O, ödünç bilgiye Geleneğe ve Kanıksamalara bağlıdır. Kafasında Kütüphaneler taşır. Bu çok ağır bir yüktür. Ama kendine ait bir Görüşü yoktur.

Herkesin gidip büyük bir Ressam ya da şair Olmasını söylemiyorum. Yaratıcı ol Dediğim zaman, Herkesin gidip büyük bir Ressam ya da şair Olmasını söylemiyorum. Ben sadece Bırak hayatın bir resim, Bir şiir olsun diyorum.

Onları bir araya getirmek. Din kelimesi Çok güzeldir. Kökeni, cahillik Yüzünden ayrı Düşenlerin Bir araya getirilmesi Anlamına gelen Bir kelimedir. Onları bir araya getirmek. Onları uyandırarak, Ayrı olmadıklarını Göstermektir.

Kadın zihninde zarafet, Erkek zihninde Verimlilik vardır. Ve Tabii uzun vadede, eğer Sürekli bir çatışma Varsa, zariflik Yenilmeye Mahkumdur ve Verimli zihin Kazanacaktır. Çünkü Dünya, sevgi değil, Matematik dilini Anlamaktadır.

Eğer beyninin sol yarısı Sana hükmetmeye Devam ederse, başarılı Bir hayatın olur. O Kadar başarılı ki, kırk Yaşına geldiğinde Ülserin çıkar. Kırk beş Yaşında, en az bir ya da İki kalp krizi yaşamış Olursun.

Sevginin gerçek karşıtı Korkudur. İnsan sevgiyle büyür, Korkuyla küçülür. İnsan, korku Olunca kapanır, Sevgiyle açılır. İnsan korkuda şüphe Duyar, sevgide güvenir.

Hayvanlar kendilerine Tapınak inşa etmeye Dair evrensel dürtü İnsana mahsustur. Hayvanlar kendilerine Sığınak, kuşlarda Yuva yaparlar Ama tapınak yapmazlar. İnsanı hayvandan Ayıran en belirgin Özelliklerden biri de İnsanın tüm diğer Hayvanlardan farklı Olarak tapınak yapan Bir tür olmasıdır.

Bilgeliğin özü doğayla Uyum içinde olmaktır. Evrenin doğal ritmiyle Ve ne zaman, Uyum içinde olursan, Bir şair, bir ressam, Bir müzisyen, Bir dansçı olursun.

Bunlar şairlerdir, Ressamlardır, Dansçılardır, Müzisyenlerdir. Onlar derin bir Duyarlılık içinde Evreni emiyor ve sonra Bu emdiklerini hayal Güçlerine döküyor.

MUSUGİN SUNDU