Bilim ve Teknoloji haftası

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarih Bilimleri.
Advertisements

Menar Abaküs Mental Aritmetik Programı
Öğretim Tasarımı (Instructional Design)
BİLİM VE TEKNOLOJİ DERSİ
Bilim Teknoloji Toplum ve Sosyal Değişim
Çağın Gidişine Göre Öğretmen Nasıl Olmalı?
BİLİMSEL BİLGİNİN ÖZELLİKLERİ VE FEN - TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek.
TEKNOLOJİYİ KULLANMAK VE TEKNOGERÇEKÇİ OLABİLMEK
BİLİM,FEN VE TEKNOLOJİ HAFTASI 8-14 MART HAZIRLAYAN ÖZLEM BAYRAM
ELEKTRONİK YÜZYIL.
AYDINLANMA ÇAĞI.
BİLİM NEDİR? Dünyaya ve bu dünyada yer alan olgulara ilişkin tarafsız gözlem ve deneye dayalı zihinsel etkinliklerin ortak adına ‘bilim’ diyebiliriz.
ANLATIM TÜRLERİ DENİZLİ LİSESİ (ANADOLU STATÜSÜ)
9. Sınıf Dil ve Anlatım ŞUBAT
Kültür.
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİNDE TEMEL KAVRAMLAR
Öğretim Üyesi:Mustafa BAYRAKÇI HAZIRLAYANLAR İsa DALMA Murat ARİCAN
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
“Bilgi” Kavramıyla Anlaşılan şey Nedir?
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Tarihin Faydalandığı Bilim Dalları
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
İnsan aklının erebileceği olgu, gerçek ve ilkelerin bütünü

Hazırlayan:Ahmet DEMiR
Yansıtıcılar (Projektörler)
Öğretimde teknoloji kullanma (laboratuvar-atelye)
Bilim Eğitimi ve Bilimin Yeri
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü,
GİRİŞ Hayat bilgisi dersinde eğitim-öğretim sürecinin başarılı bir biçimde gerçekleşmesi ve kazanımların öğrencilere kazandırılması için önemli.
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ.
Eğitim Psikolojisi -Eğitim Psikolojisinin Kapsamı-
Bilişim Teknolojileri Kullanımında Güvenlik Temel Kavramlar ve Bilgi Güvenliği.
Temel Kavramlar Mehmet Barış HORZUM.
BİLGİ, BİLİM VE PSİKOLOJİ
İNCELEME Bilimin İşlevleri İstatistiksel Yöntemler Değişken Türleri
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM
BİLİM NEDİR? BİLİMİN SINIFLANDIRILMASI Hazırlayan= Meslina ÖZER.
Bilim nedir? Hazırlayan= Mihriban Harmancı
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü
Bilimsel Araştırmalarda Temel Kavramlar
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
BİT’i Kullanma ve Yönetme
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 1
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM
BİLİM KAVRAMI TANIMI-AMACI-SINIRLARI-ÖZELLİKLERİ
EĞİTİMDE TEMEL KAVRAMLAR AÇISINDAN TEKNOLOJİ VE İLETİŞİM
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
 Felsefenin anlamı  Felsefenin Doğuşu  Felsefenin Tarihsel Gelişimi  Felsefenin amacı  Felsefe toplum ilişkisi  Bilgi ve Bilgi.
Fen Öğretiminin Genel Amaçları Prof. Dr. Fitnat KAPTAN Arş. Gör. Dr
MAKALE. Herhangi bir konuda bilgi vermek, bir gerçeği ortaya koymak, bir tezi kanıtlamak veya bir düşünceyi savunmak amacıyla kaleme alınan ve temel öğesi.
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
“Bilgi” Kavramıyla Anlaşılan şey Nedir?.  Bilgi edinme insanın en temel güdülerinden birisidir.  İnsan bu özelliği sayesinde diğer canlılardan ayrılır.
 Felsefenin anlamı  Felsefenin Doğuşu  Felsefenin Tarihsel Gelişimi  Felsefenin amacı  Felsefe toplum ilişkisi  Bilgi ve Bilgi.
 Felsefenin anlamı  Felsefenin Doğuşu  Felsefenin Tarihsel Gelişimi  Felsefenin amacı  Felsefe toplum ilişkisi  Bilgi ve Bilgi.
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN AHLAK ALGILARI
İLK ÖĞRETİM HAFTASI NE DEMEK ?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sosyoloji Tarihi-A- Klasik Sosyoloji Tarihi
Bilimsel Bilgi ve Özellikleri Bilimsel Araştırma Nedir-Türleri
EKOLOJİ VE ÇEVRE BİYOLOJİSİ
Bilimsel araştırma türleri
Matematik ve Hayat Hazırlayan Muhammed Sar ATLI. MATEMATİK NEDİR? Matematik, insanlık tarihinin en eski bilimlerinden biridir. Çok eskiden matematik,
Bilimsel Bilgi ve Özellikleri Bilimsel Araştırma Nedir-Türleri
Sunum transkripti:

Bilim ve Teknoloji haftası Bilimin Görüldüğü Alanlar Bilim Toplumu Teknoloji Özlü Sözler Bilim ve Teknoloji Haftası

Bilim Bilim, dış dünyaya, nesnel gerçekliğe ve bu gerçeklikte yer alan olgulara ilişkin tarafsız gözlem ve sistematik; deneye dayalı zihinsel etkinliklerin ortak adıdır.

İnsanoğlu, tarihin çok eski dönemlerinden beri doğaya egemen olmak istemiştir. Bu nedenle, insan var oluşundan beri doğayla savaşmaktadır. Gök gürlemesi, şimşek çakması, ay ya da güneşin tutulması, hastalıklar, afetler, vb. doğa olayları insanın ilgisini çekmiş; kimi zaman da onu korkutmuştur. Öte yandan, yaşamını sürdürebilmek için korkusunu yenmeye çalışan insan, doğa olayını bilmek ve ona egemen olmak zorunda olduğunu kavramıştır.

Bilimin Görüldüğü Alanlar Bilim, insanlık tarihi boyunca, kuruluşu, işlevleri ve içeriği yönünden birçok değişim geçirmiş, toplumdaki öteki kurumlarla olan ilişkisinde sayısız başkalaşımlar göstermiştir. Bu nedenle, bilimin ortaklık ve süreklilik gösteren ve bugünkü bilgi birikimini sağlayan niteliği daha çok doğa bilimlerinde kendini göstermiştir. Bunun dışında, insan davranışlarını topmsal ve kültürel anlamda inceleyen bilim dallarıysa toplum bilimleri olarak adlandırılır.  Bilimin konusu, insanla ve çevresiyle ilgili olan her tür olaydır. Kısaca: insanoğlu, bu olayları bilmek ve bunları kendi yararına yönlendirmek için varoluşundan beri bitmek tükenmek bilmeyen bir tutkuyla çalışmakdır.

Bilimin konusu, insanla ve çevresiyle ilgili olan her tür olaydır Bilimin konusu, insanla ve çevresiyle ilgili olan her tür olaydır. Kısaca: insanoğlu, bu olayları bilmek ve bunları kendi yararına yönlendirmek için varoluşundan beri bitmek tükenmek bilmeyen bir tutkuyla çalışmakdır.

Bilim Toplumu Bilime ve bilgiye önem veren bilimsel verileri ve teknolojiyi hayatında kullanabilen toplumlara bilgi toplumu adı verilir.

Teknoloji Teknoloji, herhangi bir endüstri dalıyla ilgili tasarım ve yapım yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgiler bütünüdür. Teknoloji terimi Yunanca "sanat" ya da "beceri" anlamına gelen "tekhne" ve "çalışma alanı" anlamına gelen "logia" sözcüklerinden türemiştir.

ÖZLÜ SÖZLER - Bilenle bilmeyen bir olmaz.  - Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.  - Ha okulsuz köy, ha susuz çeşme.  - Kalem kılıçtan keskindir.  - Dünya bir okuldur. Doğumdan ölüme durmadan öğrenelim. 

Bilim ve Teknoloji Haftası Bilim ve teknoloji haftasının kutlanmasındaki amaç, Türkiye’de bilgi toplumu yaratmaktır. Öğrencilerin bilme, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojilere ilgilerini çekmek, bilhassa bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim yöntemiyle katkıda bulunmaktır.

Bu amaçları gerçekleştirirken okullarda hafta süresince bilginin, bilimin insan hayatına katkılarını anlatan konferanslar verilir. Yazılar okunur. Film ve slayt gösterileri yapılır. Teknoloji kullanımının bilgi edinmedeki yardımları anlatılır. Teknolojideki yenilikler tanıtılır. Özellikle öğrencilere teknolojiden nasıl yararlanabilecekleri anlatılır. Teknolojinin eğitime, bilime katkıları ve bilgiye ulaşmada sağladığı yararlar uygulamalı olarak öğrencilere gösterilir. Varsa, yakın çevredeki teknoloji fuarı, bilim merkezi vb. yerler gezilir.

Hazırlayanlar-Bilgiler Büşra Güleçer 8/B