Yaşamımızın Vazgeçilmezi: Elektrik

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 ŞAHISLAR İÇİN TEHLİKE ARZEDEN BİR İŞLEME TEŞEBBÜS ETMEK  BİR İŞLEMIN SONUCU ŞÜPHELİ İSE AMİRE HABER VERİLECEKTİR  İŞE GIDEN HER EKİP KAZA HALİNDE.
Advertisements

Yaşamımızda elektrik olmasaydı nasıl olurdu?
KAPASİTE ÖLÇME ÖĞR.GÖR.FERHAT HALAT.
MADDENİN HALLERİ VE ISI
DÜŞÜNME EGZERSİZLERİ KAD
6.SINIF FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ISININ YAYILMA YOLLARI
ELEKTRİK İŞLERİ EĞİTİMİ
RABİYE UZUN HARMANTEPE İLKÖĞRETİM OKULU
Sep / Rev. 1© Copyright Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı, Öğrenmeyi Öğrenme’nin kritik parçası: Her sorun bir öğrenme yetersizliğidir.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
Elektrik Elektriksel kuvvetler, Elektriksel alan, Elektrik potansiyeli
ISININ YAYILMA YOLLARI
AkçanSA Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu
Elektrik Çarpmalarından Nasıl Korunabiliriz?
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
İNTERNETİN FAYDALARI Hazırlayan: Azime Semra AY.
İŞ BAŞI EĞİTİMİ (TOOLBOX TALK)
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Tömük Yeşilyurt İlköğretim Okulu 6.Sınıf Leyla YILMAZ
ÜNİTE:4 YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK KONU:ELEKTRİK AKIMI HAZIRLAYAN:
Hayat Yolculuğuna Hoşgeldiniz ? Olcay BİRTANE. , Bu yolculuğa devam edebilmek için aşağıdaki metinleri onaylamanız gerekmektedir.
Elektrik İşlerinde Güvenlik
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK ÇARPMASI.
DOĞRU YANIT C SEÇENEĞİDİR DOĞRU YANIT D SEÇENEĞİDİR.
Hayatımızın Vazgeçilmezi: Elektrik
HAZIRLAYAN ŞÜKRAN EBRU GÜLBEK
ISININ YAYILMA YOLLARI
Efe Öksüz Fevzi Özbey İlköğretim Okulu 1-C 5 Mart 2013
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 4. ÜNİTE
BİR İLANIN MACERASI İlk günden son güne kadar bir ilan ne gibi safhalardan geçer, buyrun görün. Aralardaki yorumlar, müşteri temsilcilerinin yaratıcı grup.
ELEKTRİĞİN TEHLİKELERİ
ELEKTRİK ENERJİSİ İLETİM VE DAĞITIMI İZOLATÖRLER-2
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTİRİK
Adı:Muharrem Soyadı:Şireci No:683
ELEKTRİK TEHLİKELERİ.
BIL MOBiL PROGRAMLAMA TEKNiKLERi
ELEKTRİK DEVRESİ KURALIM
Bilgilendirme Teknikleri
ISI YALITIMI.
ÇAĞIN GÖKTAŞ.
HERE Reality Lens. Reality Lens yüksek özellikleri, sokak düzeyine kadar panoramik görüntü ve yüksek prezisyon Lidar verileri sayesinde bilgisayarınızda.
ELEKTRİKLİ MAKİNE KULLANIM TALİMATI
İş Sağlığı ve Güvenliği Teknik Elektrik Tehlikeleri Riskleri Önlemleri
ELEKTRİĞİN YOL AÇABİLECEĞİ TEHLİKELER
1)Elektrikle Tanışalım Günlük hayatımızda evde, okulda kullandığımız araçlar ile fabrikalarda kullanılan makinelerin birçoğu elektrikle çalışır. Elektrik.
ELEKTRİK OLMASAYDI…. ELEKTRİK Elektrik bir enerji kaynağıdır. Günlük yaşamımızda elektriği çok fazla kullanırız. O olmasa hiçbir şey yapamayız. Bu yüzden.
ELEKTRİK ÇARPMASI.
4. ÜNİTE YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİĞİN TEHLİKELERİ
İNDÜKSİYON AKIMI Akım geçen telin çevresinde manyetik alan oluştuğunu biliyoruz. ACABA mıknatısın manyetik alanı içine iletken tel koyarsak teldeki elektronları.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Ayşegül GÜNDOĞMUŞ
TEMEL ELEKTRONİK.
FEN VE TEKNOLOJİ PERFORMANS ÖDEVİ.
NET 105 DOĞRU AKIM DEVRE ANALİZİ Öğr. Gör. Taner DİNDAR
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
EL ALETLERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ
10. SINIF 2. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA 3. KONU: Elektrik Devreleri
Elektrik kazalarını oluşum nedenleri
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
ABDULLAH ÖZEL BAŞ İŞ MÜFETTİŞİ
FEN BİLİMLERİ-6 4.ÜNİTE MADDE VE ISI 3.Madde ve Isı HALİM GÜNEŞ.
ELEKTRİK ÇARPMASI.
 Elektrikli bir aracı çalıştırmak için fişini prizine takarız. Elektrik bir enerji türüdür, ısı ve ışık gibi başka enerjilere dönüştürebilir. Pil, elektrik.
Sunum transkripti:

Yaşamımızın Vazgeçilmezi: Elektrik

Elektrik olmasaydı! Yaşamımızı yönlendiren elektrik, evlerimize kadar nasıl ulaşabiliyor? Elektrik telleri plastik ile kaplanmamış olsaydı neler olurdu? Neden teller üzerine konan kuşları elektrik çarpmaz?

Düşün – Paylaş - Tartış Maddelerin iletkenlik ve yalıtkanlık özellikleri nelerdir? İletken ve yalıtkan maddeler hangileridir? Elektriğin neden olduğu tehlikeler nelerdir? Elektrik çarpmalarından nasıl korunabiliriz?

Yaşamımızdaki Elektrik: Öğrenci İhtiyaçlarını belirleme B-İ-N-Ö Şeması Elektrik ve elektrik çarpmaları hakkında neler biliyorsunuz? Elektrik ve elektrik çarpmaları hakkında neler öğrenmek istiyorsunuz? Sorularınızın cevaplarını nasıl bulacaksınız? Elektrik ve elektrik çarpmaları ile ilgili ne öğrendim? [Olası Öğrenci Yanıtları] Elektrik bir enerji türüdür. Elektrik çeşitli kaynaklardan elde edilir. Elektrikli aletler hayatımızın hemen her safhasında kullanılıyor. Elektrikli cihazların kablolarında bir kesiklik veya yıpranma olması durumunda çalışmayabilirler. Elektrik çıplak elle temas ettiğinde yaralanmalara sebep olur. Elektrik hayati bir tehlike doğurabilir. Yol boyunca görebileceğimiz elektrik direkleri ne işe yarıyor? Elektrik telleri plastik ile kaplanmamış olsaydı neler olurdu? Elektriği hangi maddeler iletir? Elektriği iletmeyen maddeler nelerdir? Elektrik tellerindeki kuşları neden elektrik çarpmaz? Elektrikçi ile iletişim kurabilir ve bir anket ile bilgi alabilirsiniz. Elektrik çarpmaları ile ilgili tanıdığınız bir sağlık personelinden yardım alabilirsiniz. Yalıtkan ve iletken maddeleri internetten yararlanarak bulabilirsiniz.

İşlerimizi Kolaylaştırmak Takım çalışması ne işe yarar? Bir elin nesi var…………… Ben ne yapabilirim? Elektrik olmasaydı ne olurdu? Elektrik tellerindeki kuşları neden elektrik çarpmaz? Araştırma yapmak için hangi kaynakları kullanırım?