Y Bugün, güçlü ve söz sahibi bir devlet olmanın temelinde gelişmiş bir ekonominin yattığı ve gelişmiş bir ekonominin ise ileri teknoloji üretimine dayandığı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgi Okuryazarlığı Becerilerinin Önemi ve Eğitim Sistemindeki Yeri
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
-Demografik- Nüfus Analizi
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Ders: Uluslararası İktisat ve Dış Ticaret Politikası
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
TÜRKİYE’DE TEKNONOMİ (TEKNO- EKONOMİ)
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Kalkınma Tartışmalarında Japon Modelinin Yükselişi, Düşüşü ve Tekrar Yükselişi Prof. Dr. Murat YÜLEK İstanbul Ticaret Üniversitesi.
TARİHİ GELİŞİMİ İLE AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN ÇIKMAZI
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
Nükleer Santrallerde Enerji Üretimi ve Personel Eğitimi
Avrasya’da Ekonomik İşbirliği İmkanları: Riskler ve Fırsatların Konsolidasyonu Mustafa Aydın Ankara, 30 Mayıs 2006 TOBB – Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi.
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL
İSTATİSTİKLERLE TÜRK DERİ SEKTÖRÜ İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİ.
Eğitimde Hedefler ve Hedef Türleri
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
Türkiye Bilişim Derneği 1 TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Ankara 3 Mayıs 2012.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
EKONOMİK MÜCİZENİN ÜLKESİ JAPONYA
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
R. Orçun Madran.
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
TÜBİTAK 1000 PROJESİ BİLGİLERİ
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
FEN VE FİZİK EĞİTİMİ SEMPOZYUMU Fen Fakültesi Konferans Salonu
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
halkları için barış, zenginlik ve istikrar sağlamak; kıtadaki bölünmelerin üstesinden gelmek halkların güvenlik içinde yaşamalarını sağlamak dengeli.
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Geri Kazanılmış Atık Suların Kullanımı ve İzmir’de Uygun Stratejiler.
AB’ye Uyum Sürecinde Bilgi Teknolojileri ABGS-TBV EUROPA Bilgi Köprüleri 20 Ekim 2004 TÜBİTAK Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Araştırma Enstitüsü Rukiye.
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Etkinlikleri   Darendeliler.
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Özdeğerlendirme Kurulu Raporu 30 Haziran 2010 Ankara.
HALK EĞİTİMİ ve HALK EĞİTİM REFORMLARI
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
TÜRKİYE – AVRUPA BİRLİĞİ – ABD İlişkiler Nereye Gidiyor? 21 Mart 2006, Salı TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ.
Hacettepe Üniversitesi Uzakdoğu Dilleri ve Kültürleri Topluluğu HUDOT
Eğitimde Hedefler Hedeflerin İşlevleri ve Analizi
Nükleer Teknoloji Bilgi Platformu
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı
45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 2014
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Türk Üniversitelerinde AKTS deneyimi -Arka Planı ve Geleceğe Bakış- Prof. Dr. Lerzan Özkale İTÜ, Bologna Uzmanı I. Bologna Süreci Araştırmaları Kongresi.
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Beden Eğitimi ve Sporun Karşılaştırılması
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KOCAELİ SANAYİ ODASI VE SANAYİ GELİŞİMİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
Doç. Dr. Yalçın KIRDAR Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi.
Bu poster 70X110 cm olarak hazırlanmıştır.
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 YILI FAALİYETLERİNE AİT BRİFİNG RAPORU
Sunum transkripti:

Y Bugün, güçlü ve söz sahibi bir devlet olmanın temelinde gelişmiş bir ekonominin yattığı ve gelişmiş bir ekonominin ise ileri teknoloji üretimine dayandığı tartışılmaz bir gerçektir. Y Gelişmiş ülkelerin (G7 grubu ve Uzakdoğu Kaplanları) tecrübesi göstermektedir ki, yüksek teknolojinin sadece satın alınıp kullanılması yeterli değildir; bunun yanı sıra yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve üretilebilmesi için temel bilimsel araştırmaların yapılması şarttır. Y 1950’lerde Japonya’nın kişi başına gayri safi milli hasılası (GSMH) Türkiye’den az, Güney Kore’nin ki ise üçte biri kadardı. 90’lı yıllarda ise Japonya’nın kişi başına GSMH’sı Türkiye’nin 10 katı, Güney Kore’ninki ise 4 katıdır. Bilim Kentleri ve Kalkınma

Kişi başına GSMH (GSMH/Nüfus, ABD Doları) Nükleer Reaktörler (1995) Türkiye Japonya Güney Kore İşletmedeToplam Güç, MW İnşadaElektrik ü. pay, % Türkiye0000 Japonya G. Kore

Son 40 yılda Japonya ve Güney Kore, bizim yapmadığımız neyi yaptılar? Y 1964’de Japonya, başkenti Tokyo’nun ~60 km uzaklığında Tsukuba Bilim Kentini kurmaya başladı ve 1970’lerin sonunda Japon mucizesi ortaya çıktı. Y Aynı modeli 1973’de uygulayan Güney Kore, benzer bir mucizeyi 1980’li yılların sonlarında gerçekleştirdi. Y Bu sonuçlar göstermektedir ki: 1000’lerce doktoralı bilim adamının çalıştığı, bağımsız ulusal araştırma enstitülerinin bir arada kurulmasından oluşan Bilim Kentleri, hızlı ve sürekli kalkınmanın olmazsa olmaz şartıdır.

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi ve Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan bir grup tarafından 1994 yılında ilk Türk Bilim Kenti (ATAM) Projesi hazırlandı ve ilgili yasa tasarısı 1995 yılında TBBM’ne sunuldu. ATAM (Ankara Temel Araştırmalar Merkezi) projesi Ankara’nın ~60 km uzaklığında seçilecek bir mekanda 18 öncelikli AR-GE alanında UAE (Ulusal Araştırma Enstitüsü) kurulmasını öngörüyordu... 20?? Sonu – Türk Mücizesi ??

ATAM PROJESİNİ HAZIRLAYAN ÖĞRETİM ÜYELERİ ( , her hafta oplantı) Ankara Üniversitesi 2005 Ö. AKIN, Doç. Dr., Matematik BölümüProf. Dr.,ETÜ M. BİREY, Y. Doç. Dr., Fizik BölümüDoç. Dr. A. K. ÇİFTÇİ, Y. Doç. Dr., Fizik BölümüProf. Dr. A. GENCER, Y. Doç. Dr., Fizik BölümüDoç. Dr. T. GÜVEN, Doç. Dr., Biyoloji BölümüProf. Dr.,Gazi Ü Z. KILIÇ, Prof. Dr., Kimya Bölümü Ş. KOÇ, Y. Doç. Dr., Jeoloji Müh. BölümüProf. Dr. A. O. SOLAK, Prof. Dr., Kimya Bölümü S. SULTANSOY, Prof. Dr., Fizik BölümüGazi Ü Ş. TÜRKÖZ, Y. Doç. Dr., Fizik BölümüDoç. Dr. Ö. YAVAŞ, Y. Doç. Dr., Fizik Müh. BölümüProf. Dr. H. YILMAZ, Doç. Dr., Kimya BölümüProf. Dr. Gazi Üniversitesi İ. AKGÜN, Doç. Dr., Fizik BölümüProf. Dr. M. ÇİVİ, Y. Doç. Dr., Fizik BölümüDoç. Dr. İ. ERDOĞAN, Doç. Dr., Hukuk FakültesiProf. Dr. E. KASAP, Y. Doç. Dr., Fizik BölümüProf. Dr. S. ÖZÇELİK, Y. Doç. Dr., Fizik BölümüProf. Dr. M. KURT, Y. Doç. Dr., Müh. Mim. FakültesiProf. Dr.

n 1995: TBMM yasa önerisi. Maalesef, araya erken seçim girdi... Japonya’nın geçtiği yolun yarısını geçmiş olabilirdik n 1999: Bilim ve Teknolojide atılım projesi -> Vizyon Japonya’nın geçtiği yolun 1/3’nü geçmiş olabilirdik n 2002: Gazi Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Stratejileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi n 2005:...

GAZİBİTEM Gazi Üniversitesi Çalışma Gurupları  Türk Bilim Kenti  Öncelikli AR-GE Alanları ve Stratejik Teknolojiler  Gelişmiş Ülkelerin AR-GE Politikaları  Türkler ve Bilim  Türk Dünyası Ortak Bilim Dili  Bilim ve Toplum PROJELER  ATAM Projesi (1994) ATAM Projesi (1994)  ATAM Yasa Tasarısı (1995) ATAM Yasa Tasarısı (1995) n Türk Hızlandırıcı Kompleksi Türk Hızlandırıcı Kompleksi Yönetim Kurulu Danışma Kurulu Çalışma Gurupları Projeler Son Güncelleştirme: 26 Mart 2003