Yüce ATATÜRK, Ölümsüz emanetin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ile ilgili hissettiklerimi ve düşündüklerimi, onun 83. yıldönümünde seninle paylaşmak, böylelikle.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aslı DİNÇMAN İzmir, 22 Aralık 2006 Son zamanlarda, ülkemiz için kaygılanan herkesin dilindeki şu ifade, tüm gerçekliğine rağmen, beni çok endişelendiriyor:
Advertisements

ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 5816
TÜRKÇE’Yİ GENÇLER ????????? ALGILAYABİLİYOR MU ? Aslı DİNÇMAN
KORUMAK KORUMAK Aslı DİNÇMAN İzmir, 31 Ocak 2008
"HER ŞEYİN KAYNAĞI İNSAN ZEKASIDIR..."
ATATÜRK TÜRKİYE GERÇEĞİ CUMHURİYET ve aslı dinçman
Atatürk İlkelerinin Ortak Özellikleri
Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 ÖRNEK ALMAK ÖRNEK ALMAK.
İDEALİZM İDEALİZM Aslı Dinçman Yüce TÜRK, Türk Ulusu’na en doğal yolla, YAŞAYARAK öğrettiğin başlıca erdemlerden biri; hayal ettiğimiz ve düşündüğümüz.
KAZANIMLAR 25. Onuncu Yıl Nutku'ndan hareketle yapılan inkılapları, Atatürk'ün geleceğe yönelik hedeflerini ve Türk milletinin özelliklerini değerlendirir.
ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN.
Merhaba... Ben Aslı DİNÇMAN İstanbul doğumluyum.
SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 ( ULUS Gazetesi) Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (
ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN.
AYNUR CEYLAN.
19 MAYIS’I DİNLEMEK 19 MAYIS’I DİNLEMEK Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi) Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi)
ON KASIM’DA KAYBETTİĞİMİZ NEYDİ? Aslı DİNÇMAN İzmir,
ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 Aslı DİNÇMAN.
Güfte ve beste: MEDİHA ŞEN SANCAKOĞLU
GENÇLİĞE HİTABE’Sİ M. KEMAL ATATÜRK’ÜN ÜZERİNE Aslı DİNÇMAN
Bir Başkadır Benim Memleketim
Aslı DİNÇMAN (1995) Aslı DİNÇMAN (1995) Son günlerde gündemde olan önemli bir konu; DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ... Toplumumuzun her kesiminden yüzlerce insan yazıyor,
Yapma İradesini Geliştirmek Prof. Dr. Ali ŞEN. İnsanların %90’ı Yapma İradelerini Geliştirmek için çaba göstermiyorlar, Yapma İradesi gelişmemiş insanlar.
HAKLARIMIZ Kazanım: Sahip olduğu haklarını belirtir.
ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?
Aslı DİNÇMAN İzmir, 25 Temmuz TEMMUZ GEÇTİ VE SANDIKTAN, HER NE KADAR YADSIMAK İSTEDİYSEK DE, HEPİMİZİN ÖNCEDEN KESTİREBİLDİĞİ SONUÇ ÇIKTI: “AKP”
“ “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna kadar milletin hizmetinde olmakla iftihar edeceğim.” Mustafa Kemal ATATÜRK “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları Eser ÇEKER (M.Sc.)
“KAHRAMAN” BEKLEME MANTIĞI Aslı DİNÇMAN Aslı DİNÇMAN.
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
Olumlu düşünmek ve yaşamak, zannedildiği gibi; hayatı toz pembe görmek, karşılaşılan her kötü durumdan, güzel neticeler çıkararak, mutlu olma yollarını.
BAĞIMSIZLIK BAĞIMSIZLIK Büyük ÖNDER, Seninle, asırları bir hamlede aştık. Tehdit altındaki bir milletin, kurtuluşa böylesine inanabilmesinin sırrı, bağımsızlık.
BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK.. Aslı DİNÇMAN.
Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi İRTİCAYI TEMİZLEMEK İRTİCAYI TEMİZLEMEK.
Hayatta, birinin eksikliğini hissettiğimiz
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYET’İN İLANI
PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN. PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN.
ATATÜRK İLKELERİ.
ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
CUMHURİYET FAZİLETTİR
DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995 ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995.
Dr. Cengiz ÖZDİKER.
ATATÜRK ve İLKELERİ Cumhuriyetçilik:
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
EGEMENLİK ANLAYIŞI. EGEMENLİK ANLAYIŞI Millî Egemenliğin en kısa tanımı şudur; “Egemenliğin tek meşru kaynağı ve sahibi Millettir.” Millet iradesi,
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
DEMOKRASİNİN SERÜVENİ

Kumluca metem vatanseverlİk
Lütfen sunuyu kendi akışında izleyin. ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ASLI DİNÇMAN ASLI.
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ASLI DİNÇMAN.
GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman. GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman.
MOTİVASYON.
ARKADAŞLIK GÜZEL ARKADAŞLARIMA M.BARAN İŞCAN. BİR ARKADAŞ İÇİMİZİ ISITAN SİHİRLİ BİR DOKUNUŞTUR..
23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlu Olsun 
“DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN. “DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN.
Cumhuriyet Yeni Türk devletinin önder inkılapçılık bilime lider komutan devlet adamıdır. askeri siyasibağımsızlık.
Bir Başkadır Benim Memleketim
Aslı DiNÇMAN i RT i CA NASIL i LERL i YOR ? i RT i CA NASIL i LERL i YOR ?
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
ATATÜRK İLKELERİ Atatürkçülük, Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür.
ALLAHIN YARDIMINA GÜVENİRİM ÇALIŞIRIM,BAŞARIRIM
Vücudumuzdaki Kimyasal Reaksiyonlar
FERAH ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ PSİKOLOJİK DANI$MA ve REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI.
İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ Her insan doğduğu andan itibaren bir takım hak ve hürriyetlere sahiptir.
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
TÜRK Eğitim Sistemi.
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN AHLAK ALGILARI
Sunum transkripti:

Yüce ATATÜRK, Ölümsüz emanetin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ile ilgili hissettiklerimi ve düşündüklerimi, onun 83. yıldönümünde seninle paylaşmak, böylelikle de bizlere verdiğin değeri bir kez daha anımsamak istedim. IŞIKLI YOLUNDA İLERLERKEN ÖNÜMÜZE DÜŞEN GÖLGELERİ BİR HAMLEDE AŞMAK ÜMİDİYLE, HUZURUNDA SAYGIYLA EĞİLİYORUM... Aslı Dinçman Yüce ATATÜRK, Ölümsüz emanetin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ile ilgili hissettiklerimi ve düşündüklerimi, onun 83. yıldönümünde seninle paylaşmak, böylelikle de bizlere verdiğin değeri bir kez daha anımsamak istedim. IŞIKLI YOLUNDA İLERLERKEN ÖNÜMÜZE DÜŞEN GÖLGELERİ BİR HAMLEDE AŞMAK ÜMİDİYLE, HUZURUNDA SAYGIYLA EĞİLİYORUM... Aslı Dinçman

TÜRKİYE CUMHURİYETİ, DÜŞLER ÜZERİNE KURULMUŞ, GÖRKEMLİ BİR GERÇEKTİR. TÜRKİYE CUMHURİYETİ, DÜŞLER ÜZERİNE KURULMUŞ, GÖRKEMLİ BİR GERÇEKTİR.

83. Yıldönümünde Türk Ulusu olarak onu günlük yaşantımızda ne kadar değerlendirebildiğimizi ÖLÇME VE ANLAMA ZAMANININ geldiğine inanıyorum. 83. Yıldönümünde Türk Ulusu olarak onu günlük yaşantımızda ne kadar değerlendirebildiğimizi ÖLÇME VE ANLAMA ZAMANININ geldiğine inanıyorum.

Geçmişten geleceğe uzanan yoldaki engelleri aşmada geçmişi hatırlayabilmek, çok önemli ve değerli bir rehberdir. ÇÜNKÜ, GEÇMİŞ BİZE NEDEN YANILDIĞIMIZI VE NEDEN BAŞARILI OLDUĞUMUZU ÖĞRETİR... Geçmişten geleceğe uzanan yoldaki engelleri aşmada geçmişi hatırlayabilmek, çok önemli ve değerli bir rehberdir. ÇÜNKÜ, GEÇMİŞ BİZE NEDEN YANILDIĞIMIZI VE NEDEN BAŞARILI OLDUĞUMUZU ÖĞRETİR...

ÖZGÜRLÜĞE İNANMIŞ BİR LİDERİN, ÖZGÜRLÜK ADINA ATTIĞI ADIMLAR, AİT OLDUĞU TOPLUMUN KADERİNİ BELİRLER. ÖZGÜRLÜĞE İNANMIŞ BİR LİDERİN, ÖZGÜRLÜK ADINA ATTIĞI ADIMLAR, AİT OLDUĞU TOPLUMUN KADERİNİ BELİRLER.

Ulu Önder Cumhuriyeti kurmaya karar verdiğinde, ulusunun gerçeklerinin buna çok elverişli olmadığını biliyordu... Ulu Önder Cumhuriyeti kurmaya karar verdiğinde, ulusunun gerçeklerinin buna çok elverişli olmadığını biliyordu...

O, inançlı bir tek insanın, sadece kendi hayalleriyle de olsa, BİLİNÇLENDİRİLMEMİŞ VE SAHİP OLDUĞU İRADENİN FARKINDA OLMAYAN BİR TOPLUMU, geleceğe taşıyabileceğini hissediyordu. O, inançlı bir tek insanın, sadece kendi hayalleriyle de olsa, BİLİNÇLENDİRİLMEMİŞ VE SAHİP OLDUĞU İRADENİN FARKINDA OLMAYAN BİR TOPLUMU, geleceğe taşıyabileceğini hissediyordu.

Cumhuriyet kültürü, ATATÜRK düşüncesinde; bireyin kendi kendini yönetme bilincidir. Bizler ise onu daima “KENDİ KENDİMİZİ YÖNETTİRME” mekanizmasına dönüştürme yanılgısına düştük. Cumhuriyet kültürü, ATATÜRK düşüncesinde; bireyin kendi kendini yönetme bilincidir. Bizler ise onu daima “KENDİ KENDİMİZİ YÖNETTİRME” mekanizmasına dönüştürme yanılgısına düştük.

Yüce ATATÜRK’ün bıraktığı bu emanetin temel taşlarının en önemlilerinden olan DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARINI propaganda aracı haline getirdik. Yüce ATATÜRK’ün bıraktığı bu emanetin temel taşlarının en önemlilerinden olan DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARINI propaganda aracı haline getirdik.

Çoğulcu düşünceyi yaratan tüm fikirlerin kardeşçe varolması gerektiğini unuttuk. Oysa, yaşamımızı daha yüksek standartta sürdürebilmemiz için BÜYÜK ÖNDERİMİZ BİZE DEMOKRASİYLE IŞIKLI BİR YOL AÇMIŞTI. Çoğulcu düşünceyi yaratan tüm fikirlerin kardeşçe varolması gerektiğini unuttuk. Oysa, yaşamımızı daha yüksek standartta sürdürebilmemiz için BÜYÜK ÖNDERİMİZ BİZE DEMOKRASİYLE IŞIKLI BİR YOL AÇMIŞTI.

CUMHURİYET, bilme özgürlüğüdür... Oysa biz onu başkalarından öğrenmekle yetindik ve KENDİMİZİ, ÖĞRENDİKLERİMİZLE SINIRLADIK... CUMHURİYET, bilme özgürlüğüdür... Oysa biz onu başkalarından öğrenmekle yetindik ve KENDİMİZİ, ÖĞRENDİKLERİMİZLE SINIRLADIK...

CUMHURİYET, YENİLİKLERE AÇIK OLMAKTIR... Yenilik ise, geniş ufukların ve HÜR DÜŞÜNCENİN ÇOCUĞUDUR. CUMHURİYET, YENİLİKLERE AÇIK OLMAKTIR... Yenilik ise, geniş ufukların ve HÜR DÜŞÜNCENİN ÇOCUĞUDUR.

Türk Ulusu ne yazık ki, hür düşünce olanağının elinden alındığını zannederek, BU HAKKINI VE SORUMLULUĞUNU DA BİLİNÇALTINA İTMİŞTİR. Türk Ulusu ne yazık ki, hür düşünce olanağının elinden alındığını zannederek, BU HAKKINI VE SORUMLULUĞUNU DA BİLİNÇALTINA İTMİŞTİR.

Beynimizin içindekilere sahip çıkabildiğimizde, Yüce ATATÜRK’ün bizden ne beklediğini daha iyi anlayacak, böylelikle de ONA DOĞRU EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEĞİZ... Beynimizin içindekilere sahip çıkabildiğimizde, Yüce ATATÜRK’ün bizden ne beklediğini daha iyi anlayacak, böylelikle de ONA DOĞRU EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEĞİZ...

CUMHURİYET, mutluluktur... Mutlu olma hakkını bilen bir ulus, onu yaşama sevincinden uzaklaştıracak her şeye karşı çıkar. En önemlisi de, BU FELAKETİ DOĞURABİLECEK HER TÜRLÜ OLUMSUZLUKTAN BEYNİNİ VE RUHUNU ARINDIRIR. CUMHURİYET, mutluluktur... Mutlu olma hakkını bilen bir ulus, onu yaşama sevincinden uzaklaştıracak her şeye karşı çıkar. En önemlisi de, BU FELAKETİ DOĞURABİLECEK HER TÜRLÜ OLUMSUZLUKTAN BEYNİNİ VE RUHUNU ARINDIRIR.

Bizler bahanelerimizi ve mazeretlerimizi, daha mutlu yaşayabilme ideali doğrultusunda kullanırsak, Yüce ATATÜRK’ün, CUMHURİYETİ BİZE NEDEN ARMAĞAN ETTİĞİNİ DAHA İYİ ANLAYACAĞIZ... Bizler bahanelerimizi ve mazeretlerimizi, daha mutlu yaşayabilme ideali doğrultusunda kullanırsak, Yüce ATATÜRK’ün, CUMHURİYETİ BİZE NEDEN ARMAĞAN ETTİĞİNİ DAHA İYİ ANLAYACAĞIZ...

ÖZ AYNIYSA, YILLAR HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİREMEZ... TÜRK ULUSU 1923’TE NE KADAR İRADELİ, AZİMLİ VE KARARLIYSA, 2000’Lİ YILLARDA DA AYNI DEĞERLERİ ÖZÜNDE BARINDIRIYOR... ÖZ AYNIYSA, YILLAR HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİREMEZ... TÜRK ULUSU 1923’TE NE KADAR İRADELİ, AZİMLİ VE KARARLIYSA, 2000’Lİ YILLARDA DA AYNI DEĞERLERİ ÖZÜNDE BARINDIRIYOR...

BAŞKA ULUSLARA DA ÖNCÜ OLABİLMEK, ÖZEL VASIFLAR GEREKTİRİR. BAŞKA ULUSLARA DA ÖNCÜ OLABİLMEK, ÖZEL VASIFLAR GEREKTİRİR.

İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232)