Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yapma İradesini Geliştirmek Prof. Dr. Ali ŞEN. İnsanların %90’ı Yapma İradelerini Geliştirmek için çaba göstermiyorlar, Yapma İradesi gelişmemiş insanlar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yapma İradesini Geliştirmek Prof. Dr. Ali ŞEN. İnsanların %90’ı Yapma İradelerini Geliştirmek için çaba göstermiyorlar, Yapma İradesi gelişmemiş insanlar."— Sunum transkripti:

1 Yapma İradesini Geliştirmek Prof. Dr. Ali ŞEN

2 İnsanların %90’ı Yapma İradelerini Geliştirmek için çaba göstermiyorlar, Yapma İradesi gelişmemiş insanlar en son zorunluluk noktasına gelmemiş işlerini erteliyorlar! Gerçekler Kendisi yazma konusunda çok disiplinlidir. Her sabah üç saat ve her öğleden sonra beş saat boş ekranın gelmesini bekler!

3 Başarı Hamleleri Kişisel Sorumluluk –Aksiyon Zamanı, Mazeret Yok! –Ödüller ve Cezalar Nasıl Çalışır? –Sonlandırma Hamlelerinin Şiddeti Amacın Gücü –Amaç Belirle, –Amacı Şiddetlendir, Planla, Kişisel Bütünlük Umarım bugün evlilik yıldönümümüzü unutmamışsındır!

4 KİŞİSEL SORUMLULUK NEDEN ERTELERİZ? Neden burada Bir mazeret yok? ENGELLER MAZERETLER EYLEMLER Neler oluyor da seçimler değişiyor? Kararlı Olmak, İddiacı Olmak, Tutarlı Olmak, Israrcı Olmak, Tembellik, Başarısızlık Korkusu, Amaç Zayıflığı, İnanç Eksikliği, Kendini Yönetme Eksiği Ayağında ayakkabı ve başında aklın varsa, istediğin yere gidebilirsin! Hayatındaki her şey yanlış Tek doğru olan beni yememen olacak!!

5 Her Erteleme ve Her mazeret devreye girdiğinde, hemen yanında bir ceza da devreye girer CEZA üç elemandan oluşur: –Hemen Telafi, –İki misli kontrol, –Erken tamamlama ödülü şartı, Ödüller ve Cezalar Müvekkilim erteleme talep ediyor Sayın YARGIÇ, kendisi kötü bir saç dağınıklık sorunu yaşıyor! Diyeti ertelemenin en iyi 10 yolu!

6 Her iş için bir zaman ve her iş zamanında prensibini oturtmak, –Planı günlük hayatınıza sokma becerisi, –Kontrollü günlük çalışma –Yapma Zorlaması Gerçeklerin Kabullenilmesi Sonlandırma Hamleleri Gerekenden Daima Daha Fazlasını Yaparım! Bu benim yaşam felsefemdir! Yapmak başarının en kritik elemanıdır!

7 İşletim Modeli Fikir 1Fikir 2 SüreçAraYüz Fikir 3 Sistem Politika Sistem Öğrenme KısıtlarLimitler Sağlama YetenekŞartlar Kuruluş Mimarisi Uygulama Öncelik Strateji Her Kuruluş yapma iradesi için uygulanabilir elemanları bir araya getirmek zorundadır.

8 Herkes kendi yaşamının belirleyicisidir. Amaçlarımıza göre yaşadığımızı bazen fark etmeyebiliriz, Fakat yine de amaçlarımıza göre yaşarız. Yapmamak da amaçlarımızın zayıflığından gelir, yapmak da amaçlarımızın gücünden!! Amacın Gücü

9 İş Hedeflerinizde beklentilerinizi arttırın! Yapılmadığında ACI üretecek bir çözüm bulun, (Toyota Sendromu) Engelleri Listeleyin, gerekirse Lanetleyin! Önceliklerinizden emin olun! Yapın! Zor olursa daha çok yüklenin! Amacı Şiddetlendir Anla İnan Kazan

10 Faaliyetleri Belirle, Süreleri ve Sorumluları Belirle, Kaynakları Belirle, Sıraya Koy, Her iş için yeterli zaman ve her işin zamanında yapılması için yönlendirme, takip ve kontrol yapısı kur! Kaytarmayı sakın affetme! Planla

11

12 Kararlılık, İç Barış, Karizma, Değerli ve Güvenilir Olma, Enerji, Ahlak Kişisel Bütünlük İdealler, kimlik, inançlar, düşünce biçimleri, Bilgi birikimi, bilgi paylaşımı, başarıyı destekleme, Dinleme, Anlama, Etkili İletişim Kurma, Öğrenme, Problem Çözme, Yaratıcı Olma,

13 TEŞEKKÜR EDERİM


"Yapma İradesini Geliştirmek Prof. Dr. Ali ŞEN. İnsanların %90’ı Yapma İradelerini Geliştirmek için çaba göstermiyorlar, Yapma İradesi gelişmemiş insanlar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları