Element ve Bileşİk.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1-ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
Advertisements

Bileşikler ve Formülleri
2.Element ve BileŞikler Okul bahçemizi çevreleyen demir parmaklıklar, mutfakta kullandığımız bakır cezve ve alüminyum tencereler sırasıyla çok sayıda demir,
5. BileŞikler ve Formülleri
5. BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ
MADDENİN YAPI TAŞLARI MADDE :Uzayda yer kaplayan kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her şeye denir. Örnek: Demir,bakır,kurşun,altın, Tüm maddeleri bölerek.
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDEDİR
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNURLAR
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNABİLİR
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
ELEMENT VE BILESIKLER a) Elementler :
6.SINIF KİMYA Ünite:1 MADDENİN MADDENİN TANECİK TANECİK YAPISI YAPISI.
MADDE VE ATOM.
1. Atomun Yapısı MADDENİN YAPI TAŞLARI
ELEMENT VE SEMBOLLERİ SAF MADDE: Kendisinden başka madde bulundurmayan maddelere denir. ELEMENT: İçerisinde tek cins atom bulunduran maddelere denir. Yani.
MADDEYİ TANIYALIM
Madde Ve Enerji.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
MADDE VE ÖZELLİKLERİ.
ELEMENTLER VE BİLEŞİKLER
· Elementler tek cins atomu içeren maddelerdir.
Maddenin Tanecikli Yapısı
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
MOLEKÜLER YAPILI OLMAYAN
ELEMENTLER,BİLEŞİKLER,MOLEKÜLLER
ELEMENT-BİLEŞİK-MOLEKÜL
SAF MADDELER NAZAN GÜLER FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ.
ELEMENT VE BİLEŞİKLER.
Maddenin Tanecikli Yapısı
Duygu ALTUN Aycan ERİKLİ
SAF MADDELER: ELEMENTLER VE BİLEŞİKLER
KİMYASAL BAĞLAR
ELEMENTLER VE BİLEŞİKLER
BİLEŞİKLER ve FORMÜLLERİ
Farklı elementlere ait atomların belirli oranlarda bir araya gelerek bağ yapmasıyla oluşan yeni ve saf maddeye bileşik denir.
Farklı element atomları uygum şartlarda bir araya geldiğinde yeni maddeler oluşur. Bu yeni maddeleri oluşturan atomlar arasında kimyasal bağ bulunmaktadır.
6.SINIF KONULARI KARMA TESTLER
Madde atom element bileşik
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
Bileşikler ve Formülleri
ATOMUN YAPISI, BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ Her madde gözle görülemeyecek kadar küçük ve bölünmesi zor yapı taşları olan atomlardan oluşmuştur. Atomlar gözle.
Hiç düşündünüz mü???.
SAF MADDE: Kendisinden başka madde bulundurmayan maddelere denir.
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDEDİR
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ, BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ
ELEMENT VE SEMBOLLERİ.
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDEDİR
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ
BİLEŞİK ve FORMÜLLER.
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
ELEMENT VE BİLEŞİKLER.
1 Ödev (I. ve II. Öğretim) Soruların cevapları yazılı olarak (el yazısıyla) tarihindeki derste teslim edilmelidir. 1. Nötr bir atom katyona.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
Saf değillerdir Farklı cins atom yada moleküllerden oluşurlar Fiziksel yollarla bileşenlerine ayrılırlar Kendilerini oluşturan maddelerin özelliklerini.
SAF MADDELER VE KARIŞIMLAR
ELEMENT LER VE BİLEŞİKLER
Maddenin Tanecikli Yapısı
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
BİLEŞİKLER ve FORMÜLLERİ.
Madde Ve Enerji
Element , Bileşik ve Karışımlar
ELEMENTLER.
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
Bileşikler İki ya da daha fazla çeşit element atomunun bir araya gelerek oluşturdukları yeni saf maddeye bileşik denir. Farklı atom içeren moleküller (çok.
Element, Bileşikler ve Karışımlar
Sunum transkripti:

Element ve Bileşİk

ELEMENTLER : Aynı cins atomlardan oluşan saf maddelere “element” denir ELEMENTLER : Aynı cins atomlardan oluşan saf maddelere “element” denir. Örnekler : Demir, bakır, gümüş, altın, oksijen, hidrojen, iyot ve karbon birer elementtir. * Farklı cins atomlar içeren maddeler, element olamaz. SORU : Aşağıda verilen madde modellerinden hangisi element değildir?

ÇÖZÜM : A,B ve C seçeneklerindeki madde modellerini incelediğimizde bu modellerin aynı cins atomlardan oluştuklarını görürüz. Ancak D seçeneğindeki modelde farklı cins atomlar olduğu için bir element olamaz.

BİLEŞİKLER : Aynı tür atomlardan oluşan maddelere element dendiğini öğrendik. O halde farklı cins atomlardan oluşan maddelere ne ad verilir? Doğada; tuz, su, sabun, şeker, alkol gibi farklı cins atomlar içeren pek çok madde vardır. Farklı cins atomlardan oluşan saf maddelere “bileşik” denir. SORU : Aşağıdaki madde modellerinden hangisi bileşik değildir?

ÇÖZÜM : A, B ve D seçeneklerindeki modelleri incelediğimizde farklı cins atomlardan oluştuklarını görürüz. Ancak C seçeneğindeki model, aynı cins atomlardan oluşmuştur. Dolayısıyla A, B ve D seçenekleri bileşik, C seçeneği ise elementtir.

MOLEKÜLLER : Birden fazla atomun bir arada bulunduğu atom gruplarına “molekül” denir. Moleküller 2’ye ayrılır : • Element molekülü • Bileşik molekülü ELEMENT MOLEKÜLLERİ : Aynı cins atomlardan oluşan moleküllere “element molekülü” denir. Element moleküllerine örnekler :

BİLEŞİK MOLEKÜLLERİ : Farklı cins atomlardan oluşan moleküllere“bileşik molekülü” denir. Bileşik moleküllerine örnekler :