Perakende Tüketim Trendleri ve Süt Ürünleri
PERAKENDE TÜKETİCİ ÜRETİCİ SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİNİN ÖNEMİ ve PERAKENDE
Tüketici Açısından; Markalı ürün bulabilme Güvenilir üretici kalitesi Taze ürün bulabilme %70 Tazelik ile çalışmaktayız Sesini duyurabilme Ürün TipiRaf Ömrü (Gün)Depo Mal Kabul Tazelik Süresi (Gün)Tazelik % Klasik Peynir % Kültürlü Peynir % Pastörize5360% UHT %
SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİNİN ÖNEMİ ve PERAKENDE Üretici Açısından; Aldığı geri bildirimler sayesinde ürününü geliştirme fırsatı bulur. Marka bilinirliliğini artırma şansı
SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİNİN ÖNEMİ ve PERAKENDE Perakende Sayesinde; Aynı standartta ürün satabilme Tüketiciye güvence Üreticiye geri bildirim Markalaşmaya destek Markanın tanınırlığını arttırma Pazar talebine göre yeni ürün geliştirebilme Firma denetimleri gerçekleştirilerek, markalar için spesifikasyonların oluşturulması.
SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİM TRENDLERİ
Canlı Hayvan Sayısı; Kaynak: TÜİK 2014 (Baş) SığırKoyunKeçiToplam
Türkiye Çiğ Süt Üretimi; Kaynak: TÜİK 2014 Çiğ süt üretiminde dünyada 15. Sırada Tahmin Kaynak: Ulusal Süt Konseyi Türkiye Süt (Ton) Dünya Süt (Milyon Ton) *
Kaynak: SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İHRACAT VE İTHALATIMIZ ($) İHRACATİTHALAT SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İHRACAT VE İTHALATIMIZ ($)
Kaynak: A.C Nielsen
SOĞUK ZİNCİR HAKKINDA Dağıtım Merkezlerinde ; Sıcaklıklar (2°C- 4°C) ve Nem Oranının (%70 - %85) bağımsız olarak takibi konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Çalışılan Sistem Hakkında; Sistem 30dk. da bir depo sıcaklık ve nem bilgilendirme maili göndermektedir. 30dk süreçte sıcaklık belirlenen sınırlar dışına çıktığında da alarm maili göndermektedir. Ayrıca internet üzerinden anlık olarak sıcaklıklar ve nem miktarı takip edilebilmekte ve alarmlar görülebilmektedir. Sıcaklık ve nem geçmişi grafik ve doküman olarak görüntülenebilmekte ve çıktı alınabilmektedir.
SOĞUK ZİNCİR HAKKINDA Ürünlerin sevk edildiği araçların uzaktan takibi için izleme sistemi çalışması yapılmaktadır. Bu sistemler frigofrig araçlarda anlık sıcakların takibini bize sağlamaktadır. Araç konumlarını görüntüleyebilme Spot araçlarda sıcaklık takibinde data loggerlar ile yapılmaktadır. Mağazalarımızda sıcaklık kontrolü yapılarak alınan ürünler sütlük reyonlarda yada soğutmalı dolaplarda muhafaza edilmektedir. Soğutmalı reyon ve dolapların bağımsız olarak sıcaklıklarının takibini yapabilmek için çalışma yapılmaktadır. Kendimize ait ve firma dolapları sıcaklıkları kayıt altına alınacak belirlenen sınırların dışına çıkıldığında ilgili kişilere uyarı maili gönderilecektir. Tüm veriler dokuman ve grafik olarak alınabilecektir.
Perakende Tüketim Trendleri ve Süt Ürünleri TEŞEKKÜRLER MUSTAFA ALTINDAĞ