ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aslı DİNÇMAN İzmir, 22 Aralık 2006 Son zamanlarda, ülkemiz için kaygılanan herkesin dilindeki şu ifade, tüm gerçekliğine rağmen, beni çok endişelendiriyor:
Advertisements

Ey kahraman Türk kadını,
ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 5816
TÜRKÇE’Yİ GENÇLER ????????? ALGILAYABİLİYOR MU ? Aslı DİNÇMAN
KORUMAK KORUMAK Aslı DİNÇMAN İzmir, 31 Ocak 2008
"HER ŞEYİN KAYNAĞI İNSAN ZEKASIDIR..."
“Türküz Atatürkçüyüz” (Yuksel vd. 2001, 57)
ATATÜRK TÜRKİYE GERÇEĞİ CUMHURİYET ve aslı dinçman
Atatürk İlkelerinin Ortak Özellikleri
Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 ÖRNEK ALMAK ÖRNEK ALMAK.
İDEALİZM İDEALİZM Aslı Dinçman Yüce TÜRK, Türk Ulusu’na en doğal yolla, YAŞAYARAK öğrettiğin başlıca erdemlerden biri; hayal ettiğimiz ve düşündüğümüz.
KAZANIMLAR 25. Onuncu Yıl Nutku'ndan hareketle yapılan inkılapları, Atatürk'ün geleceğe yönelik hedeflerini ve Türk milletinin özelliklerini değerlendirir.
ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN.
Merhaba... Ben Aslı DİNÇMAN İstanbul doğumluyum.
SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 ( ULUS Gazetesi) Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (
ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN.
19 MAYIS’I DİNLEMEK 19 MAYIS’I DİNLEMEK Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi) Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi)
ON KASIM’DA KAYBETTİĞİMİZ NEYDİ? Aslı DİNÇMAN İzmir,
C)CUMHURİYET'İN BEKÇİLERİNE...
ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 Aslı DİNÇMAN.
KAZANIMLAR 6.Atatürk'ün milliyetçilik ilkesinden yola çıkarak millî birlik ve beraberliğin önemine inanır. 7.Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye.
CUMHURİYET BAYRAMI HAZIRLAYAN VE SUNAN TALAT TANJU ŞENTÜRK
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
GENÇLİĞE HİTABE’Sİ M. KEMAL ATATÜRK’ÜN ÜZERİNE Aslı DİNÇMAN
Aslı DİNÇMAN (1995) Aslı DİNÇMAN (1995) Son günlerde gündemde olan önemli bir konu; DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ... Toplumumuzun her kesiminden yüzlerce insan yazıyor,
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HER ŞEY GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN
Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.
Aslı DİNÇMAN İzmir, 25 Temmuz TEMMUZ GEÇTİ VE SANDIKTAN, HER NE KADAR YADSIMAK İSTEDİYSEK DE, HEPİMİZİN ÖNCEDEN KESTİREBİLDİĞİ SONUÇ ÇIKTI: “AKP”
Yüce ATATÜRK, Ölümsüz emanetin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ile ilgili hissettiklerimi ve düşündüklerimi, onun 83. yıldönümünde seninle paylaşmak, böylelikle.
“ “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna kadar milletin hizmetinde olmakla iftihar edeceğim.” Mustafa Kemal ATATÜRK “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları Eser ÇEKER (M.Sc.)
“KAHRAMAN” BEKLEME MANTIĞI Aslı DİNÇMAN Aslı DİNÇMAN.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
BAĞIMSIZLIK BAĞIMSIZLIK Büyük ÖNDER, Seninle, asırları bir hamlede aştık. Tehdit altındaki bir milletin, kurtuluşa böylesine inanabilmesinin sırrı, bağımsızlık.
BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK.. Aslı DİNÇMAN.
Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi İRTİCAYI TEMİZLEMEK İRTİCAYI TEMİZLEMEK.
ATATÜRK’ÜN KİŞİLİĞİ.
EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR VE KÖY ENSTİTÜLERİ ÖRNEĞİNDE TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİ VE 21. YÜZYIL BECERİLERİ.
PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN. PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
ATATÜRK İLKELERİ.
ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ
BAŞÖĞRETMENİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖZLÜ SÖZLERİ VE FOTOĞRAFLARIYLA ÖĞRETMENLERLER GÜNÜNDE BİZLERLE....
DERS-2: Milli Güvenlik Stratejimiz
DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995 ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995.
Dr. Cengiz ÖZDİKER.
24 KASIM Öğretmenler Günü
Öğretmenler.
onu siz yaşatacak ve idare ettireceksiniz.
Kumluca metem vatanseverlİk
Lütfen sunuyu kendi akışında izleyin. ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ASLI DİNÇMAN ASLI.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ASLI DİNÇMAN.
GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman. GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman.
“DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN. “DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN.
Aslı DiNÇMAN i RT i CA NASIL i LERL i YOR ? i RT i CA NASIL i LERL i YOR ?
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
ATATÜRKÇÜLÜK.
Atatürk ilkeleri.
TERCAN M.KUTSİ BEĞDEŞ İLKOKULU
ATATÜRK İLKELERİ Atatürkçülük, Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür.
İSLAM KÜLTÜR VE MEDENİYETİ
Yaşanabilir Bir Dünya İçin (Vatandaşlık görevlerimiz)
TÜRK MİLLÎ EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL AMAÇ VE İLKELERİ
TÜRK Eğitim Sistemi.
10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ Mehmet DİNÇ Mehmet DİNÇ.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN AHLAK ALGILARI
Sunum transkripti:

aslidincman@mynet.com

ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?

HER TÜRK GENCİNİN Zihinsel, ruhsal, ya da bedensel bir engeli olmayan gururla yerine getirdiği bir vazife, ödediği vatan borcu, ASKERLİK... Burada söz konusu ettiğim, ASKERLİK KAVRAMININ YAYGIN KULLANILAN ANLAMI.

Diğer taraftan, BÜYÜK ÖNDERİMİZ Mustafa Kemal ATATÜRK, bu kutsal görevin bir başka boyutuna, aşağıdaki muhteşem ifadelerle dikkat çekmiştir:

“SAVAŞ; muharebe, nihayet meydan muharebesi, yalnız KARŞI KARŞIYA GELEN İKİ ORDUNUN ÇARPIŞMASI DEĞİLDİR. MİLLETLERİN ÇARPIŞMASIDIR.

milletlerin bütün varlıklarıyla, MEYDAN MUHAREBESİ, milletlerin bütün varlıklarıyla, bilim ve teknik alandaki seviyeleriyle, ahlaklarıyla, kültürleriyle, kısacası bütün maddi ve manevi güç ve nitelikleriyle ve her türlü vasıtalarıyla çarpıştığı BİR SINAV ALANIDIR.

GERÇEK GÜÇ VE KIYMETLERİ ÖLÇÜLÜR. Sonuç yalnız maddi güçlerin değil, Bu alanda, ÇARPIŞAN MİLLETLERİN GERÇEK GÜÇ VE KIYMETLERİ ÖLÇÜLÜR. Sonuç yalnız maddi güçlerin değil, bütün güçlerin, özellikle AHLAKİ VE KÜLTÜREL GÜCÜN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ kesinlikle ortaya çıkarır.

meydan muharebesinde yenilen taraf, milletçe ve memleketçe, Bu sebeple, meydan muharebesinde yenilen taraf, milletçe ve memleketçe, bütün maddi ve manevi varlığıyla yenilmiş sayılır. Böyle bir sonucun ne kadar feci olabileceğini tahmin edersiniz. YOK OLUŞ, YALNIZ MUHAREBE ALANINDA BULUNAN ORDUYA AİT OLMAZ...” () ...................  “ATATÜRKÇÜLÜK/Atatürk’ün Görüş ve Direktifleri” Genel Kurmay Başkanlığı S.221

ATATÜRK, bu cümlelerle bize ne mesaj veriyor ?

“ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI, HALEN DE YAPIYOR MUYUZ ?”... Kadın-erkek, genç-yaşlı, zihinsel işlevleri sağlıklı olan herkesin, hepimizin, önce kendi kendimize sormamız gereken, kilit bir soru var: “ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI, HALEN DE YAPIYOR MUYUZ ?”...

ATATÜRK’ün HER AN VATANIMIZIN HİZMETİNDE OLMAYI yukarıdaki ifadesini, geniş anlamdaki askerlik tanımı içerisinde ele aldığımızda BEN; bedenimiz, beynimiz ve yüreğimizle, ne yapabiliyorsak, HER AN VATANIMIZIN HİZMETİNDE OLMAYI anlıyorum.

SADECE SİLAHLA SAVUNMAK YETERLİ DEĞİLDİR. Konuyu biraz daha açarsak, VATANI SADECE SİLAHLA SAVUNMAK YETERLİ DEĞİLDİR. Üstelik nüfusumuz içinde bunu yapamayacak derecede yaşlı, hasta ya da benim gibi engelli yurttaşlarımız vardır.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN Oysa bilim, kültür ve sanat alanında, İLERLEMEMİZİ, ÜRETMEMİZİ, SONUÇ İTİBARIYLA ENGELLEYEBİLECEK HİÇBİR GÜÇ OLAMAZ, OLMAMALIDIR. ÇÜNKÜ BÜYÜK ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN BİZDEN İSTEDİĞİ BUDUR...

Şimdi, SORULAR ? ? ? ? ?

AKTİF FAALİYETLERİMİZ NELERDİR ? ATATÜRK’ümüzün Türkiye Cumhuriyeti’ni üzerine kurduğu temel değerlerimizin korunması amacıyla; BUNLARA AYKIRI DAVRANANLARI CAYDIRICI, AKTİF FAALİYETLERİMİZ NELERDİR ?

BÖYLE BİR BİRLİK SAĞLAYABİLDİK Mİ ? Gerek irticai, gerekse etnik bölücü faaliyetler; bunları destekleyenlerle bütünlük içindeler. Biz, ATATÜRK’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençler !... Kendi içimizde BÖYLE BİR BİRLİK SAĞLAYABİLDİK Mİ ?

ETKİLİ YAPTIRIM OLARAK Ulusal bütünlüğümüzü korumak adına, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı, “ŞİDDETLE KINAMAK” dışında, ETKİLİ YAPTIRIM OLARAK NE UYGULUYORUZ ?

BÖYLE BİR GÜÇ ELDE ETMEK İÇİN NE YAPIYORUZ ? Şeriatçı kesimin sahip olduğu, gazete, tv, radyo, şirket, okul vs. sosyal ve ekonomik gücü hepimiz biliyoruz. Peki, biz de BÖYLE BİR GÜÇ ELDE ETMEK İÇİN NE YAPIYORUZ ?

NELER YAPABİLİRİZ ? Bu amaca hizmet eden şirketlerin artması için Direkt ya da dolaylı olarak, ATATÜRKÇÜ, LAİK, AYDIN BİR NESİL yetiştirilmesi yolunda kullanılacağını bilerek; HUZURLA ALIŞVERİŞ YAPABİLECEĞİMİZ KAÇ İŞYERİ, KAÇ MARKA VAR ? Bu amaca hizmet eden şirketlerin artması için NELER YAPABİLİRİZ ?

ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI, YAPIYOR MUYUZ ? Kısacası, ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI, YAPIYOR MUYUZ ?

ÖMRÜMÜZÜN SON ANINA KADAR BU ÖYLE BİR VATAN BORCUDUR Kİ, ÖMRÜMÜZÜN SON ANINA KADAR GURURLA ÖDEYEBİLİRİZ...

“ÇAĞDAŞ UYGARLIK DÜZEYİ”nin Kazancımız ise, ATATÜRK’ümüzün hedef gösterdiği, “ÇAĞDAŞ UYGARLIK DÜZEYİ”nin gelecek kuşaklara aktarılması ...

GÜCÜNÜN BİLİNCİNDE OLAN Diğer deyişle, GÜÇLÜ ve GÜCÜNÜN BİLİNCİNDE OLAN bir TÜRKİYE CUMHURİYETİ’dir.

aslidincman@mynet.com www.aslidincman.wordpress.com İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D-20 35290 Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) 244 42 96