Gelecek Nesillerin Dahilerini Yetiştiriyoruz… ALOHA AVCILAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dr. Şeyda Serdar-Asan İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü
Advertisements

Menar Abaküs Mental Aritmetik Programı
Performans Değerlendirme
SİNGAPUR MATEMATİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
ISTE.
MENAR ABAKÜS MENTAL ARİTMETİK PROGRAMI
Farklı Kültürlerde Liderlik Yapmak Prof. Dr. Yeşim Toduk Akiş
Bilgi Yönetimi İnternete Dayalı Önlisans Programı TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi.
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
HEAD START PROJESİ.
HAKKIMIZDA Tam zamanlı İngilizce eğitimi English Kids Academy ile artık çok kolay Kurumumuz 1981 yılından beri yayıncılık alanında edindiği tecrübeyi.
AKILLI TAHTA Orhan YORULMAZ Semih ŞENGİDER Nazar SALPİYEV Berk HERAL
Sİngapur matematİğİ öğretİm sürecİ ve kullanIlacak materyaller
Öğretmen Yetkinlikleri
ISTE Standartları Uluslararası Eğitim Teknolojileri (Derneği) Birliği (The International Society for Technology in Education-ISTE) Teknolojinin eğitimde.
Uluslararası Gençlik Ödülü yaş arasındaki gençlerin katılabilece ğ i, onların bireysel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen gönüllülük.
ISTE.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
İŞLEM ÖNCELİĞİ MATEMATİK 5,6.
Kalite Çerçevesinin Etkili Kullanımı Dr Marleen Collins.
KALİTE YÖNETİMİ (EĞİTİMDE).
Sınıf Koçluğu İçeriğinin Bir Kısmı NLP ile SINIF KOÇLUĞU Empatik Dinleme Temsil Sistemleri Vizyon – Misyon Oluşturma Negatif Çapa Kaldırma Pozitif.
Açık Ders Malzemeleri: Dünyadaki Gelişmeler
PROJE NEDİR? Önceden belirlenmiş bir süre içerisinde;
KARİYER SAYFASI 12. SINIF-MEZUN PROGRAMLARI 11. SINIF PROGRAMLARI 10. SINIF PROGRAMLARI 9. SINIF PROGRAMLARI.
Problem Çözme Süreci.
Mandalanın Ölçme Değerlendirme Sürecindeki Rahatlatıcı Etkisi
Menarit Nedir? Menarit çocuğun tam beyin gelişimini sağlayan, yedi bölümlü bir eğitimdir. Kinestetik beceriler İşitsel beceriler Anlama becerileri Görsel.
PISA (Programme for International Student Assessment)
Minikler Akademisi Nedir?
Dünyada Okul Öncesi Eğitim
YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROĞRAMI
2.Gün MATEMATİK 1.KİTAP ÇARPMA - BÖLME ANTRENMANLARLA
3.Gün MATEMATİK 1.KİTAP ÇARPMA - BÖLME ANTRENMANLARLA
YARATICILIK NEDİR? Sanatsal olarak farklı, yeni, denememiş ve özgün İşlevsel olarak ise fonksiyonel, yeni, özgün, fayda sağlayan, ulaşılabilirlik. Ortak.
İnternet Programlama - 2
ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN ÇOCUKLAR (ÖZGÜL ÖĞRENME BOZUKLUKLARI) kaynak:Prof
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM UYGULAMALARI
MATEMATİK YAZILIMLARI.
DİYARBAKIR BİLİM SANAT MERKEZİ REHBERLİK HİZMETLERİ BİRİMİ
Çocuklarda zeka gelişiminin en yoğun olduğu dönem 3–11 yaş aralığı olup bu dönemlerde beyin gelişimine çok dikkat edilmelidir..
Mentör Öğretmenlik.
“21.Y.Y. Araştırmalarını, bilgi, iletişim ve teknoloji ile bütünleştiren, stratejik hedeflerini halkına benimsetebilmiş ve bunları ciddiyetle uygulamaya.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Metaveri ve Standartlar Daire Başkanlığı Sınıflamalar Grubu ISCED 2011 (Uluslararası Standart E ğ itim Sınıflaması)
İÜ AUZEF VİZYON VE STRATEJİ ÇALIŞTAYI Melih Arat ve Hakan Turgut
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
Eğitsel Rehberlik. Rehberlik hizmetlerinin önemli bir işlevi de öğrenmeyi kolaylaştırmak, başarıyı artırmaktır. Bu amaca yönelik yapılan rehberlik hizmetleri.
Özel Eğitime Gereksinimi Olan Öğrenciler ve ÖZEL EĞİTİM
HAYAT BİLGİSİ VE SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
Konu: Kritik Süreçlerin Belirlenmesi
Bilimsel düşünme becerileri
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ BAŞLICA BİLEŞENLER
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
EĞİTSEL REHBERLİK Yrd.Doç.Dr. İsmail Hakkı TOMAR
2 .BÖLÜM ÖĞRENME KURAMLARI VE YENİ MEB PROGRAMI Hazırlayanlar: Ahmet Ataç Gülenaz Selçuk Cihan Çakmak İhsan Yılmaz.
Manavgat RAM Yetenek : Bir duruma uyma konusunda organizmada bulunan ve doğuştan gelen güç, kapasite Yaratıcılık : Bir şeyi herkesten farklı yollarla.
beceri DÖRT İŞLEM by aziz yıldırım.
Matematik Öğrenme Bozukluğu/ Güçlüğü
Zekâ Oyunları.
Mobil öğrenme; kendine özgü içeriği olan ve buna uygun formatlarla mobil cihazlar aracılığıyla eğitim ortamına aktaran uygulamadır.
Zeka Testleri.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
PROF.DR.B.ESRA ASLANERTİK DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
VİZYON MİSYON AMAÇ-4 AMAÇ-3 AMAÇ-2 AMAÇ-1 AMAÇ-5 HEDEF-1 HEDEF-2 HEDEF-3.
21. YY BECERİLERİ.
STEM NEDİR? SUNU rehberlikservisim.com.
Zekâ Oyunları. Zekâ oyunları, boş zamanlarını değerlendirmek için aktivite arayanların, günlük yaşamın stresinden kurtulmak için biraz olsun soluk almak.
Sunum transkripti:

Gelecek Nesillerin Dahilerini Yetiştiriyoruz… ALOHA AVCILAR

FİRMA PROFİLİ Aloha International SDN BHD. 1993 yılında Malezya’da kurulan  5 kıtada, 25 ülke, 4200 merkezi ve 5 milyondan fazla öğrencisi bulunan uluslararası bir firmadır. Aloha International, mental aritmetik programları içinde dünya lideri konumundadır.

Gerek Mental Aritmetik öğretimi alanında, gerekse diğer zihinsel gelişim programlarında; doğru, kaliteli ve etkili eğitim sağlamak için bünyesinde uluslararası tanınmış profesörler, eğitilmiş öğretmenler ile uzman bir akademik kurul bulundurur. Firma Hakkında daha kapsamlı bilgi için İnternet sitesi www.alohama.com, www.alohaturkey.com ve www.alohaspain.com adreslerini inceleyebilirsiniz.

Aloha International Dünya çapında Abaküs Eğitiminin önde gelen Kurumlarından  ‘Çin Zhejiang Abacus & Mental Aritmetik ‘ Derneğinin Kurucu Üyesidir. Aloha International dünya çapında Abaküs Eğitiminin önde gelen Kurumlarından  ‘Malezya Abacus & Mental Aritmetik ‘ Derneğinin Kurucu Üyesidir.

Aloha International Mental Aritmetik Eğitimi, Müfredatı ve Sistemi konusunda ISO 9001:2000 sertifikası almış tek kurumdur.

VİZYON Yenilikçi eğitimi sağlamada öncü olmak ve zihinsel aritmetik eğitimi vererek insan beyninde var olan gücü açığa çıkarmaktır.

MİSYON ALOHA Mental Aritmetik kendine özgü uluslarası deneyimi, yapısı ve uyguladığı teknikleri ile TÜRKİYE' de aritmetik eğitimi alanında çığır açmayı amaçlamaktadır. ALOHA Mental Aritmetik eşsiz metodolojisi ile bir çocuğun genel kişiliğini geliştirmek ve yeni neslin günümüzün rekabetçi ortamında karşılaştığı zorlukların üstesinden gelebilmesi için çalışmaktadır. 

TEMEL AMACIMIZ; Çocukların matematik ve sayı korkularını yenmeyi sağlamak. Karmaşık görülen hesaplamaları zihinden yapabilme becerisi sağlamak.  Çocukların akademik başarılarına doğrudan etki sağlamak Odaklanma, dinleme ve görüntüleme becerisi sağlamak. Gözlem ve hafıza  becerisi sağlamak.  Özgüven oluşturmak. Konsantrasyon ve dikkat yoğunluğu kazandırmak. Hızlı düşünme , anlık ve doğru kararlar verebilme yeteneği kazandırmak.

ALOHA MENTAL ARİTMETİK  4-13 yaş grubundaki çocuklar için özel olarak tasarlanmış  zihinsel gelişim programıdır.  Program aritmetik öğretimi için abaküsü bir araç olarak kullanarak, beynin sağ ve sol lobunu güçlendirir. Beynin her iki lobun da vücudumuzda belirli görevleri vardır. 

Beynin her iki lobu aynı anda egzersiz yapıyor ve mükemmel şekilde çalışan beyinler ortaya çıkıyor. Çocuklar, ALOHA Mental Aritmetik programı ile eğitim gördükçe, aritmetik işlemleri (toplama, çıkarma, çarpma, bölme)kağıt, kalem, hesap makinası gibi benzeri araçlara ihtiyaç duymadan kolaylıkla  zihinden yapabilme becerisine sahip olurlar.

ZİHİN GELİŞTİRME PROGRAMLARI Aloha Kid’s (JUNIOR 8-10 YAŞ & SENIOR 11-13 YAŞ) Aloha Tiny Tots (4-7 YAŞ) Speed Maths English Smart Kid’s Art , 9Smart , Power Plus Aloha Kinderstart Superbkids&Superbteens 

Tiny Tots Mental Aritmetik(4-7 Yaş) Okul öncesi çocuklar için tasarlanmış zihin geliştirme programıdır. 8 seviyeye ayrılmıştır. Her seviye 3  ay sürmektedir.

Junior Mental Aritmetik (8-10 Yaş) Bu programda yer alan çocuklar doğru bir şekilde ve inanılmaz bir  hızla  toplama, çıkarma, çarpma, bölme, karekök gibi aritmetik hesaplamaları zihinden  yaparlar. 8 seviyeden oluşur. Her seviye 3 ay sürer. Dersler ağırlıklı olarak sayısal beceriler üzerinde yoğunlaştırılmıştır . Çocuğun hızlı ve doğru bir şekilde tüm sayısal problemleri yapması beklenir. Performans değerlendirme her düzey sonunda yapılır. Her düzeyi başarıyla tamamladıktan sonra sertifika almaya hak kazanır.

Senior Mental Aritmetik (11-13 Yaş) Bu programda yer alan çocuklar doğru bir şekilde ve inanılmaz bir hızla toplama, çıkarma, çarpma, bölme, karekök gibi aritmetik hesaplamaları zihinden yaparlar. 8 seviyeden oluşur. Her seviye 3 ay sürer. Dersler ağırlıklı olarak sayısal beceriler üzerinde yoğunlaştırılmıştır . Çocuğun hızlı ve doğru bir şekilde tüm sayısal problemleri yapması beklenir. Performans değerlendirme her düzey  sonunda yapılır. Her düzeyi başarıyla tamamladıktan sonra sertifika almaya hak kazanır.

İlk yıl okutulacak kitap sayısı 6 adettir. EĞİTİM SETİ Aloha Mental Aritmetik Öğrenci Seti:  Öğrenci kitapları (6 kitap) Öğrenci Çantası (1 adet) Öğrenci Abaküsü (1 adet) Öğrenci T-shirt (1 adet) Öğreci Kalem + Silgi Flash Kart Öğrenci Sertifikası İlk yıl okutulacak kitap sayısı 6 adettir.

bu işlemi birkaç saniye içinde zihinden çözebilir: Örneğin; Bir yıl ALOHA Mental Aritmetik eğitimi alan çocuk, bu işlemi birkaç saniye içinde zihinden çözebilir:   178+196-43+89-137+325-461+34=? 2. Yıldan Sonra; 587*48=? 1859-979=? 182/13=? (75+48-32+85)*24=?

Aloha Mental Aritmetiği Öğrenmenin Faydaları Nelerdir? Gelişmiş Sağ ve Sol Beyin  Analitik Düşünce Gücü Konsantrasyon ve Dikkat Yaratıcılık  Gözlem Yeteneği Hızlı Refleks  Gelişmiş Özgüven Daha Güçlü Hafıza Daha İyi Dinleme ve Anlama  Fotoğrafik Hafıza  İleri Hesaplama Yeteneği  Muhakeme Yeteneği

Kısaca Aloha Mental Aritmetik;    4-13 yaş grubundaki çocukların, zihinsel gelişimini artırmak, konsantrasyon ve dikkat sorununu ortadan kaldırarak, matematik dersindeki başarılarını en üst düzeye çıkarmak için  kapsamlı bir müfredat çerçevesinde eğitim alanında uluslararası akademik kariyere ve deneyime sahip olan Aloha Uzman Eğitmenleri ve akademisyenler tarafından oluşturulmuş, beyin geliştirme programıdır.

İngiltere ABD İspanya TÜRKİYE Kanada Suriye Ürdün Suudi Arabistan BAE Endonezya Filipinler Azerbaycan Tayland Sudan Brezilya Nijer Malezya Yeni Zelanda Avustralya Çin Bangladeş

DÜNYA ŞAMPİYONASINDAYIZ…

TEŞEKKÜRLER…