PROJE KAVRAMI Artık iş sonuçlarımızın başarısı, yürüttüğümüz projelerin başarısı ile gerçekleşiyor… y.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yazılım Geliştirme Süreci
Advertisements

Lojistik Yönetimi Ders – V
Hazırlayan: Kübra Yavuz Kübra Yerli
Sistem Analizi ve Planlama
Ar-Ge Proje Yönetimi 22 KASIM Son söz • Geleceği şekillendirebilmek adına, bugüne kadar hiç denenmemiş olan daha doğru olabilir ve daha etkin ve.
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
PROGRAM – PROJE YÖNETİMİ YÖNETİŞİM
Projenin Yürütülmesi ve KAPANIŞ
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
Proje Dosyanızda Yer Alacak Belgeler
Arş. Gör. Cevdet KIZIL Kadir Has Üniversitesi 21/02/2005
Görev Analizi Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
KADINLARIN VE KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ STRONG WOMEN STRONG SOCIETY PROJECT TR2009/ /69.
Sistem Geliştirme Sistemin tanımı. Sistemin Temel özellikleri
 BÜTÜNLEŞME Çevrenin taleplerinin karşılanması için gerekli bölümler arasındaki birliğin kalitesini ifade etmektedir. Bu tanım, bağımsız birimler arasındaki.
Enerji Enerji Verimliliği Enerji Yönetimi
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İİBF TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ DERS NOTLARI
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
Değişime doğru Değiştirmek istemek Hayal kurmak Başkalarını beklememek Dinamik ilişkiler yaratmak.
1. İŞLETMELERDE KAYNAK BULMANIN ÖNEMİ VE KAYNAK SAĞLAMA SİSTEMİ OLARAK FİNANSMAN
Proje Yönetimi Temel Kavramlar
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
BİR PROJE YÖNETİM OFİSİ PROJESİ
Pazarlama Yönetimi Süreci
Performans ölçme ve değerlendirme güz
İnsan Kaynakları Yönetiminin
STOK MALİYETİ.
BÜTÇELERİN OLUŞTURULMASI
PERFORMANS KAVRAMI PERFORMANSIN BOYUTLARI
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM NUMUNE HASTANESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
Süreç Yönetimi.
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
Bilimsel Araştırma ve Proje Yönetimi
EĞİTİMDE ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Kalite Yönetimi Genel Tanımlar.
PROJE YÖNETİMİ Proje Nedir?.
(Proje Yönetimi ve Danışmanlık Metodları)
Girişimcilik.
Girişimcilik.
Proje Yönetim Döngüsü: -Aşamaları -Rol ve Sorumluluklar
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
ETKİNLİK YÖNETİCİSİ. Etkinlik yöneticileri hangi etkinlik alanında çalışırlarsa çalışsınlar üç kategoride uzman olmalıdır. İşin doğasına aldırmayarak.
Yönetim Nedir? Yönetim, toplumsal gereksinmelerin bir bölümünü karşılamak üzere kurulan bir örgütte, örgütün varlık nedeni olan amaçlarını gerçekleştirecek.
Radardanismanlik.com.tr 1 RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK radardanismanlik.com.tr EĞİTİMDE KALİTE RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK TAKIM ÇALIŞMASI.
Manufacturing Planning and Control – İmalat/Üretim Planlama ve Kontrol
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
PROJE YÖNETİMİ. Şirket veya kurumların stratejik veya operasyonel hedeflerini gerçekleştirmek üzere tasarlayıp yürüttükleri faaliyetler bütünüdür. Proje.
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
Tedarik ziNCİRLERİ yÖNETİmi
KAMU KURUMLARINDA SÜREÇ YÖNETİMİ ve
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.
Sosyal Sorumluluk Projesi
BİLGİ YÖNETİMİ KAVRAMI ve GELİŞİMİ
Sosyal Sorumluluk Projesi
İş Projesi Planı Sunucu Adı | Şirket Adı.
YÖNETİM VE ORGANİZASYON
İnsan Kaynakları Yönetiminin
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
2- PROJE YÖNETİMİ BİLGİ ALANLARI
TURİZM PAZARLAMASI Emir Hilmi Üner.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
6. İŞLETMENİN PERFORMANSI
İnsan Kaynakları Yönetiminin
PROJE YÖNETİMİ.
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
PERFORMANS KAVRAMI PERFORMANSIN BOYUTLARI
Bora UZUN Bilgi Teknolojisi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

PROJE KAVRAMI Artık iş sonuçlarımızın başarısı, yürüttüğümüz projelerin başarısı ile gerçekleşiyor… y

İçindekiler Giriş-Projenin Tanımı Proje Ortak Özellikleri Projede 3lü Kısıt Zaman Kapsam Maliyet Sonuç

GİRİŞ Projenin Tanımı

Projenin Tanımı Proje, belirli başlangıç ve bitiş noktası olan, amacı, kapsamı ve bütçesi açıkça tanımlanmış bir defaya mahsus gerçekleştirilen aktiviteler bütünüdür. Başka bir tanımlama ile proje, probleme özel, bir defaya mahsus oluşturulan, belirli bir zaman içerisinde bir grup amacı başarmayı  hedefleyen  işlemlerdir. Genel anlamda  her proje, kaynakların etkin kullanımını, belirlenen takvimin takip edilmesini ve projeden beklentilerin karşılanmasını içermektedir. 

Proje Nedir ? Probleme özel, bir defaya mahsus oluşturulan, belirli bir zaman içerisinde bir grup amacı başarmayı  hedefleyen  işlemlerdir. “Başarılı projeler ve iş sonuçları için yapmanız gereken, bizimle başlamak….”

Proje Ortak Özellikleri BÖLÜM II Proje Ortak Özellikleri

Proje Ortak Özellikleri Farklı pek çok proje tanımı verilebilir ancak her bir tanımda ortak bazı kavramların yer aldığı göze çarpmaktadır. Bunlar:  Projenin belirli bir amacı vardır:  Her proje iyi tanımlanmış bir amaca sahiptir.   Proje geçicidir:  Projeler için önceden tanımlanmış başlangıç ve bitiş tarihleri vardır. Hiçbir proje ömür boyu süremez.

Proje Ortak Özellikleri Projenin çok çeşitli alanlardan kaynağa  gereksinimi vardır: Projeler  insan, makine, yazılım gibi kaynaklara  gereksinim duyar. Bu kaynaklar çoğu zaman işletmenin farklı departmanlarından karşılanırken bazı durumlarda ise dış kaynak kullanımına gidilir.   Projenin finansör veya müşterisi vardır: Projenin finansörü, gerekli kaynakların temin edilmesi için fonların yaratılmasını sağlar.

Proje Ortak Özellikleri   Proje belirsizlik içerir: Her proje kendine özgü amaçlar içerdiğinden bu amaçların hepsi için ortak bir çözüm elde etmek  her zaman olası değildir. Bu nedenle zaman, maliyet ve kalite beklentilerinin her birinin tam olarak karşılanması belirsizlikler nedeniyle her zaman sağlanamaz.

BÖLÜM III Projelerde 3’lü Kısıt

Projelerde 3’lü Kısıt Her proje, kapsam (faaliyet alanı), zaman ve maliyet kısıtları ile sınırlandırılır. Bu kısıtlar başarılı proje yönetimi için gerekli  üçlü kısıt  olarak adlandırılmaktadır. Bu kısıtlar ne kadar iyi yönetilebilirse projenin başarısı o kadar artmaktadır. Kapsam, zaman ve maliyet kısıtları birbirleri ile çok sıkı bir ilişki içinde olduğundan, kısıtların birinde yapılacak değişiklik diğerlerini de etkilemektedir. Kapsam, zaman, maliyet açısından projeyi üç bacaklı bir tabureye benzetmek de mümkündür. 

Kurumların değişen koşullara hızla uyum sağlayabilmeleri, etkin ve verimli sonuçlar elde edebilmeleri için projelerin kapsam, zaman ve bütçe sınırları içinde tamamlanması gerekir. Bu nedenle kaynakların, zamanın, kapsamın ve malzemenin doğru planlaması ve doğru yönetilmesi çok önem kazanmaktadır. Bu kavramları kısaca inceleyecek olursak; Proje Yönetimi ve uygulamaları, taahhüt ve beklentiler arttıkça, kaynaklara ulaşım zorlaştıkça önemi artan bir alan olarak ilerliyor.

Kapsam, Maliyet, Zaman

Kapsam, Zaman, Maliyet  Kapsam: Proje hangi hedefe ulaşmayı amaçlıyor, proje sonucunda hangi ürün veya hizmet elde edilecektir sorusuna cevap aranır.   Zaman: Projeyi tamamlamak ne kadar zaman alacak sorusuna cevap aranır. Diğer bir deyişle ürün veya hizmetin  gerçekleştiriliş  takvimi ortaya konur. Başlangıçta kararlaştırılan takvime uyulmadığı takdirde  tazminat ödenmek zorunda kalınabilir.    Maliyet: Projeyi tamamlamanın maliyetinin ne olacağı sorusuna cevap aranır. Bir başka deyim ile eldeki kaynakların çalışır bir sisteme dönüştürülmesinin maliyetidir. 

Her proje, kapsam (faaliyet alanı), zaman ve maliyet kısıtları ile sınırlandırılır. Bu kısıtlar başarılı proje yönetimi için gerekli  üçlü kısıt  olarak adlandırılmaktadır “ Proje Yönetimi bilim ve sanatını uygulayarak bu alanda sizlerle birlikte gelişmek, kurum olarak en büyük arzumuz. .”

BÖLÜM V Sonuç

Sonuç Bu üç kısıt kalite (performans, standartlar) ile birlikte proje yönetiminin temel hedeflerini belirlerler. Her üç kısıtı sağlayan bir proje, kalite açısından yetersiz ise proje başarılı olamayacaktır. Bu nedenle müşteri memnuniyetinin sağlanması açısından projenin kalitesi önemli bir faktördür. Kapsam, zaman ve maliyet kısıtlarının her üçü de kalite standartları içerisinde yönetilebiliyorsa iyi bir proje yönetimi için doğru yolda olunduğu  söylenebilir.

Detaylı Bilgi İçin Lütfen Tıklayın PROJE EĞİTİM MERKEZİ Proje Yöneticiliğinin günümüzde uluslararası normları belirlenmiş bir meslek olarak, Dünya’da kabul görmüş olması, en çok kazanan meslekler sıralamasında Avukatlıktan sonra 2. Sırada (PWC’nin çalışması)dır. Sosyal Medyada Biz Detaylı Bilgi İçin Lütfen Tıklayın