HERŞEY İÇİN ENERJİ… ENERJİ;

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“APİS” ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ
Advertisements

TEMİZ VE TÜKENMEZ ENERJİLER.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Elektrik Kullanımı -.
ENERJİ TASARRUFU.
ENERJİ HAREKETİ Sınıftan çıkarken, ışıkları kapatmayı unutmayalım.
MADDENİN HALLERİ VE ISI
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Konutlarda Isınma -.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER
ENerji VERimliliği = ENVER = Aydınlatan, ışık saçan
ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÇALIŞMALARI KARTAL BELEDİYESİ Belediye Başkanı Op
ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM
Akıllı Yapı Sistemlerinin Enerji Tasarrufuna Etkileri
ENERJİ TASARRUFU AYŞEN YAY
Sıcak Hava Yükselir ve Soğuyup Yağış Bırakır
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. * Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmesine YOĞUŞMA denir. * Kar kışın yağar. Yağmur ise.
ENERJİ KAYNAKLARI.
Konular: 1-Kuvvet ve hareket 2-Mıknatısları tanıyalım
Yenilenebilir Enerji Kaynakları
Isı Cisimleri Hareket Ettirir Yakıtların oksijenle birleşerek yanması sonucunda oluşan ısı enerjisi harekete dönüşebilir. Yediğimiz besinler enerji verir.
Hayat Bilgisi 2 Bilinçli Tüketelim !.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ NEDİR?
ENERJİ TASARRUFU Yaşantımızın en önemli unsurlarından biri enerjidir. Enerji, iş yapabilme gücüne denir. Günlük yaşantımızda kullandığımız başlıca enerji.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ.
SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ? 1
MADDENİN ISI ETKİSİ İLE DEĞİŞİMİ
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
Gazlar ve Plazmalar.
İçişleri Bakanlığının 2008/55 Sayılı Genelgesi
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. TEKNOLOJİNİN İKİ LOKOMOTİFİ.
ENERJİ TASARRUFU.
ENERJİDE VERİMLİLİK AHMET SEFEROĞLU KAYSERİ OSB ELEKTRİK DANIŞMANI
Enerji Enerji Verimliliği Enerji Yönetimi
FİZİKTE GÜNCEL KONULAR
Küresel Isınma Ve Nedenleri
İLLER İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ  PENCERELERDE ISI YALITIMI YAPILMIŞ, BİNA ANA GİRİŞİNDE ÇİFT KAYAR KAPI MEVCUT.
MADDENİN HALLERİ ve ISI
MERSİN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ BURCU SARI
ENERJİ VERİMLİLİĞİ NE DEMEKTİR?
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
AKILI EV SİSTEMİ.
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
ENERJİ TASARRUFU NEDİR?
FİBER OPTİK AYDINLATMA Oğuzhan PİRE
Elektrik Enerjisi Üretimi
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
ISI VE SICAKLIK.
YALITIM.
ENERJİ TASARRUFU.
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
E-MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
HASAN EROL BAĞCILAR E.M.L. KOMBİ KULLANIMI. HASAN EROL BAĞCILAR E.M.L. GECELERİ KOMBİ KULLANIMI Binanın dış hacminin soğumaması için, geceleri en düşük.
Çevreye duyarlılık ve enerji gereksinimi günümüz insanını artık çok daha yakından ilgilendiren bir konu haline gelmiştir.İnsanın konforu artarken buna.
Elektriğin Günlük yaşamdaki yeri ve önemi
ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI
ISI POMPASI HAZIRLAYAN : Birkan KÖK.
GÜNEŞ ENERJİSİ İLE SU ISITMA
ENERJİ TASARRUFU.
ENERJİ TASARRUFU.
Çamaşır ve bulaşık makinenizi tam dolduğunda çalıştırın. Koyu renk çamaşırlarınızı düşük sıcaklıkta yıkayın. Temizlik malzemesi olarak, durularken daha.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. HİÇ ELEKTRİKSİZ BİR DÜNYA DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
GÜNEŞ ENERJİSİNİN ISI ENERJİSİNE DÖNÜŞÜMÜ Betül CANTÜRK.
ISININ YAYILMA YOLLARI
ENERJİ TASARRUFU ENERJİ TASARRUFU NEDİR? Enerji tasarrufu, üretimde, konforumuzda ve iş gücümüzde her hangi bir azalma olmadan enerjiyi.
ENERJI DÖNÜŞÜMLERI. ENERJI NEDIR ?  Enerji kısaca iş yapabilme yeteneğidir. Tıpkı uzunluklar gibi skaler büyüklüktür. Toplamda 8 ana enerji çeşidi vardır.
Sunum transkripti:

HERŞEY İÇİN ENERJİ… ENERJİ; HAREKETSİZİ HAREKETE GEÇİRMEK, DURAĞANI YÜRÜTMEK, KAPALI OLANI AÇMAK, DÜŞÜNÜP BULMAK, HAYAL ETTİĞİMİZİ KAĞIDA DÖKMEK, KAĞIT ÜSTÜNDEKİNİ ÜRETMEK HAYATA GEÇİRMEK İÇİN… HERŞEY İÇİN ENERJİ…

ENERJİ KULLANIMININ AZALTILMASIDIR! ENERJİ VERİMLİLİĞİ ; YAŞAM STANDARDIMIZDA VE ÜRETİMİMİZDE BİR DÜŞÜŞE YOL AÇMADAN ENERJİ KULLANIMININ AZALTILMASIDIR!

CÜZDANIMIZIN RAHATLIĞI, DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZIN AZALTILMASI VE ÇOCUKLARIMIZA BIRAKACAĞIMIZ ÇEVRE ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONUSUNDAKİ DUYARLILIĞIMIZA BAĞLI... Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü

Ne yaparsak, ne olur ?

100W’lık akkor flamanlı lambanı sök at, 20 W’lık kompakt floresan tak Aydınlanma konforun değişmez, Sıcaklarda serinleme ihtiyacın azalır, 4 ayda kara geçersin, 2 ağaç dikmiş gibi olursun, Dışa bağımlılığımızı azaltırsın. Kişi başına bir lamba değiştirsek, 2 KEBAN büyüklüğünde yeni santral ihtiyacı ortadan kalkar. Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü

İyi alışkanlıklar masraf gerektirmez... Kullanmadığın cihazı düğmesinden kapat, Konfor sıcaklığını yazın 1°C artır, kışın 1°C azalt Kapı ve pencerelerden hava sızıntılarını önle Çamaşır ve bulaşık makinalarını tam yükte çalıştır Buzdolabına, gıdaları kapalı kaplarda koy ve kapısını açık bırakma, Gün ışığından yararlan ve sensörlü aydınlatma uygula Evin enerji gideri en az % 10 azalır. Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü

Sanayi elektriğinin en az % 70’ini motorlar götürüyor Motorların çalıştırdığı ekipmanlardaki kayıp ve kaçakları önle, bakımlarını ihmal etme, İhtiyacından fazla motor gücü kullanma, Eskimiş veya verimsiz motorlarını verimlisi ile değiştir, yapamıyorsan en azından değişken hız sürücüsü kullan. En az 1 KEBAN büyüklüğünde yeni santral ihtiyacı ortadan kalkar. Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü

Masrafı, alırken değil kullanırken Enerji giderin en az % 60 azalır. düşün... Beyaz eşya alırken, gereksiz konfora değil enerji verimliliğine para öde, Isı yalıtımının en karlı yatırım olduğunu unutma, 15 yılı geçmiş ısıtma sistemini verimlisi ile yenile, Sıcak suyunu güneş enerjisinden elde et. Enerji giderin en az % 60 azalır. Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü

Yerli ve temiz kaynaklarımızdan yararlan... Yakın çevrendeki su, rüzgar, güneş ve jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayabilir. Hem dışa bağımlılığımız azalır, hem de havamız temiz kalır. Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü

Toplumdaki ENVER duyarlılığı, enerji güvenliğimizin Her şeyin başı eğitim... Çocuklarımızı ve çalışanlarımızı eğitelim, başarılarını ödüllendirelim, Çevremize örnek olalım, ENVER’i bir yaşam biçimi haline getirelim. Toplumdaki ENVER duyarlılığı, enerji güvenliğimizin teminatıdır. Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü

ENERJİMİZİ HARCAMAK İÇİN DAHA GÜZEL NEDENLERİMİZ VAR, DEĞERİNİ BİLELİM… BOŞA HARCAMAYALIM…