Maltepe Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

HEMODİYALİZDE KALİTE ANKETİ Kriter belirleme ve mevcut durum
GİRESUN PROF. DR. A. İLHAN ÖZDEMİR DEVLET HASTANESİ
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU.
KANSER KASTAMONU İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
İLKNUR ERDEM HEMŞİRE TSK ETİMESGUT ASKER HASTANESİ
• MEME KANSERİ MEMEDEKİ HÜCRELERİN DÜZENSİZ BİR ŞEKİLDE VE KONTROLSÜZ BİR YAPIDA ÇOĞALMASI OLARAK TANIMLANIR. HER KADINDA MEME KANSERİ RİSKİ VARDIR. MEME.
 1 Ekim 2010 ile 1 Kasım 2010 tarihleri arasında İ stanbul Haydarpa ş a Numune E ğ itim ve Ara ş tırma Hastanesi Acil Servisine ba ş vuran toplam 985.
*BİYOKİMYA *MİKROBİYOLOJİ *RADYOLOJİ *PATOLOJİ
TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ TEDARİKÇİ PROBLEMLERİ
Kırıkkale Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)
MEME KANSERİ BASIN BÜLTENİ
MEME KORUYUCU CERRAHİ SONRASI KONFORMAL TÜM MEME RADYOTERAPİSİ UYGULANMIŞ HASTALARDA KALP VE AKCİĞER DOZUNUN PARSİYEL MEME IŞINLAMASI TEKNİĞİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI.
Bir Kanser Merkezi Deneyimi MSKCC
GÖRÜNTÜLEME MERKEZLERİ
EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
İVRİNDİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu
MEME KANSERİ VE KENDİ KENDİNE MEME MUAYENESİ
Gebelikte Fetal Anomali Taraması
Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz.
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
Tıbbi Laboratuar Teknikeri
Rejyonal Anestezide Eğitim Problemleri Prof Dr Fuat GÜLDOĞUŞ Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji.
.. HASTANEMİZE HOŞ GELDİNİZ. .. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN TARİHÇESİ 20 Mayıs 1955 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen.
KADIN ÜREME ORGAN KANSERLERİ (ENDOMETRİUM,OVER )
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
Türkiye’den Program Örnekleri. Tıp Bilişimi Eğiticisi Kim Olacak?

Sağlıkta İnsangücü Çalışma Grubu Raporu Dr. İ. Serdar ARDA.
2006 – 2011 STRATEJİK PLAN SUNUMU
Hazırlayan Filiz SÜTCÜ Memleketi :Ordu Doğum tarihi: 1993
Yüksek kalite standartlarında tanı ve tedavi hizmeti sunmak
E.Ü.T.F. ÇALIŞAN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
Tosun A, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı
Kesişen Alanlar “Genel Cerrahi” Dr. Osman Abbasoğlu Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Türk Cerrahi Derneği Genel Sekreteri 30 Kasim 2008,
ALIŞVERİŞLERİMİZDE NELERE
Hazırlayan Veteriner Hekim Mahmut YAZGAN
MEME KANSERİ VE KENDİ KENDİNE MEME MUAYENESİ
CERRAHİ UZMANLIK DALLARINDA İŞBİRLİĞİ VE UZLAŞI Doç. Dr. Ethem Beşkonaklı Türk Nöroşirürji Derneği Başkanı UDEK Kurultayı.
Dr. Mehtap Türkay Ankara SÇS Akdeniz Üniversitesi İşyeri Sağlık Birimi.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi MR Cihazı Tahir Akancan
Kanser Nedir? Nasıl Önlenir?.
USKAF MAYIS 2016 KOCAELİ Nuh Zafer CANTÜRK Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi SAKİD Başkanı SENATURK Başkan Yardımcısı.
Hastane Kullanımındaki Artış - Kalite İlişkisi Hastane Kullanımındaki Artış - Kalite İlişkisi Sakarya KHB Genel Sekreteri Doç Dr Hasan S.SAĞLAM.
MEME KANSERİ CANAN ZENGİN
HIMSS EMRAM ile 2017de Bizi Neler Bekliyor
Radyasyondan Korunmada Uluslararası Kriterlerin Oluşturulmasında Yetkin Kuruluşlar
Hastaneler ve Bina Yönetimi
T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü
NAB-PAKLİTAKSEL TEDAVİSİNE YANIT ALINAN BİR METASTATİK PANKREAS KANSERİ OLGUSU. EMRE BİLGİN 1, SERKAN AKIN 1, ÖMER DİKER 1, ŞUAYİB YALÇIN 1 1HACETTEPE.
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 6. DERS : HASTA DOSYALARI ARŞİVİ
Arş. Gör. Dr. Ayşegül ÖZSALİH YILMAZ
Deneyim Paylaşımı: Temiz Hava Hakkı Platformu
Üniversite Hastanelerinin Finansal Sürdürülebilirliği
NONİNVAZİV BİR TEKNİK OLARAK DITI ( Digital İnfrared Thermal İmaging) GÖRÜNTÜLEME YÖNTEMİNİN MEME KANSERİ TANISINDAKİ ETKİNLİĞİ.
ErteleMEMEli Meme Kanserinde Erken Tanının Önemine Yönelik Farkındalık: İzmit’te İki İç Çamaşırı Mağazası Deneyimi Berk Hancı, Burak Aras, Görkem Çakırcalı,
Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi (PACS - Picture Archiving and Communication System) Yasin KAYA – Karadeniz Teknik Üniversitesi Enformatik Bölümü.
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
Daha sonra Robert Koleji'nde Matematik dersleri vermeye başladı yılında Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim kolu başkanı.
(1 - 7 NİSAN). KANSER NEDİR? HÜCRELERİN KONTROLSÜZ OLARAK SÜREKLİ ÇOĞALMALARI SONUCU OLUŞAN, YAKINDAKİ VE UZAKTAKİ BAŞKA ORGANLARA DA YAYILARAK KİŞİYİ.
Laboratuvar Bilgi Sistemleri
Klinik Bilgi Sistemleri
(1 - 7 NİSAN).
Sunum transkripti:

Maltepe Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Meme Kanseri Erken Teşhis Merkezi

Mamografinizi çektirdiniz mi?

Amerikan Radyoloji Derneği ve Türk Radyoloji Derneği; 40 yaşın üzerindeki her kadına , meme kanserinin erken yakalanması için, düzenli olarak yıllık mamografi tetkiki yaptırmalarını önermektedir.

Neden her yıl mamografi yaptırmalıyım? Meme kanseri erken evrede yakalandığında % 90 oranında tedavi edilebilen bir hastalıktır.

Neden her yıl mamografi yaptırmalıyım? Meme kanseri elle yakalandığında ortalama 8-10 yaşındadır. Mamografi, uygun şartlarda yapıldığında bu kanseri ele gelmeden yaklaşık 3-4 yıl önce yakalayabilmektedir.

Bazen mamografi çektiren kimselere de geç tanı konabiliyor Bazen mamografi çektiren kimselere de geç tanı konabiliyor. Bunun sebebi ne? Bunun sebebleri öncelikle mamografi cihazının kalitesi ikinci olarak mamografi tetkikini yorumlayan radyoloji uzmanının deneyimdeki yetersizliklerdir? Aynı mememin analog ve dijital görüntüsü. Dijital mamografi daha iyi bir imaj sağlıyor. analog dijital

Hangi mamografi cihazı daha iyi? Günümüzde en iyi cihazların dijital mamografi cihazları olduğunu söyleyebiliriz. Görüntü kalitesi ve bilgisayarlarda büyütülerek incelenebilmesinin yanında , Size verdiği radyasyon da eski sistem mamografilere göre çok düşüktür. dijital analog

Meme görüntülemesi için hangi merkezler daha iyi? Merkez de dijital mamografi cihazı olmasının yanında çekim yapan teknisyenin iyi eğitimli olması mamografi raporunu yazan radyoloji uzmanının meme radyolojisi konusunda tecrübeli olması çok önemlidir?

Üniversitemizde, Radyoloji bölümümüzde dijital mamografi ünitemiz bulunmakta ve iyi eğitilmiş teknisyenlerimiz, sizlerin canını acıtmadan kaliteli görüntüleri alabilmektedir.

Neden meme kontrollerimi Maltepe Üniversitesi’ nde yaptırmalıyım? Üniversitemizin çok değerli öğretim üyeleri Meme Radyolojisi konusunda Türkiye deki en iyi yetişmiş ve en tecrübeli hekim gruplarındandır.

Neden meme kontrollerimi Maltepe Üniversitesi’ nde yaptırmalıyım? Üniversitemizdeki cihazlar, Dijital Mamografi , Renkli Doppler Ultrasonografi, Meme MR ı olarak en son jenerasyon cihazlar olup doğru teşhise en doğru şekilde ulaşmamıza yardımcı olur. Meme Ultrasonografisi Meme MR ı

Neden meme kontrollerimi Maltepe Üniversitesi’ nde yaptırmalıyım? Tecrübeli hekimlerimiz erken teşhis konusunda olduğu kadar ultrason eşliğinde biyopsiler, mamografi eşliğinde biyopsiler mamografi eşliğinde tel ile işaretleme MR eşliğinde biyopsi konularında da önemli bir tecrübeye sahiptir.

Son jenerasyon cihazlar ve meme hastalıklarında tecrübeli olan ekibimiz ile üniversitemiz Türkiye nin her yerinden ciddi ve komplike vakaların gönderildiği bir referans merkezi olarak çalışmaktadır.

Tetkik kalitesinin yada hekim bilgisinin yetersizliği nedeni ile teşhiste yaşanabilecek gecikmelerin önüne geçebilmek ve güvenle kontrolleriniz yaptırmak için üniversitemizi tercih edebilirsiniz.

Tetkikleriniz PACS sisteminde saklanmakta ve eski incelemelerinizin tüm bulguları ile karşılaştırma yapılarak raporlarınız yazlımaktadır. Böylelikle daha doğru teşhise ulaşmakta gereksiz işlemlerden de korunmuş olursunuz.

Mamografi için randevunuzu almayı unutmayın! 444 06 20 /2013